Manžel sebral dětem peníze

Napsat příspěvek
Velikost písma:
852
6.1.22 09:37

@someargue dobra blbost :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
639
@stinga píše: :roll: aha tak pán lže a krade peníze vlastním dětem, a ty to otočíš ještě proti zakladatelce?
také lžeš a kradeš přitom peníze?

Ano, já lžu. Tvrdím lidem, že je ráda vidím, i když bych je nejradši dalších deset let nepotkala. Lžu manželovi, že za knihy utratím o řád míň, než je pravda nebo mne bolí hlava (páč nechci jít do konfrontace), lžu dětem, že čokoláda došla, lžu mámě, že mi je dobře… Lžu denně a co je nejhoršího - bez výčitek.
A občas lžu nevědomky - že jsem poslala email, i když je v rozepsaných (ale já jsem fakt přesvědčená, že odešel), že jsem něco ne-udělala, páč si to prostě nepamatuju… Ale když se mne někdo zeptá, jestli fakt, tak se nehádám (bo se znám) a jdu to zkontrolovat. A to se třeba stalo i u obálky, kde jsem si vzala peníze na balík a zapomněla je tam vrátit. Takže v tvých očích jsem je z tý obálky ukradla.
Jsem prostě hnusná a měly by mne nejlíp zavřít na doživotí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2033
@fíkofka píše:
Hm… předpokládám, že doma nemáte moc přehled o financích - příjmy/výdaje. Tím bych asi začala, protože se vám to teď bude určitě hodit. My peníze na hotovosti moc nemáme, 90% plateb jde přes společný účet, takže tam je jasný přehled kdo, kdy a za co.na soukromé výdaje máme svoje účty. V hotovosti platíme pralticky asi jen krpužky dcery
A osobně nechápu, proč, když děti dostávají tolik peněz, už nemají založené nějaké spořící účty 8o vlivem inflace je vlastně „okrádáte“ oba dva.

Obyčejný spořící účet to vůbec nezhodnotí. Fakt bych to nenazyvala okradanim. To je stejně jako obálka, akorát by to bylo lepší v tom, že by byl přehled. Asi se nepředpokládá, že tam ty peníze budou ležet do dospělosti děti, ale ze se za to něco koupí, až bude potřeba. Kolo třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9337
6.1.22 09:38
@Lil Kitkatt píše:
Co to je za hloupost? Je úplně normální obdarovat miminko. Někteří prarodiče zafinancují třeba kočárek nebo výbavu, a když už to mají rodiče třeba zaplacené jinak, tak dají peníze na něco dalšího. To fakt neznáš? A ne, neznamená to, že se prarodiče bojí, že děti nemají co jíst. :roll:

Ne, neznam. Dostala jsem příspěvek na (konkrétní) kočárek, nějakou hodobóžovou výbavičku to jo. Miminko nic nepotřebuje, přece. Já znám, že se obdarovává se rodička - „za zásluhy“, lépe řečeno, aby měla vzpomínku - zlatý prstýnek a tak. Někdo zakládá vnukům spoření, který můžou vybrat v 18. Dát peníze dítěti za narození jen tak, to bych se hrozně styděla, kdyby šlo o normálně situovaný občany, vzít si je jen tak pro svoje dítě, to bych se styděla ještě víc. U chudé opuštěné maminky bych peněžní dárek pochopila. ( u chudého tatínka v tomhle případé ale moc ne) Peníze k narozeninám chápu u puberťáků. A že dítě nějakou korunu na příbuzných vydyndá, až bude chtí samo za něco utrácet, to chápu taky :mrgreen:. Jinak jsou dárky pro děti přece na zvážení a dohodě s jejich rodiči.

Příspěvek upraven 06.01.22 v 09:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
6.1.22 09:38

Tak snad vím, jakého mám doma muže a podle toho se zachovám, ne? :nevim: Nebo to máte všechny tak nedůvěryhodné manžele a partnery, že v nich hned vidíte dlužníky a gamblery? Vím, že kdyby se něco takového stalo u nás a manžel vzal peníze z pokladničky dcery, bylo by to pouze z toho důvodu, že kurýr zrovna potřeboval přesně a neměl vydat. To, že zapomene vrátit, se prostě stane. Můj manžel by tam dceři potom vrátil jednou tolik co si vzal. Moje mamka občas PO MĚ pošle dceři 200,– na přilepšenou na zmrzku. Vždy jí řeknu: a napiš malé zprávu, že jí to posíláš. Protože já dám peníze do peněženky a pak jdu platit nákup už jsou peníze fuč. A není v tom žádný skrytý zlý úmysl. Nakonec dávám taky dceři úroky. :lol:
Zajímalo by mě, jestli byste se fakt všechny okamžitě kvůli prkotině rozváděly, nebo tady jenom hážete ramena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4311
6.1.22 09:41
@samadoma666 píše:
@someargue dobra blbost :)

Jako co? Ty jsi na kryptomenach vydělala? Gratuluju, já znám vícero lidi, které tam ztratili všechno, co vložili. Ale tady je každý finanční expert a úspěšný analytik :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76850
6.1.22 09:42
@berusa.m píše:
Tak snad vím, jakého mám doma muže a podle toho se zachovám, ne? :nevim: Nebo to máte všechny tak nedůvěryhodné manžele a partnery, že v nich hned vidíte dlužníky a gamblery? Vím, že kdyby se něco takového stalo u nás a manžel vzal peníze z pokladničky dcery, bylo by to pouze z toho důvodu, že kurýr zrovna potřeboval přesně a neměl vydat. To, že zapomene vrátit, se prostě stane. Můj manžel by tam dceři potom vrátil jednou tolik co si vzal. Moje mamka občas PO MĚ pošle dceři 200,– na přilepšenou na zmrzku. Vždy jí řeknu: a napiš malé zprávu, že jí to posíláš. Protože já dám peníze do peněženky a pak jdu platit nákup už jsou peníze fuč. A není v tom žádný skrytý zlý úmysl. Nakonec dávám taky dceři úroky. :lol:
Zajímalo by mě, jestli byste se fakt všechny okamžitě kvůli prkotině rozváděly, nebo tady jenom hážete ramena.

taky obhajuješ neobhajitelné - pán dětem ty peníze krade opakovaně, mlží a nevrací, a když vrátil, tak ne všechno -ty jsi zapomněla, to je něco jiného,
pán je opravdu buď gambler, alkoholik, má jinou ženu nebo dluhy - toto se v běžné rodině nedělá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22051
6.1.22 09:42
@berusa.m píše:

Pointa diskuse je v tom, že zakladatelky manžel toto nejen neudělal (částku nevrátil ani v původní výši, natož aby přidal), ale hlavně vše zapřel - do očí opakovaně lhal své manželce, že on to nevzal. Takže ano - tuto situaci bych fakt nenazvala „prkotinou“, ale znamenala by pro mne takovou ztrátu důvěry, že už bych s manželem nemohla dál být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76850
6.1.22 09:44
@Katche píše:
Ano, já lžu. Tvrdím lidem, že je ráda vidím, i když bych je nejradši dalších deset let nepotkala. Lžu manželovi, že za knihy utratím o řád míň, než je pravda nebo mne bolí hlava (páč nechci jít do konfrontace), lžu dětem, že čokoláda došla, lžu mámě, že mi je dobře… Lžu denně a co je nejhoršího - bez výčitek.
A občas lžu nevědomky - že jsem poslala email, i když je v rozepsaných (ale já jsem fakt přesvědčená, že odešel), že jsem něco ne-udělala, páč si to prostě nepamatuju… Ale když se mne někdo zeptá, jestli fakt, tak se nehádám (bo se znám) a jdu to zkontrolovat. A to se třeba stalo i u obálky, kde jsem si vzala peníze na balík a zapomněla je tam vrátit. Takže v tvých očích jsem je z tý obálky ukradla.

no tak z tvého výčtu, akorát lžu dítěti, že čokoláda došla - jinak moc nejsem příznivcem lhaní, i když někdy to opravdu nejde, to uznávám,
ale ty sis vzala peníze a zapomněla je tam vrátit, tady otec bere svým dětem peníze systematicky a dlouhodobě, a vrací je tam pouze, když ho manželka přistihne a zkonfrontuje - a to ještě nevrátil všechno, jen to co sebral poslední dobou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2033
6.1.22 09:45
@Takyjedna píše:
Ne, neznam. Dostala jsem příspěvek na (konkrétní) kočárek, nějakou hodobóžovou výbavičku to jo. Miminko nic nepotřebuje, přece. Já znám, že se obdarovává se rodička - „za zásluhy“, lépe řečeno, aby měla vzpomínku - zlatý prstýnek a tak. Někdo zakládá vnukům spoření, který můžou vybrat v 18. Dát peníze dítěti za narození jen tak, to bych se hrozně styděla, kdyby šlo o normálně situovaný občany, vzít si je jen tak pro svoje dítě, to bych se styděla ještě víc. U chudé opuštěné maminky bych peněžní dárek pochopila. ( u chudého tatínka v tomhle případé ale moc ne) Peníze k narozeninám chápu u puberťáků. A že dítě nějakou korunu na příbuzných vydyndá, až bude chtí samo za něco utrácet, to chápu taky :mrgreen:. Jinak jsou dárky pro děti přece na zvážení a dohodě s jejich rodiči.Příspěvek upraven 06.01.22 v 09:39

8o Ježíš, to jsem asi pěkná socka teda. Moje babi dala druhé dceři 2 tisíce, když se narodila, že ji mám něco koupit, že ona neví co potřebujeme. Po obchodech už chodit nemůže, boli ji nohy a záda. Já jsem si ty dva tisíce teda vzala :oops: taky jsme dostali různé dárkové poukazy, do drogerie, na oblečení. Njn, tak se stydím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
6.1.22 09:47
@stinga píše:
taky obhajuješ neobhajitelné - pán dětem ty peníze krade opakovaně, mlží a nevrací, a když vrátil, tak ne všechno -ty jsi zapomněla, to je něco jiného,
pán je opravdu buď gambler, alkoholik, má jinou ženu nebo dluhy - toto se v běžné rodině nedělá

Jenže tady do zakladatelky nezaznělo, že mají finanční problémy, nebo že je gambler. To jste tady vydedukovaly vy. Třeba v tom prostě není nic tak složitého. Prostě si peníze vzal a pak zapomněl kolik…Nevím. :nevim:
A problémy se mají řešit společně a ne hned vyhrožovat rozvodem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
6.1.22 09:48
@berusa.m píše:
Jenže tady do zakladatelky nezaznělo, že mají finanční problémy, nebo že je gambler. To jste tady vydedukovaly vy. Třeba v tom prostě není nic tak složitého. Prostě si peníze vzal a pak zapomněl kolik…Nevím. :nevim:
A problémy se mají řešit společně a ne hned vyhrožovat rozvodem.

Jojo já bych držela hubu a krok jako moje matka :palec:

• Citovat
  • Upravit
9337
6.1.22 09:51
@Santa Juana píše:
8o Ježíš, to jsem asi pěkná socka teda. Moje babi dala druhé dceři 2 tisíce, když se narodila, že ji mám něco koupit, že ona neví co potřebujeme. Po obchodech už chodit nemůže, boli ji nohy a záda. Já jsem si ty dva tisíce teda vzala :oops: taky jsme dostali různé dárkové poukazy, do drogerie, na oblečení. Njn, tak se stydím :lol:

No vidiš, to je jak s tím mým kočárkem, na který jsem dostala příspěvek. Jestlis jí něco za 2 litry koupila a pak jsi babičce ukázala, co to bylo, tak v pohodě. Jinak je to trochu trapas, podle mě. Ale jestli podle tebe a babičky ne, tak cajk 8).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4311
6.1.22 09:51
@Katche píše:

Nevím jestli jsi hnusna ale s tebou bych být nechtěla. Nemohla bych ti věřit ani nos mezi očima. A ne, nejsem Mirek Dusin, ale obdivuji lidi přímočaré, upřímné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
6.1.22 09:52

No, my jsme loni po jedné události taky museli sáhnout dětem do úspor. Neradi, ale muselo se. Stalo se to, aby ty peníze nebyly jen tak doma v krabičce. Takže jsem je tehdy vložila na můj účet. Mezi jiné peníze. Děti o tom ví. My přesně víme, kolik tam bylo. Bylo to jejich šetření na stěně. Které se muselo na neurčito odložit.
Zatím mám ty jejich peníze na mojem spořícím. Až přijde čas na stěně, tak jim je vyberu zpět. Že to jsou ty jejich.

Příspěvek upraven 06.01.22 v 09:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria