Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Asi bych zkusila zapracovat na vzájemné komunikaci, protože z tvého písemného projevu, bych řekla, že tam by se dalo zapracovat. Nicméně chápu, že stokrát nic umorilo osla a právě i kvůli tomu bych zapracovala na komunikaci, volá do kabinky, vysvetlis jí jaká je situace, rekneš že super že je malý sikula a že zavoláš zachvili, nebo že do hodinky budeš doma, prineseš neco ke kave a popovídáte si o tom…to je jen příklad.
Ono já na své tchyni taky viděla vše zlé, ale v době kdy jsme se seznamily, mi bylo 23let, zkrátka telatko a na spousty věcí jsem přišla o dost později a věř, že jsem hodně obrecela když zemřela. Opravdu to chce vůli z obou stran, ono ty pises, že manžel se sní nestykal, to bylo proč??
Ono to možná zakladatelka špatně podala, já kdybych měla napsat ó mě tchýni, to by byl román. Tchyne pomlouvala mně aniž by si uvědomila že vedle ní stojím, predemnou řekla ó manželovi(jejím vlastním synovi)že je to hajzl.Mno a co máme děti hledá i něco na nich…podle ní je starší dcerka určitě postižená, já ty děti nevychovávam ale podle ní je KURVIM, tak to bylo řečeno!!!(Nejsem dlaždic)No a taky se dětem věnuji až moc, prostě tchýně snů!!!Včera zrovna volala že ať necekame žádný dárky k Vánocům, protože co platí 34 -leté dceři hypotéku, tak nemá zbytečný peníze a stejně neví co by jako měla 4-letemu a 2 letému decku jako kupovat. ![]()
@Verun83 Však ja se sni nestykam ona se nam porad cpe do baráku… Pořád rika at přivezu maleho ze ho chce a tak… Ano ale vaše máma je vase mama a bude myslim že to je trošku jiné… A však stim telefonem ja to tak dělám zavolam potom nebo napisi ale to i tak je špatně…
@Anonymní píše:
Ono to možná zakladatelka špatně podala, já kdybych měla napsat ó mě tchýni, to by byl román. Tchyne pomlouvala mně aniž by si uvědomila že vedle ní stojím, predemnou řekla ó manželovi(jejím vlastním synovi)že je to hajzl.Mno a co máme děti hledá i něco na nich…podle ní je starší dcerka určitě postižená, já ty děti nevychovávam ale podle ní je KURVIM, tak to bylo řečeno!!!(Nejsem dlaždic)No a taky se dětem věnuji až moc, prostě tchýně snů!!!Včera zrovna volala že ať necekame žádný dárky k Vánocům, protože co platí 34 -leté dceři hypotéku, tak nemá zbytečný peníze a stejně neví co by jako měla 4-letemu a 2 letému decku jako kupovat.
jezisi to je hrozne…
@medunka23 No stou kabinkou jak pisete ja pospichala a byla sem tlačená časem pac sem byla hodinu od domova… Vite ja uz se snažila tolikrát a prostě vždy mne vytoci. No vidite mne bude 30 žila sem v cizine a nejsem zvykla aby se nikdo takto choval, ja to porad prehlizim kvuly malickemu ale sem unavena vite. S pritelem se nebavila pac se pohadaly on vzdy rekne vis jaka je ona je proste D… ja rodice nezmenim…
@GabinkaCh No koukam jak nektere lidi se nudí a musi hned se vrthat a psat urážlivé komenty…
@Anonymní píše:
Ono to možná zakladatelka špatně podala, já kdybych měla napsat ó mě tchýni, to by byl román. Tchyne pomlouvala mně aniž by si uvědomila že vedle ní stojím, predemnou řekla ó manželovi(jejím vlastním synovi)že je to hajzl.Mno a co máme děti hledá i něco na nich…podle ní je starší dcerka určitě postižená, já ty děti nevychovávam ale podle ní je KURVIM, tak to bylo řečeno!!!(Nejsem dlaždic)No a taky se dětem věnuji až moc, prostě tchýně snů!!!Včera zrovna volala že ať necekame žádný dárky k Vánocům, protože co platí 34 -leté dceři hypotéku, tak nemá zbytečný peníze a stejně neví co by jako měla 4-letemu a 2 letému decku jako kupovat.
Klobouk dolů, musíš být velmi asertivní člověk, protože já ač ke starším i rodině mám úctu bych jí poslala bez servítek do pr.dele a jednou by se otřela takovýmto stylem o mé dítě tak to by nedopadlo hezky… pro ní…
@LimitedEdition Jako asi bych jí musela uškrtit, ale za to mi to nestojí. Je to krůta, jiná nebude.Ja si pomyslim něco o vagíně a konečníku, hned je mi líp. Driv jsem to řešila, ale s manželem SME už 15 let spolu a vím že ji nezměním. Navic ona je typ člověka co do očí nic neřekne, za zády to ona jako joooo, ta huba se jí nezastaví.4 x jsem byla svědkem pomlouvání moji osoby, teda byla jsem ve vedlejší místnosti a dáma zapomela že je vše slyšet. Jinak si nevolame, návštěvy jsme omezili na 2× ročně, ona taky. Vychazi to že se vidíme jednou za 3 měsíce a stačí to.Ze by holkám něco donesla když přijede nehrozí, jednou dovezla dcerce když měla 13 měsíců tetovacky, jestli víte co myslím, byla sem tak v šoku že jsem nedokázala nic říct. Mladsi dcerce ani nepřišla popřát k narozeninám, je narozená 2.1. odůvodnila to tím že je prezrana cukrovím a dort by ji nechutnal.No a starší dcerce koupila pyžamo, velikost 6-10 let, prý sak ona doroste…byli ji 2 roky. ![]()
Jen se rozčiluj kvůli kravinám na babičku, která bude zřejmě jediná, kterou tvoje dítě bude mít.
@89Nika89 Hele já mám takovou bestii, že když jsem ted těhotná, ale asi to bohužel nedopadne.Tak se nestyděla říct, hlavně abych na ten potrat šla.
To snad není ani ženská.
Prosím tě, podle toho, co píšeš v posledním příspěvku, to jsou prkotiny a kraviny. Věř mi, že na to svět nestojí. Hele, já dostala ka 50tinám od mé tchýně vaničku zkvašené pomazánky z třené nivy a maso na guláš v akci - sleva 33 %. No, tu moji omlouvá, že v době mých 50tin byla vlastně už pár měsíců ex-tchýně. Dneska už se tomu směju. Zapracuj na schopnosti asertivity - tak když ti volá a jsi v kabince, tak prostě řekni: ten nemohu mluvit, zavolám později, promiň. A nikde není psáno, že každý hovor musíš zvednout.
@Poustevnice No to v kabince byl příklad… a ja ji vyslechla a rikala sem ano ano tak mi vse povis az prijedu juj
a ona stale mluvila malicky si prdl jetinky bla bla byla sem s kamaradkou a ta uz jiz sama kroutila ocima, a telefon vzdy vezmu kdyz hlídá moje dítě! Maly v te doby byl maličký… Pak cestou psala kde sem ze uz maly pláče takže sem jela. jak šumacher… Ja uz maleho ji nevozim mne pak tato situace sou nepohodlne..
Taky si občas říkám, ze zo s tchýni nemám jednoduché.
Přijede, aniž by dala dopředu vědět a začne se chovat jako doma, uvaříme si dnes tohle a už stojí u sporaku a se mi jde podívat do koupelny jestli náhodou nemám v kosi nějaké prádlo a jde to prát???
Minule jsem odjela a dala mi do ložnice úplně hroznou zaclonu, nezeptala se nic když jsem se vrátila, bylo to hotovy.
Přijde mi, ze nepřímo se snaží ze mě udělat idiota před přítelem, ale děla to chytre no
Třeba vzala hadřík v kuchyni, který byl naprosto v pohodě a podala ho příteli a říká mu, dej to do koupelny na vyprani, to smrdí ????????
Já tam stala jako idiot
I se synem, když už ho hlídá, tak ji řeknu co k jídlu atd, jsou mu 2 roky, stejně mu da něco co uzná za vhodně ona
Mohla bych pokračovat dal
Ale nevím zda já jsem nenormální nebo ona…
@Anonymní píše:
Taky si občas říkám, ze zo s tchýni nemám jednoduché.
Přijede, aniž by dala dopředu vědět a začne se chovat jako doma, uvaříme si dnes tohle a už stojí u sporaku a se mi jde podívat do koupelny jestli náhodou nemám v kosi nějaké prádlo a jde to prát???
Minule jsem odjela a dala mi do ložnice úplně hroznou zaclonu, nezeptala se nic když jsem se vrátila, bylo to hotovy.
Přijde mi, ze nepřímo se snaží ze mě udělat idiota před přítelem, ale děla to chytre no
Třeba vzala hadřík v kuchyni, který byl naprosto v pohodě a podala ho příteli a říká mu, dej to do koupelny na vyprani, to smrdí ????????
Já tam stala jako idiot
I se synem, když už ho hlídá, tak ji řeknu co k jídlu atd, jsou mu 2 roky, stejně mu da něco co uzná za vhodně ona
Mohla bych pokračovat dal
Ale nevím zda já jsem nenormální nebo ona…
to bych si nedovolila, je pěkně drzá, udělej si pořádek