Manžel sebral dětem peníze

Napsat příspěvek
Velikost písma:
578
6.1.22 10:40
@someargue píše:
A už je mas reálně ve svých rukou? I s těmi 6000, co jsi vložila?

Souhlas. Krypto může byt fajn, ale většina poradců a lidi ve financích říká, že to není investice, ale spekulace. Právě kvůli té nejistotě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12741
6.1.22 10:42
@Pekynos píše:
Asi je na case penize schovat k sobe…dat je nekam do truhlicky a klic mit u sebe.
Jinak bych asi vytrestal zlodejicka tim, ze bych do obalky dal vytisteny penize a obalku nechal tam kde vzdycky lezi.
On nakoukne, zjisti ze penize jsou a pri placeni, zjisti ze jsou falsifikaty.Pokud Ti slibil ze to neudela, tak o tom ani nepipne.

Aneb jak poslat tatínka do vězení :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12741
6.1.22 10:43
@Keyllah píše:
já bych se bála, že je v pozadí nějaký vážnější problém, nedovedu si představit, že by toto udělal normální chlap za normální situace :think: první, co mě napadlo -) nehraje automaty? nepije moc? třeba nepodniká a nemá nějaké problémy?
U nás to bohužel bylo dost podobné a vyklubal se z toho alkoholismus, kdy nejdřív mizela hotovost a následně věci a dárky, které někde střelil…

Přesně tohle mě napadlo taky. Vážnější problém na pozadí - dluhy z podnikání, hrací automaty, drogy, milenky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
6.1.22 10:44
@Takyjedna píše:
Ne, neznam. Dostala jsem příspěvek na (konkrétní) kočárek, nějakou hodobóžovou výbavičku to jo. Miminko nic nepotřebuje, přece. Já znám, že se obdarovává se rodička - „za zásluhy“, lépe řečeno, aby měla vzpomínku - zlatý prstýnek a tak. Někdo zakládá vnukům spoření, který můžou vybrat v 18. Dát peníze dítěti za narození jen tak, to bych se hrozně styděla, kdyby šlo o normálně situovaný občany, vzít si je jen tak pro svoje dítě, to bych se styděla ještě víc. U chudé opuštěné maminky bych peněžní dárek pochopila. ( u chudého tatínka v tomhle případé ale moc ne) Peníze k narozeninám chápu u puberťáků. A že dítě nějakou korunu na příbuzných vydyndá, až bude chtí samo za něco utrácet, to chápu taky :mrgreen:. Jinak jsou dárky pro děti přece na zvážení a dohodě s jejich rodiči.Příspěvek upraven 06.01.22 v 09:39

Tak to máte jinak, to neznamená, že dávat peníze k dítěti, nebo pro dítě je trapas. My máme velmi dobré příjmy a jsme oba z velmi dobře situovaných rodin, přesto nám rodiče a prarodiče peníze pro dítě pošlou, ukládáme je a už tam máme slušný balík. Rozhodně to potěší. Chápu, že jsou rodiny, kde jsou rodiče a prarodiče rádi, že se uživí, tam by mi to bylo opravdu blbé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.1.22 10:46

K zakladatelce - resp jejímu úvodnímu příspěvku už není moc co napsat jiného než co padlo.
Souhlasím s tím, že by bylo dobré rámcove odhadnout, kolik chybí a domáhat se vrácení.
Souhlasím i s tím, že ze začátku to nejspíš manžel vrátit chtěl, ale když to prošlo jednou, udělal to znovu atd. a pak nevěděl jak z toho. Zajímalo by mě, jestli mu to prostě bylo blbé a tak lhal, nebo byl spíš naštvaný, že se na to přišlo - ono to vykrucování může vypadat různě a dost to mění pohlad na situaci :( rozhodně by mi to taky vadilo.

My máme obálku s hotovostí doma taky - právě na výdaje ála dobírka, na kterou člověk zapomene, tak ať pak nemusí na poštu, nebo na placení ve škole, když si dítě vzpomene ráno před odchodem do školy. Občas tam jeden i druhý doplňujeme a když si beru větší částku (přes tisíc, tak to rovnou říkám, aby věděl, pokud je to víc menších tak o tom vím a prostě dřív doplním sama od sebe. Dřív jsme psali data kdy kolik kdo z nás vzal, ale ukázalo se, že to není třeba, naštěstí to funguje i bez toho.

