Máte rády děti z předchozího vztahu vašeho partnera?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
81500
13.12.16 15:02

Rozdil otec a partner v roli rodice. kdyz ma otec nazor ohledne vychovy a ja s nim nesouhlasim, musim ho vzit v uvahu. partneruv ne. pokud se ho to primo nedotyka. jasne ze vychovne pusobi. ale to i ucitelka, babicka, ma kamaradk, U ktere jsou na navsteve. s partnerem beze mne prakticky nejsou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
13.12.16 15:50
@Lama Lama píše:
Rozdil otec a partner v roli rodice. kdyz ma otec nazor ohledne vychovy a ja s nim nesouhlasim, musim ho vzit v uvahu. partneruv ne. pokud se ho to primo nedotyka. jasne ze vychovne pusobi. ale to i ucitelka, babicka, ma kamaradk, U ktere jsou na navsteve. s partnerem beze mne prakticky nejsou

Ale rodina (domácnost) je úplně jiné místo… nelze to srovnávat se školou, kroužkem, nebo návštěvou. Je tam mnohem větší intimita a blízkost. Copak k učiteli si sedají na klín, pokládají si hlavu, blbnou s nimi?

Uf, teď to bude o vymýšlení hypotetických situací :) Takže kdybyste měli doma děti (jeho i tvoje) a potřebovali jste např. dojít něco nakoupit, pomoct sousedovi (prostě se jeden na chvíli vzdálit)… drželi byste mantinely výchovy (dle partnerovo pravidel)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
13.12.16 16:04

@opulus jo, bývala jsem s holkou i sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
13.12.16 17:13
@opulus píše:
Ale rodina (domácnost) je úplně jiné místo… nelze to srovnávat se školou, kroužkem, nebo návštěvou. Je tam mnohem větší intimita a blízkost. Copak k učiteli si sedají na klín, pokládají si hlavu, blbnou s nimi?Uf, teď to bude o vymýšlení hypotetických situací :) Takže kdybyste měli doma děti (jeho i tvoje) a potřebovali jste např. dojít něco nakoupit, pomoct sousedovi (prostě se jeden na chvíli vzdálit)… drželi byste mantinely výchovy (dle partnerovo pravidel)?

ano, nelze to srovnávat. stejně jako nelze srovnávat rodiče s novým partnerem.
diametralne se to liší, a ty odlišnosti jsem napsala.

Mantinely výchovy - tak směr se drží podle rodiče. Nějaké jednorázové situace mi fakt žíly netrhaj, prostě nějak nevim jestli podle něj nebo jeho se to zas tak neliší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
779
14.12.16 01:26

@opulus samozřejmě, ze vadilo. Skoro každá matka ma pocit, ze to její dítě je to nejlepsi na celém světe. A ja urcite jednou nebudu jina. Nicméně, o tomhle fenoménu „macecha jak se patři“ víme vsichni dobre a i ja mam vlastni zkusenost. Takze pro me je tahle otázka zbytečná, protože nikdo z nasi rodiny v te situaci neni. Ja jsem skvělá macecha :lol: jen jsem chtela vedet, jak by treba reagovaly ostatní maminky, kdyby jejich dítě naopak mělo moc rádo nevlastní maminku. I tak je tezky to prekousnout.
Uz jsem to rekla jednou, ze se nesnazim byt její mama. I kdyz mela mala prasteny nápady, jako mi říkat, ze by si prala, aby mohla byt u me v bříšku, tak jsem ji musela vysvětlit, ze ona byla u svoji maminky a ze ma svoji maminku. Muzu si s ni hrát, pomaha mi vařit, ldyz chce, ukládám ji do postele, kdyz chce, ale taky me musi poslouchat a respektovat. Je to proste nase domácnost a chceme byt vsichni šťastní, takze jsem musela nastavit trochu rad, abych se z toho nepotento :D nekdy. Protože přítel je schopnej se zeptat 4letyho dítěte, jestli chce jit nejdriv nakupovat a az pak na hřiště nebo obráceně. No, tak to mi slehaji z oci blesky, ze jako 4lety dítě nam nebude organizovat, co a jak kdy budeme delat. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
779
14.12.16 01:48
@opulus píše:
Uf, teď to bude o vymýšlení hypotetických situací :) Takže kdybyste měli doma děti (jeho i tvoje) a potřebovali jste např. dojít něco nakoupit, pomoct sousedovi (prostě se jeden na chvíli vzdálit)… drželi byste mantinely výchovy (dle partnerovo pravidel)?

Ja jsem s malou taky občas sama. Treba kdyz ji mame odpoledne po školce a je potřeba uvařit večeři a vyvencit psy. Jit vsichni je trochu o nervy, takze dostává na vyber, zůstat se mnou a pomoct vařit a hrát si, nebo jit s tátou do parku a na hřiště. Dost často chce byt doma se mnou. Některý situace řeším ja, jednorazovy veci. Složitější a vic výchovný řeší partner a vysvětluje ji, co a jak.
Ja si treba myslim, ze jako její nevlastní rodič, který ji ma rad, muzu v některých situacích byt mnohem objektivnější a pomoct partnerovi s výchovou v dobrém slova smyslu.
Ze dítě nebude rozmazlené od tatínka, který ma tak trochu pocit viny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
14.12.16 08:11
@Kangaroo píše:
Ja jsem s malou taky občas sama. Treba kdyz ji mame odpoledne po školce a je potřeba uvařit večeři a vyvencit psy. Jit vsichni je trochu o nervy, takze dostává na vyber, zůstat se mnou a pomoct vařit a hrát si, nebo jit s tátou do parku a na hřiště. Dost často chce byt doma se mnou. Některý situace řeším ja, jednorazovy veci. Složitější a vic výchovný řeší partner a vysvětluje ji, co a jak.
Ja si treba myslim, ze jako její nevlastní rodič, který ji ma rad, muzu v některých situacích byt mnohem objektivnější a pomoct partnerovi s výchovou v dobrém slova smyslu.
Ze dítě nebude rozmazlené od tatínka, který ma tak trochu pocit viny.

na to dojedeš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
14.12.16 08:32
@matkabagristy píše:
na to dojedeš

hele, já si to myslim vcelku taky. Teda ani ne tak o sobě. Jako spíš o tom partnerovi, že fakt z venku na to může koukat s větším odstupem. samo nemůže rejt do všeho, páč právě i ta rodičovská zainteresovanost je nedílnou součástí té výchovy, právě ta nedokonalost daná tou schovívavostí, a jánevím čím vším. Ale pokud si tu radu vyžádám, tak si myslím, že fakt může pomoct ten pohled „z venku“ a přitom ná velmi dobře zná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
14.12.16 08:42
@Kangaroo píše:
Protože přítel je schopnej se zeptat 4letyho dítěte, jestli chce jit nejdriv nakupovat a az pak na hřiště nebo obráceně. No, tak to mi slehaji z oci blesky, ze jako 4lety dítě nam nebude organizovat, co a jak kdy budeme delat. :lol:

Tak třeba za mě, proč by ne… Jako jasně, pokud mám jasný důvod to udělat v nějakém pořadí, tak zavelim. Ale zrovna s tím nákupem, pokud není vedro, že se na hřišti zkaz a není toho moc, tak je mi fuk, v jakém pořadí to proběhne. Tak proč by nemohlo dostat dítě možnost to rozhodnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
779
14.12.16 09:16

@matkabagristy proc bych na to mela jako dojet? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
779
14.12.16 09:21

@Lama Lama ziju v Austrálii, tak si zkus představit to vedro ;)
Plus snad každy dítě ma nejakej režim, ze? Takze jako nakoupit je pro me přednost, takze s dítětem muzem strávit na hřišti delší dobu, protože uz se nic „nemusi“. Taky chodi jeste po obědě na chvilku spat, takze tomu se ty aktivity taky musi podřídit a odpoledne se musi vzit psi na procházku, ona chce jit v tomhle vedru plavat a pak je cas vařit večeři..
Mne by spis zajímalo, proc si myslis, ze na to dojedu a jak?! Od jeho dcery? Od partnera? Od jeho ex? Ta je mi upřímně ukradená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
14.12.16 09:22
@Kangaroo píše:
@matkabagristy proc bych na to mela jako dojet? 8o

každý svého štěstí strůjcem. Pokud budeš zasahovat do výchovy, bude prostě všechno špatně. Ale dělej, jak myslíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
14.12.16 09:28

@Kangaroo promiň, ale matka dítěte, o které občas pečuješ, je ti ukradená?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
14.12.16 10:03
@Kangaroo píše:
Plus snad každy dítě ma nejakej režim, ze? Takze jako nakoupit je pro me přednost, takze s dítětem muzem strávit na hřišti delší dobu, protože uz se nic „nemusi“. Taky chodi jeste po obědě na chvilku spat, takze tomu se ty aktivity taky musi podřídit a odpoledne se musi vzit psi na procházku, ona chce jit v tomhle vedru plavat a pak je cas vařit večeři..
Mne by spis zajímalo, proc si myslis, ze na to dojedu a jak?! Od jeho dcery? Od partnera? Od jeho ex? Ta je mi upřímně ukradená

já o dojetí nepsala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
14.12.16 10:10
@Kangaroo píše:

Hele, jestli to tak máte oba, tak není problém. Pokud jeden tak, jeden tak, tak tady právě přichází ta situace, že právo veta má otec A jestli on chce dát dítěti vybrat, tak proč ne. :nevim: Spánek do poředí nákup-hřiště, hřiště nákup asi nijak nezasáhne. Jestli jde o to, jestli děýl na hřišti po nákupu nebo kratší hřiště, pak nákup- už je právě na tom dítěti, aby se ty důsledky naučilo řešit. Že to rozhodnutí není jen o tom, co chce momentálně ted, ale že pokud tu momentální touhu jít hned odloží, skýtá to výhodu toho, že budue moct být na hřišti dýl. A naučí se to právě jen tím, že ty důsledky svýho rozhodnutí pocítí, ne že to za něj rozhodne rodič, co je pro něj lepší.
Můj pohled.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria