Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
My máme velkou krásnou jedličku, moc neopadává a vypadá pořád dobře, tak necháváme. Dříve jsem mívala stromek až do Hromnic, letos se ještě rozhodnu, podle aktuálního stavu stromku.
@pe-terka píše:
Tak to bychom si s tchýní rozuměly. Mě takhe jednou roky visela z lustru kraslice a jmelí už je také stálou součástí dekoru. Vypadá jako pozlacené, ale je seschlé
Btw. vánoční strom máme na verandě, kde je chladno, je pěkně vidět a nepřekáží. Takže není problém mít ho dýl. A kdybys viděla ty vytřeštěné pohledy Velikonočních koledníků![]()
![]()
Kdybys byla drsná, budeš mít stromek až do dalších vánoc. ![]()
@Avele píše:
@pe-terkaNaše sousedka měla v oknech nalepené zimní vločky asi 3 roky, no vlastně vločky tam jsou do teď, jen ona se odstěhovala.
Třeba tam zůstal i strom. Každopádně nový nájemník domu je asi podobné nátury, takže na ty vločky budu koukat dalších x let.
třeba to nejde sundat. ![]()
@Avele píše:
@pe-terkaNaše sousedka měla v oknech nalepené zimní vločky asi 3 roky, no vlastně vločky tam jsou do teď, jen ona se odstěhovala.
Třeba tam zůstal i strom. Každopádně nový nájemník domu je asi podobné nátury, takže na ty vločky budu koukat dalších x let.
@aiwwa píše:
Kdybys byla drsná, budeš mít stromek až do dalších vánoc.
to si piš
Kdyby nezačal v létě brutálně opadávat, zdobil by i ted
Takhle ho vystřídala mladší kopie. Uvidíme, jak si povede o prázdninách
![]()
Já rušila v neděli po třech králích. Mám vytažených pár ozdob, ale ty jsou zimní. Stromek byl pořad krásnej, ale už to nemělo kouzlo.
@aiwwa píše:
Holky a co cukroví? Máte ještě?
Tak to ke vtip týdne
neměli jsme ho už 30.12 ![]()
@aiwwa píše:
Maličko, pár kousků těch nejmíň oblíbených
A u mamky v mrazàku krabičku oblíbených ![]()
@aiwwa píše:
Něco jo. Dnes to chci probrat, nevím jestli něco vyberu ještě do mrazáku. U nás jim klasické cukroví jen ja, ostatní pár kousků, takže většinu ještě před vánoci rozdam příbuzným co nepecou, ti to ocení. My jsme vůbec divní, cukroví jíme před vánoci a trochu po nich, během svátků moc ne ![]()
A jako vždycky nám schází to, co jsem letos nedělala, protoze loni se moc nejedlo. Takže na víkend asi budeme dělat vosi hnízda a citonove kuličky ![]()
@aiwwa píše:
Čtyři malé krabičky jsem zamrazila, o Velikonocích přijde k chuti
Jinak se u nás letos překvapivě dost snědlo, největší úspěch měly už tradičně medovníčkové koule a letošní novinka - datlové cukroví.
My pečeme cukroví vždycky tak, aby bylo max do Nového roku. Na druhou stranu, u nás i kdyby se napeklo 20 kilo, tak se to sní, máme rádi převážně suché, to i vydrží. Ale letos už jsem na Silvestra dopíkala.
Na začátku adventu se udělala výzdoba, živý stromek se strojil 23. 12. Na Tři krále se vše sklidilo. Je po Vánocích a jdeme vyhlížet jaro a Velikonoce. ![]()
Mamka má stromek umělý a nechává až do Hromnic.
@aiwwa píše:
26.12.jsem vse dala do mrazaku a vytahuji na talir pridel, kdyz si reknou, ze maji chut. A 22.jsem pekla zasobu mini venecku do mrazaku (trojitou varku), to uz vyjedli skoro vse.
@adresa píše:
Něco jo. Dnes to chci probrat, nevím jestli něco vyberu ještě do mrazáku. U nás jim klasické cukroví jen ja, ostatní pár kousků, takže většinu ještě před vánoci rozdam příbuzným co nepecou, ti to ocení. My jsme vůbec divní, cukroví jíme před vánoci a trochu po nich, během svátků moc ne
A jako vždycky nám schází to, co jsem letos nedělala, protoze loni se moc nejedlo. Takže na víkend asi budeme dělat vosi hnízda a citonove kuličky
My to máme s cukrovím úplně stejně
Jen jsem nestihla/neměla sílu na vánočku, takže u nás se bude o víkendu péct ta ![]()
Cukroví právě dnes děti dojedly, do mrazáku jsem nedávala nic, beztak budu péct určitě zase v létě perníčky ![]()
A když jste psaly o té výzdobě, vzpomněla jsem si, že jsem předloni zapomněla uklidit z okna takovou lampu ve tvaru hvězdy, manžel si jí všiml až v listopadu a to se ptal, proč UŽ dělám vánoční výzdobu
Letos jsem jí tam nechala zase, no co hvězdy bývají celý rok
A dětem jsem je jeden rok neprozřetelně nastříkala na okno hvězdy umělým sněhem a ty tam budou mít, dokud nevyměníme okna. Nejde to dolů ani vlhčenými ubrousky
![]()