Manželka mě podvádí, neva

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1456
15.1.15 14:04
@Anonymní píše:
Napadl mě ještě jeden náhled z něho života. Prožívala jsem to samé v pozici podvádějící, nejsem na to pyšná a určitě to bude znít jako obří demagogie.
Podváděla jsem manžela několik let, přesněji řečeno, celou polovinu svého manželství z 1acti let rovných 6 let, manžel mě zanedbával a těžce propadl alkoholu.
Tento dvojí život mě začal natolik unavovat, že jsem se rozhodla pro rázný krok a přiznat se, nebo spíš začít celou věc řešit. Manžela jsem se na rovinu zeptala jestli mu není divné, že spolu už 5 roky nespíme, řekl mi „Ty to nepotřebuješ, od toho máš Marka“ po zjištění, že o všem ví, jsem se ptala proč mi to toleroval. Odpověď zněla, miluju tě, nic mi nechybí (uvařeno, uklizeno, poplatky zaplacené) Podala jsem žádost o rozvod, vadilo mi, že věděl a nic neřešil… stejně tak mi vadilo, že přítelovi nepřekážel manžel… a samozřejmě zle mi bylo ze všeho. Rozchod jsem udělala v jeden den na obouch frontách. Dnes jsem rok rozvedená a spokojená s novým přítelem.
Za anonymitu se omlouvám, vede mě k tomu jen to, že nejsem pyšná na svůj dřívější styl života :-(
Boy - proč myslíš, že jednoho dne tvá manželka také nedospěje k razantnímu kroku a nerozvede se protože jí dojde, že VÍŠ??!

Milenci pochopitelně manžel nevadil. Naopak, aspoň věděl, že od něj nebudeš chtít víc. Měl tě jen na sex. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54030
15.1.15 14:18
@boy píše:
Děkuji za příspěvky, to že máte dojem, že je to věc pro diskusi je jenom Váš pohled na věc.

Já jsem to sem napsal, protože jsem pročítal emimino z jiného důvodu a všiml jsem si, že se to zde občas řeší… tedy to, jestli a jak se s tím srovnat. Proto jsem přispěl svým pohledem na věc (nicméně to pro pozorného čtenáře píšu už v zakládajícím příspěvku).

Pokud myslíte, že změní můj život pár diskutérů na internetovém fóru, to bych opravdu byl histerka…
Psal jsem to proto, že možná se jiní, kteří se trápí nevěrou nějakým třeba i mým přičiněním pozastaví a věc promyslí, řekněme chladně, v klidu, než udělají něco, z čeho pak mohou být méně šťastní a možná, že to uvidí trochu z jiného úhlu… třeba to vyřeší lépe (třebas lépe než já).

Věřím, že v partnerském vztahu se dá nad nevěru povznést, a těch způsobů jak to vyřešit je mnoho. Já zvolil, možná ne nejvhodnější, možná dokonce nejhorší (kdo ví jak život dopadne, ale po bitvě je každý generál, že? :) ) ale to už je život a život je dlážděn jak dobrými tak i horšími rozhodnutími.

Co vím, je, že když se ohlédnu, tak zatím svá rozhodnutí v životě akceptuji a neohlížím se se špatným pocitem na svou minulost, neměl jsem potřebu pálit za sebou mosty, litovat některých rozhodnutí, nebo se stydět za to co jsem někdy udělal.

Strkání hlavy do písku není to co správně vyjadřuje můj postoj… je tam rozdíl… možná ten rozdíl vy nevidíte, ale ano i já si prošel něčím čím si prochází třeba i člověk před smrtí podle modelu smíření „Kübler-Rossové“… naštěstí u mě se nejedalo o smrt a tak to nebylo tak drastické a tak náročné, ale šlo o pouhopouhé znovunalezení vnitřního klidu :)

Když vidím, jak mladí v dopravních prostředcích hýří při konverzaci slovy jako „nikdy“, „vždycky“, „to bylo absolutně to nejhorší“, „absolutně ne“ tedy definují své zásadní a vyhraněné postoje na vše jako by se jednalo o nějaký závod o to kdo bude mít rychlejší a vyhraněnější reakci, pouze se u toho pousměju. Já totiž „nevystrčím hlavu z písku“, abych spálil vše na čem mi záleží bez uvážení všech okolností, jen abych pak procházel těžkou životní fází (z vlastní vůle) abych možná ve výsledku zase skončil, možná už šťastnější u stejného „stereotypu ženy“ kterou možná vnitřně mé já vyhledává.

PS: ne nikdy jsem zde nepřispíval.

@boy, diskuzi jsem dočetla a vrátila jsem se k tomuto příspěvku. Rozumím tvému postoji… Píšeš o své ješitnosti, ale z tvých příspěvků mám pocit, že už jsi svoje ego zpracoval a zvládáš tu ješitnost zkrotit. Držím ti pěsti, aby ses dočkal toho, co si přeješ a nedopadlo to jinak :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
15.1.15 14:49

Mám dojem, že když podvádí manželka, tak proto, že jí doma něco chybí. Nedje o ten sex jako takový. Dále, stává se, a poměrně často, že protože důvodem je hlavně dvoření, lichocení a takový ty tanečky, který doma už dávnou nejsou, tak se žena do svého milence snadno zamiluje. Může být, že našla někoho, kdo to myslí vážně, kdo se jen nebaví na účet nevěrné manželky. Může být i to, že manželka si tak trochu přeje, aby to doma prasklo, ale mlčky, a aby se manžel zamyslel, co tím básník chtěl říci. Kde udělali soudruzi z NDR chybu. Že třeba i po těch xx letech vztahu, jinak slušně fungujícím, prostě chybí ocenění ženské jako takové. Nejkrásnější, nejlepší, právě to, co už v téhle fázi vztahu řekne málokterý muž (natož opakovaně) a co tak ráda poslouchá od svého milence. Třeba. A pak je nasnadě, že ikdyž nevyjde tato „návnada“, že zláme hůl nad svům manželem definitivně. A on si dál naivně může myslet, že právě proto, že umožní manželece milenecký poměr, tak se stává manželem nambr van na týhle polokouli. A bohužel si to myslí úúúúplně blbě. A přitom by stačilo začít chcít konkurovat tomu milenci a… snažit se. (Což v bleděmodrým platí - někdy - i pro podváděné manželky.) :nevim:

Připojuju se k diskutujícím - tak úplně nevěřím tomu, že to fakt neva. Ale věřím tomu, že je to holt těžce snesitelná daň za to všechno ostatní. Jedinej důvod, co mě tak napadá, kdy to fakt ale teda neva, naopak se to může líbit, pokud je to druh jakési sexuální fantazie (prostě chlapa rajcuje představa, že mu žena zahejbá) převedený do reálu. A to teda být klidně může. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30194
15.1.15 14:58
@Emilie píše:
Mám dojem, že když podvádí manželka, tak proto, že jí doma něco chybí. Nedje o ten sex jako takový. Dále, stává se, a poměrně často, že protože důvodem je hlavně dvoření, lichocení a takový ty tanečky, který doma už dávnou nejsou, tak se žena do svého milence snadno zamiluje. Může být, že našla někoho, kdo to myslí vážně, kdo se jen nebaví na účet nevěrné manželky. Může být i to, že manželka si tak trochu přeje, aby to doma prasklo, ale mlčky, a aby se manžel zamyslel, co tím básník chtěl říci. Kde udělali soudruzi z NDR chybu. Že třeba i po těch xx letech vztahu, jinak slušně fungujícím, prostě chybí ocenění ženské jako takové. Nejkrásnější, nejlepší, právě to, co už v téhle fázi vztahu řekne málokterý muž (natož opakovaně) a co tak ráda poslouchá od svého milence. Třeba. A pak je nasnadě, že ikdyž nevyjde tato „návnada“, že zláme hůl nad svům manželem definitivně. A on si dál naivně může myslet, že právě proto, že umožní manželece milenecký poměr, tak se stává manželem nambr van na týhle polokouli. A bohužel si to myslí úúúúplně blbě. A přitom by stačilo začít chcít konkurovat tomu milenci a… snažit se. (Což v bleděmodrým platí - někdy - i pro podváděné manželky.) :nevim:Připojuju se k diskutujícím - tak úplně nevěřím tomu, že to fakt neva. Ale věřím tomu, že je to holt těžce snesitelná daň za to všechno ostatní. Jedinej důvod, co mě tak napadá, kdy to fakt ale teda neva, naopak se to může líbit, pokud je to druh jakési sexuální fantazie (prostě chlapa rajcuje představa, že mu žena zahejbá) převedený do reálu. A to teda být klidně může. :nevim:

To je drsně a zároveň tak zajímavě podané ženské myšlení… Blbý je že po pár letech ta ženská zase skončí bez tanečků, a toho výše zmiňovaného.. A to prosím i s chlapem co se docela snaží a na ženu nepeče.. Ale to dvoření prostě už pak není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
15.1.15 15:04
@Emilie píše:
Mám dojem, že když podvádí manželka, tak proto, že jí doma něco chybí. Nedje o ten sex jako takový. Dále, stává se, a poměrně často, že protože důvodem je hlavně dvoření, lichocení a takový ty tanečky, který doma už dávnou nejsou, tak se žena do svého milence snadno zamiluje. Může být, že našla někoho, kdo to myslí vážně, kdo se jen nebaví na účet nevěrné manželky. Může být i to, že manželka si tak trochu přeje, aby to doma prasklo, ale mlčky, a aby se manžel zamyslel, co tím básník chtěl říci. Kde udělali soudruzi z NDR chybu. Že třeba i po těch xx letech vztahu, jinak slušně fungujícím, prostě chybí ocenění ženské jako takové. Nejkrásnější, nejlepší, právě to, co už v téhle fázi vztahu řekne málokterý muž (natož opakovaně) a co tak ráda poslouchá od svého milence. Třeba. A pak je nasnadě, že ikdyž nevyjde tato „návnada“, že zláme hůl nad svům manželem definitivně. A on si dál naivně může myslet, že právě proto, že umožní manželece milenecký poměr, tak se stává manželem nambr van na týhle polokouli. A bohužel si to myslí úúúúplně blbě. A přitom by stačilo začít chcít konkurovat tomu milenci a… snažit se. (Což v bleděmodrým platí - někdy - i pro podváděné manželky.) :nevim:Připojuju se k diskutujícím - tak úplně nevěřím tomu, že to fakt neva. Ale věřím tomu, že je to holt těžce snesitelná daň za to všechno ostatní. Jedinej důvod, co mě tak napadá, kdy to fakt ale teda neva, naopak se to může líbit, pokud je to druh jakési sexuální fantazie (prostě chlapa rajcuje představa, že mu žena zahejbá) převedený do reálu. A to teda být klidně může. :nevim:

v kolika procentech vztahů NĚCO nechybí, i řeckým bohům v manželství něco chybělo… v dlouhodobym vztahu se prostě dá obtížně odolávat adrenalinu nevěry a závanu novosti, něčemu, co se ještě nepodařilo přizabít nánosem běhu provozních záležitostí…tím chci, říct, že důvod, „ženě/muži doma něco chybí“ je takovej hodně klišoidní a ve významném objemu případů je jen výmluva nebo to „něco chybí“ je prostě stav, kterej tam byl vždycky a! najednou" začal vadit, nebo prostě je jen výsledek stadia dlouhodobýho vztahu, do kterýho se po čase dostaneš s každym

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3509
15.1.15 15:07
@Pedro 00 píše:
Já zase všeobecné kvantifikátory :)

To jest můj názor, tudíž si můžu zevšeobecňovat, jak se mi zachce, kvantifikátore. :* Jinak zrovna výrokové logice jsem moc nehověla. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17631
15.1.15 15:40
@boy píše:
Aby platil dalších 20 let alimenty na děti, protože manželka „ustřeluje“?

A ty teď dětem nic neplatíš? Nekupuješ? Většina otců na alimentech spíš ušetří. A hlavně teď se na tobě ještě přiživuje manželka, která se ti ku. ví. No to je teda terno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
15.1.15 17:02

@pohledzdruhestrany Já to neomlouvám, já se jen snažím nabídnout jedno z mnoha vysvětlení :nevim: páč pro mě teda představa mé vlastní nevěry vůbec, ale vůůůbec adrenalinu nepřidává.. třeba :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
15.1.15 17:59

Já Boyovi zas až tak úplně nevěřím, že mu to nevadí. Ale - a tomu bych už byl schopnej aspoň trochu věřit - když se z toho třeba někde vykecá, vypíše (třeba tady na diskusi), tak se mu uleví a vadí mu to už míň :nevim:
Ujet můžeme každej a já si dokážu představit, že mávnu rukou nad nějakým jednorázovým úletem, i když mě to bude v hloubi duše s. át. Ale kdyby to mělo nějaké dlouhodobější trvání, to by podle mého zvedlo ze židle i daleko většího flegmoše, než jsem já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.1.15 02:14

@Jabadabadu Nerada zklamu, ale milence jsem měla na sex JÁ!

• Citovat
  • Upravit
káťa
16.1.15 06:04
@boy píše:
Káťo… zkusím se trochu posunout níž z toho jak tady lidé vyčítají, z „červené knihovny“:

Jak by se takový člověk podle tebe choval?…
Opustil by rodinu ve které žije a která jej naplňuje?
Opustil by děti?
Zničil „koncept rodiny“ dětem a vytvořil nekompletní rodinu?
Aby platil dalších 20 let alimenty na děti, protože manželka „ustřeluje“?
Nebo by se se ženou dohodl o odkladu tohoto výše zmíňeného „podmínkou, že se to nebude opakovat“?
Nebo by ji prostě řekl: hele ať spíš s kým spíš, já s tebou zůstanu?to je podle tebe hrdinský přístup k problému?

Jak přesně to myslíš?

Ono to ale přesně takhle je, jenže ty se jí to bojíš říct.

Myslím si, že chlap, kterýmu by to bylo jedno a fakt mu to, jak píšeš „neva“, by na tu nevěru zaprvé ani nepřišel, protože by to prostě vůbec nijak nezjišťoval a neověřoval.
Za druhé, i kdyby to teoreticky nějakým způsobem na stopro čirou náhodou zjistil (fakt jen teorie), tak by ho vůbec nenapadlo o tom zakládat diskuse na netu a rozebírat to.
Za třetí by se vůbec nebránil tomu, aby to doma Máňa věděla, že je mu to jedno.

Pokud by ti to „neva“, nač všechny ty přetvařovací křečovité a zoufalé tanečky okolo??? Tak jako ty to má spoustu lidí (že jim partner zahýbá a oni dělají, že to neví, aby to nemuseli řešit a o partnera nepřišli úplně a tajně doufají, že to třeba partnera časem přejde nebo dostane od milence/milenky kopačky). Nedělají ale ze své slabosti a zoufalství ctnost a nevymýšlejí si, že je jim to jedno, když není. Ta tvoje ješitnost je zdá se dosti pokroucená, těmi neustálými hrami na něco, co tak není (před manželkou, před sebou, před „netovým obecenstvem“…) Pokud by ti to bylo fuk, nechápu proč??? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
boy
26
16.1.15 07:56

Káťo… jenže já už před dlouhou dobou došel k závěru, že doufat, že se to změní, že přestane, ať již z jakéhokoliv důvodu je blbost. To se nestane. Snažit se dělat tanečky kolem partnera alá „bojuji proti milenci“, s cílem snažit se jej nahradit, vyrovnat se mu atd. aby přestala, by byla/byla zbytečná snaha. Prostě to nefunguje a takové snahy jsou prostě „malováním si růžového světa“, „čekáním na godota“, „boj s větrnými mlýny“.

Ale v jednom mi diskuse opravdu pomohla, trochu se otevřít… pokusím se kontaktovat a sejít se a probrat celou tu věc v klidu s nynějším milencem (ano byť jich bylo více má dlouhou dobu stálici), minimálně abych si ověřil svou polohu v rámci mého manželství i z druhé strany. Uvidíme co z toho vznikne. Je možné že náš vztah s manželkou třeba vnímám jinak a třeba opravdu bude dobré něco v něm změnit… ještě to promyslím.

Dodatek… Ještě nevím jestli to udělám, ale zatím se mi to zdá jako dobrý nápad, dám té myšlence nějaký čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
16.1.15 13:57
@Anonymní píše:
Napadl mě ještě jeden náhled z něho života. Prožívala jsem to samé v pozici podvádějící, nejsem na to pyšná a určitě to bude znít jako obří demagogie.
Podváděla jsem manžela několik let, přesněji řečeno, celou polovinu svého manželství z 1acti let rovných 6 let, manžel mě zanedbával a těžce propadl alkoholu.
Tento dvojí život mě začal natolik unavovat, že jsem se rozhodla pro rázný krok a přiznat se, nebo spíš začít celou věc řešit. Manžela jsem se na rovinu zeptala jestli mu není divné, že spolu už 5 roky nespíme, řekl mi „Ty to nepotřebuješ, od toho máš Marka“ po zjištění, že o všem ví, jsem se ptala proč mi to toleroval. Odpověď zněla, miluju tě, nic mi nechybí (uvařeno, uklizeno, poplatky zaplacené) Podala jsem žádost o rozvod, vadilo mi, že věděl a nic neřešil… stejně tak mi vadilo, že přítelovi nepřekážel manžel… a samozřejmě zle mi bylo ze všeho. Rozchod jsem udělala v jeden den na obouch frontách. Dnes jsem rok rozvedená a spokojená s novým přítelem.
Za anonymitu se omlouvám, vede mě k tomu jen to, že nejsem pyšná na svůj dřívější styl života :-(
Boy - proč myslíš, že jednoho dne tvá manželka také nedospěje k razantnímu kroku a nerozvede se protože jí dojde, že VÍŠ??!

Nevadilo ti, že chlastá a nespí s tebou a rozvedla jsi se kvůli tomu, že tě nechal užívat si s milencem a nic neřekl? Co říkali u soudu na tento důvod k rozvodu?

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
16.1.15 14:01

@boy

Nenech se do ničeho strkat. Když tobě to takhle vyhovuje, nech to tak. Každý má ve vztahu nějaké problémy a nevím, proč ti ostatní valí do hlavy, jak ty se máš tvářit a co máš cítit a že to, co cítíš a děláš je špatně. Každý to myslí dobře tak maximálně sám se sebou. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
boy
26
16.1.15 14:02

Kobliho… ty to zjednodušuješ…
Myslím že ona podvědomě, nebo vědomě chtěla už vše ukončit a uzavřít to celé, podle toho co píše byla nespokojená s tím jak to je a ukončení v jeden den obou těch vztahů mě právě k té myšlence dovedl. Reakce manžela už myslím neměla žádný vliv na výsledek.

Já bych se dokonce přiklonil k myšlence, že pití manžela bylo způsobem, jak se s tím stavem snažil vyrovnat on… skrývání toho pití může být také známkou souvislosti (nechtěl ji říci proč pije, a tak skrýval že pije). není to dobrý způsob, sice při opojení alkoholem mozek přestává přemýšlet, a tak jej prostě pravidelně umlčoval, ale řekněme že je to sebedestruktivní způsob vyrovnání se a jednu věc pisatelka nezmínila a to, že ukončením vztahu dala manželi prostor pro to, aby mohl s pitím přestat, pokud na to ještě najde sílu. Doufám že tu sílu najde… v tomto smyslu může naopak ten rozchod umožnit, aby manžel neskončil špatně, tak jak končí alkoholici :(

PS: díky za ten další příspěvek… ano, je to můj život a moje zodpovědnost moje důsledky… nikdo z diskutujících zde za své názory a doporučení vůči mému vztahu následky neponese :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí