Manžel sebral dětem peníze

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20904
6.1.22 07:29
@Pekynos píše:
Jojo…nebo do akcii na lyzarsky areal ve stredni africe…
Tam prej taky az napadne snih, tak budou mit akcie obrovakou cenu :mavam:

Kdyz si z toho děláš srandu, tak to evidentně neznáš. Já jsem spokojenej, ale nikomu to necpu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
798
6.1.22 07:30

Taky si myslim, ze za tim bude vetsi problem… gambler, dluhy? Milenka, ktere kupuje veci abys to nevidela na uctu?? Jinak mi se z toho taky zveda kufr, chapu te. Parkrat jsem si půjčila hotovost od syna, s jeho vedomim, kdyz mel prijit treba balik apod. a porad jsem na to myslela a jeste ten den bezela do bankomatu. Okrast sve dite to je neskutečné. My teda mame pro deti stavebka ale i tak maji plno penez doma, co dostávají od rodiny a obcas si neco za to koupi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
6.1.22 07:30

Pokud je u vás v rodině bežné, že děti dostávají pravidelně peníze v řádu tisíců, tak bych to doma rozhodně nesyslila v obálkách. Každé dítě by pro tuto příležitost mělo nějaký bankovní produkt. Ne že by se k tomu manžel nemohl jakožto zákonný zástupce dostat, i když i to se dá zařídit, pokud produkt nebude na jméno dětí, ale podstatně by mu to ztížilo situaci.

A manželovi bych asi normálně řekla, jak otřásl mou důvěrou, protože v podstatě okrádá vlastní děti a ještě dělá blbého. Ať si to přebere, jak chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20904
6.1.22 07:34

Jinak se mě tady líbí, jak se opět potvrzuje finanční negramotnost některých jedinců. Týpek bere dětem peníze z obálek a žena evidentně nemá absolutně páru o tom, kde ty peníze mizí. Určitě nemá přehled o penězích i borce obecně. A pak druhá skupina lidí, kterým přijde úplně v pohodě brát peníze dětem. :D to pak může být milostivych let třeba 50 a bude to pořád marný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17306
6.1.22 07:35

Dělám to běžně a děláme to oba. Když přijde neočekávaná platba v hotovosti, hrábneme dětem do obálek. Stejně tam jen tak leží. Většinou to zapomeneme vrátit, tak potom nějak odhadneme chybějící částku a jednou za čas dorovnáme. Nevidím v tom žádný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pan Dan
6.1.22 07:40
@astoret píše:
Neni jo? Ja teda nevim, mne to prijde uplne mimo. Jestli je toto bezne, tak je neco spatne. Detem bych zalozila stavebko ci nejake sporeni, kde se to neda vybirat.

Můj kamarád z mládí bydlel několik let se svou přítelkyní v domě u jejích rodičů. Měli v kuchyni na poličce hrnek do kterého dávali peníze. Většinou co donesli sousedi za vajíčka, med, a tak podobně. Dávaly se tam drobné i bankovky a ten kamarád jim to taky nějakou dobu vybíral, aby měl na cigarety a pivko. :D Byla z toho pěkná ostuda, když se to zjistilo.

• Citovat
  • Upravit
1540
6.1.22 07:44

Hm… předpokládám, že doma nemáte moc přehled o financích - příjmy/výdaje. Tím bych asi začala, protože se vám to teď bude určitě hodit. My peníze na hotovosti moc nemáme, 90% plateb jde přes společný účet, takže tam je jasný přehled kdo, kdy a za co.na soukromé výdaje máme svoje účty. V hotovosti platíme pralticky asi jen krpužky dcery
A osobně nechápu, proč, když děti dostávají tolik peněz, už nemají založené nějaké spořící účty 8o vlivem inflace je vlastně „okrádáte“ oba dva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1735
6.1.22 07:49
@Anonymní píše:
Ahoj, jdu si sem pro radu, protože je mi z téhle situace vážně na zvracení. Máme s manželem tři děti. Každé z nich má obálku s penězi, které dostalo k různým příležitostem od příbuzenstva (svátek, narozeniny, Vánoce, dokonce i třeba čerti a Velikonoce…). Do obálky jim peníze jen vkládáme, naposledy jsme z toho koupili něco asi před třemi lety, od té doby se jen šetří. Bohužel jsem neměla spočítáno, kolik mají našetřeno, protože by mě ani ve snu nenapadlo, že z obálek budou peníze mizet. Já to nepočítala, vždycky jsem tam jen dala nejnovější peníze…

No a před asi třemi měsíci jsem zjistila, že dcery mají v obálce nějak málo. Řešila jsem to s manželem (s kým taky jiným) a nakonec z něj vypadlo, že si peníze “půjčil” na zaplacení balíku (3200 Kč a že to má napsané a že to vrátí). Jenže když jsem mu vmetla do tváře, že to musí být víc, tak řekl, že kdysi si taky vlastně asi bral na nějaký balík… řekl, že těch 3200 Kč vrátí a domluvili jsme se, že si z těch jejich peněz samozřejmě brát už nebude, že to byla výjimka. Do Vánoc to ještě nevrátil, to bylo pořád něco.

Teď po Vánocích nastala situace, že jsem hledala svoje peníze, co jsem dostala k Vánocům a šla prohledat obálky dětí, zda jsem to nedala k nim. Co se nestalo… skoro všechny peníze byly pryč, a to včetně všech peněz našeho novorozeného syna, co dostal od babiček k narození (což bylo celkem 11 000 Kč jen za narození, plus několik tisíc ještě za Vánoce). Byla jsem v šoku a manžel se dušoval, že to potřeboval na jednu dvou organizaci a že to měl v plánu za pár dní po té akci vrátit, že mi to nechtěl říkat, abych si nedělala těžkou hlavu a že věděl, že bych si toho ani nevšimla. Byla jsem samozřejmě naštvaná, protože ještě nevrátil ani tu původní částku a už bral další.

No, naštěstí tedy před pár dny opravdu “všechno” vrátil. Jenže když jsem ty peníze přepočítala, tak jsou to ty peníze, o kterých jsem věděla, že vzal. A spousta jich tam chybí! Takže za mě bral třeba poslední dva roky průběžně a nevracel to. Dcery tam mají každá asi 3500 Kč, což je směšné, protože jen 2500 Kč dostaly k Vánocům, a to tam měly být peníze za poslední skoro 3 roky. Když jsem na manžela udeřila, dělal, že o ničem neví.

Je mi z toho upřímně hodně špatně. Vůbec nevím, jak tuto situaci řešit. Peníze mám samozřejmě teď už spočítané a napsané na každé obálce datum a sumu, plus obálky schovám. To ale není řešení otázky důvěry, kterou k manželovi nyní nemám. Na 100% vzal peníze on, musí to být třeba kolem 15 - 20 tisíci. Děti tam za roky střádání nemají skoro nic! 😔

Děti to na 100% být nemohly, ty když najdou i 2 Kč se válet, tak hned běží za mnou, ať si to dám do peněženky, navíc nejstarší je 5 let, takže peníze opravdu ještě nepotřebuje a nechce.

Jak byste situaci řešili? My to včera ani nedořešili, protože když jsem na něj udeřila s tím, že i po tom, co peníze vrátil, tam mají žalostně málo, tak jen mlžil a pak akorát přišli jeho rodiče a po odchodu už tu byl provozní chaos (2 malé děti a jeden novorozenec) a pak manžel usnul. Budu to muset dneska zase vytáhnout, ale je mi z toho nepříjemně a hrozně, a nevím, jak to řešit, co navrhnout… nejradši bych ho poslala úplně k šípku, protože tohle je pro mě totální morální dno. 😔

Jako abych byla upřímná, tak naši devitimesicni kluci mají taky peníze doma v obálkách… Mají tak opravdu dost peněz… První vnoučata i pravnoučata, první synovci… V obou stranách rodiny. Peníze jsme naposled použili na platbu jídelních židlí pro kluky. A musím se přiznat, že když doma nemám hotovost, tak si u nich taky kolikrát „půjčím“… Ale vždy vše vrátím a manžel o tom ví a nic proti tomu nemá…

Ale teda pokud u vás dětem díky tvému manželovi chybí taková částka, tak to bych rozhodně nenechala jen tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
6.1.22 07:49
@zoidberg píše:
Dělám to běžně a děláme to oba. Když přijde neočekávaná platba v hotovosti, hrábneme dětem do obálek. Stejně tam jen tak leží. Většinou to zapomeneme vrátit, tak potom nějak odhadneme chybějící částku a jednou za čas dorovnáme. Nevidím v tom žádný problém.

Tvoje spolubydlící bere peníze tvým dětem a ty v tom nevidíš problém? Co se s tebou stalo?

• Citovat
  • Upravit
10876
6.1.22 07:51
@Anonymní píše:
Já přemýšlím, že mu to ultimátum stejně dám. Jsem sice na mateřské s miminkem, ale náklady na bydlení nemáme velké, hypotéka je naštěstí psaná jen na mě (brala jsem si ji, ještě než jsme se poznali) a vydělávám si z domu. On by mi musel zasílat nějaké výživné, takže bychom vyšli. Já tohle prostě asi nepřekousnu - to, že to dělá za mými zády, že mi lže a ještě okrádá vlastní děti. Kdyby to aspoň všechno vrátil, tak nic neřeknu.

No pokud nemate zúžené SJM tak polovina splatek hypo za dobu manzelstvi je jeho a u rozvodu se to bude resit.

Ty to po nem chces at to vrati, ale on to vrati z vasich penez. Takze bych fakt resila co se deje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1266
6.1.22 07:57

Holky mají pokladničku, kam si dávají drobné a sem tam třeba stovku, pětistovku. Každý rok si šetří na pouť. :mrgreen: Jinak peníze v řádu tisíců nedostávají a když ano, tak se jim za to rovnou něco koupí. Nerada doma povaluju obálky. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17306
6.1.22 07:58
@Uslava píše:
Tvoje spolubydlící bere peníze tvým dětem a ty v tom nevidíš problém? Co se s tebou stalo?

Za prvé ty děti ani neví, kolik peněz tam mají. Za druhé, důležité platby mají prostě přednost před nákupem žvýkaček či čokolád. A za třetí, děti u nás o financích nerozhodují, od toho jsme my dva. Ne, nevidím v tom problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20904
6.1.22 08:02
@zoidberg píše:
Za prvé ty děti ani neví, kolik peněz tam mají. Za druhé, důležité platby mají prostě přednost před nákupem žvýkaček či čokolád. A za třetí, děti u nás o financích nerozhodují, od toho jsme my dva. Ne, nevidím v tom problém.

Hlavně to nerozhodovani nenechávejte moc dlouho, aby za tebou pak ve 30 nechodili pro peníze a pro rady, jelikož nebudou mít ticha, jak s nimi hospodařit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9337
6.1.22 08:05

Manžela nechám asi bez komentáře. Nevím, jestli je notoricky nespolehlivý, nebo jenom přepálil svoje možnosti, a najednou zjistil, že tři malinkaté děti a ženu na MD vlastně neuživí. A taky nevím, jestli ty peníze plánoval vrátit, nebo je fakt stopil. Ale nechápu systém obálek pro děti. Proč jim ty peníze příbuzní dávají, když děti ještě peníze nepotřebují a kapesné nemají,? A 11000,– do obálky od příbuzných za to, že se malý narodil? To nechápu už teda vůbec. Pochopila bych, kdyby jim založili nějaké spoření do 18. let, třeba( i když v dnešní době je to vachrlaté). Ale aby cpali příbuzní dětem tisíce do obálek, to bych pochopila tak, že prostě mají strach, že je nějak finančně nezvládáte a že jim chtějí dopřát na lepší jídlo, oblečení, hračky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1012
6.1.22 08:07

Opomenuli to, že je to neskutečná svi. narna otce děti. Tak mě napadlo, zda nemá dluhy, a nebo milenku. Protože toto není jen o tom, že zapomněl vrátit, ale spíš, že vědomě vrátit nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí