Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@Karleon Asi bydlíte dostatečně daleko…![]()
To naštěstí ano.
@Fazulina píše:
A jak jíte brambory, jen tak suché? Mě vařené brambory s máslem moc chutnají teda, suché jsou teda nic moc. A tak nějak jsem za svůj život už viděla, že to tak ji většina lidí. Zrovna minulý týden jsme s pár lidma někde jedli a dostali jsme suché brambory a všichni jsme se shodli, že trocha másla by jim teda neuškodilaKazdy je zvyklý jinak. Ja osobně jsem ráda, když nemusím vařit a nekritizuju, když něco dostanu. Ale já sním v podstatě cokoliv
Já suché celkem ráda, ale já hlavně nesnesu, když je tam to máslo delší dobu, takže kdyby mi to někdo omastil a donesl omaštěné, tak to vyhodím. Stejně jako nemám ráda pepř, tím míň na řízku.
Ale to je moje chuť, já jsem dost vybíravá a vím to o sobě. Každý má rád věci jinak udělané, proto se každého radši ptám, znám sama sebe a lecos celkem běžného nejím. A neberu si osobně, když by někomu něco, co považuji za běžné, zrovna nelezlo.
Ono je možné, že tahle tchyně by si něco našla všude.
Ale ne všechno je třeba brát si osobně.
@Sany80s Ano. Kazdy mame jine chutě. O tom to není. Uvedla jsem par příkladů z těch stovek dalších.
@Sany80s A jen malé pohoneni si ega. Manzel i tchán tvrdí, že vařím mnohem lépe než babicka. Vlastne každý u nás vi, že babi a kuchyně nejsou dohromady. Stejně jako babi a úklid.
@Fazulina
Mě by teda taky nenapadlo že brambory s máslem a pažitkou někdo nejí.
@NinaU. píše:
@Fazulina
Mě by teda taky nenapadlo že brambory s máslem a pažitkou někdo nejí.
já, pažitku vůbec a máslo málokdy, spíš suché. Moje dítě by to třeba nepozřelo omaštěné. A pepř na řízku slyším upřímně poprvé.
@Šáruší Ach jo. O to tu přece nejde.
Tohle nebylo zamyšleno jako gastro diskuze.
Vyřešila bych to tak, že bych tam chodila na návštěvu tak 1× měsíčně. Jinak bych tam posílala muže. A všechny chytrosti pouštěla druhým uchem ven.
@Anonymní píše:
@Šáruší Ach jo. O to tu přece nejde.Tohle nebylo zamyšleno jako gastro diskuze.
no tak promiň, že jsem jí odpověděla.
To bych opravdu omezila návštevy na nutné minimum, tady je snaha marná a je mi to líto. Dobře děláš, posílej manžela a vyhýbej se jim..proč si kazit dny! Z tý babizni se mi udělalo úplně zle a nemusíš tu věčnou kritiku snášet a poslouchat. Kdybych jí chtěla říct odpověd, něco slušného, ale obranného bych jí řekla, ale taky se nerada hádám..takže často dělám, že neslyším, když mě vysírá
. Naše babička se ale vyhýbá spíš nám, jen aby za ní náhodou děti nechtěly jít
..a pak se všude vnoučátky chlubí a že je vezme tam a tam a bla bla. Nikdy nikam. Mě štve spíš její lhaní, že jim do očí říká jak za nimi dojede a veme je někam a ještě se tak nestalo. Jinak ale zlá není. Pevné nervy a opravdu se netrap, nechoď za ní
a ostatní teda nechápu, nejde o to jaký to byly brambory..mohla si to vzít, říct děkuji a kdyby jí to nechutnalo, říkat to tak škaredě nemusela. A2
To znam… v horsim vydani. Stacilo ukazat, ze ji mam v p*deli a na jeji reci jsem jedovate odpovedela. Videla, ze si to nenechaˇ libit, tak couvla. Neplati to u vsech, zkusit mrcha bejt muzes
@Šáruší píše:
já, pažitku vůbec a máslo málokdy, spíš suché. Moje dítě by to třeba nepozřelo omaštěné. A pepř na řízku slyším upřímně poprvé.
Taky peprim řízek, ty ho děláš neochuceny? A brambůrky s maslickem miluju, tu pažitku klidně ozelim.
@Venetia píše:řízek s pepřem jsem v životě neviděla. Jedině přírodní.
Taky peprim řízek, ty ho děláš neochuceny? A brambůrky s maslickem miluju, tu pažitku klidně ozelim.
@AnastazieB A neni to moc, Antone Pavlovici? ![]()
@Šáruší Ja se omlouvám. Ale nechci řešit styl vaření. Bohužel se to tu stává a diskuze se ubírá jiným směrem.
@Micaella22, slunecnice: Diky. Je to boj. ![]()
@Karleon Asi bydlíte dostatečně daleko…