Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dokážu lidi vytočit k nepříčetnosti, počítá se to jako nadání? ![]()
@Arcanum píše:
Každý nemůže být Einstein. Mnoho lidí má talent, a neumí ho zúročit. V běžném životě osobně více ocením člověka, který je slušný, a nedělá podrazy. Znám dost žen, které neumí nic, jenom roztahovat nohy, a dotáhly to hodně daleko.
Ale umět to dobře v posteli je velké nadání ![]()
@Katastrofe píše:
Ale umět to dobře v posteli je velké nadání
To je taky pravda. ![]()
Víš co? Nejde o to mít na něco talent nebo být v něčem nejlepší… Jde o to dělat to, co máš ráda a s láskou ![]()
@Anonymní píše:
Máte nějaké nadání? Vím, že každému nejde vše. U hodně lidí vidím, že nádherně malují, někdo na něco hraje… Jenže ať hledám, jak hledám, u sebe nic nenacházím. A to už mi je opravdu hodně. Nemám hudební sluch, výtvarné nadání, nejsem sportovně nadaná, ani nejsem chytrá. Nejsem ani na nic šikovná. V podstatě se snažím životem projít. V práci si taky říkám, že to, co dělám, by mohl dělat opravdu každý pitomec. Divím se, že jsem školou jakžtakž prolezla, protože je pro mě problém cokoliv se naučit - a teď ve svém věku už je to nad mé síly totálně. Tak jaké máte nadání vy? Chtěla bych, aby aspoň moje děti v něčem byly šikovnější.
Jsem na tom úplně stejně jako ty.
Jediné co umím naprosto skvěle, je srážet sama sebe, to mi jde. A neskutečně mě vytáčí, když mi to, co si o sobě myslím, někdo vyvrací.
Děti se zatím nijak talentovaně netváří.
Ano, zvládnu organizovat velké množství dětí a nejen svých, jsem autoritativní ( ale jen v zaměstnání a jen vůči dětskému kolektivu, tam dokážu vládnout, ale v tom dobrém, nerada ječím). Pak jsem výtvarně nadaná, ale jen na plastiku, sochu, 3D dort, malování mi nejde. Hodně rychle čtu a vnímám text, píšu povídky a mým dětem pohádky. Dokážu rychle uklidit, že to uklizeně fakt vypadá, což s třemi kluky není snadné.
Ale jsou věci, co nedělám ráda a mám z nich nepříjemný pocit, třeba nerada telefonuju
@Anonymní píše:
Máte nějaké nadání? Vím, že každému nejde vše. U hodně lidí vidím, že nádherně malují, někdo na něco hraje… Jenže ať hledám, jak hledám, u sebe nic nenacházím. A to už mi je opravdu hodně. Nemám hudební sluch, výtvarné nadání, nejsem sportovně nadaná, ani nejsem chytrá. Nejsem ani na nic šikovná. V podstatě se snažím životem projít. V práci si taky říkám, že to, co dělám, by mohl dělat opravdu každý pitomec. Divím se, že jsem školou jakžtakž prolezla, protože je pro mě problém cokoliv se naučit - a teď ve svém věku už je to nad mé síly totálně. Tak jaké máte nadání vy? Chtěla bych, aby aspoň moje děti v něčem byly šikovnější.
Nemám žádné extra nadání. Jsem úplně průměrnej člověk a vůbec mi to nevadí. ![]()
Já se dlouho hledala, od dětství jsem ráda malovala. Studovala jsem uměleckou školu, ale z blbosti odesla
potom děti, rodina. A teď e využívám v dortech, myslím, že jsem tam své malování přenesla. Ale jestli je to doslova nadání nevim
ale mám syna 12, ten je dle mě výtvarné nadaný. Maluje opravdu nádherné a chtěla bych ho podpořit. Ovšem je uzavřený, je rád doma v knihách a nevyhledava kolektiv. ZUŠ vydržel 1 rok, nebavila ho. Neposouvala ho, byl hodně napřed oproti dětem.
@Eemii píše:
To není o talentu, ale ze ses to proste nenaucila nebo jsi proste a teď bez urážky-flink.. protože dobre vyzehlit nebo umýt okna-to proste není o umim/neumím, ale o dělám to poradně a kvalitně/ odflaknu to.
A já bych řekla, že na to je potřeba mít nějaké vlohy. Ať myju, jak myju, tak nad tím strávím mnohem víc času než ostatní a stejně to není dost dobře omyté. A žehlení? Když vidím sousedku, tak ta to má raz dva - já nad tím strávím času a stejně to nemám tak dobře vyžehlené - ani srovnat to tak nedokážu, i když se fakt snažím.
@yocheved píše:
Ono těch nadanějších zas tolik není, takže. Jo, ale když není ta píle, tak to chudák úča
. Já mám třeba děti, které žádné extra dispozice nemají, ale rodiče je doma fakt vedou a makaj, a občas i takový dítě zahraje líp, než nadanej salámista.
Paní učitelka zatím chválí. Ona je fakt hodná. Doma makat spolu nemůžeme, protože já tomu vůec nerozumím, takže nemám s čím poradit. Nevím, kdy je ideální začít hrát na nějaký nástroj?
@Eemii píše:
Každý se muže naučit hrát třeba na kytaru, můžeš se naučit i malovat například.. u tebe mám spis pocit, ze jsi nic moc nezkousela nebo u ničeho nevydržela takovou dobu, aby ses to naučila.
Hra na kytaru je asi mimo moje možnosti. A malování - zkoušela jsem. Zkoušela jsem i vymalovávat, ale nemám vůbec cit pro barvy - vypadá to strašně - to vidím, ale až když to vidím hotové. Je fakt, že když to je na vyhození, tak to přijde člověku zbytečné. Objednala jsem si teď takový ten obrázek, kde jsou čísla a budu vymalovávat podle toho, tak uvidíme, jestli to bude koukatelné.
@Kelen píše:
Tak to já jsem hrožná držka. Co na srdci, to na jazyku. To mě jednou doběhne…Ale ty jsi prostě sympatická!
@Anonymní píše:
Nemám žádné extra nadání. Jsem úplně průměrnej člověk a vůbec mi to nevadí.
To je fajn. Já teda trpím i v práci. Zatím práci mám, ale jak si nic nepamatuju (nepomůže to napsat, protože zapomenu, že to mám napsané a je toho tolik - pro mě), tak nevím nevím, jak to se mnou bude.
@Flyingfrog píše:
Jsem na tom úplně stejně jako ty.Jediné co umím naprosto skvěle, je srážet sama sebe, to mi jde. A neskutečně mě vytáčí, když mi to, co si o sobě myslím, někdo vyvrací.
Děti se zatím nijak talentovaně netváří.
Já přišla na jednu věc - umím prokrastinovat.
![]()