Matka mě v dětství týrala

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
14.1.20 17:54
@Stremmli píše:
Ahoj,
Mám úplně stejnou matku jako tady popisujete. Odjakživa rvala, nic nikdy nevysvětlil, nesdelila v klidu. Když ji to chyte ppnizuje, řve, je i, dokud vás prostě nevydepta na kost… To pak když se neudrzite a něco ji taky řekněte, tak se pak uráží a pro změnu ignoruje a nemluví vůbec a všude chodí a promlouvá, jak jsem nesnesitelná, zlá, byla nezvladatelny dítě atd… Blbý je ze nějaká část rodinu tomu má tendenci věřit… Protože umí být i milá.. Když má jít o její výhody… To se pretvarovat vždy uměla. Zajímaly by mě zkušenosti vás, co jste s matkou nadobro přerušili kontakt. Jak se vám teď žije a tak… U mě to eskalovalo teď… Roky jsem byla naučená to snášet nic neříká, protože to byla cesta nejmenšího zlá jak to s ní přežít. Nyní mě vystehovala z bytu, který se podedil, aby si mohla užít peníze z nemovitosti jen ona. Pokud by se člověk ozval tak vás územní, že je to jen pro ni a vždy bylo a ještě z vás udělá idiota… Napriklad rozrezala dveře do mého pokoje, který jsem si zamkla, aby se tam mohla dostat a ustlala si na moji posteli (pořád rozlišuje co je její co kdo koupil a platil) a není ji to vůbec blbě a ještě by udělala blbce z vás, byt na to jen upozornit…
Ja se bojím, že jsem tím nadobro poznamenána, když jsem v tom tak dlouho setrvavala. V pubertě jsem to snášelprotoze to jinak nešlo a při vs, jsem se bála se postavit úplně sama na svoje nohy (být mě nijak nepodporovala ani jsem už u ní nebydlela, jen tam měla nějaké věci pořád) se srazenym sebevědomím a snášela to tedy dal. Co se týče můžu, vybírám si podobné sobecké typy a tak to nikdy moc nedopadla… Ráda bych už normální vztah a rodinu, ale nějak se mi to nedaří moc navázat. Za dva roky mi bude 30… Máte někdo podobnou zkušenost a máte teď fajn vlastní rodinu? Ke svým dětem vím že nikdy taková nebudu. Díky za odpovědi :oops:

Já se nepohodl s mámou až teď v dospělosti. Bohužel v posledních letech byla taková, že jsme se vídalí čím dál méně, až jsem jí pak oznámil, že s ní utínám na nějakou dobu veškerý kontakt. Ale nevidím to nijak tragicky. Já si poradím sám a když se ke mně bude v budoucnu chovat slušně, bez manipulací a psychického vydírání, tak se s ní budu klidně bavit.

Ale když si čtu ty příspěvky nade mnou, tak tam vidím neustále tu věčnou marnou snahu zavděčit se. Jako kdybyste pořád toužili po tom, aby vás máma milovala a pochválila. Proto se s ní neustále snažíte udržovat kontakt, i když vám to ubližuje. Jako by se bez ní nedalo žít. A doufáte, že se to časem zlepší. Nejspíš nezlepší. Ale to není vaše vina a není třeba se kvůli tomu užírat a neustále se snažit o nápravu. A opravdu není třeba, aby ve vašem životě do budoucna figurovala.

Příspěvek upraven 14.01.20 v 17:58

• Citovat
  • Upravit
4
14.1.20 17:54

@Uslava myslím zkušenosti někoho, kdo se svou matkou přerušil kontakt zcela úplně a dal se mu daří lépe než do té doby…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
14.1.20 17:58
@Anonymní píše:
Já se nepohodl s mámou až teď v dospělosti. Bohužel v posledních letech byla taková, že jsme se vídalí čím dál méně, až jsem jí pak oznámil, že s ní utínám na nějakou dobu veškerý kontakt. Ale nevidím to nijak tragicky. Já si poradím sám a když se ke mně bude v budoucnu chovat slušně, bez manipulací a psychického vydírání, tak se s ní budu klidně bavit.

Ale když si čtu ty příspěvky nade mnou, tak tam vidím neustále tu věčnou marnou snahu zavděčit se. Jako kdybyste pořád toužili po tom, aby vás máma milovala a pochválila. Proto se s ní neustále snažíte udržovat kontakt, i když vám to ubližuje. A doufáte, že se to časem zlepší. Nejspíš nezlepší. Ale to není vaše vina a není třeba se kvůli tomu užírat a neustále se snažit o nápravu.

Příspěvek upraven 14.01.20 v 17:56

Nezlepší. To ani necekam. Ty jsi ale neměl tak extrémní matku. Ani se o nic nesnažím. Vlastně by si ani nezaslouzila, abych se tím takle zabyvala, jen mě zajímaly nějaké zkušenosti jiných…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.20 18:02
@Stremmli píše:
Nezlepší. To ani necekam. Ty jsi ale neměl tak extrémní matku. Ani se o nic nesnažím. Vlastně by si ani nezaslouzila, abych se tím takle zabyvala, jen mě zajímaly nějaké zkušenosti jiných…

Však píšu zkušenost. Utnul jsem kontakt a pouštím to z hlavy. Hloupé je to hledání podobných typů, o kterém píšeš. To by bylo lepší řešit s psychoterapeutem. Jako když si někdo pořád hledá alkoholiky a násilníky. To je potřeba umět v sobě identifikovat.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová