Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@TO_IT píše:
Základ je v tom, jak je nastavena rodina a oni si nastavili systém, že peníze jsou děti a dávají jim je do obálek. Já peníze pro mrnouse strčím do peněženky a mrnousovi koupím potřebné. Na druhou stranu asi nikdy nebude nic, co bych nepořídila a s manželem je to konsenz.Oni si ale svým systémem rozhodli, že ty peníze jsou dětí a teď chlap přišel a zbořil to aniž by se ptal, pak jsou pocity zakladatelky naprosto pochopitelné. Protože ty peníze bere dětem. Zvlášť v případě, jestli žije v pocitu, že mají dostatek.
Já to taky s mrňaty dělala, že jsem to sbalila a normálně utratila, taky je nijak nešidím. Teď jsou větší a už si to sami hlídají, tak to mají schované - přijde mi to ok.
@jita22 píše:
Já to taky s mrňaty dělala, že jsem to sbalila a normálně utratila, taky je nijak nešidím. Teď jsou větší a už si to sami hlídají, tak to mají schované - přijde mi to ok.
Tomu miminu je to jedno
a sama cpu peníze puberťákům, tam je to jiné. Navíc i Zoidberg to prostě podává tak, aby naštval.
@Ardilera píše:
Nepročítala jsem celou diskuzi, ale já bych v tom třeba tak velký problém hned neviděla.spíše v té komunikaci, že nemáte nastavená pravidla, že pokud potřebuji hotovost můžu to z těch peněz v obálkách půjčit, ale musím tam napsat kolik jsem si půjčil a třeba vždy po výplatě to doplnit. A nebo teda mít jednu pro rodiče, do které se může a na ty dětem striktně zákaz sahat.
Tak znovu – většina nevidí problém v tom, že si manžel půjčil z dětských obálek.
To, co se řeší primárně, je skutečnost, že neměl v úmyslu peníze vrátit a zakladatelce do očí lhal, že on nic nevzal.
Jestli v tom ten problém stále nevidíš, tak jsi holt asi opravdu někde jinde ![]()
@hospodki píše:
Vedeme zaznam kolik ditko dostalo a az bude zuctovani nebo bude chtit drazsi telefon/pocitac atp tak se koupi a z toho odecte castka, ktera je nad nami stanoveny rozumny limit
No tak to je klasika, dneska mají všichni všeho plnou prd el a z rozežranosti si kupují to co chtějí i když to mají ale přitom to nepotřebují, že.
Dražší telefon nebo počítač a to proč jako, jenom proto že ho chce a ten starý se už mu nelíbí nebo je zamaštěný nebo se mu snad ostatní budou smát nebo se nechal vyprovokovat imbecilním přiblblým skřetem který řve několikrát za hodinu denně v reklamě v televizi na kterou se už dneska nedá ani dívat?
To je ale úplně ujetá politika, to už se nedivím že je tady tolik zadlužených a exekucí a ten reklamní podbízivý konzumní hnus který se na nás valí každou minutu ze všech stran už začíná být hodně za čarou ![]()
Místo aby se děcka učily ke skromnosti, tak se učí zbytečně utrácet a rozhazovat, půjčovat a nakupovat, hnus ![]()
@macoxx píše:
No tak to je klasika, dneska mají všichni všeho plnou prd el a z rozežranosti si kupují to co chtějí i když to mají ale přitom to nepotřebují, že.Dražší telefon nebo počítač a to proč jako, jenom proto že ho chce a ten starý se už mu nelíbí nebo je zamaštěný nebo se mu snad ostatní budou smát nebo se nechal vyprovokovat imbecilním přiblblým skřetem který řve několikrát za hodinu denně v reklamě v televizi na kterou se už dneska nedá ani dívat?
To je ale úplně ujetá politika, to už se nedivím že je tady tolik zadlužených a exekucí a ten reklamní podbízivý konzumní hnus který se na nás valí každou minutu ze všech stran už začíná být hodně za čarou
Místo aby se děcka učily ke skromnosti, tak se učí zbytečně utrácet a rozhazovat, půjčovat a nakupovat, hnus
A odkud ty jsi vylezlo
a tohle jako říká kdo? Příklad: budeme chtít ditku koupit nový mobil. Nejlevnější stojí 5 tis, za 10 se sežene velmi dobrý ale ono bude chtít iPhone za 30 litru… at si utratí těch 20 z nasetrenych nebo si vydělá. Pokud bude mít dva roky starý telefon, který funguje tak mu nedam ani korunu a musí na brigádu. Ten telefon si rychle rozmysli
analogicky počítač. Jsem ochotna koupit laptop za 25, ale ne statusovyho. Mac za 50. Ty prachy sakra rychle dojdou a bude muset makat at si uvědomí co to stojí a jestli to vůbec potřebuje.
@TO_IT píše:
Omlouvám se, jestli je to moc osobní dotaz, ale kolik proboha měsíčně prochlastal, že musel dělat tohle? Myslela jsem, že zrovna alkoholismus není až tak nákladný.
Kde žiješ? Dyk alkoholici prochlastávají celou výplatu a ještě si na to půjčujou. Tipuju že můj fotr za svůj život v hospodě prochcal do pisoáru a vyfoukal kouře tak dva mercedesy, jednoho určitě
A on ti řekne že to jsou jeho prachy a může si s nima dělat co chce a proč by někomu dával nebo kupoval nějaké dárky když on taky nic nedostával. A je to vyřešeno ![]()
@macoxx píše:
Kde žiješ? Dyk alkoholici prochlastávají celou výplatu a ještě si na to půjčujou. Tipuju že můj fotr za svůj život v hospodě prochcal do pisoáru a vyfoukal kouře tak dva mercedesy, jednoho určitěA on ti řekne že to jsou jeho prachy a může si s nima dělat co chce a proč by někomu dával nebo kupoval nějaké dárky když on taky nic nedostával. A je to vyřešeno
Ať žije předávání generačních zkušeností.
Někdy mi přijde, že na marsu. Mezi vysokopříjmovými divnolidmi, potíže jsou, ale tak nějak v mezích a většinou je schopnost nějak to řešit. Ono to ten pohled zkresluje, uznávám.
@hospodki píše:
A odkud ty jsi vylezloa tohle jako říká kdo? Příklad: budeme chtít ditku koupit nový mobil. Nejlevnější stojí 5 tis, za 10 se sežene velmi dobrý ale ono bude chtít iPhone za 30 litru… at si utratí těch 20 z nasetrenych nebo si vydělá. Pokud bude mít dva roky starý telefon, který funguje tak mu nedam ani korunu a musí na brigádu. Ten telefon si rychle rozmysli
analogicky počítač. Jsem ochotna koupit laptop za 25, ale ne statusovyho. Mac za 50. Ty prachy sakra rychle dojdou a bude muset makat at si uvědomí co to stojí a jestli to vůbec potřebuje.
No ty zas vypadáš že jsi mělo za mlada taky plnou prd el všeho, hážeš tady tisícama a vyhazuješ je za ptákoviny
Já mám mobil přes deset a stál mě 8 stovek a furt funguje ![]()
No ale ty jsi před tím nepsala že VY budete chtít ale ONO bude chtít, což je trochu rozdíl a řeč byla o děckách a ne o pubert'ákách kteří můžou chodit na brigády.
Mně přijde, že tu hodně lidí plete dve věci dohromady a to peněženky/kasičky dětí a obálky. V peněžence/kasičce mají děti peníze, co mají z kapesného nebo od babičky způsobem, že to dá babi třeba k svátku do ruky dítěti (máme už puberťáky), ať si to utratí po svém, např. na kino, bowling apod. Na tyhle peníze nikdy nesahám a nikdy bych nevzala bez domluvy. Pak máme ještě obálky, kdy nám tchánovci nebo rodiče dávají peníze pro děti k narozeninám nebo Vánocům apod., ať jim něco koupíme. No a o těhle obálkách nemají děti ani tucha, takže rozhodně nemají žádnou újmu, když do nich sáhnu a zaplatím z nich něco v hotovosti a následně to pak vracím. Spoření mají taky, ale tohle jsou obálky s pár tisícema, to se nevyplatí někam pořád přesouvat..
Myslím, že u zakladatelky je to totéž, že děti o penězích nevědí, takže svojí psychickou újmu, jak tu někteří píší, z toho nejspíš nemají. Což samozřejmě neomlouvá manžela zakladatelky. Akorát že někteří to tu popisují, jakoby chlap chodil vybírat dětem peněženky do pokojíku a to se zřejmě nekoná..
@Lil Kitkatt psychickou újmu nemají ty děti, ale zakladatelka, která rozhodně nepočítala s tím, že jim to tatínek rozforuje a sama má pocit, že děti okrádá.
@TO_IT píše:
Ať žije předávání generačních zkušeností.
Někdy mi přijde, že na marsu. Mezi vysokopříjmovými divnolidmi, potíže jsou, ale tak nějak v mezích a většinou je schopnost nějak to řešit. Ono to ten pohled zkresluje, uznávám.
To ale nemá vůbec nic společného s generacema, vysokopříjmoví divnolidi asi nemají potřebu brát svým děckám z obálek jejich pár korun které dostaly a platit z nich nějaké jejich ptákoviny z eshopů, bo kurýr stepuje přede dveřma, na to by měli mít peněz svých dost, to bys měla při svém vzdělání už vědět a ten nízkopříjmový by se na ty vysokopříjmové neměl nijak dorovnávat, obzvlášt' když smrdí korunou a na to nemá, že..
@macoxx píše:
To ale nemá vůbec nic společného s generacema, vysokopříjmoví divnolidi asi nemají potřebu brát svým děckám z obálek jejich pár korun které dostaly a platit z nich nějaké jejich ptákoviny z eshopů, bo kurýr stepuje přede dveřma, na to by měli mít peněz svých dost, to bys měla při svém vzdělání už vědět a ten nízkopříjmový by se na ty vysokopříjmové neměl nijak dorovnávat, obzvlášt' když smrdí korunou a na to nemá, že..
To záleží na co peníze jdou, třeba vzal peníze z obálky, aby žena nezjistila co tím financuje
@macoxx píše:
No tak to je klasika, dneska mají všichni všeho plnou prd el a z rozežranosti si kupují to co chtějí i když to mají ale přitom to nepotřebují, že.Dražší telefon nebo počítač a to proč jako, jenom proto že ho chce a ten starý se už mu nelíbí nebo je zamaštěný nebo se mu snad ostatní budou smát nebo se nechal vyprovokovat imbecilním přiblblým skřetem který řve několikrát za hodinu denně v reklamě v televizi na kterou se už dneska nedá ani dívat?
To je ale úplně ujetá politika, to už se nedivím že je tady tolik zadlužených a exekucí a ten reklamní podbízivý konzumní hnus který se na nás valí každou minutu ze všech stran už začíná být hodně za čarou
Místo aby se děcka učily ke skromnosti, tak se učí zbytečně utrácet a rozhazovat, půjčovat a nakupovat, hnus
dej si prášek a zalez, to je výplod tohle. To je neskutečný.
@DV_JANA píše:
To záleží na co peníze jdou, třeba vzal peníze z obálky, aby žena nezjistila co tím financuje
No vzal, tajně to potáhnul, žena to zjistila a asi ji bude čekat v nejbližší době překvapení ![]()
Základ je v tom, jak je nastavena rodina a oni si nastavili systém, že peníze jsou děti a dávají jim je do obálek. Já peníze pro mrnouse strčím do peněženky a mrnousovi koupím potřebné. Na druhou stranu asi nikdy nebude nic, co bych nepořídila a s manželem je to konsenz.
Oni si ale svým systémem rozhodli, že ty peníze jsou dětí a teď chlap přišel a zbořil to aniž by se ptal, pak jsou pocity zakladatelky naprosto pochopitelné. Protože ty peníze bere dětem. Zvlášť v případě, jestli žije v pocitu, že mají dostatek.