Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Arturus píše:
tomu všemu samozřejmě rozumím, ale základním problémem je, že těchto „superchlapů“ je holt málo, a ne na každou se může dostat. Kdyby byli úplně stejní superchlapi ti jeho kolegové, nebo dokonce i podřízení, pak by potom už to jeho machrování po telefonu s nimi před tebou už jaksi nemělo ten správný efekt. A stejně tak ne každý chlap potká superženu tvého typuNakonec i ten schopný chlap, co všechno zařídí a udělá, může mít taky svoje mouchy, je třeba často arogantní, na domácnost a děti ani nešáhne, považuje to za ženské práce a po ženské vyžaduje, ať je dělá absolutně bez chyby, v tom horším případě může potom ženskou považovat i za jakousi onuci. Otázkou je, byla by zakladatelka v takovém vztahu šťastnější?
Nevím. ![]()
Já prostě jedu v takovém tom retro módu, kdy táta nějak vždycky věděl, co se má dělat.
A taky to uměl udělat, postavit barák, udělat prořezávku, takový ty klučičí věci, víš?
Jasněže i vydělat nějaký kačky, jakkoli za socíku jsme se měli nějak +. všichni stejně, pokud jsi zrovna nebyl zelinář nebo řezník.
No a já mám teda zadřený na chlapa v tomhle ohledu vysoký nároky: ne, že mi bude smejčit kuchyň nebo se klohnit s nedělním obědem - to fakt zvládám s písní na rtech sama a nepřijde mi na tom nic těžkýho.
Ale vůbec nevím, jak panebože udělat z tý bývalý dílny novou krásnou koupelnu, kterou jsem si vysnila.
A nemám potuchy, co udělat, když ta spojka při prošlápnutí tak jako divně vrní a řadí se čím dál blbějc.
Jak se má udělat nový elektrický okruh k nový sauně, když dodavatel říkal, že to bude bezpečnější? ![]()
Milion takových věcí - nebydlím v bytě, ale v docela velkým baráku a se spostou věcí si prostě sama neporadím.
Jo, mám fajn práci a umím vydělat prachy.
Domácnost opravdu považuju za svoji doménu a děti bych, ani jako malý, manželovi nijak necpala - byl s nimi rád sám od sebe a i dnes je bezvadnej dědeček.
Vážně nepotřebuju pomoct s pracemi, které hravě zvládnu sama - vůbec za pomoci moderních technologií, že ano.
Ale s „chlapárnama“ bych byla dost bezradná a vůbec se nedivím zakladatelčinu zoufalství, protože tohle všechno musí táhnout ona, její muž se zjevně dost veze.
Já si spokojeně zmáknu domácnost, na jejíž provoz se plnohodnotně skládáme dva (když nepočítám příspěvek dospělého synka), a záležitosti jako auto, topné dříví, domácí spotřebiče, elektriku, zednickou a tyto atrakce vůbec neřeším. ![]()
Neříkám, že v tom vztahu vždycky bylo všechno ideální, panáček měl občas víc testosteronu, než se mi líbilo
, ale za všecko se holt platí.
Co se role chlapa v domácnosti týče, nikdy jsem vůči němu neztratila respekt.
@ontar píše:
Jestli ty, to nevím, neřeším to osobně…ale, že tady věčně někdo kvíli, jak manžel doma nepomáhá, tak o tom je 1/2 EM…
To asi jo. Už jsme to párkrát někde probírali. Zase já moc neposoudím, jak to mají lidi v bytech - kdybych kolem úplně všeho kmitala já a chlap ležel na krovkách s tabletem, nejspíš by mi to taky pilo krev, obzvlášť, kdyby nepřitáhnul nic moc prachy.
V baráku je to úplně jiný - tady je fakt spousta takové té echt chlapské práce, do které by se mi fakticky nechtělo, a jsem vděčná, když si můžu v čisťoučký kuchyni péct svíčkovou, zatímco chlap kope ďouru na bazén. ![]()
@Terrus píše:
A kolik těch chlapů vůbec máš?![]()
Tak manžel, synek, milenec, táta, zeťák… ono se to nasčítá. ![]()
@sirikit píše:
Ale nene, nesmíš to vidět tak černě.![]()
Nevidím to černě, jen reálně ![]()
Ale jo, taky már ženskejch znám, co mají doma k ocenění a oceňují ho. Ale je to teda výrazná menšina
A pravda, taky znám fůru těch, co mají doma totální netáhlo a nechápu proč ho nepošlou do háje
Jako každej nemusí být úplně zručnej, švára by se dokázal vážně zranit i při pokusu zatlouct hřebík, ale aspoň si vydělá hlavou, aby si toho zatloukače mohl pohodlně zaplatit, ale když má někdo doma netáhlo a ještě blbý… No nic.
@Hroznej puberťák píše:
Nevidím to černě, jen reálně
Ale jo, taky már ženskejch znám, co mají doma k ocenění a oceňují ho. Ale je to teda výrazná menšinaA pravda, taky znám fůru těch, co mají doma totální netáhlo a nechápu proč ho nepošlou do háje
Jako každej nemusí být úplně zručnej, švára by se dokázal vážně zranit i při pokusu zatlouct hřebík, ale aspoň si vydělá hlavou, aby si toho zatloukače mohl pohodlně zaplatit, ale když má někdo doma netáhlo a ještě blbý… No nic.
Podepisuju vpravo dole.
Ahať, mýmu chlapovi pomaloučku táhne na šede a už taky nezvládá hákovat tak, jako dřív.
A já to úplně chápu. Celej život vydělával - i proto, abysme neměli ekonomický trable se zajištěním rodiny, a to pozor - i v dobách, kdy u nás byl od rozvodu jenom krůček.
Do důchodu se těší, protože už je prostě utahanej.
Ale on je právě ten manuálně zručnej, takže tu bude obcházet jak špatný svědomí až do smrti a svým tempem vylepšovat, na co mu padne oko.
Když bude unavenej - nebo si prohodíme rotavir (teď jsem dva dny strávila z téhož důvodu v posteli s eMimi já a na radnici povidali v dobrém i ve zlém
), prostě se bude pár dnů válet. A co jako, namakal se dost.
Ale potom zase vyleze a bude dál tím svým tempem dělat něco, abysme to tu měli hezký.
Ale pokud chlap není schopen reálně přiložit ruku k dílu - nebo ani není, k jakému dílu, ve 2+1 na sídlišti, měl by aspoň přitáhnout domů přiměřený prachy.
Baba si chlapa dlouhodobě fakt nebude vážit za to, jak on joztomile kouká, zajímá se o stejnou muziku, jako ona a dokáže hodiny poutavě vyprávět o Kantovi. ![]()
Jestli ty, to nevím, neřeším to osobně…ale, že tady věčně někdo kvíli, jak manžel doma nepomáhá, tak o tom je 1/2 EM…