Darované/ušetřené peníze dětí máme na spořicím účtě, který je k běžnému účtu. Mám tam obálku se jménem dítěte. 16 letá už má vlastní účet a spořicí složku k tomu s tím, že co jsme jí nastřádali jako rodiče (od babiček a tak) do cca 8 let, má pořád bokem na spořícím, zbytek je čistě na ní, co s penězi udělá a je to ta nejlepší škola k finanční gramotnosti, čas od času si k tomu společně sednout a popovídat si, jak vychází, jestli má přehled za co kolik utratila, nebo na co si zrovna šetří :palec:

a to mě vede k dotazu i ostatních tady ve skupině - co byste doporučili s penězi, které jsou bokem pro děti na spořicím účtu a budou tam ještě tak 3-5 let, min. do dokončení SŠ? jde o částky mezi 10-15tis, peníze moc nedostávaly, což mi nevadí, jen pro představu o jakou jde výši.
za mě byly akorát tak vkladní knížky. Na spořicím kde to je teď úrok nepokryje ani inflaci, a tak nevím, co s nimi, nejde o pravidelné spoření, prostě uložit někam to, co už je uspořeno, aby k tomu pak mohly a nebo to tam třeba taky nechaly ležet dál… jaké jsou vaše zkušenosti, nápady, rady?

• Citovat
  • Upravit
12741
6.1.22 10:48

@Katche Může být chaotik, ale byl poměrně důrazně (přitom ale stále ještě slušně a neultimativně) upozorněn, že z obálek mizí peníze a že je má vrátit. On to sice učinil (ne hned), ale ne v plné výši, očividně spoléhal na to, že zakladatelka přesně neví, kolik tam bylo. To by mi na tom vadilo nejvíc. Ne to, že si odtud vzal nějakou sumu na něco a zapomněl ji vrátit ASAP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
6.1.22 10:48
@Santa Juana píše:
Pro mě by bylo ještě podstatné, na co ty peníze šly. Moje děti taky dostanou třeba od babiček, že jim mám něco koupit, no a já koupím nějaké provozní věci, pliny nebo oblečení, léky atd. Prostě dám peníze na hromadu. Nemyslím, že bych tim okradala děti, protože pro sebe si nekupuju v podstatě nic. Nicméně, jestli z toho platí svoje balíky a svoje akce, tak to sorry, to je podraz.Nicméně já taky přemýšlím o účtu nebo obálce, jak to máte vy, ať jsou ty dárky od babiček čistě pro radost dětí.

O to přeci vůbec nejde. Jde o to, že měli dohodu a on ji porušil. Bez jejího vědomí sebral peníze.

Fasicunuje mě, co jsou tady holky schopné brát jakože je ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18668
6.1.22 10:50
@ludmilaadamkova píše:
Můj otec to dělal pořád jak jsem měla nějaké vlastní peníze a nechala je doma tak je vzal a šel do hospody a propil je., Kradl peníze tchýni.. vzal mi peníze na zájezd. Vzal mi moji první výplatu z brigády. Dokonce ukradl peníze mé kamarádce co byla u nás na návštěvě.BOMBA!!! upozornuju tě že takový dětství fakt nechceš.

Tohle je strasny. U nas tohle nikdy nebylo a to bych mohla penize nechat lezet doma kdekoliv a mama by je jen objizdela prachovkou aby se jich ani nedotkla.. Ted se nam tu vali tak 15 z Vanoc a nikdo si toho ani nevsimne. Pak na to musim jeste kouknout, rozpocitame na tretiny a klukova pujde na ucet, my asi poresime nejaky nabytek. Kupovali bychom to tak ci tak, ale takhle alespon muzeme rici za co jsme to utratili at maji darci lepsi pocit. PRO ANONYMNI: Akorat tohle se asi spis stava tam kde tech penez neni tolik ne? To myslim globalne. Jako kdybych mela posledni stovku a tyden do vyplaty tak se asi taky s chlapem domluvim a pujcim si to, ale kdyz normalne ziju tak nejak nevidim duvod obirat dite a nevracet to (kdyz uz teda jako musim)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
6.1.22 10:59
@hospodki píše:
Tohle je strasny. U nas tohle nikdy nebylo a to bych mohla penize nechat lezet doma kdekoliv a mama by je jen objizdela prachovkou aby se jich ani nedotkla.. Ted se nam tu vali tak 15 z Vanoc a nikdo si toho ani nevsimne. Pak na to musim jeste kouknout, rozpocitame na tretiny a klukova pujde na ucet, my asi poresime nejaky nabytek. Kupovali bychom to tak ci tak, ale takhle alespon muzeme rici za co jsme to utratili at maji darci lepsi pocit. PRO ANONYMNI: Akorat tohle se asi spis stava tam kde tech penez neni tolik ne? To myslim globalne. Jako kdybych mela posledni stovku a tyden do vyplaty tak se asi taky s chlapem domluvim a pujcim si to, ale kdyz normalne ziju tak nejak nevidim duvod obirat dite a nevracet to (kdyz uz teda jako musim)

On za to asi úplně nemohl - respektive měl psychické onemocnění, invalidní důchod takzvaně papíry na hlavu. Ale to tě jako dítě vůbec nemusí zajímat a hlavně ti to ani nedochází.

• Citovat
  • Upravit
852
6.1.22 11:03
@someargue píše:
Jako co? Ty jsi na kryptomenach vydělala? Gratuluju, já znám vícero lidi, které tam ztratili všechno, co vložili. Ale tady je každý finanční expert a úspěšný analytik :D

Ano, vydelala. Ukonceny nakup prodej se ziskem. Rozhodne nejsem financni expert, ackoliv vzdelani ekonomickeho smeru mam. A jak myslite to, ze ti lide „ztratili vse, co vlozili“? Trochu se mi to zda jako: sousedka povidala, ze Franta a Joska taky prodelali ( at uz to znamena cokoliv), tak proste kryptomeny neee, ackoliv ja vlastne nevim, o co se jedna..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18668
6.1.22 11:10
@Anonymní píše:
a to mě vede k dotazu i ostatních tady ve skupině - co byste doporučili s penězi, které jsou bokem pro děti na spořicím účtu a budou tam ještě tak 3-5 let, min. do dokončení SŠ? jde o částky mezi 10-15tis, peníze moc nedostávaly, což mi nevadí, jen pro představu o jakou jde výši.
za mě byly akorát tak vkladní knížky. Na spořicím kde to je teď úrok nepokryje ani inflaci, a tak nevím, co s nimi, nejde o pravidelné spoření, prostě uložit někam to, co už je uspořeno, aby k tomu pak mohly a nebo to tam třeba taky nechaly ležet dál… jaké jsou vaše zkušenosti, nápady, rady?

penize mame vsechny na uctu, jen u Airbank prazdnou obalku se jmenem ditete, kde se navysuje cilova castka podle toho kolik dostane, a le realne je tam nula. Penize investujeme v ramci celkovych financi. Az prijde cas, tak kazde dite dostane dle aktualni nasi financni situace, coz bude urcite vic nez budou mit nasporeno. I kdyby mel kazdy kilo, tak az jim bude okolo 20 tak to bude smesna castka, takze klidne dame kazdemu pul mega (pri prepoctu na dnesni hodnotu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
351
6.1.22 12:03
@Svistice píše:
Ty jsi nedostala od maminky vynadáno, proč si teda necháváš peníze v šuplíku/kasičce, proč si je teda důkladně neschováš, když víš, jaký táta je? :zed:

To musí být príma pocit co, žít ve zlodějské rodině, kde se kradou peníze a ještě ti tam vynadají a možná tě nazvou blbcem ještě ti nakonec řeknou že si za to může sama, ne.
Kristova noho :D
Důkladně schovat, no zajímalo by mě kde, když zloděj má dost času tam všechno důkladně prošmejdit, to je rodina a domov? Život se šmejdem, aušus, zmetek, proč to někdo toleruje, nechápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.1.22 12:05
@hospodki píše:
penize mame vsechny na uctu, jen u Airbank prazdnou obalku se jmenem ditete, kde se navysuje cilova castka podle toho kolik dostane, a le realne je tam nula.Penize investujeme v ramci celkovych financi. Az prijde cas, tak kazde dite dostane dle aktualni nasi financni situace, coz bude urcite vic nez budou mit nasporeno. I kdyby mel kazdy kilo, tak az jim bude okolo 20 tak to bude smesna castka, takze klidne dame kazdemu pul mega (pri prepoctu na dnesni hodnotu)

co myslíš v rámci celkových financí?

A když máme dětí víc a jsou od sebe více let, tak chci mít jistotu, že se dostane na všechny a minimálně tyhle jejich peníze budou pořád jenom jejich a bude to právě bokem od našeho, kdyby se cokoliv stalo a my na tom nebyli třeba tam dobře (nějaké správní řízení, hypo, muž osvč), tak aby nezůstalo některé na tom hůř že „už na něj nevyšlo“
V opačném případě, tj když vše půjde dobře, samozřejmě taky počítám, že jim dáme každému něco do života, jak to půjde dle možností - máme nějaké investiční spoření, které je dlouhodobé s pravidelnou splátkou měsíčně, ale to je spíš pojistka, že máme něco bokem, kdyby vypadl něčí příjem apod.

• Citovat
  • Upravit
6.1.22 12:17

@Arboretka tak myslela jsem to dobře ne špatně. Je smutné že pan manžel nerespektoval paní a nevrátil nebo aspoň neoznamil že si půjčí atd aj kdyby tam v obálce nechal papírek že tolik a tolik si půjčil. Mě by to třeba totálně vytočit a nasralo. Ale každého věc no :nevim: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4311
6.1.22 12:31
@samadoma666 píše:
Ano, vydelala. Ukonceny nakup prodej se ziskem. Rozhodne nejsem financni expert, ackoliv vzdelani ekonomickeho smeru mam. A jak myslite to, ze ti lide „ztratili vse, co vlozili“? Trochu se mi to zda jako: sousedka povidala, ze Franta a Joska taky prodelali ( at uz to znamena cokoliv), tak proste kryptomeny neee, ackoliv ja vlastne nevim, o co se jedna..

Myslím to tak, že lidi vložili peníze a zpátky je už nedostali.
Ano, vím, naprosto přesně, o co se jedna. A považuji to za velmi rizikovou spekulaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí