Manžel sebral dětem peníze

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18678
10.1.22 09:17

@ludmilaadamkova presne muj navrh. Kdyz to zmizi detem z obalky a nevratis tak je to spatny, ale jestli z ‚dospelacke‘ krabicky vezme ona 2 tis a on je tam pak dorovna tak je to uz fuk, protoze na krabicku jsou nastavena pravidla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42540
10.1.22 09:26

Jsem moc ráda, že se vše vysvětlilo a odpadly tak ty nejhorší varianty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3600
10.1.22 10:27

Jako že jste rekonstruovali pokojík, použili na to peníze dětí a pak oba zapomněli, jo? A ty sis vzpomněla až tady po diskuzi, že vlastně no jo. Tak to je dobrá pohádka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.1.22 10:39

@Arboretka Chápu, že toužíš po větším dramatu, ale bohužel, takhle to bylo. Ten pokoj jsme dělali asi rok zpět a mně nedošlo, že jsme na nějaké věci (jako pracovní stůl a knihovnu) brali peníze i z obálek - byly to věci pro děti, já bych jejich peníze pro své účely nikdy nepoužila (anebo hned vrátila). Něco jsme financování z našeho účtu. Jak říkám, doteď jsme nepsali na obálky aktuální částky, za mě to ani nebyla potřeba, nečekala jsem, že se z toho bude něco vytrácet a kdyby bylo potřeba něco dětem pořídit, mrklo by se do obálek a vidělo by se, kolik tam je. Jenže od teď to píšu. Opravdu nemám zapotřebí vymýšlet si tady pohádky (hlavně na to nemám čas), vždyť jsem tu ani nemusela psát, jak to dopadlo.

• Citovat
  • Upravit
36556
10.1.22 11:19
@Anonymní píše:
@Arboretka Chápu, že toužíš po větším dramatu, ale bohužel, takhle to bylo. Ten pokoj jsme dělali asi rok zpět a mně nedošlo, že jsme na nějaké věci (jako pracovní stůl a knihovnu) brali peníze i z obálek - byly to věci pro děti, já bych jejich peníze pro své účely nikdy nepoužila (anebo hned vrátila). Něco jsme financování z našeho účtu. Jak říkám, doteď jsme nepsali na obálky aktuální částky, za mě to ani nebyla potřeba, nečekala jsem, že se z toho bude něco vytrácet a kdyby bylo potřeba něco dětem pořídit, mrklo by se do obálek a vidělo by se, kolik tam je. Jenže od teď to píšu. Opravdu nemám zapotřebí vymýšlet si tady pohádky (hlavně na to nemám čas), vždyť jsem tu ani nemusela psát, jak to dopadlo.

Dobře, že se to vyřešilo. U ž bych se k tomu nevracela. Ale nechávala bych si úplně malilinkatý protor pro pochybnosti a opatrnost, kdyby se zase začaly někde doma ztrácet peníze.

Víš, co se říká. Co se stalo jednou, nemusí se stát už nikdy. Co se stalo dvakrát, stane se určitě i potřetí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
10.1.22 11:27

Ok to neni.. Já přiznám, že si občas pujčím pokud potřebuji, ne, že nemám, ale třeba potřebuju drobné a nebo nakpak nechci platit malýma, tak si pujčím. ale vždy vrátím, během dou, tří dnů. Ono taky kluk si našetřil 13 tis, a všichni se divili z čeho.. Prostě dostane peníze, dá se do pokladničky, a bylo jedno jeslti mu bylo 2 a nebo víc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
10.1.22 11:30

@Bábrdl no tak o těch penězích rozhodují děti, a pokud si dítě prostě odkládá, tak si odkládá.. Přecve nebudu nutit kluka, a by si něco koupil, že mu to tam jenom leží :nevim:
To si myslím, že je nemsl, s těma, lidma, co mauí málo peněz, my máme- peněz tak průměrně, nemáme nouzi, ale zase pokud kluk hospodaří tak, že si od 8 let šetří a koupí si jen maličkoti sem tam a neutrácí, tak prostě dobře tak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.1.22 11:35

@Bábrdl Samozřejmě to tak nenechám a ta nedůvěra tam je. To, že se vyřešilo, kam se poděly peníze, neznamená, že se vyřešila i moje nedůvěra k němu.

• Citovat
  • Upravit
36556
10.1.22 11:41
@Janasas píše:
@Bábrdl no tak o těch penězích rozhodují děti, a pokud si dítě prostě odkládá, tak si odkládá.. Přecve nebudu nutit kluka, a by si něco koupil, že mu to tam jenom leží :nevim:
To si myslím, že je nemsl, s těma, lidma, co mauí málo peněz, my máme- peněz tak průměrně, nemáme nouzi, ale zase pokud kluk hospodaří tak, že si od 8 let šetří a koupí si jen maličkoti sem tam a neutrácí, tak prostě dobře tak..

Nevím, jak ti to vysvětlit líp, než už jsem to vysvětila před tím. :nevim:

Spoření dítěte, kdy si dítě rozhoduje, za co utratí darované částky a učí se tím finanční gramotnosti, a spoření „pro dítě“, kdy se z darovaných částek kupují věci jako vybavení pokojíčku, je něco jiného.

Předpokládám, že syn nedisponuje v prasátku částkami, za které by se dalo rekonstruovat nebo zaplatit catering pro nějakou společenskou akci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
10.1.22 11:49

@Bábrdl no tak ono taky záleží jak si to vysvětlí rodiče. :mrgreen: ten dar. Pokud děti dostanou peníze s tím, že je to pro ně, a mají dát do prasátka a rodiče si to berou stranou, je věc jiná..
Unás když dítě dostalo peníze bylo pro něj.. ne proto, a by jsme kupovali postel..
Když už tak nám babička dala nám rodičům do rukou peníze, kupte mu něco. praktického.
Takže chápu jak to myslím, otázka je jak si to vyloží rodiče..
U nás pokud dala peníze babička s tím, že je to pro kluka na Vánoce, narozeniny, tak trak to měl on, en, že jsme to shrábli my a tím, že koupíme třeba postel.Ano ted je kluk velký a už si chtěl koupit za to stůl k počítači. ale pokud byl malý a dostal peníze, a nedostal nějaké dárky, tak se to dalo do pokladničky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
10.1.22 11:53
@Janasas píše:
@Bábrdl no tak ono taky záleží jak si to vysvětlí rodiče. :mrgreen: ten dar. Pokud děti dostanou peníze s tím, že je to pro ně, a mají dát do prasátka a rodiče si to berou stranou, je věc jiná..
Unás když dítě dostalo peníze bylo pro něj.. ne proto, a by jsme kupovali postel..
Když už tak nám babička dala nám rodičům do rukou peníze, kupte mu něco..
U nás pokud dlaa peníze babička s tím, že je to pro kluka na Vánoce, narozeniny, tak trak to měl on, en, že jsme to shrábli my a tím, že koupíme třeba postel.Ano ted je kluk velký a už si chtěl koupit za to stůl k počítači. ale pokud byl malý a dostal peníze, a nedostal nedostal nějaké dárky, tak se to dalo do pokladničky..

Ty děti jsou malé, jak jsem pochopila.
Myslím, že je věc každé rodiny, jak to vyřeší. Pokud dostávají větší částky peněz „pro děti“ a myslí se tím, aby jim to šetřili, tak jim to prostě šetří.

Myslím, že pořád nechápeš ten rozdíl. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3600
10.1.22 13:04
@Anonymní píše:

já netoužím po dramatu. Jen ti to nevěřím. Nic víc, nic míň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.1.22 13:12

@Arboretka No, s tím asi dokážu žít, přesvědčovat tě nebudu… :) Já k tomu napsala svoje, protože jsem se dneska poprvé od toho dne, co jsem to psala, koukla na reakce a nečekala jsem, že jich je tu tolik, tak mi přišlo fér, abych napsala, jak to dopadlo (i jako poděkování za rady). Nevím, k čemu by mi bylo si vymýšlet, když mě tu stejně nikdo nezná, nejde mi tedy o reputaci mou ani manžela. A tím končím, už není co psát…

Takže závěr je takový, že děkuju všem za reakce, důvěra je stejně nahlodaná a manžela fakt nemám v plánu obhajovat, pořád mě štve to, co udělal a že mi to tajil, a když jsem si třeba přečetla jednu reakci, jak jeden manžel, když si vezme od dětí, tak jim tam pak vrátí dvakrát tolik, tak to zamrzí, no… :roll: Budiž mi útěchou, že můj manžel jim sice bere prachy, ale aspoň děti vezme do bazénu a tak. Ne, to teď odlehčuji. 😁

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.1.22 17:11
@Janasas píše:
Když už tak nám babička dala nám rodičům do rukou peníze, kupte mu něco. praktického.
U nás pokud dala peníze babička s tím, že je to pro kluka na Vánoce, narozeniny, tak trak to měl on, en, že jsme to shrábli my a tím, že koupíme třeba postel.Ano ted je kluk velký a už si chtěl koupit za to stůl k počítači. ale pokud byl malý a dostal peníze, a nedostal nějaké dárky, tak se to dalo do pokladničky..

Tohle už je trochu OT, ale chci jen napsat, že úplně chápu. Vyrostla jsem v rodině, kde bylo hodně vysoko do žlabu. My, děti, jsme měli vždy jen to nejnutnější, nikdy ani ň, ani špetičku, navíc. Opravdu v podobě sedmero ponožek a kalhotek, na každý den v týdnu jedny, dvoje kalhoty, čtvero triček, dva svetry, jedna bunda. Jedny sportovní boty na běžné nošení po 3/4 roku (plus tytéž na tělocvik, na další prostě peníze nebyly), jedny bačkory do školy (doma se chodilo bosí), jedny zimní boty. A konec, tečka.

Občas máma dostala nějaké peníze od svých rodičů, ale ne moc často. Pamatuju si ale jednou, bylo mi asi 13, jsem k narozeninám dostala od babi pětistovku. Bože, jak já se těšila, že si za ni koupím něco holčičího. Nějakou třeba i blbost, které mi v životě zoufale chyběly, barevnou gumičku do vlasů, voňavou gumu, tričko se třpytkama… máma prachy sbalila s tím, že mi za ně koupí zimní bundu. Chápete, tu bundu jsem nutně potřebovala, ze staré mi lezly záda a byla tak po lokty (tuším jsem ji měla nějak od devíti let)… koupit by mi ji museli tak jako tak, takže ta pětistovka byla vlastně dárek pro mámu a ne pro mne… já chudáka mou mámu zpětně chápu, co měla dělat, peníze nebyly… ale mé třináctileté já to zabolí ještě dneska při vzpomínce.
Prosím anonym, mámu by zbytečně mrzelo, že si to tolika let pamatuju jako křivdu, pevně doufám, že ona na tohle zlý období už zapomněla.

• Citovat
  • Upravit
36556
10.1.22 17:22
@Anonymní píše:
Tohle už je trochu OT, ale chci jen napsat, že úplně chápu. Vyrostla jsem v rodině, kde bylo hodně vysoko do žlabu. My, děti, jsme měli vždy jen to nejnutnější, nikdy ani ň, ani špetičku, navíc. Opravdu v podobě sedmero ponožek a kalhotek, na každý den v týdnu jedny, dvoje kalhoty, čtvero triček, dva svetry, jedna bunda. Jedny sportovní boty na běžné nošení po 3/4 roku (plus tytéž na tělocvik, na další prostě peníze nebyly), jedny bačkory do školy (doma se chodilo bosí), jedny zimní boty. A konec, tečka.Občas máma dostala nějaké peníze od svých rodičů, ale ne moc často. Pamatuju si ale jednou, bylo mi asi 13, jsem k narozeninám dostala od babi pětistovku. Bože, jak já se těšila, že si za ni koupím něco holčičího. Nějakou třeba i blbost, které mi v životě zoufale chyběly, barevnou gumičku do vlasů, voňavou gumu, tričko se třpytkama… máma prachy sbalila s tím, že mi za ně koupí zimní bundu. Chápete, tu bundu jsem nutně potřebovala, ze staré mi lezly záda a byla tak po lokty (tuším jsem ji měla nějak od devíti let)… koupit by mi ji museli tak jako tak, takže ta pětistovka byla vlastně dárek pro mámu a ne pro mne… já chudáka mou mámu zpětně chápu, co měla dělat, peníze nebyly… ale mé třináctileté já to zabolí ještě dneska při vzpomínce.
Prosím anonym, mámu by zbytečně mrzelo, že si to tolika let pamatuju jako křivdu, pevně doufám, že ona na tohle zlý období už zapomněla.

Hele, to je naprosto pochopitelný. Dítě má pocit, že takové ty věci jako světlo, teplo oblečení… se platí samy.

Mamka ti měla dát něco, aspoň stovku na ty gumičky a voňavou gumu. To by pak asi bolelo míň.

Právěže chápu, že v rodině, kde je o peníze nouze, má babička potřebu „přilepšit“. A pětistovka jen zasyčí. A že v takové rodině prostě není možné rozfrcat pětikilo za blbosti.

U nás jsme nouzí netrpěli, nebyli jsme ani bohatí, prostě takový ten střed. Peníze jsme dostávali od babiček, ale většinou tak stovku. A ty byly naše. Občas nám dali něco naši příbuzní z kapitalistické ciziny (což už bylo v devadesátkách). To si vzali naši, bralo se to jako rodiné přilepšení třeba na dovču nebo na rekonstrukci chalupy, jejíž část ti příbuzní vlastní, ale pochopitelně se tam nerekreují. Ale my jsme měly normálně kapesné a hezké dárky.

My si v rodině peníze nedáváme. Maximálně na vánoce od tety atd. co je člověk vidí jednou za čas. Teď jsme dostali asi tři litry. Manžel je dal do peněženky. Platí bydlení, nákupy, benzín, provoz auta. Neřeším. Dcera taky neřeší, protože hadrů má milion, hraček bambilion… Dárků dostala, že to zavalilo strom, byť jsem rodinu krotila…

Ale kdyby cítila nouzi, věřím, že by ji to mrzelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí