Manželka chce svůj byt

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
26.5.20 17:45
@marzanna píše:
Tohle ted myslis vazne? Jako uplne vazne??? To si delas pr.del!

Ne, necti jen to, co chces a vrat se k prispevku vys, kde s klukama normalne pocitam. Jen ze tenhle duvod neberu jako argument ke koupi bytu

• Citovat
  • Upravit
41603
26.5.20 17:46
@Silverine247 píše:
Tak o tom jsem zase nepsala nic já, že chce půl baráku a ještě ten byt. Mě přijde logické, že pokud už se manžel rozhoupal, že si nechám napsat tu půlku baráku, když už jsem teda tak investovala. Chtít najednou místo toho byt, na který manžel nebude mít žádný nárok, mi přijde fakt podivné. Zakladatel na mě nepůsobí jako někdo, co by jí vykopnul s igelitkou, kdyby na to přišlo.

Klíčové je „pokud“. On se rozhoupává intenzivně posledních 5 let a výsledek? stále nic :mrgreen: přijde ti divné, že po 15 letech slibů přestala věřit? 8o jestli si nás ti chlapi neidealizují, to by nedala žádná…Má tři děti, snažit se po 15 letech něco vyřešit, mi fakt až tak divné nepřijde. Prostě zjistila, že na jeho sliby nemůže spoléhat. že jí to ale trvalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.5.20 17:47
@reincarnate píše:
Ruku na srdce, buď tam bude životní pojistka a doplatí se to z ní, tedy dědicové budou vlastníci vyplaceného bytu.
Ze zákona dědí všechny děti a manžel, tedy po čtvrtinách, pokud se tedy nevzdáš v jejich prospěch, aby byli po třetinách, a nepomůžeš jim vyplatit své dítě. Například.

Při spoluúčasti na kupní ceně 750k jak jsi psal, a hypotéce jen na zbytek, tak pořád zbývá bohatě nad nulu.

Žádné dluhy, kličkuješ.

Neklickuju, jen jsem si hypotéku nikdy nebral. Pokud to takhle funguje, tak ok. Beru zpatky.

• Citovat
  • Upravit
5752
26.5.20 17:47
@Anonymní píše:
Tak ruku na srdce, kdyby se s ni neco stalo, tak ty 2 deti porad nemaji nic. V nejlepsim prodaji byt, doplati hypo a jsou na nule, ale to v idealnim pripade. Pravdepodobne by mely jen dluhy. Jo, po splaceni hypo by to byla uz jina, ale to detem bude píše: Více

U hypo se uzavírá životní pojištění pro případ, že se něco stane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
26.5.20 17:48
@Silverine247 píše:
Tak o tom jsem zase nepsala nic já, že chce půl baráku a ještě ten byt. Mě přijde logické, že pokud už se manžel rozhoupal, že si nechám napsat tu půlku baráku, když už jsem teda tak investovala. Chtít najednou místo toho byt, na který manžel nebude mít žádný nárok, mi přijde fakt podivné. Zakladatel na mě nepůsobí jako někdo, co by jí vykopnul s igelitkou, kdyby na to přišlo.

Lidi se obvykle nerozvadeji tehdy, kdyz se jsou schopni skvele a ferove domluvit, ale tehdy, kdyz uz se domluvit nezvladnou. Takze ano, klidne ji s tou igelitkou muze vypoklonkovat.

A to, co napsal ted, mi o jeho charakteru taky nenapovida nic zrovna pekneho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
26.5.20 17:48
@marzanna píše:
Tohle ted myslis vazne? Jako uplne vazne??? To si delas pr.del!

Já to chápu tak, že se dále zadluzit, když jsou jiné možnosti, nevidí Zakladatel jako nejšťastnější řešení, ne, že by ty děti opravdu nedostaly nic (že by to tak chtěl nebo nechal dopustit).

• Citovat
  • Upravit
41603
26.5.20 17:49
@Anonymní píše:
Ne, necti jen to, co chces a vrat se k prispevku vys, kde s klukama normalne pocitam. Jen ze tenhle duvod neberu jako argument ke koupi bytu

A jak s nima počítáš? opět jen slovně a skutek utekl? Protože to je možná to, čeho se ona bojí. Prostě ti už nevěří, vždyť jsi jí něco slíbil a sliboval a nesplnil. A to má spoléhat na to, že by jsi se o děti postaral? Jak ti může věřit, že splníš, to co slíbíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
26.5.20 17:51
@Keyllah píše:
Klíčové je „pokud“. On se rozhoupává intenzivně posledních 5 let a výsledek? stále nic :mrgreen: přijde ti divné, že po 15 letech slibů přestala věřit? 8o jestli si nás ti chlapi neidealizují, to by nedala žádná…Má tři děti, snažit se po 15 letech něco vyřešit, mi fakt až tak divné nepřijde. Prostě zjistila, že na jeho sliby nemůže spoléhat. že jí to ale trvalo.

Tak já bych to řešila mnohem, mnohem!!! dřív, možná proto se mi to nezdá. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1079
26.5.20 17:52
@Anonymní píše:
Ne, necti jen to, co chces a vrat se k prispevku vys, kde s klukama normalne pocitam. Jen ze tenhle duvod neberu jako argument ke koupi bytu

A uz mas jeji deti zahrnute v zaveti, nebo je to i po tech 15 letech vztahu zase jenom “ja bych se o ne preci postaral”?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7571
26.5.20 17:52
@Keyllah píše:
jak si to neuvědomila dřív?? vždyť zakladatel psal, že jí to slíbil před těma 15 rokama! a pořád sliboval a pořád nic. Jako jak to měla vyřešit? donutit ho s pistolí u hlavy to podepsat? prostě mu uvěřila, pořídila si třetí dítě a pořád věřila. Zakladatel psal, že to intenzivně řeší posledních 5 let. Takže to vytahovala a trápilo jí to pořád. Víš co, tehdy mu věřila, zřejmě i několik dalších let a pak? s tím, že ti dotyčný slibuje a neplní, se taky nesmiřuje jen tak. A rozejít se kvůli tomu? :think:

Pozor, pouze 3. dite ma se zakladatelem!
Na prvni 2 jejich uzasny otecko zvysoka dlabe, coz je urcite taky chyba zakladatele, ne. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
26.5.20 17:54
@Silverine247 píše:
Tak já bych to řešila mnohem, mnohem!!! dřív, možná proto se mi to nezdá. :nevim:

Ty jo, já taky. Ona má tři děti, z toho jen poslední zakladatelovo. Možná mu pořád věřila a doufala. Znám naivnější případy. Třeba ji zakladatel vždy ukecal, co já vím. Nebo měla strach to řešit víc a víc naléhat, aby se třeba nerozešli a ona nezůstala se třema dětma sama, obzvlášť když nic nemá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
26.5.20 17:55
@Chytrak píše:
Pozor, pouze 3. dite ma se zakladatelem!
Na prvni 2 jejich uzasny otecko zvysoka dlabe, coz je urcite taky chyba zakladatele, ne. ;)

určitě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
26.5.20 17:56
@Silverine247 píše:
Tak já bych to řešila mnohem, mnohem!!! dřív, možná proto se mi to nezdá. :nevim:

Nekde hluboko v diskuzi zakladatel psal, ze az posledni dobou ma vyssi prijem. Takze dava smysl, ze az ted resi hypoteku, kdyz vi, ze ma prostredky na to ji splacet. Na matersky nebo s absolventskym platem na ni asi nedosahla. Proto tlacila alespon na ten prepis, aby jejim detem nezustala hola rit, ale aspon neco z toho, do ceho ona investovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
26.5.20 17:56
@marzanna píše:
A uz mas jeji deti zahrnute v zaveti, nebo je to i po tech 15 letech vztahu zase jenom “ja bych se o ne preci postaral”?

A stále se někdo diví, že dotyčná by ráda taky něco měla :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
762
26.5.20 17:57
@Anonymní píše:
Neklickuju, jen jsem si hypotéku nikdy nebral. Pokud to takhle funguje, tak ok. Beru zpatky.

Hele, to ale znamená, že vlastně víš celkem houby, co má jaké důsledky a jak co bude.

To nemyslím jako urážku, ale když ti budu věřit, že se tady ptáš upřímně a chceš být fér, tak si všimni, že kvůli tvé neznalosti tě plno místních má za haj.zla, protože působíš vychcaně.
A ty třeba fakt nevíš, že právě hypotéka ve spojení s životním pojištěním ty děcka je schopná zajistit, a vypadá to, že se vymlouváš. A další, například to SJM.

Já bych ti doporučil buď nějakého finančního poradce (prý se najdou i slušní, údajně) nebo spíš advokáta, ať vám oběma se ženou povysvětluje SJM, dědění, nejlíp pokud dělá do nemovitostí, tak bude mít přehled i s tím úvěrováním a zajištěním nebo pojištěním.

Takhle v tom dupeš jako slon v porcelánu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí