Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Prdlajs, nicis si ho ty. Protože to jsou vážně hlouposti. Prostěradlo místo povlečení, a co? Co otáčí proti tobě? Ty s ni nemluvis a ona je zlá? Že presoluje? Tak snez lousek a zbytek nechej s tím, že máš dost. A hotovo. Vedeš s ní válku, která škodí jenom tobě, jen tebe ničí a tvůj vztah, protože do toho tahas manžela. A ona je jeho matka a bude jí, i kdyby byla nevím jaká. Prostě hledáš hnidy a úplně zbytečně.
Omyl, já do toho manžela netahám. Tahá ho do toho ona, protože nejsem dle jejích představ. Už mi i řekla, že bychom se s manželem měli raději rozvést. Několikrát jsme s ní zkusila mluvit, ona mi to odkýve, že mám v tom, co řeknu a navrhnu, pravdu a pak jde za mým manželem, že tak jak jsme se dohodly, to ona dělat nebude.
Snažím se jí nevšímat. Manželův argument je pouze ten, že už mají svůj věk a že spoustě věcí nerozumí. Fajn, ale ať se nám tedy do ničeho nepletou. Nemají zájmy, přátele, nedokážou si udělat program.
@inkakřivák píše:
Prdlajs, nicis si ho ty. Protože to jsou vážně hlouposti. Prostěradlo místo povlečení, a co? Co otáčí proti tobě? Ty s ni n
emluvis a ona je zlá? Že presoluje? Tak snez lousek a zbytek nechej s tím, že máš dost. A hotovo. Vedeš s ní válku, která škodí jenom tobě, jen tebe ničí a tvůj vztah, protože do toho tahas manžela. A ona je jeho matka a bude jí, i kdyby byla nevím jaká. Prostě hledáš hnidy a úplně zbytečně.
mně to teda jako hlouposti nepřipadá, taky bych se s takovou babou nebavila
@ircav aspoň že tě napadlo tu profilovku smazat. Taky si už nenech pro děcka nakupovat naslepo, ten nezaviněný nevděk umoří i…
Nákupy jsme zatrhli, ale manžel pak povolil, že jako nechtějí dávat peníze a že jim chtějí něco dát. Tak jsem dle příní dětí napsala, zjistila ceny i kde to mají a stejně dovezli něco jiného a od té doby už zase říkám jen o peníze.
A co kdyby se vůbec neptali a jako svepravni utratili peníze za darek dle vlastniho výběru? Naknec oni přece nejsou povinní kupovat to co chcete vy.
@inkakřivák píše:
A co kdyby se vůbec neptali a jako svepravni utratili peníze za darek dle vlastniho výběru? Naknec oni přece nejsou povinní kupovat to co chcete vy.
Asi tak! Tedy já bych takovou snachu taky nechtěla. A diktovat si dárky, to mi přijde poněkud neomalené.
@inkakřivák On je dost podstatný rozdíl v minimální trvanlivosti (kupříkladu u suchých těstovin, luštěnin atd.) a spotřebujte do, u potravin, které podléhají rychlé zkáze (mléčné a masné výrobky). Deset dní prošlá potravina s jasně uvedeným datem spotřeby je jednosměrná jízdenka do špitálu.
@Caboverde není. Klidně použiji treba sýr deset dní po. Pokud mu nic není. A třeba u tvrdych sýrů je to směšné. Právě pro tyhle nazory se u nás vyhazuje tolik dobrych potravin. Protože je jasné, že výrobce nikdy nemůže stanovit na den, jak dlouho bude nějaká potravina dobrá a nechává si dost velikou rezervu. Jistěže nebudu jíst něco, co už evidentně špatné je, ale řídím se hlavou, ne číslem na obale.
Moje tchyně má až dětinskou radost z toho, že může dárky pro děcka vybírat sama
@lilithlilith píše:
Jo no, smůla, ty ten střed nejseš, kor zrovna ty, největší hova.do z diskuzí. Kéž by chlapi měli aspoň z poloviny takový charakter jako psi. Ti nelžou, neokrádají, nepodvádějí, neponižují, neurážejí, neignorují, neubližují, nehoní si ego, a tak bych mohla pokračovat.
Máš recht.
@inkakřivák píše:
@Caboverde není. Klidně použiji treba sýr deset dní po. Pokud mu nic není. A třeba u tvrdych sýrů je to směšné. Právě pro tyhle nazory se u nás vyhazuje tolik dobrych potravin. Protože je jasné, že výrobce nikdy nemůže stanovit na den, jak dlouho bude nějaká potravina dobrá a nechává si dost velikou rezervu. Jistěže nebudu jíst něco, co už evidentně špatné je, ale řídím se hlavou, ne číslem na obale.
Promiň, ale nejsi ze starší generace (?), protože s tímto názorem jsem se u starších lidí setkala poměrně často. My doma prošlé potraviny vyhazujeme. Podle mě naopak spousta potravin nevydrží ani do data spotřeby.
@Caboverde znas nekoho, kdo pracuje napriklad jako kvalitar potravin? Potvrdi ti to same. Data spotreby jsou predsazena - aby byla rezerva, pocita se s ne-idealnim zachazenim cestou k zakaznikovi. Pokud potravina projde pred datem, je to znak spatneho skladovani - duvod navic ridit se smysly a rozumem.
@inkakřivák píše:
Ptali se, co jim mají koupit, dostali odpověď. Jinak si dárky rozhodně nediktuju. Sama od nich nechci nic. Tchyni nebaví vybírat dárky. Ji nebaví nic. A já si s ní už užila svoje, ani by se to sem nevešlo. ![]()
@ircav píše:
Ptali se, co jim mají koupit, dostali odpověď. Jinak si dárky rozhodně nediktuju. Sama od nich nechci nic. Tchyni nebaví vybírat dárky. Ji nebaví nic. A já si s ní už užila svoje, ani by se to sem nevešlo.
Ja myslim, ze kdo nezazil nepochopi. Taky by mi to mozna prislo přehnane v dobe, kdy jsem jeste neznala svoji tchyni. Hodne se te tvoji podoba. Ten prubeh navstev taky. Nikdy ji nezajimalo, jak se mame. Jen co jsme meli k snídani/obedu/veceri. Navstevy byly o tom, ze dopoledne byla v kuchyni, klidne jeste v pyzamu, pak byl obed, pak nic. Ja sedela a cumela, manzel si spokojene hral na mobilu hry. Jednou jsme byli na nejakem vylete na puli cesty k jejich bydlisti, tak jsme asi v 1 hodinu volali, ze bychom se zastavili na navstevu, kdyz uz jsme pobliz. A ze nejdriv si dame nekde jidlo, ze uz mame hlad. Mela uplne hysterickej zachvat, ze se chceme najist jinde nez u ni, kdyz k ni jedeme. Pritom do te doby vubec nevedela, ze k ni prijedeme, takze vareno pro nas nemela.