Manželova rodina - jsem otrávená

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9128
21.8.19 07:46

Zkus si z toho dělat legraci, zesměšnit to, jak je chytrá a vše dělá nejlíp :) Naoko ji to odkývat, ale ve srandě.
A proti hnusným rýpancům bych se ohradila a utla jí, jinak může být ještě hůř. Když uvidí, že si to nenecháš líbit, třeba se stáhne.
a jinak ybch omezila styky na minimum, ať jí s dětmi co nejvíc navštěvuje manžel, když se k němu chová líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
21.8.19 08:08

Já se právě ohrazuji a nenechám si to líbit a ona mi nic neřekne, že jí to vadí, nechce to řešit a pak si za mými zády stěžuje manželovi, který to taky řešit nechce. Jak je hloupá, tak nemá na nic argumenty. A příští týden tam děti musí jet, je to jejich just. Jsem zvědavá, jak to dětem vysvětlím, když jsem je posledně vyzvedávala, byli sťastné, že jedou domů a říkaly, že tam jezdit přes noc nechtějí a to už jsou velké -11 a 9. :( Já je tam tedy nepovezu a odmítám tam s nimi jet. Já chci mít normální klidný život a ne se stresovat tchýní, která neussále vykládá, že ona vychovala tři děti, že to musí vědět nejlíp - no jo, ale jak je vychovala? :zed: :P :roll: To raději nebudu zmiňovat… :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
21.8.19 08:11

Jim vadí, že se ozvu, oni by chtěli snachu, co drží hubu a krok. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
21.8.19 09:11
@ircav píše:
Peklo to je, navíc dětem stále dávají prošlé potraviny, už jsem je nekolikrát upozorňovala, že musí kontrolovat datum spotřeby a zase dostaly prošlé kinder řezy (cca 10 dnů po datu spotřeby). Manžel to řešit nechce, že prý ho s tím nemáme obtěžovata a vyříkat si to mezi sebou. Ale já ho tím neobtěžuju, vůbec o jeho rodičích nezačínám, to vždy tchýně má tu potřebu. Já se s nimi už raději nebavím, aby zas nebylo zle a stejně je to k ničemu. :nevim: :cert:

A byly zkažené? Pokud vypadaly dobře, nepachly a neměnily konzistenci, tak jim nic nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
21.8.19 09:15

@ircav a když si stěžuje za tvými zády, jak se to dozvíš? Manžel ti to hlásí? Pokud ano, stačí se s ním domluvit, že to nechceš slyšet. Pokud posloucháš za dveřmi, neposlouchej.
A ona vychovala děti špatně? Jsou psychicky nebo fyzicky zmrzačení? Tos měla odvahu si takového člověka vzít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
21.8.19 09:23

@inkakřivák manžel mi to hlásí, ty řezy poněkud tekly. :lol: Psychicky, manžel byl v pohodě, jeho sourozence jsem neřešila a neřeším doteď, jen nemusí tchýně předhazovat výchovu. Prostě vychovávám trochu jinak, konečně máme 21. století a ne středověk. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
21.8.19 09:45

@ircav pokud tekly, tak je snad jedenáctileté děcko nejedlo. Manžel by ti neměl nic říkat a je klid. A jo, středověk není, ale to nebyl ani ve 20. století. A vlastně tedy tchýně neudělala ze svých dětí mrzáky, že?
Ale chápu jedno, že jedenáctiletý dítě už to nemusí u babicky bavit. Tak tam jezdete všichni a udělejte si s detmi treba výlety a bude. Pak jim ten nocleh vadit nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11226
21.8.19 10:24
@ircav píše:
@inkakřivák manžel mi to hlásí, ty řezy poněkud tekly. :lol: Psychicky, manžel byl v pohodě, jeho sourozence jsem neřešila a neřeším doteď, jen nemusí tchýně předhazovat výchovu. Prostě vychovávám trochu jinak, konečně máme 21. století a ne středověk. :dance:

To je děs, vůbec nezávidím a přeju pevné nervy.

Jinak nevěřím, že Kinder řezy se po 10 den zkazily, jsou plné chemie:-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
21.8.19 10:34

@Fazulina Pokud tekly, tak je to v pohodě, protože je nikdo nebude jíst a tudíž o nic nešlo. Průměrně inteligentní dítě je rozbalí a řekne je babí ty jsou hnusný, koukej. A je.
Jinak neřídíme se striktně datem spotřeby, ale rozumem
Je to prošlé? Jo. Rozbalim, koulnu jak to vypadá, jak to voní a pak případně ochutnám. Pokud mi rozum říká, že to vypadá v pořádku. Vetšina potravin vydrží déle než je záruka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
21.8.19 10:37

Když chodím do práce, těžko můžu být s dětmi u babičky, která o ně navíc celý rok nestojí a teď si je tam chce vzít jen na just. Děti tam jedou v případě, že manžel zavelí a tchýni oznámí, že je přivezeme, jinak by si o ně neřekla a to je pak většinou jednou za rok o prázdniny, aby nebyly doma samy. Výlety nehrozí, bydlí téměř ve stejné likalitě a ani, já, ani manžel nestojíme o spaní na miniaturním rozkládacím gauči, ze kterého bolí záda. Navíc ty vztahy jsou takové, že by mě tam na noc nikdo nedostal ani heverem. Ano, nejedly by to, ale ona to kupuje opakovaně, i přesto, že jsem ji upozorňovala na kontrolu dat spotřeby již při nákupu. Její dcera je nepozvala ani na svatbu. Já ji nechci řešit, ani s tím manžela neobtěžuju, ale ona prostě nedá pokoj a nedá. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.8.19 10:55

@ircav No, ono právě to, co vypadá jako věčné stěžování si na tchýni alespoň u mě pramení právě z pověstného „pohár přetekl“. Moje tchýně je opravdu strašně negativní člověk. Jistou útěchou mi je, že opravdu chyba není na mém přijímači, protože s ní nedokáže vyjít nikdo, ani vlastní děti. Ale to, že vychovala 4, mám taky denně na talíři, ale jakým stylem (kromě mého manžela všichni odjakživa na ÚP), to už je věc druhá, ale ona je dokonalá. Bylo by to na dlouhé vyprávění. Chápu, že tvoje hloupá tchýně dokáže pěkně otrávit. Myslím, že je to v obou případech kombinace hlouposti + nesnášenlivosti. Moje neuznává nikoho s jiným názorem, jakmile s ní nesouhlasíš, jsi nepřítel, a to pak reje a reje a reje.
No, jako mohlo to být horší i lepší. Naštěstí nebydlíme pod jednou střechou, to už bych seděla v kriminálu (to ostatně říká můj tchán taky, že se diví, že ji ještě nezabil.). :)))
Akorát bych si být tebou změnila profilovou fotku, pokud jsi to skutečně ty, nepřijde mi moc rozumné, dávat si sem pravou podobiznu.
A jako prošlé potraviny o nějaký den nijak extra neřeším, nedávám dětem, ale pochybuju, že v sobě mají rozbušku a v den uplynutí minimální spotřeby se ihned zkazí, ale jako chápu, že to je drobnost k drobnosti a averze je na světě. Mám to podobně. Taky jsem dlouho omlouvala, že to tak nemyslí atd., ale bohužel MYSLÍ. A navíc taky nedokáže řešit věci narovinu, takže i když jsem měla někdy v minulosti potřebu se bránit, vlastně nebylo proti čemu, to vše je na takové těžko neupřímné linii, takže kdykoliv jsem se třeba ohradila, hned proti mě stojí konvoj příbuzných z její strany. Ona nic, ona svatá. Přitom sami s maminkou neumějí najít řeč, nezvou ji, mají takové chladné vztahy.

• Citovat
  • Upravit
80475
21.8.19 10:59

@ircav pak nechápu, co řešíš. Ona si bere děti jednou do roka na just, ty se s ní nevidíš, tak opravdu nerozumím. Kdy vlastně může dojít k tomu tření mezi vámi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
21.8.19 11:07

Již v prvním příspěvku jsem psala, že ze slušnosti k nim jezdím společně s manželem na návštěvy, oni jezdí k nám, ovšem děti si sami na návštěvu neberou a já se s nimi moc nebavím, protože jak něco řeknu, je to špatně. a jak probíhá návštěva? Dojedeme, tchýně uvaří jedno ze tří jídel, které nám servíruje dokola, pak se manžel po obědě uvelebí na gauči a usne. Já tam sedím a čekám, až pojedeme domů. Děti si třeba staví s kostkami. Čekáme, až si manžel odpočine, abychom mohli odjet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
21.8.19 11:25

Takže tam sedíš, koukáš na spiciho manžela a mlčíš. A pak se divíš, jaká je tchýně divná. No a ona si nejspíš myslí, že ty musíš byt nějaká divná, ne-li nafoukaná můra, protože se s ní nebavíš. Anebo jsi proti ní. Takže co třeba se jí optat na zahradku, pokud má, nebo na psa, pokud má. A brát to, jak si to doma vede, jako její právo a nekomentovat to. Ty nemáš ráda, když ti ona neco hodnotí, a ona to taky nemusí snášet. A že vaří dokola tři jidla? A co, zabije tě to? Třeba je bere jako slavnostní nebo je nejlíp umí anebo je manžel měl jako dítě rád. Zkus nebrat to, co dělá, jako schvalnost, ale prostě si řekni je taková, pul dne to zvládnu a je klid. Nechápu, proč si dobrovolně nicis život hloupostmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
21.8.19 11:40

Já si život hloupostmi neničím, ničí mi ho ona. Ne, nemluvím, nemám se s ní o čem bavit. Zahrádku má, psa ne. Cokoliv řeknu, otočí. třeba chtěla vědět, co mají koupit synovi: říkám povlečení na velkou postel - polštář a peřinu těch a těch rozměrech, a ona mi pak napíše, že to napínací prostěradlo koupila. :nevim: Když řeknu, že pro prostěradle nepadla řeč, tak si jde stěžovat manželovi. Já její domácnost ani zavedené pořádky nekomentuju a ona přijde a stříhá mi bez dovolení kytky, vyhazuje věci. Vše, co uvaří je přesolené. Několikrát jsem upozornila, že já solím málo, ať se nezlobí, že to jíst nebudu a nafoukla tlamičku. Já to půl den vydržím, ale ona si potom po telefonu věčně stěžuje manželovi. Proto jsem psala, že 100 x nic umořilo vola. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová