Máte nějaké nadání?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2144
30.11.19 14:32
@Anonymní píše:
Jak můžeš nemít talent, když jsi chodila do umělecké školy a umíš na tři nástroje??? Já neumím zahrát na nic ani ovčáci čtveráci. Zpívat - to nemůžu dělat, protože to je šílený. Ale aspoň to vím. :lol: Namalovat neumím nic - asi jsem na úrovni 2letého dítěte. Sport? To snad taky radši ne. Nejde mi nic. Ani si nic nepamatuju, ale opravdu nic. Takže ani znalostma neohromím.

Můžu Ti zaručit, že to fakt nic neznamená :mrgreen:. Z cca 40 dětí, co jsem měla na zuš - tak 2 fakt talent, 6 nadání (ale už ne ten talent, že by si člověk řekl „to je virtuozní dítě“), 10 alespoň nějaké dispozice a zbytek vůbec nic :mrgreen:. Někdo to aspoň doháněl pílí, někdo byl totál marnej :lol:

Příspěvek upraven 30.11.19 v 14:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.11.19 14:35
@Kelen píše:
Hele minimálně máš odvahu, smysl pro humor a upřímnost. V dnešní době-tohle je poklad!

Ty jsi tak strašně hodná. :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: Odvážná teda nejsem. Tchyně řekla, že mám trošku jiný smysl pro humor, že lepší nemít žádný. Upřímná radši k lidem nejsem, protože to se nevyplácí - snažím se držet jazyk za zuby.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.11.19 14:38
@yocheved píše:
Můžu Ti zaručit, že to fakt nic neznamená :mrgreen:. Z cca 40 dětí, co jsem měla na zuš - tak 2 fakt talent, 6 nadání (ale už ne ten talent, že by si člověk řekl „to je virtuozní dótě“), 10 alespoň nějaké dispozice a zbytek vůbec nic :mrgreen:. Někdo to aspoň doháněl pílí, někdo byl totál marnej :lol:

Já svoje dítě neměla dávat na ZUŠ. Nadání nemá po kom mít, hudební sluch taky ne. Chudák paní učitelka. :lol: Pílí to asi taky nedožene, ale aspoň trošku se něco naučí. Zatím je dítě spokojené - až nebude, tak toho nechá. Možná jsme místo měli přenechat nadanějším.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.11.19 14:39
@yocheved píše:
Můžu Ti zaručit, že to fakt nic neznamená :mrgreen:. Z cca 40 dětí, co jsem měla na zuš - tak 2 fakt talent, 6 nadání (ale už ne ten talent, že by si člověk řekl „to je virtuozní dítě“), 10 alespoň nějaké dispozice a zbytek vůbec nic :mrgreen:. Někdo to aspoň doháněl pílí, někdo byl totál marnej :lol:Příspěvek upraven 30.11.19 v 14:36

Baví vás to učit takové děti, které nemají nadání? Není jednodušší učit nadané děti, které to baví?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.11.19 14:39
@mrav píše:
Já mám dobrého pamatováka - většinou to, co slyším, si zapamatuji. Horší to bylo s učením se básníček. Prostě -to, co neslyším, neumím. A ještě mám nadání na jazyky - ale ne na češtinu. :mrgreen: :mavam:

Jazyky vůbec nedávám. Česky jakžtakž píšu, ale využívám kontroly ve wordu a když nevím, snažím se to napsat jinak. A paměť mám špatnou - co já se ve škole natrápila.

• Citovat
  • Upravit
21899
30.11.19 14:40
@Anonymní píše:
Děkuji. Napsala jsi toho hodně. Toho bych nikdy nebyla schopná. No a nevím, jestli má smysl to všechno psát znovu, ale nic z toho mi nejde. Vaření, pečení, uklízení - to je strašná tragédie. Neumím pořádně žehlit, ani umýt okna. S financema to taky neumím, naopak. Sklon ke štěstí nemám už vůbec. Odolná proti stresu nejsem vůbec. Intuici nemám, jsem totálně nerozhodná a netuším, jak se rozhodnout. Vkus taky nemám, např. chodím příšerně oblékaná a v obchodě nejsem schopná nic normálního koupit. Tak jedině že by ten charakter? :lol: :lol:

To není o talentu, ale ze ses to proste nenaucila nebo jsi proste a teď bez urážky-flink.. protože dobre vyzehlit nebo umýt okna-to proste není o umim/neumím, ale o dělám to poradně a kvalitně/ odflaknu to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
30.11.19 14:41
@Anonymní píše:
Já svoje dítě neměla dávat na ZUŠ. Nadání nemá po kom mít, hudební sluch taky ne. Chudák paní učitelka. :lol: Pílí to asi taky nedožene, ale aspoň trošku se něco naučí. Zatím je dítě spokojené - až nebude, tak toho nechá. Možná jsme místo měli přenechat nadanějším.

Ono těch nadanějších zas tolik není, takže :lol:. Jo, ale když není ta píle, tak to chudák úča :lol:. Já mám třeba děti, které žádné extra dispozice nemají, ale rodiče je doma fakt vedou a makaj, a občas i takový dítě zahraje líp, než nadanej salámista.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1830
30.11.19 14:41
@yocheved píše:
Můžu Ti zaručit, že to fakt nic neznamená :mrgreen:. Z cca 40 dětí, co jsem měla na zuš - tak 2 fakt talent, 6 nadání (ale už ne ten talent, že by si člověk řekl „to je virtuozní dítě“), 10 alespoň nějaké dispozice a zbytek vůbec nic :mrgreen:. Někdo to aspoň doháněl pílí, někdo byl totál marnej :lol:Příspěvek upraven 30.11.19 v 14:36

To si mě nepotěšila. Můj syn hraje v zuš na bicí a elektrickou kytaru a jak já jako rodič tedy poznám, že je nebo není dobrej? Trénuje málo a i přesto ho furt chválí. 4. rok bicí a 2. rok kytara. Já myslela, že kdyby neměl talent, tak ho ze zuš vyrazí ne? Vždyť stát to stojí dost peněz, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.11.19 14:42
@Eemii píše:
Myslím, ze si pleteš pojmy mít talent a něco umět. Na hudební nástroj se muže naučit každý, do určitě míry. Přece to není tak, ze kdo na něco hraje, má automaticky talent. Každý se muže naučit téměř všechno, jen někomu to jde tak nějak lépe a samo-má talent. Tak, jako někomu jde učení na ZŠ samo, nemusí se učit a je premiant, někdo dre a přesto má trojky.

Jasně - nejde jen o talent. Šlo mi i o to něco umět. Já právě nic moc neumím. Učení ve škole mi taky nešlo - nemělo smysl se doma učit, protože co jsem se horko těžko naučila jeden den, další den jsem věděla tak 10% a za týden nic. Takže těžko se může naučit každý téměř všechno.

• Citovat
  • Upravit
866
30.11.19 14:44

Mám nadání pro nasirani lidí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.11.19 14:44
@Janee19 píše:
Hele já teď ve třiceti začala hrát na klavír, odmala do mě huceli, že nemám hudební sluch… A světe div se, hraju a kupodivu mám i hudební sluch :lol: Přítel má absolutní sluch, takže na něj samozřejmě nemám, ale vlastně jsem nevěděla, co to hudební sluch je… A celkem mě to baví, dělat úplně něco nového, tak to zkus taky :palec:

Mě by to i bavilo, ale nemám na to čas. A já toho času potřebuju mnohem mnohem víc než ostatní, když mi to nejde.

• Citovat
  • Upravit
21899
30.11.19 14:45
@Anonymní píše:
Jasně - nejde jen o talent. Šlo mi i o to něco umět. Já právě nic moc neumím. Učení ve škole mi taky nešlo - nemělo smysl se doma učit, protože co jsem se horko těžko naučila jeden den, další den jsem věděla tak 10% a za týden nic. Takže těžko se může naučit každý téměř všechno.

Každý se muže naučit hrát třeba na kytaru, můžeš se naučit i malovat například.. u tebe mám spis pocit, ze jsi nic moc nezkousela nebo u ničeho nevydržela takovou dobu, aby ses to naučila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1830
30.11.19 14:48
@Anonymní píše:
Ty jsi tak strašně hodná. :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: Odvážná teda nejsem. Tchyně řekla, že mám trošku jiný smysl pro humor, že lepší nemít žádný. Upřímná radši k lidem nejsem, protože to se nevyplácí - snažím se držet jazyk za zuby.

Tak to já jsem hrožná držka. Co na srdci, to na jazyku. To mě jednou doběhne…Ale ty jsi prostě sympatická! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
30.11.19 14:49
@Kelen píše:
To si mě nepotěšila. Můj syn hraje v zuš na bicí a elektrickou kytaru a jak já jako rodič tedy poznám, že je nebo není dobrej? Trénuje málo a i přesto ho furt chválí. 4. rok bicí a 2. rok kytara. Já myslela, že kdyby neměl talent, tak ho ze zuš vyrazí ne? Vždyť stát to stojí dost peněz, ne?

No to záleží. Já učila ve velký hudebce, ve městě, kde je i konzervatoř a ty nároky tam. byly fakt velký. Ta škola měla velkou tradici, velký soutěžní úspěchy, spoustu žáků, kteří pak šli na konzervatoř, hamu, do filharmonií. Tam nebylo nic neobvyklýho, když na to prostě dítě nemělo, že učitelka na konci roku řekla rodičům,,Tak takhle ne, když to chcete vést takhle, tak choďte do nějakého zájmového kroužku a ne do státního školskýho zařízení". Taky samozřejmě vedení dost tlačilo na nějaký výsledky. Jenže ta hudebka měla čekací listinu s dalšíma 100 dětma, které se prostě nedostaly, takže si tohle mohla dovolit. Kašleš na to? Máme tu x jiných, kteří by chtěli chodit a nemohou. Ale taky jsem učila na malé vesnické zuš, kde se doslova bojovalo o každé dítě, přijímačkami prošly děti, u kterých bylo evidentní, že nemají absolutně žádný hudební sluch, dokonce děti třeba s naslouchátkem. To mi přišlo absurdní, asi jako bych měla jednu nohu kratší a chtěla dělat atletiku 8o. Ale tohle je prej na těch menších hudebkách celkem běžná praxe. Děti se tam mohly flákat, ale hudebka byla ráda, že vůbec funguje :roll:. To je teprve demotivující :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1064
30.11.19 14:50

Tak nevím jestli nadání, ale logické myšlení, organizační schopnosti a nadprůměrný intelekt. Byla jsem vždy dobrá v matematice, fyzice, chemii, biologii a v jazycích. Neumím tancovat, kreslit, zpívat a ani na nic hrát. Nemám ani trochu hudební sluch a jsem barbar co se týče umění :oops: nerozumím takovému tomu „čtení mezi řádky“, nebaví mě divadlo ani obrazy, sochy, atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová