Máte rádi Pepco? Jaká je kvalita jejich výrobků?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21681
16.1.19 21:06

A koho by zajimalo…ze stranek recyklator:

Před pár dny jsem dostala tip na dokument Cena riflí (Německo, 2012, na youTube)Viděla jsem už hodně dokumentů, které nám odhalují skutečný stav věcí, ale tenhle mě zatím minul.
Hned v pondělí večer jsme si ho s manželem pustili. Celou dobu jsme mlčeli a po skončení Kuba jen řekl - No, tak rifle už nechci. Jen nevím, co jiného budeme kupovat.
Ano, nejsme už naivní a víme, že pěstování bavlny je náročné na vodu a chemikálie. Jasněže víme, že látky se barví chemicky. Taky víme, že se zneužívají lidé na levnou špinavou práci. I to, že výrobou trpí životní prostředí a celá planeta Země.
A stejně nás to šokovalo. Když vidíte, jak lidé pracují přímo s chemikáliemi tak, že se jich dotýkají, dýchají je a jsou pak vážně nemocní…za pár peněz…
A pak Vám dojde, že ty rifle si pak oblíkáte přímo na kůži, potíte se v nich…nosíte na sobě chemické látky které můžou způsobovat alergie a různé nemoci…
Kdo to chce?
Ale jaké máme jiné alternativy?
Psaly jste mi, že kupujete v sekáčích, měníte nebo dostanete od známých.
To je určitě dobrá možnost, ale říkám si co ta, která je nosila přede mnou…než je vícekrát vyprala…aby byly trochu „čistší“
Tak jsem dnes na netu hledala nějaké etické rifle a to, co jsem našla mě nadchlo.
Značka Kings Of Indigo - uvádějí, že dodržují férové podmínky, používají bio bavlnu a inovativní technologie.
Navíc - recyklují a upcyklují 😍 ♻️️🌏
A na to já slyším 🤗
Cena těchto etických riflí je kolem 2000,– Kč…vzhledem k tomu, že kupuji rifle jednou za 5 let…tak ta cena se mi po všech stránkách vyplatí 👍
Co myslíte? Má to Cenu? #sustainability #etickerifle #cenarifli #rifle #jeans #upcycle #recycle #udrzitelnost #nase🌎jenas🏠

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
16.1.19 22:39

@Káťa19 Říká se: Změň sebe a změníš celý svět :kytka: . Nedávno jsem narazila na článek, kde bylo vyčísleno kolik litrů vody se spotřebuje na výrobu jednotlivých věcí. Upřímně jsem byla zděšená, kolik litrů vody spolkne jedno tričko. Jestli jsem do té doby kupovala polovinu věcí nových, teď je to tak jedna desetina… Pak jsem byla v Brně v Olympii a viděla ty obchody natřískaný oblečením určeným na jednu sezonu a bylo mi z toho smutno. Na ty rifle kouknu, to mě hodně zajímá. Díky ta tip :kytka:

• Citovat
  • Upravit
21681
22.4.19 16:45

K zamysleni

Prodloužením životního cyklu našich oděvů o 9 měsíců, bychom snížili uhlíkovou stopu, odpad a spotřebu vody o 20-30 %

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová