Manzel uz nechce druhe dite

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2923
21.3.22 09:21
@ametyst píše:
Máme mala dvojčata, taky náročná a opravdu nechápu že vás jedno dítě tak může položit :D :think: (pardon, pochopí jen mámy dvojcat).
Každopádně tvoji touhu naprosto chápu, ale za prvé víš že to můžou byt klidně dvojčata -zvladl by to muž?,za druhé ještě bych tak rok dva počkala a pak se o tom znovu pobavila.Az půjde malá do školky, bude to opravdu vše lepší. Jinak osobně mi nepřijde nějak extra náročná, že špatně ji a nemluvi.to spousta dětí jejího věku.

A víš, že mámy trojčat zas určitě nechápou, co někoho může položit na jednom dítěti nebo dvojčatech ;) (a to určitě taky budou chápat jen mámy troj a vícečat ;) )? Já to vůbec nechci zlehčovat, mít dvojčata je určitě náročný (mam v blízkosti, takže z pohledu pozorovatele vidim hodně z blízka), ale rozhodně jde hodně i o náturu dětí. A vždycky se najde někdo, kdo to má náročnější. Takže to je takový jako kdyby matka čtyřčat kroutila hlavama nad tim, jak někdo může být zničenej z dětí do 3 kusů. Nebo někdo tvrdil, že ze zdravých dětí nikdo nemůže být vyřízenej, když jiný maj i děti s problémy…

Jinak souhlasim s tim, že bych teď určitě neřešila další dítě. Zvlášť když jde do háje vztah jako takovej. Navíc, abych byla upřímná, si vůbec neumim představit, že bych chtěla další dítě s člověkem, kterej i dítě, co už má, považuje za chybu a radši by ho neměl. To by mě spíš fakt hodně mrzelo, jak mizernýho tátu jsem vybrala už prvnímu dítěti, natož abych si s nim pořizovala další.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13021
21.3.22 09:25

@e-Surfařka ano samozřejmě a chápu jak je to myšleno, určitě jsem se nechtěla povyšovat :).Máme ještě třetí dítě, starší, tak vím že zahul to může být i s jedním, avšak ne až tak těžké.
Každopádně mě spíš mrzí, že je tolik otců co to fakt nezvládají a jsou sobecti, protože kvůli jednomu dítěti nemají čas na svoje konicky :?.Tak si neměli dělat ani to jedno :think: .Zakl.je mi líto…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32920
21.3.22 09:37

@ametyst no znáš to..jedno dítě žádné dítě. Klasika. Přesto mě by bohatě stačil náš nejmladší, mít jen jedno a bez hlídání.
A zas bych to tak tragicky neviděla. Když už máme fakt dost, a zasteskne se nám po bývalém svobodnějším životě, tak taky občas padne něco takového. Samozřejmě jsme rádi, že prcka máme, je vytoužený, ale opravdu to stojí hodně energie, sil, nervů.. Bývá to jen povzdech, není to myšleno úplně vážně. Jen se právě projeví to, že realita je jiná než teorie. A opravdu dopředu nikdo nemůže vědět jak bude rodičovství zvládat, a jak bude fungovat vztah bez možnosti být spolu sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
21.3.22 09:39
@ametyst píše:
@e-Surfařka ano samozřejmě a chápu jak je to myšleno, určitě jsem se nechtěla povyšovat :).Máme ještě třetí dítě, starší, tak vím že zahul to může být i s jedním, avšak ne až tak těžké.
Každopádně mě spíš mrzí, že je tolik otců co to fakt nezvládají a jsou sobecti, protože kvůli jednomu dítěti nemají čas na svoje konicky :?.Tak si neměli dělat ani to jedno :think: .Zakl.je mi líto…

Přesně. Z toho, co zakladatelka psala, mi přijde, že ten její skutečně lituje toho, že má dítě. Což mi přijde strašně smutný. Nechápu, jak ji vůbec může napadnout s ním mít další :nevim: Aby litoval toho, že má dvě? Navíc scénář by byl jasnej - vyčetl by jí, že ho donutila do dvou dětí, který on nechce a zdrhnul by…

Jinak teda musim říct, že napomínat ho za skřípnutí ruky, když se omluvil, mi přijde mimo (prostě dělání z něj blbce, jak má jako reagovat, on to asi věděl, že si měl dát pozor), ale v celkovém kontextu je celá tahle záležitost asi dost nepodstatná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13021
21.3.22 09:46

@andelka83 to nemůže ale aby byl takhle zlý a řekl že dcerku neměli mit :(?to je krutý…
Jasně že má někdy člověk nad hlavu i jedno dite :),ale prostě když má člověk porovnání tak to vidí jinak :mrgreen:.
V každém případě bohužel u zakl.bude jiný problém než druhé dítě a to nerudný partner a krize ve vztahu… :?
A urcite s takovým druhé dítě teď ani náhodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13021
21.3.22 09:47

@e-Surfařka to ano to by ji nejspíš vyčetl… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32920
21.3.22 12:26

@ametyst těžko říct v jake situaci to přesně řekl. U nás to občas padne taky, a nedělám z toho vědu. Občas bych vrátila všechny tři, jak už mám toho až moc, ale nemyslím to až tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16231
21.3.22 15:00
@ametyst píše:
Každopádně mě spíš mrzí, že je tolik otců co to fakt nezvládají a jsou sobecti, protože kvůli jednomu dítěti nemají čas na svoje konicky :?.Tak si neměli dělat ani to jedno :think: .Zakl.je mi líto…

Nemáme názor druhé strany a já to tak černobíle tedy nevidím. Sobecký otec, co to nezvládá, by se nestaral o dítě každé ráno 1,5h ještě před svým zaměstnáním, aby si matka odpočinula. Podle mě je tohle ten problém. On startuje den péčí o dítě, a od půl desáté se věnuje práci, tzn. začíná den tím, že se stará o dítě, a končí den tím, že se stará o výdělek, logicky tak má pocit, že zastává obě funkce a přijde si vyždímaný. Vůbec bych se nedivila, kdyby se diskuze, kterou by založil on, ubírala směrem „tvoje žena má luxus, o kterém se jiným nezdá…“. A upřímně, mně ta rána taky nejdou dohromady s tím, že ona se stará 90% času.
Pokud dítě 10-12h spí, tak zbývá 12-14h péče. Z toho kdybych brala, že rodičák je jako chození do práce, tak dejme tomu 8,5h +1h dojíždění, tj. 9,5h, kdy by se měla ta žena starat, protože je to v tuto chvíli její práce. Zbyde tak 2,5-4,5h, ze kterých si 1,5h ráno bere muž, a předpokládám, že večer se taky občas zapojí. Tzn. vyjádření „z 90% se starám já“ je prostě zavádějící a nepravdivé.
Mimochodem, tu matematiku výše jsem převzala od kamaráda, který šel na rodičák, a přesně takhle si s manželkou rozvrhli péči o dítě i domácnost. On řekl, že když je na rodičáku, tak bude stejný čas, jako věnoval práci a dojíždění do práce, věnovat dítěti a domácnosti, a o zbytek se spravedlivě rozdělí. A protože je to tabulkový přesný typ, tak opravdu docházelo k situacím, že žena přišla domů, manžel si rozkládal žehlící prkno a říkal „odpoledne jsem si dal s malým šlofíka, tak teď ještě něco vyžehlím, ještě jsem v práci“. On byl manažer s náročnou prací a vzal rodičák jako možnost myšlenkově vypadnout, bylo to pro něj osvobozující, ale pojal to jako zaměstnání a zvládnul to opravdu lépe než mnohé ženy (včetně mě).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32920
21.3.22 16:13

@zrcadlo asi tak, no. Z 90% se možná stará, ale tak 70% se nikdo jiný ani starat nemůže, neb ten druhý holt vydělává. Jedině kdyby po práci převzal dítě chlap a žena šla vydělávat. Vím, že tady paní studuje. To je taky náročné, měla jsem to první rok prvního rodicaku. Naštěstí šlo o skoro konec studia a musela jsem si to o rok odložit. Učit se s nespacim miminkem mi nešlo, ani jsem nemohla objíždět knihovny apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
21.3.22 17:13

@ametyst 8o
@andelka83 já opakovala jedno dítě, žádné dítě. Pak se brzy narodila druhá, sešlo se více veci a první rok byl náročný. Ale teď? 2 děti mi přijdou méně náročné než jedno :nevim: vidím to často i u těch, co už do druhého nesli. Nedá se to pausalizovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13021
21.3.22 18:29

@lovethelife napsala jsem něco pobuřujícího :D :think:?to si nemyslím. Kazdy píše dle svých zkušeností, to se smí že jo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32920
21.3.22 18:32
@lovethelife píše:
@ametyst 8o
@andelka83 já opakovala jedno dítě, žádné dítě. Pak se brzy narodila druhá, sešlo se více veci a první rok byl náročný. Ale teď? 2 děti mi přijdou méně náročné než jedno :nevim: vidím to často i u těch, co už do druhého nesli. Nedá se to pausalizovat.

Mně teda ne. Asi ještě netrpím milosrdnou amnézií :mrgreen: moji dva jsou nároční dodnes :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
22.3.22 12:56

Kdy jste byli naposledy na dovolene?? Mate dost slusnou ponorku z toho stereotypu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
22.3.22 20:43

Klokanek :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
482
23.3.22 07:05
@Královna Kosmíru píše:
Druhe dítě si s nim nedělej.,1.
kdybych mohla po tom co se děje ve světě si obě decka narvu zpatky!
2,
Mas doma vynervenyho idi.Ota, o kteryho se nemuzes opřít… tak dej dítě do skolky.. dodelej školu a toho hňupa se co nejdřív zbav než ti zničí život.

Ten bod dva byl sarkasmus nebo máte PMS? Jinak si to neumím vysvětlit. Manžel se snaží, pomáhá, do toho doma pracuje, ale nedává to, což je u prvního dítěte, takhle malého, pochopitelné. A manželce regulérně „hráblo“ a tlačí na dalšího potomka. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí