Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Člověk by neměl opravdu soudit. Určitě nikdo nepodvádí jen z nudy ale má k tomu pádný důvod. Dokážu pochopit, že člověku chybí po 20letech nějaká ta vášeň, touha apod… nevěra, ač je zakázaná dokáže opravdu někdy zcelit manželství. Prostě někdy může něco ve vzahu chybět a nemusejí se ti dva hned rozvádět. Utajená nevěra může určitě zachránit manželství. Také mám dvojí život a už pěknou řádku let. Není se čím chlubit, ale manžel po x letech ztratil chut na sex, tak mám milence, který je ženatý a scházíme se tajně asi 9 rokem. S manželem kromě sexu jinak fungujeme. Mě to prostě takhle vyhovuje, ať si každý říká co chce. Není to správné, ale po x letech jsem vzdala svádět svého manžela, ponižovat se v sexu, aby mě aspon čas od času uspokojil.je prostě líný a nějak ho to nebaví, tedy baví, ale jen 3min, bez pohlazení, líbání apod…důvod k rozvodu to není, tak proč se rozvádět? takhle mi to vyhovuje, nikdy jsem o tom nikomu neřekla. Jsem spokojená,1týdně dosáhnu orgasmu, doma bych ho prostě neměla.
tak vše je o vnitřních hodnotách. Přiznej si, že lžeš, podvádíš a ubližuješ (a to nejen muži, ale i dětem atd… děti vnímají mnohem víc, než si myslíš i přes jiné kanály). Že to zatím neprasklo, není rozhodující. Tvůj manžel nemá šanci se svobodně rozhodnout. Fér by bylo mu sdělit, že jsi dlouhodobě sexuálně neuspokojená, že ho máš ráda, ale že si najdeš (máš) milence. Takhle ho jenom využíváš a děláš z něho de… To s úctou k partnerovi nemá nic společného. Už to tady máme zase… vášeň, touha… když už to nemáš doma, a je to pro tebe nepostradatelné, tak holt musíš něco obětovat a nejspíš tvoji rodinu. Dnešní svět mi připadá jako já chci všechno a hned! A můžeš si ještě dupnout jak to dělají malé děti ![]()
K tomu úvodnímu příspěvvku zakladatele - pán je pro mně obyčejná bačkora… chlap bez hrdosti není chlap, ale břídil
@Anonymní píše:
@káťa
Já nechci a nebudu náš životní styl obhajovat. Ani já nejsem svatá. Chtěla jsem ukázat, že jako @boy žije pravděpodobně mnohem více lidí, než se na první pohled zdá. Samozřejmě se s tím málokdo chlubí, kdežto moralisté jsou slyšet. Když vidím tu spoustu žen, které se tu prezentují jako dokonalé všeznalé matky a manželky a za pár týdnů píší, že je manžel bije, je jim nevěrný a tak podobně, jsem ráda, že my máme vztah, jaký máme.
V podstatě s tebou musím ve všem souhlasit. Pro mě by taky agrese partnera, chlastání, nemakačenko, chorobné žárlení či třeba psychopat, jaký je vedle v diskusi, kde si hraje na boháče a pořád hází tím, co všechno má a dokonce tam ofotil výpplatní pásku, bylo ve vztahu horší než fyzická nevěra. také bych jí za určitých podmínek dokázala odpustit a taky nejsem svatá.
Jen mám za to, že by si ten podvádějící, pokud má ofiko partnera alespoň trochu rád, mohl dát tu práci tu nevěru provozovat tak, aby mu na to partner nepřicházel a netrápil se tím. Nemělo by mu být přeci jedno, že svého partnera zraňuje a způsobuje mu trápení.
@káťa
On si za těch 12 let člověk vypěstuje velice slušný pozorovací smysl. Nelezu mu do jeho věcí a nepátrám a stejně se holt někdy něco provalí. Ale jak jsem napsala, jsem s tím smířená. A mám mu kdykoli se mi to hodí co vyčítat
. To není k zahození.
Jsem překvapená, že mne tu někdo i možná pochopil a neodsoudil.
@AdelkaMala píše:
K tomu úvodnímu příspěvvku zakladatele - pán je pro mně obyčejná bačkora… chlap bez hrdosti není chlap, ale břídil
Puvodne jsem nechtel reagovat… Ale dekuji za tvuj pohled na vec, prispevek k diskusi a jsem rad ze ti stojim za reakci a myslim vsem jsi zde otevrela oci. Ocividne soucitis i s backorama.
Btw jak hluboko se umis snizit? Reagovala by jsi na hadr? Na povl? Na prase? Podel se o sve hranice ![]()
@boy píše:
Zdravím,
jen jsem se chtěl podělit o svůj životní příběh, a jak jej po dlouhém soužití vnímám. Třeba někomu pomůže v jeho vlastním trápení.
S manželkou společně jsme už dloho. V té době kdy jsem ji poznal již měla zkušenost s chozením s jinými muži (nespala s žádným). Pak jsme spolu dlouho chodili a dokonce jsme se i navzájem podvedli… vše se nějak srovnalo a vyvrcholil náš vztah manželstvím a potomky.
Nyní mne manželka stále podvádí. Nevím s kolika lidmi, jak často, ale předpokládám že jich bylo víc, a že tomu tak bylo dlouho předtím než jsem začal vnímat známky toho, že tomu tak je. Hodně dlouho mi trvalo se s tím nějak vnitřně srovnat a jelikož vždy řeším věci s chladnou hlavou, nikdy jsem nevystartoval a nedělal razantní krok. Prostě takový nejsem. Došel jsem k závěru, že to je to co jsem tak nějak asi i mohl očekávat. Když jsme spolu chodili, zmínila, že její matka jeden čas podváděla manžela, měla tendence podvádět ještě když jsme spolu chodili. Že by se změnila s příchodem manželství, by člověk opravdu očekávat nemohl.Když to vezmu z druhé strany. Mandanty nevodí domů, nevystavuje se mi s tím, že by mě podváděla. Snaží se to skrývat abych na to nepřišel… ale drobné náznaky myslím nechává (označil bych to tak, že se nesnaží lhát, spíš neříká všechno). Já na druhou stranu po ničem nepátrám… protože kdyby se dopátral, dotázal, nevím jak bychom skončili, musel bych to nějak řešit a já jsem jako každý chlap ješitný a nikdy bych takovou věc oficiálně nedovolil/neodpustil… je to takové řekněme TABU.
Proč mě podvádí je diskutabilní otázka, ale předpokládám, že ji něco chybí, nebo že to tak prostě chce. Manželské povinnosti plní(i v posteli), o děti se stará, rodině se věnuje a jeví o mě zájem a má mě ráda, řekl bych že i miluje. Jen potřebuje asi ještě něco, co jí nejsem schopen nabídnout a to si kompenzuje jinde.
Někdo by možná napsal, že to nejde připustit, že by dal ultimátum, rozvedl se, nebo tak něco. Já ne. Snažit se ji zakázat něco co dělá by ji svázalo, vystresovalo a dlouhodobě by neměla kde si „odfrknout“ od „normálního života“. Zkusit ji nahradit to co má s milencem je zase otázkou… byl bych schopen milence nahradit? Co ji přesně to podvádění dává? Je možné vůbec hrát dvě role „milence bez problémů, závazků…“ a „manžela a otce dětí“ zároveň?… byl bych schopen ji opravdu nahradit vše co ji milenec dává? Myslím že ne. Stejně by to končilo tím, že něco by jí chybělo a tak by milence měla pravděpodobně stejně, navíc já bych tím „předstíráním toho že jsem někdo jiný“ asi taky nebyl nejšťastnější.
Někdo by napsal že tak by žít nemohl… je takové jedno pořekadlo „neber si ošklivku nebo na to budeš sám“… to je bohužel sedící na tuto situaci. Já žiju život který se mi líbí. Milenci manželky nepatří do mého života (netvoří žádnou část mého života) a milenky také nevyhledávám (sám nepodvádím ani nemám chuť podvádět, jedna ženská mi stačí až až
Možná vám to bude připadat jako nezdravý přístup, možná že to někomu pomůže zamyslet se nad nevěrou svého partnera z jiného úhlu. Každopádně to je můj příběh.).
moc mi nesedí název diskuse, kdyby ti to nevadilo, tak bys o tom nediskutoval… osobně vztah založený na jedné straně na podvádění a na druhé straně na přetvářce dlouhodobě nikam nevede…
@Anonymní píše:
@káťa
On si za těch 12 let člověk vypěstuje velice slušný pozorovací smysl.
Neboj, pojď ke mně blíž. Marně vzpomínáš, tobě tak blízký-odkud mě jenom znáš? Neboj u mě se nespálíš. Prahni, žhni, hoř-buď mnou osvícen. Já vím, ty víš, co bude zhoubnou vírou mou i tvou.Jsem tvůj pragmatik-spasitel ještě větší poleno ti na hlavu postavím. Sekera vztahu-nevztahu dopadá. Dobře drž, špehuj, lustruj, baret z vrásek vzájemné důvěry nasazuj říkej to mu třeba smysl snad, ale na mě vždy pamatuj…
@Therminal Earth
To mi hlava nebere. A to jsem myslím do školy chodila docela dlouho. ![]()
Ale, pan je básník… No když mu to tolik vynáší, proč ne, piš piš, jednoho dne… ![]()
to je baseň na téma „vztahu z rozumu“… v pozadi je cítit basnikova preference vztahů z vášně, kde láska je vůči všemu slepa… Hadam správně pane básník?
Ahoj, posilam muj pribeh. S manzelkou jsme spolu 13 let a 6 let jsme manzele. Mame 2 leteho chlapecka. Pred rokem jsem ucitil ze se manzelka nejak uzavira do sebe. Zacal jsem se ji vice venovat. Zacali jsme vice jezdit na dovoleny a vylety apod. Myslel jsem, ze to nasemu vztahu a manzelce pomuze. Asi za tri mesice jsem zjistil, ze kdyz jsem nebyl doma tak se opila s kamarádkou. Pak se libaly osahavaly atd. Priznala mi to ta jeji kamaradka. Najednou se moje manzelka jeste vic zacala uzavirat. Plus zacala porad nekam chodit s kamaradkama na kafe. Zacala se vracet kolem 4:00 rano. To uz se mi prestalo libit a zacal jsem ji rikat, ze co dela se mi nelibi. Take jsem ji navrhoval at si promluvime. Nechtela, rikala ze vse je ok, ona jen potrebuje cas pro sebe. Nakonec jsem ji nachytal, ze spi s dalsi kamaradkou. Dokonce si psaly ze se miluji apod. Silene se do ni zamilovala. Vse kolem prestalo existovat. Pak se i se synem odstehovala. Bydlime od sebe pul roku. Ted chce spatky ale s ni je porad v kontaktu. Rika ze si jen povidaji ale ze me miluje a chce zachranit manzelstvi. Myslite ze se tohle da zachranit?
@boy píše:
Zdravím,
jen jsem se chtěl podělit o svůj životní příběh, a jak jej po dlouhém soužití vnímám. Třeba někomu pomůže v jeho vlastním trápení.
S manželkou společně jsme už dloho. V té době kdy jsem ji poznal již měla zkušenost s chozením s jinými muži (nespala s žádným). Pak jsme spolu dlouho chodili a dokonce jsme se i navzájem podvedli… vše se nějak srovnalo a vyvrcholil náš vztah manželstvím a potomky.
Nyní mne manželka stále podvádí. Nevím s kolika lidmi, jak často, ale předpokládám že jich bylo víc, a že tomu tak bylo dlouho předtím než jsem začal vnímat známky toho, že tomu tak je. Hodně dlouho mi trvalo se s tím nějak vnitřně srovnat a jelikož vždy řeším věci s chladnou hlavou, nikdy jsem nevystartoval a nedělal razantní krok. Prostě takový nejsem. Došel jsem k závěru, že to je to co jsem tak nějak asi i mohl očekávat. Když jsme spolu chodili, zmínila, že její matka jeden čas podváděla manžela, měla tendence podvádět ještě když jsme spolu chodili. Že by se změnila s příchodem manželství, by člověk opravdu očekávat nemohl.Když to vezmu z druhé strany. Mandanty nevodí domů, nevystavuje se mi s tím, že by mě podváděla. Snaží se to skrývat abych na to nepřišel… ale drobné náznaky myslím nechává (označil bych to tak, že se nesnaží lhát, spíš neříká všechno). Já na druhou stranu po ničem nepátrám… protože kdyby se dopátral, dotázal, nevím jak bychom skončili, musel bych to nějak řešit a já jsem jako každý chlap ješitný a nikdy bych takovou věc oficiálně nedovolil/neodpustil… je to takové řekněme TABU.
Proč mě podvádí je diskutabilní otázka, ale předpokládám, že ji něco chybí, nebo že to tak prostě chce. Manželské povinnosti plní(i v posteli), o děti se stará, rodině se věnuje a jeví o mě zájem a má mě ráda, řekl bych že i miluje. Jen potřebuje asi ještě něco, co jí nejsem schopen nabídnout a to si kompenzuje jinde.
Někdo by možná napsal, že to nejde připustit, že by dal ultimátum, rozvedl se, nebo tak něco. Já ne. Snažit se ji zakázat něco co dělá by ji svázalo, vystresovalo a dlouhodobě by neměla kde si „odfrknout“ od „normálního života“. Zkusit ji nahradit to co má s milencem je zase otázkou… byl bych schopen milence nahradit? Co ji přesně to podvádění dává? Je možné vůbec hrát dvě role „milence bez problémů, závazků…“ a „manžela a otce dětí“ zároveň?… byl bych schopen ji opravdu nahradit vše co ji milenec dává? Myslím že ne. Stejně by to končilo tím, že něco by jí chybělo a tak by milence měla pravděpodobně stejně, navíc já bych tím „předstíráním toho že jsem někdo jiný“ asi taky nebyl nejšťastnější.
Někdo by napsal že tak by žít nemohl… je takové jedno pořekadlo „neber si ošklivku nebo na to budeš sám“… to je bohužel sedící na tuto situaci. Já žiju život který se mi líbí. Milenci manželky nepatří do mého života (netvoří žádnou část mého života) a milenky také nevyhledávám (sám nepodvádím ani nemám chuť podvádět, jedna ženská mi stačí až až
Možná vám to bude připadat jako nezdravý přístup, možná že to někomu pomůže zamyslet se nad nevěrou svého partnera z jiného úhlu. Každopádně to je můj příběh.).
Promiň tohle nemůže napsat chlap. Tohle mi udělat moje žena, tak už to není moje žena. To je problém že ji to dovolíš. Muž má umět uchránit a uhlídat svou rodinu a ty neuhlídáš ani svou ženu? To znamená, že jí nedáváš najevo dostatečně svou autoritu. Nebo jí vůbec nemáš!
A když to vezmu z druhé strany, kdybych já podváděl svou ženu a ona k tomu měla přístup jako ty, tak bych si ji taky nevážil a nebyl bych s ní. Takové ženy mi neimponují.
Pravda je, že najít aktivní ženu, která by po mě nechtěla hlavně děti je po třicítce už dost oříšek, ale raději si další rok počkám než mít doma nějaký polotovar.
@TSHB2 píše:
Promiň tohle nemůže napsat chlap. Tohle mi udělat moje žena, tak už to není moje žena. To je problém že ji to dovolíš. Muž má umět uchránit a uhlídat svou rodinu a ty neuhlídáš ani svou ženu? To znamená, že jí nedáváš najevo dostatečně svou autoritu. Nebo jí vůbec nemáš!
A když to vezmu z druhé strany, kdybych já podváděl svou ženu a ona k tomu měla přístup jako ty, tak bych si ji taky nevážil a nebyl bych s ní. Takové ženy mi neimponují.Pravda je, že najít aktivní ženu, která by po mě nechtěla hlavně děti je po třicítce už dost oříšek, ale raději si další rok počkám než mít doma nějaký polotovar.
No vidis…a ja jsem prave hodne autoritativni. Ted to spis je tak, ze az moc a tim to bylo udajne na skodu. Nikdy by me nenapadlo, ze se zamiluje do kamaradky. Na takove uvahy jsem nikdy nemel ani cas…
@Anonymní píše:
Ahoj, posilam muj pribeh. S manzelkou jsme spolu 13 let a 6 let jsme manzele. Mame 2 leteho chlapecka. Pred rokem jsem ucitil ze se manzelka nejak uzavira do sebe. Zacal jsem se ji vice venovat. Zacali jsme vice jezdit na dovoleny a vylety apod. Myslel jsem, ze to nasemu vztahu a manzelce pomuze. Asi za tri mesice jsem zjistil, ze kdyz jsem nebyl doma tak se opila s kamarádkou. Pak se libaly osahavaly atd. Priznala mi to ta jeji kamaradka. Najednou se moje manzelka jeste vic zacala uzavirat. Plus zacala porad nekam chodit s kamaradkama na kafe. Zacala se vracet kolem 4:00 rano. To uz se mi prestalo libit a zacal jsem ji rikat, ze co dela se mi nelibi. Take jsem ji navrhoval at si promluvime. Nechtela, rikala ze vse je ok, ona jen potrebuje cas pro sebe. Nakonec jsem ji nachytal, ze spi s dalsi kamaradkou. Dokonce si psaly ze se miluji apod. Silene se do ni zamilovala. Vse kolem prestalo existovat. Pak se i se synem odstehovala. Bydlime od sebe pul roku. Ted chce spatky ale s ni je porad v kontaktu. Rika ze si jen povidaji ale ze me miluje a chce zachranit manzelstvi. Myslite ze se tohle da zachranit?
Záleží, jestli chce zpět kvůli tobě nebo kvůli komfortu, který nabízíš…Je jasný, že je alespoň bisexuální a jestli se zamilovala a ty ji vezmeš zpět, velmi rychle to poznáš. Pak bych zaměřil veškeré úsilí získat do péče dite nebo minimalne do střídavé péče…Jestli na starý kolena zjistila, že je lesba, tak je to samozřejmě vyřešené. A třeba se jenom poblaznila a teď vystřízlivěla.
Jo to víš, 2 baby domácnost neutáhnou, tak chce zpátky, aby zas měla svůj komfort. Nic, nasrat. Podepiš rozvodové papíry a ať si jde bydlet za kámoškou, aby se mohli occuávat. Ne.ser se s ní, fakt, mě zahnout chlap s chlapem, taky zpět neberu!
Máš pravdu.