Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Bábrdl píše:
Tak to být nemuselo. Píše, že i ona měla hysterák. Kdo ví, co si řekli. Pokud to byla ojedinělá věc, nemusí jít o manipulaci.
To je pravda…ale stejně mi řeči o sebevraždě přijdou mimo, nekonstruktivní a vyhrocené, ale jsem ovlivněná zkušenostmi. často je to tak, že sebevraždu spáchá ten, kdo o ní nemluví.
Příspěvek upraven 22.12.14 v 22:00
@šmoulinka71 píše:
Ráno bych se ho zeptala, co tady ještě dělá.
Vyborny cerny humor
![]()
@MišelkaX píše:
A telefon u sebe nema? Ze bys mu zavolala, napsala? Bude to dobre uvidis
Má u sebe telefon ale nevezme mě to, to mám vyzkoušené. Jak se pohádáme nebo něco, tak mě to nevezme nikdy.
@Anonymní píše:
Ano, máme velké problémy. Snažím se je řešit ale vždy se to otočí proti mě. Takže jsem to já, kdo pořád vymýšlí problémy, jsem to já kdo vyvolává hádky atd. ach jo tohle je už na psychologa ale nedostanu ho tam nikdy.To vím
Záleží na tom, čeho se problémy týkají.
Pokud si myslíš, že to řekl jen v afektu, neřešila bych to. Při hádce lidi řeknou věci, které by normálně neřekli a ani je nemyslí vážně. Pokud si myslíš, že by to mohl udělat, volala bych rychlou a ti by ho odvezli na psychiatrii.
Z okolí znám sebevraha. Nikde to nehlásil, do poslední chvíle bylo zdánlivě vše OK
@Anonymní píše:
Má u sebe telefon ale nevezme mě to, to mám vyzkoušené. Jak se pohádáme nebo něco, tak mě to nevezme nikdy.
Tak mu napiš SMS, že máš o něj strach, ať se Ti ozve.
Takové scény, to bych fakt nedávala.
Já se nechci tvého manžela zastávat, ale…Není pravda, že když člověk o sebevraždě mluví, tak to neudělá nebo není schopen udělat…
Já po těžkém roce a půl (nevím jak to napsat) a následné zjištění toho, že mi partner dlouho době lže a podvádí mě sem taky hodně mluvila o sebevraždě. Když mě slyšela psycholožka kam chodím z malou tak okamžitě zavolala taxíka a ten mě odvezl do riapsu. U mě to nebylo o tom si teď už ex partnera tímhle udržet, ale opravdu sem to tak cítila a byla odhodlaná umřít. Dokonce mi tak „hráblo“ že sem se těšila na to, až zase uvidím mámu, tátu, babičku, dědu, tetu(jak jim budu vyprávět)…Vždycky sem měla strach z výšek ale po nějaké době kdy sem byla na dně a neviděla východisko, jsem stála na balkoně a koukala dolů a už mi nebylo zle-spíše naopak. Cítila sem „úlevu“ že stačí pár minut a bude všemu konec.Jsem ráda, že se našla včasná „brzda“ rozjetého vlaku a já jsem tady a moje děti mají mámu ![]()
Příspěvek upraven 22.12.14 v 22:04
@Bibi239 píše:
Ma nejake dlouhodobe psychicke problemy? Mluvil uz nekdy o sebevrazde?
Pokud nicnenasvedcuje tomu, ze by byl schopen to udelat, vypni si mobil a jdi spat.
Pokud ma problemy, mluvi o sebevrazde, trpina deprese ci je tam neco, conasvedcuje, ze to myslelvazne, zavolej policii, rekni jim spz auta, adresu prace, ze mas podezreni, ze chce spachat sebevrazdu, oni tomusi proverit, pripadne zavolat psychiatra, kteryho vysetri.
Vic nemuzes nic, je to dospely svepravny clovek zodpovedny za svoje ciny.
O sebevraždě mluví často ale nikdy o tom nemluvil když měl jít do práce. Tohle je vlastně poprve co tohle řekl a odjel pryč. Proto ta panika
@blecha72 píše:
Z okolí znám sebevraha. Nikde to nehlásil, do poslední chvíle bylo zdánlivě vše OK
přesně, mám stejné zkušenosti s kamarádkou. ![]()
@Anonymní píše:
O sebevraždě mluví často ale nikdy o tom nemluvil když měl jít do práce. Tohle je vlastně poprve co tohle řekl a odjel pryč. Proto ta panika
Z jakého důvodu?
@maminka189 píše:
Já se nechci tvého manžela zastávat, ale…Není pravda, že když člověk o sebevraždě mluví, tak to neudělá nebo není schopen udělat…Já po těžkém roce a půl (nevím jak to napsat) a následné zjištění toho, že mi partner dlouho době lže a podvádí mě sem taky hodně mluvila o sebevraždě. Když mě slyšela psycholožka kam chodím z malou tak okamžitě zavolala taxíka a ten mě odvezl do riapsu. U mě to nebylo o tom si teď už ex partnera tímhle udržet, ale opravdu sem to tak cítila a byla odhodlaná umřít. Dokonce mi tak „hráblo“ že sem se těšila na to, až zase uvidím mámu, tátu, babičku, dědu, tetu(jak jim budu vyprávět)…Vždycky sem měla strach z výšek ale po nějaké době kdy sem byla na dně a neviděla východisko, jsem stála na balkoně a koukala dolů a už mi nebylo zle-spíše naopak. Cítila sem „úlevu“ že stačí pár minut a bude všemu konec.Jsem ráda, že se našla včasná „brzda“ rozjetého vlaku a já jsem tady a moje děti mají mámu
@maminka189 píše:
Já se nechci tvého manžela zastávat, ale…Není pravda, že když člověk o sebevraždě mluví, tak to neudělá nebo není schopen udělat…Já po těžkém roce a půl (nevím jak to napsat) a následné zjištění toho, že mi partner dlouho době lže a podvádí mě sem taky hodně mluvila o sebevraždě. Když mě slyšela psycholožka kam chodím z malou tak okamžitě zavolala taxíka a ten mě odvezl do riapsu. U mě to nebylo o tom si teď už ex partnera tímhle udržet, ale opravdu sem to tak cítila a byla odhodlaná umřít. Dokonce mi tak „hráblo“ že sem se těšila na to, až zase uvidím mámu, tátu, babičku, dědu, tetu(jak jim budu vyprávět)…Vždycky sem měla strach z výšek ale po nějaké době kdy sem byla na dně a neviděla východisko, jsem stála na balkoně a koukala dolů a už mi nebylo zle-spíše naopak. Cítila sem „úlevu“ že stačí pár minut a bude všemu konec.Jsem ráda, že se našla včasná „brzda“ rozjetého vlaku a já jsem tady a moje děti mají mámu
A ty jsi někdy partnerovi vyhrožovala sebevraždou?
@majki.r píše:
přesně, mám stejné zkušenosti s kamarádkou.
Jo, je to hrozné, když pozůstalí nevědí proč, a hledají ten důvod.