Manželská krize

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2733
22.8.06 12:44

ahoj Brum,
vidím tam dvě věci: tvoje tchýně a její obskakování svých mužských doma (předpokládám, že taky obskakovala manžela, nejen syna), a to myslím, že by mělo být „trestné“. Takže jak píšeš, on byl zkrátka na něco zvyklý a vyžaduje to i ve svém současném životě.
A druhý moment, zá:,–(nější-tys měla hned na začátku vymezit pravidla soužití. Oba jste přece chodili do práce, ne?a ty zbývající věci by se měly rozdělit napůl. Je jasné, že když jste na baráku a máte zahradu, tak jsou určité práce, kde je zapotřebí mužské svaly. A taky jsou práce, které třeba chlap opravdu nemusí (ten můj sice např. žehlit umí, ale nebaví ho to bytostně, tak to dělám výhradně jen já). Ale to by mělo být věcí dohody a kompromisu. Bohužel jsi zřejmě tato pravidla nenastavila hned na začátku a snažila ses dělat všechno, a te´d už je bohužel dost pozdě.
Třetí věc, co mě děsně štve je, že spousta chlapů si myslí, že mateřská je vlastně dopvolená a žena se doma fláká.
Na to mám jen jedinou radu, nebo jak to nazvat-prostě ho nechat jeden celý den, nebo pár dní, aby se sám postaral o dítě a u toho dělal tisíc věcí, co ty sama musíš taky.Třeba by pochopil…Ne vážně nevím, jak to řešit, měla by ses s ním aspoň o tom snažit mluvit, vysvětlit. Však pokud jak píšeš, že si s malou pohraje, tak musí vidět, že takové dítě hlídat je záhul, když furt někam leze atd? že se u toho nedá už nic jiného dělat. Že vše vlastně musíš stihnout v době, kdy ona spí. A v té době si taky potřebuješ dát oraz, zajít v klidu na WC, dát kafe, přečíst noviny…
Snad to pochopí.
Držím palce K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
22.8.06 13:04

u nás to fungovalo, dokud jsem chodila do práce. ale jak jsme zůstala doma na md, tak to začalo stejně. ještě doplňuje kecama typu: já se asi vp ráci kopu do zadku a co mam ještě dělat?.
Musim říct, že na něj nezabralo ani to, že jsem se zhroutila a chodim k psychologovi.
A to jsem si vytyčila za úkol mu vysvětlit, že se chci odstěhovat za každou cenu, abych chránila aspoň to, co můžu ovlivnitu rčitě, neb u nás spíš náš vztah ovlivňuje prostředí, v němž žijeme.
 G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
22.8.06 13:52

Je, holky, tak to je tema akorat pro me…
Jsem na materske, mame dve deti a muj muz je chronicky poradny prudil. Coz samozrejme znamena, ze si vsimne kazdeho smitka, ale hadru se nechytne, to ocekava ode me. Ja myslim, ze jsem celkem poradna, vim, ze nejsem zadny zazrak, ale nejsem taky zadna cuchta. Doma mam naklizeno, ale abych po nocich otrocila, to me nenapadne ani ve snu. Bohuzel, moje laska ma ponekud jine predstavy… Ze sveho stanoviste pred televizi opovrzlive komentuje me naprosto nedokonale snazeni a prirovnava me k cuneti a nasi loznici k chlivku. Ze nam na zachode uz dva mesice nefunguje vypinac je ovsem neco naprosto nepodstatneho… Dulezitejsi prece je, jak jsou kolem stolu rozestavene zidle, a jake je poradi kol v garazi („Uz jsi tam zase udelala bordel, ja to pred ctrnacti dny uklizel!!“ Ja na to „Uz jsi zase vytahl ze skrine rifle a oblekl sis je, a ja je pred tydnem schovala!!!“ atd.atd.atd.) Muj muz je zlaty clovek, je to poctivec, neublizil by ani mouse a ja vim, ze me ma rad. Ale obcas bych ho se strasnou chuti nakopala do zadku. Vcera me tak namichl, ze jsem sedla na kolo a jela na hodku pryc. Kdyz jsem prisla, sedely deti pred televizi a v obyvaku na stole obrovska louzicka… Dcera to zrejme nestihla. „Mala se pocurala!“ hlasi manzel hrde. Ze by vzal kybl a hadr, na to uz nema mozkovy zavit…
Moje rada je, nebrat to vazne. Jinak by se clovek zcvoknul. Urcite o ten cas nekratit deti. A abych makala po nocich? To si radsi sednu k internetu, vzdyt je to nakonec muj zivot a at si kdaka kdo chce co chce, ja si prece nenecham zkazit dusevni pohodu a nebudu hazardovat se svym zdravim. Oni to chlapi totiz nemysli zle, oni nemysli vetsinou vubec, a tak jim ani nedojde, ze by to treba mohlo nekoho mrzet.
Hlavu vzhuru, vubec to neber jako manzelskou krizi, proste to ber jako zvukovou kulisu, a pokud zacne rvat, strc mu s usmevem do ruky hadr. Moje zkusenost taky veli nic nevysvetlovat (ztraceny cas, on to stejne nepochopi), proste se prestan stresovat a vykasli se na nej.
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
22.8.06 14:10

No síla. Všude něco. Moje rada by taky byla nechat je samotné, nenavařit jim, nevysvětlovat kde co dítě má. Jen bych doufala že to dítě ve zdraví přežije a chlap že pochopí. Můj přítel se do úklidu nehrne, ale nikdy jsem neslyšela že by byl bordel a že je často. Ale malou si bere kdykoli, klidně i na víkend abych si odpočinula a ještě dodá ať neuklízím ale užiju si to a někam vyrazím a spím a tak. Takže já přes den moc nedělám, stejně jsem věčně pryč a večer když se vrátí tatínek, tak začne fungovat a já se vrhám na prádlo, vaření a tak. Držím palce a fakt na víkend ujeď. (Pak budeš zřejmě uklízet velkou pohromu, ale stojí to za to)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
22.8.06 14:19

Ja si nemuzu pomoc a musim to napsat - ti vasi chlapaci by se mnou nevydrzeli ani den, mozna ani pul - teda, ja bych to nevydrzela taky… Jak to tak ctu, tak jsem spatna zena a matka… Jo a manzelka taky :o

Holky, k cemu ty muzske mate, kdyz umi jen kritizovat, jsou neschopni a lini? Teda, kdybych prisla domu a nasla tam dite nad louzickou - tak si piste, ze bych ji tam s klidem nechala vyschnout… Prece jsem si nevzala takoveho vola, co neumi setrit louzicku????? Ve hre „kdyz to delam, tak to zkazim, tak to radsi nedelam“ jsme s muzem oba stejne dobri - takze to jeden druhemu moc nebastime :D:D:D
Bezmezne obdivuju a vazim si chlapu, kteri jsou zene oporou a ne pritezi - a davam svuj obdiv najevo - takze muj muz je doma obdivovan a hyckan, stejne tak jsem obdivovana a hyckana ja… Vzajemne se chvalime a obdivujeme :D A to, ze je na zemi hrackarstvi, na chodbe v rohu chuchvalec psich chlupu nebo ze je na lince neuklizene spinave nadobi nam neva :)

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
22.8.06 15:58

Lesi mam za to, že tobě tady závidíme všechny:) Koneckonců jsem na tebe dostala typ od Majdalenky, na radu, jak srovnat svýho chlapa:)

Fakt je jedna věc, že jsem ho megaúklidem apod nerozmazlila nikdy. Můj názor na úklid zná - uklidim jednou týdně, ndělam tragošku, vyhučela jsem si myčku apod, ale po porodu mu prostě sepnul nějakej vypínač a už mi skro nepomůže. Jediný, co udělá, je, že umyje záchod. Tam jsem se jednoduše šprajcla, že já neucvrnkávám, tak co bych to myla. Ale jinak, jak dřív pomáhal při týdenním úklidu, tak teď ani ťuk…

G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tattiana
22.8.06 16:08

:D :D ahojky holky :D :D o co si neřeknu, to nemám a když si řeknu, tak on má svůj čas a to mě nejvíce štve, páč já si to (cokoliv vynést koš, opravit něco) představuji ihned… Takže taky se kvůli tomu dost rafáme, protože on kdyby nemusel, tak jen leží a přepíná kanály na TV, protože on přece chodí do práce… ALe že jsem dřela na 12h a zároveň stíhala (musela) domácnost, to nějak zapomněl, páč jsem téměř 2 roky už doma. A že mě chytá „rozvodová“ krize, to ani nekomentuji, ale u nás se to ještě (občas) míchá s
alkoholem a pozdními návraty atd. Všude je něco, ale to moje mě fakt štve. Protože mi připadá, že jsme v krizi pořád, mám už z toho asi deprese a nervy v pr… Ahojky I.

• Citovat
  • Upravit
159
22.8.06 16:12

Jo, Lesino, umela sis to zaridit.
Ja jsem na tom bohuzel o poznani hur, urcite minimalne v tomto smeru.
Nejde o to, ze by muj muz tu louzicku neumel utrit. On to proste delat nebude, pokud ho k tomu nedozenou extra zavazne okolnosti. Pochazime z rozdilnych kultur a muj muz ma striktni predstavy o tom, co je muzska a zenska prace. Musim priznat, ze domaci opravy, od vodovodnich kohoutku, pres mycku, pracku, pocitac az po auto spada vsechno na jeho bedra. Taky to vetsinou vsechno perfektne slape (pravda, az na ten vypinac). On chodi do prace a vydelava a ocekava, ze doma to tak nejak zvladnu ja. Coz taky zvladam, delam to rada, ja rada varim (a dobre), rada si i pekne uklidim, ale pije mi krev, ze on to bere jako samozrejmost a misto, aby to ocenil, jenom kritizuje. Po pravde receno, ja si taky nejak nedokazu predstavit, ze bych mela psi chlupy po zemi a binec v kuchyni, hracky prubezne s detmi sbirame, vysavam a vytiram kazdy druhy den, ale muj muz ma stejne tak nejak dojem, ze jsem cune… On neni neschopny, je bohuzel schopny az moc, taky po sobe vzdycky uklizi, a kazdou vec vrati presne na to misto, kde ji vzal. Ale chtit po nem, aby umyl dceri prdelku, nebo vydrhnul zachod...... Na to muzu v klidu zapomenout.
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
22.8.06 16:42

Zerdo, ja se nechci chlubit, to ani nahodou - koneckoncu nemam cim. Ani jeden z nas neni dokonaly, ale vzajmne si to tolerujeme a vyhovujeme si :) Mame velke stesti, ze pochazime z podobnych rodin - a i kdyz je tchan malinko patriarchalni, tak jejich tri kluci takovi nejsou - hodne je to dano tim, ze tchyne je skvela zenska…
Taky rada varim, pecu, dokonce i chleba… A taky s troufam tvrdit, ze dobre ;) Delam marmelady, kdyz mam z ceho a tak - ne ze to u nas bylo jako u socialne neprizpusobivych obcanu :) Ale mame tu hranici poradku asi posunutou malinko jinam.
Ten chuchvalec psich chlupu tak klidne necham, nebo kdyz vim, ze ma manzel frmol vezmu rucni vysavac a vysaju ho… Ale nevidim duvod, proc vzit mop a jit vytirat - a pak prudit manzela, ze to mel delat on… Ja taky neocekavam, ze on pujde a uklidi mi linku - to je proste moje starost - ale on zase nema blbe kecy, kdyz to udelam az kdyz holky spi… Nebo az vecer… Pripadne chape, ze mam potrebu ho i s detma a psem vyhodit ven, abych mohla provest vetsi uklid… Nebo me vyhodi muj muz s tim, ze chce vysavat…
 L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
22.8.06 17:03

Jo, to je proste ten rozdil. Muj muz ty blbe kecy ma…
Driv jsem z toho byla na prasky, ale dnes to opravdu poustim jednim uchem tam a druhym ven… Ma tchyne je taky skvela zenska,ale, co si budem nalhavat, je to jeji vychova. Muj tchan byl taky patriarchalni, ale on se nestitil oplachnout nadobi nebo naporcovat kure, o vsechno doma se staral, a taky se hodne venoval detem. Muj svagr (manzeluv bratr) je macho jako poleno a neumi si sam ani ohrat polevku. Navic ma obe ruce leve, takze doma ani nic neopravi. Ke cti mu budiz, ze je naprosto verny, cely rok nevytahne paty z domu a o deti se stara jako maticka… Muj druhy svagr (manzel svagrove) zas doma dela uplne vsechno, kultura nekultura. Takze je to asi hodne o individualite.
Nevycitam manzelovi, ze mi doma nepomaha, proste by mi stacilo, kdyby drzel zobak. Pak bych byla nejstastnejsi zenska na svete.
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
22.8.06 17:22

A co naplast? :D Nepomohla by? ;) Koneckoncu, pokud je to i pres ty kecy fajn chlap, tak neni ro resit - porad se mu jeste muze prihodit ztrata hlasu, ne? :D I kdyz pak by urcite prudil pisemne, co? :D Ono je taky mozny, ze by ti ty recicky chybely… Ne nadarmo se rika, ze na to druhem milujeme nejen dostatky, ale i ty chyby…
 L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
22.8.06 17:40

Jo,jo holky taky jsem si na sebe upletla bič.Vařila jsem,uklízela,pekla, snídaně nosila až do postele(dnes bych si za to nafackovala) :evil: .Jak páníček pískal tak já skákala.Co jsem doma na MD nestíhám.Rozdíl je v tom,že ten můj teď 2rokem jezdí s kamionem a doma ho vidíme jednou za týden(takže nemá ani kdo pomoct a za ten týden se to prostě nahromadí) a to je schopen pokazit tím svým buzerováním, ten 1a 1/2dne co je doma je pak pěkně zkaženej.Rozvod už mě napadl taky,ale fakt jen jak krajní řešení i když je mužíček na zabití.Já jsem,ale nervák :oops: a nedovedu to pouštět jedním uchem dovnitř a druhým ven.Prostě každá buzerace mě bolí jsem s toho na nervy a o zdraví ani nemluvím.Zkoušela jsem ho nechat doma samotného s malou na celý týden,ale ani to mu jaksi oči neotevřelo,má asi krátkou paměť,protože si stále mele to svý:já chodím do práce ty si doma válíš šunky.Prostě jakákoliv lekce má jen krátkodobej efekt, Ach jo!Moc jsem neporadila ,ale aspon vidíte,že v tom nejste sami a takovejch nespokojenej chlapů je spousta :cry: Ráďa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tattiana
22.8.06 18:34

:D :D RADY :D :D já jsem taky ten nervák, který se tím trápí a trápí, momentálně se cítím celá vynervovaná a furt nepříjemná na dceru a to mě bolí nejvíc :oops: Já to prostě nedokážu spláchnout a pak hned být v pohodě, furt se tím užírám. Takže nám takovým přeji pevné nervy a hoooodně štěstí :D :D ahojky I.

• Citovat
  • Upravit
1005
22.8.06 18:37

Ahoj Lesino,
máme blbce. Už jsme to zjistily. Täk si musíme aspoň postěžovat… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tattiana
22.8.06 18:44

:D :D Bubu - podle Tvého krásného a vtipného povídání z dovolené :D :D si myslím, že máš skvělého muže, ne??? Máme taky oktávku, ale tolik věci by mi tam nedovolil dát :D :D
Lesinko - Tvůj manžel vyšel z románu červené knihovny, kterou momentálně čtu, ne?? Fakticky jen můžu zááááávidět ten váš soulad a harmonii v domácnosti. Je to pěkné, že se najdou manželé, kteří si takhle rozumí. Měj se ahojky I.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky