Manžel sebral dětem peníze

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17306
6.1.22 08:56
@Cenarius píše:
Proti-inflační dluhopisy republiky. :mavam:

Může to být i na malé děti? Nebo musí být člověk plnoletý?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
6.1.22 09:02
@Pekynos píše:
At das penize kamkoliv, tak uroky jsou nulove.
A jestli vite a mate tip, kam dat penize aby se zhodnotili, tak sup sem s nim. :think:

Přesně to mě taky zaráží, co lidí tu řeší, jak se peníze v obálce nezhodnocují. Jako kdyby v bance jo. Vždyť dneska už i ze stavebka kápne navíc pár korun a to tam jsou prachy vázaný na roky. Pro děti, které za to kdykoliv můžou potřebovat nové kvalitní kolo, lyže apod. bych to taky klidně nechala v obálce nebo na běžném účtu a s úrokem nepočítala. Ono při té částce by stejně poplatek za vedení účtu byl větší než úrok. Nebo účet bez poplatku za vedení, ale (téměř) bez úroku. Na těch úrocích tady fakt nevydělaj. Jen holt zakladatelka nepočítala, že manžel děti o ty peníze klidně obere. V tom je ta banka opravdu bezpečnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
6.1.22 09:08

Proboha! Okamžitě, za jakoukoliv cenu, rozvod! Když někdo takhle vezme peníze, je celkem jasné, že to není „jen tak“ bud si někde napujcoval (jako manželka za to rucis taky!!!) Nebo je gembler atd. To chceš čekat až vám na dveře zaklepe exekutor? Aby ses nedivila, až přijdeš o být… :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21415
6.1.22 09:09

Tvůj manžel je pěkně vyčůraný. Vidí, že jsou někde peníze, tak bere, aniž by myslel na to, že budou chybět - tobě jako ženě na mateřské, nebo dětem, když se bude chtít zaplatit něco většího.
A není on zvyklý, že se ty vždycky nějak postaráš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2353
6.1.22 09:10
@Takyjedna píše:
Manžela nechám asi bez komentáře. Nevím, jestli je notoricky nespolehlivý, nebo jenom přepálil svoje možnosti, a najednou zjistil, že tři malinkaté děti a ženu na MD vlastně neuživí. A taky nevím, jestli ty peníze plánoval vrátit, nebo je fakt stopil. Ale nechápu systém obálek pro děti. Proč jim ty peníze příbuzní dávají, když děti ještě peníze nepotřebují a kapesné nemají,? A 11000,– do obálky od příbuzných za to, že se malý narodil? To nechápu už teda vůbec. Pochopila bych, kdyby jim založili nějaké spoření do 18. let, třeba( i když v dnešní době je to vachrlaté). Ale aby cpali příbuzní dětem tisíce do obálek, to bych pochopila tak, že prostě mají strach, že je nějak finančně nezvládáte a že jim chtějí dopřát na lepší jídlo, oblečení, hračky..

U nás je to úplně stejné. Příbuzní dávají dětem peníze, aby za ty peníze rodiče něco vybrali - něco dle vlastního vkusu a potřeby. K narození naše dítko dostalo víc peněz než zakladatelka..

S manželem to děláme tak, že peníze dítěti ukládáme a potřebné kupujeme za naše peníze. Teď na Vánoce dítě taky dostalo spoustu peněz - za části jsme koupili hračky, zbytek uložíme.

Prostě jsou to většinou sumy, kdy je nesmysl je utratit celé za hračky a věci „jenom aby byly“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
6.1.22 09:13
@Lil Kitkatt píše:
Co to je za hloupost? Je úplně normální obdarovat miminko. Někteří prarodiče zafinancují třeba kočárek nebo výbavu, a když už to mají rodiče třeba zaplacené jinak, tak dají peníze na něco dalšího. To fakt neznáš? A ne, neznamená to, že se prarodiče bojí, že děti nemají co jíst. :roll:

Taky to tak máme, malý ještě není na světě a naši už mu dali 30tis. jako že na výbavičku pro miminko. My ale už skoro všechno máme (dokoupila jsem z toho jen doplňky ke kočárku), takže má 27tis odloženo nejspíš na dětský pokojíček až bude starší, na svoje první kolo nebo co bude chtít. Nepříjde mi to divné :nevim:

Jinak zakladatelko ty znáš manžela líp než my tady-je roztržitý i v jiných situacích? Tzn. zapadá jeho chaos v penězích do jeho povahy? V tom případě sis ho takového už našla, vzala bych si pod správu komplet rodinné finance, ale žádně další důsledky bych nevyvozovala. Pokud k tomuto nikdy jindy neměl sklony, pátrala bych po příčinách. Hledala možnosti prověření jeho (a tím i tvoje) zadluženosti. V tomto případě bych si na něj tvrdě došlápla, vypáčila z něj úplně vše a byla by mi návštěva tchánovců úplně jedno. Klidně bych pokračovala v řešení i před něma. Držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
6.1.22 09:15
@ludmilaadamkova píše:
Můj otec to dělal pořád jak jsem měla nějaké vlastní peníze a nechala je doma tak je vzal a šel do hospody a propil je., Kradl peníze tchýni.. vzal mi peníze na zájezd. Vzal mi moji první výplatu z brigády. Dokonce ukradl peníze mé kamarádce co byla u nás na návštěvě.BOMBA!!! upozornuju tě že takový dětství fakt nechceš.

Jak si tady přečteš, je to úplně normální a dělá to každý. :roll:

Když jsem byla dítě, mohla jsem nechat tisícovku z brigády nebo do babičky (ok, od babičky spíš stovku, byla jiná doba :lol: ) klidně na stole a maximálně bych dostala poj*b, že si si nevážím peněz a atˇsi to uklidím.

Domov má být bezpečné místo. Ne místo, ke si musí člověk svoje peníze zamykat. :zed:

Ale na epii se raději řeší, proč mají „systém obálek“ a že „jim je žre inflace“. Místo aby se řešilo takové zásadní porušení důvěry.

My taky systém obálek nemáme. Ale chápu, že v rodinách, kde je s pěnezi větší problém, obálky mají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
6.1.22 09:18
@Anonymní píše:
Ahoj, jdu si sem pro radu, protože je mi z téhle situace vážně na zvracení. Máme s manželem tři děti. Každé z nich má obálku s penězi, které dostalo k různým příležitostem od příbuzenstva (svátek, narozeniny, Vánoce, dokonce i třeba čerti a Velikonoce…). Do obálky jim peníze jen vkládáme, naposledy jsme z toho koupili něco asi před třemi lety, od té doby se jen šetří. Bohužel jsem neměla spočítáno, kolik mají našetřeno, protože by mě ani ve snu nenapadlo, že z obálek budou peníze mizet. Já to nepočítala, vždycky jsem tam jen dala nejnovější peníze…

No a před asi třemi měsíci jsem zjistila, že dcery mají v obálce nějak málo. Řešila jsem to s manželem (s kým taky jiným) a nakonec z něj vypadlo, že si peníze “půjčil” na zaplacení balíku (3200 Kč a že to má napsané a že to vrátí). Jenže když jsem mu vmetla do tváře, že to musí být víc, tak řekl, že kdysi si taky vlastně asi bral na nějaký balík… řekl, že těch 3200 Kč vrátí a domluvili jsme se, že si z těch jejich peněz samozřejmě brát už nebude, že to byla výjimka. Do Vánoc to ještě nevrátil, to bylo pořád něco.

Teď po Vánocích nastala situace, že jsem hledala svoje peníze, co jsem dostala k Vánocům a šla prohledat obálky dětí, zda jsem to nedala k nim. Co se nestalo… skoro všechny peníze byly pryč, a to včetně všech peněz našeho novorozeného syna, co dostal od babiček k narození (což bylo celkem 11 000 Kč jen za narození, plus několik tisíc ještě za Vánoce). Byla jsem v šoku a manžel se dušoval, že to potřeboval na jednu dvou organizaci a že to měl v plánu za pár dní po té akci vrátit, že mi to nechtěl říkat, abych si nedělala těžkou hlavu a že věděl, že bych si toho ani nevšimla. Byla jsem samozřejmě naštvaná, protože ještě nevrátil ani tu původní částku a už bral další.

No, naštěstí tedy před pár dny opravdu “všechno” vrátil. Jenže když jsem ty peníze přepočítala, tak jsou to ty peníze, o kterých jsem věděla, že vzal. A spousta jich tam chybí! Takže za mě bral třeba poslední dva roky průběžně a nevracel to. Dcery tam mají každá asi 3500 Kč, což je směšné, protože jen 2500 Kč dostaly k Vánocům, a to tam měly být peníze za poslední skoro 3 roky. Když jsem na manžela udeřila, dělal, že o ničem neví.

Je mi z toho upřímně hodně špatně. Vůbec nevím, jak tuto situaci řešit. Peníze mám samozřejmě teď už spočítané a napsané na každé obálce datum a sumu, plus obálky schovám. To ale není řešení otázky důvěry, kterou k manželovi nyní nemám. Na 100% vzal peníze on, musí to být třeba kolem 15 - 20 tisíci. Děti tam za roky střádání nemají skoro nic! 😔

Děti to na 100% být nemohly, ty když najdou i 2 Kč se válet, tak hned běží za mnou, ať si to dám do peněženky, navíc nejstarší je 5 let, takže peníze opravdu ještě nepotřebuje a nechce.

Jak byste situaci řešili? My to včera ani nedořešili, protože když jsem na něj udeřila s tím, že i po tom, co peníze vrátil, tam mají žalostně málo, tak jen mlžil a pak akorát přišli jeho rodiče a po odchodu už tu byl provozní chaos (2 malé děti a jeden novorozenec) a pak manžel usnul. Budu to muset dneska zase vytáhnout, ale je mi z toho nepříjemně a hrozně, a nevím, jak to řešit, co navrhnout… nejradši bych ho poslala úplně k šípku, protože tohle je pro mě totální morální dno. 😔

Bála bych se, že má muž dluhy, hraje nebo něco takového.
Krást dětem peníze je pras*árna a nenech si tu namluvit něco jiného.
Zjistila bych, co za tím je. A manželovi bych už teda nevěřila, když je schopný něčeho takového. Důvěra je pro mne v manželství extrémně důležitá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22051
6.1.22 09:20
@Anonymní píše:
Já přemýšlím, že mu to ultimátum stejně dám. Jsem sice na mateřské s miminkem, ale náklady na bydlení nemáme velké, hypotéka je naštěstí psaná jen na mě (brala jsem si ji, ještě než jsme se poznali) a vydělávám si z domu. On by mi musel zasílat nějaké výživné, takže bychom vyšli. Já tohle prostě asi nepřekousnu - to, že to dělá za mými zády, že mi lže a ještě okrádá vlastní děti. Kdyby to aspoň všechno vrátil, tak nic neřeknu.

Kdybych takovou situaci doma zjistila, žádná ultimáta bych nedávala - byl by to konec našeho vztahu, tohle by se pro mne nedalo zachránit.

Že si někdo potřebuje urychleně něco odněkud půjčit, to se může stát, na tom není vůbec nic zlého - tady navíc z peněz malých dětí, které je zatím k ničemu nepotřebují, takže peníze leží úplně zbytečně (a v nesmyslné formě). S klidem bych si je z těch obálek v případě potřeby vzala i sama a dočasně na něco smysluplného použila (s tím, že bych samozřejmě měla zaznamenáno, kolik každému dítěti patří).

Ale chování, jaké předvedl Tvůj muž, považuji za nepřijatelné - nevrácení peněz v plné výši, vymlouvání se a hlavně, okecávání a lhaní přímo do očí… to by byla smrtelná„rána do vazu“ mé důvěry k němu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76853
6.1.22 09:24
@Katche píše:
A ještě mne napadlo - ty nikdy nelžeš, aby ses vyhnula nějaké konfrontaci? Zvlášť když máš máslo na hlavě… (Tady teda každá tvrdí, že ona by nikdy nezalhala, je to tu samý Mirek Dušín v sukni, ale myslím, že realita je někde úplně jinde)
:roll: aha tak pán lže a krade peníze vlastním dětem, a ty to otočíš ještě proti zakladatelce?
také lžeš a kradeš přitom peníze?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20902
6.1.22 09:25
@zoidberg píše:
Může to být i na malé děti? Nebo musí být člověk plnoletý?

https://www.sporicidluhopisycr.cz/ tady si to prostuduj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2033
6.1.22 09:26
@Anonymní píše:
Já přemýšlím, že mu to ultimátum stejně dám. Jsem sice na mateřské s miminkem, ale náklady na bydlení nemáme velké, hypotéka je naštěstí psaná jen na mě (brala jsem si ji, ještě než jsme se poznali) a vydělávám si z domu. On by mi musel zasílat nějaké výživné, takže bychom vyšli. Já tohle prostě asi nepřekousnu - to, že to dělá za mými zády, že mi lže a ještě okrádá vlastní děti. Kdyby to aspoň všechno vrátil, tak nic neřeknu.

Pro mě by bylo ještě podstatné, na co ty peníze šly. Moje děti taky dostanou třeba od babiček, že jim mám něco koupit, no a já koupím nějaké provozní věci, pliny nebo oblečení, léky atd. Prostě dám peníze na hromadu. Nemyslím, že bych tim okradala děti, protože pro sebe si nekupuju v podstatě nic. Nicméně, jestli z toho platí svoje balíky a svoje akce, tak to sorry, to je podraz.

Nicméně já taky přemýšlím o účtu nebo obálce, jak to máte vy, ať jsou ty dárky od babiček čistě pro radost dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4311
6.1.22 09:28
@PanenkovaMakova píše:
Tak těch možností není zrovna málo. My máme peníze převážně v kryptoměnách a na investičních fondech.Pro zakladatelku - smrdí to gamblerstvím a dluhy :? Projeďte si registr dlužníků, snad nezjistíte ještě něco horšího.

A už jste něco vydělali na kryptomenach? Přítel na nich zrovna 19 tisíc prodělal :palec: Aby člověk mohl na kryptomene vydělávat a přetvarit to do reálných peněz, musí se tomu věnovat 24/7. Ale i tak to není jistý.
Tohle je moc riziková investice a nevěřím tomu, že tam vydelas miliony. Spis proděláš. Takže když chcete přijít o peníze - hurá do kryptomen :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
6.1.22 09:34
@Bábrdl píše:
Jak si tady přečteš, je to úplně normální a dělá to každý. :roll:

Když jsem byla dítě, mohla jsem nechat tisícovku z brigády nebo do babičky (ok, od babičky spíš stovku, byla jiná doba :lol: ) klidně na stole a maximálně bych dostala poj*b, že si si nevážím peněz a atˇsi to uklidím.

Domov má být bezpečné místo. Ne místo, ke si musí člověk svoje peníze zamykat. :zed:

Ale na epii se raději řeší, proč mají „systém obálek“ a že „jim je žre inflace“. Místo aby se řešilo takové zásadní porušení důvěry.

My taky systém obálek nemáme. Ale chápu, že v rodinách, kde je s pěnezi větší problém, obálky mají.

Jojo skvělý je když máš kasicku, stradassi už máš skoro 500 těšíš se že za to koupíš dárek pro mamku k narozeninám a jednou necháš klíčky na stole a šup není tam ani koruna když se gratis ze školy. A jako bonus ozralej kretenskej otec té nenechá vyspat. A pak ho ráno najdeš poblityho v obyvaku.

Chci říct jak se tu jede mantra že důležitý je otec a lepší je biologicky vždycky a je lepší mít nějakého otce než zadnehom tak pro mě nejlepší bylo když byl psychiatrické léčebně a pak se mi ulevilo když zemřel.

Takže ne fakt někdy je lepší nemít žádného otce.

Příspěvek upraven 06.01.22 v 09:36

• Citovat
  • Upravit
22051
6.1.22 09:35
@Katche píše:
@kve-tinka
Hele - já mám ve svejch penězích - proti svýmu manželovi - děsivej bordel. Je to daný tím, že jsem prostě chaotik. Občas zapomenu vyzvednout, takže pak balíky pytlíkuju tím, co najdu doma (pokud mi odmítnou kartu), protože představa, jak jdu na místní poštu je horší než představa, že prostě vybrakuju obálku s nepatřičným nápisem. Většinou to tam v rámci týdne vrátím - pokud na to nezapomenu.A pokud zapomenu, tak si většinou vzpomenu po nějaký delší době.
A kdyby mne manžel označil za zlodějku, tak to zase já považuju za tak nepřekonatelný problém, že se asi rozvedu.
@Žižkovská žena
A ano, může to být prostě zapomenutí.
Mně vadí to paušální odsouzení bez špetky náhledu. Nesnáším rychlý soudy bez snahy se na to kouknout z druhý strany nebo odsoudit na základě neúplných informací.
Pamatujete, jak proběhlo všemi zprávami, že při domácím porodu umřelo dítě - všichni si kopli do rodičů, fuj, kdyby rodila v nemocnici, tak se to určitě nestalo. Titulky napříč médii… A pak se zjistilo, že dítě mělo vadu neslučitelnou se životem a nepřežilo by ani v porodnici. A o tom se napsal po dvou týdnech minikrátký odstaveček.
Chlap samozřejmě může bát hajzl, co jede v chlastu. Ale taky to může být normální chaotik, který to prostě neukočíroval.

Tady ale přece vůbec nejde o to, že si manžel z těch obálek půjčoval - jde o to, že to své manželce nejen neřekl, ale hlavně, na přímý dotaz jí opakovaně lhal do očí, že on to nebyl (a ve finále spoustu peněz vůbec nevrátil, aniž by přiznal, kam se poděly).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí