Matka mi v mých 30ti mluví do života

Napsat příspěvek
Velikost písma:
107638
8.7.19 15:12
@Anonymní píše:
@Ou Máš pravdu, nemáme úplně standardní vztah matka-dcera. Naši jsou dlouho rozvedení, mamina měla dvě práce, já se starala o mladšího bráchu a vlastně i domácnost. Postupně vlastně i o ní. Asi si zvykla, že jsem se stala „silnější“. Jsem trochu jiná povaha, víc od rány, zařizuji za ní spoustu věcí, organizuji, plánuji, vyřizuji. Když je nějaký problém, řeším ho já. Stejně jako její práci, ve které je nešťastná a neustále o tom poslouchám. Tak nějak jsem asi vzala roli chlapa v rodině. Brácha je spíš ženská :) Nicméně i on už bydlí s přítelkyní a je spokojenej. Oproti tomu moje vztahy stály zatím spíš za prd, dlouho, skoro tři roky jsem byla sama, chodila s maminou po zábavách a bavila se. Ta se totiž zařekla, že už chlapa nechce. Tak nějak cítím, jako bych za ní měla zodpovědnost. Její problémy se řeší, svoje si řeším sama, protože když už se na její názor zeptám, řekne mi, že neví :nevim:. Ale nevím, co s tím. Díky za tip na knihu. Vypadá, že bych se v ní mohla najít :zed:
@Fantasmagorka
Já samozřejmě chápu, že to se mnou myslí dobře. Už jednou jsem dlouho brečela a vím, že si vybírám chlapy, se kterými to není úplně snadné a kteří se podobají mému otci. Nicméně s tímhle chci zkusit být, buď to vyjde nebo ne. Ale nechci být jako ona zahořklá a do smrti sama. Ale ona to řešit nebude. Nebude se mnou mluvit. Při každém pokusu se okamžitě urazí a nemluví se mnou, že na ní vidím jen to špatný a ať si teda dělám co chci a pak za ní nelezu…

A je nutné jí ty informace dodávat, když takto reaguje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.7.19 15:15

Zakladateli mám to stejně jenomže mi už je 40+ mám rodinu 2 děti. Fungující vztah. Moje matka komentuje vše nic není ok nevyžádané řady které bere jako příkaz když se dle nich neridim a ze se neridim je oheň na střeše. Neustále hádky kritizuje me partnera a už i naše děti které nejsou dle jejich představ. Ja už nemám sílu to řešit partner už také rezignoval. Je mi to líto a nechápu proč je taková a graduje to stále víc a víc. Už nemám chuť ji ani navštěvovat. Kdyby se takto ke me choval kdokoli jiný dávno s ním nemluvím ovšem je to máma. Tak jsem si alespoň postěžovala. Prosím anonymně nebo smazat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.7.19 15:15

@Venetia Když se zeptá, neumím jí lhát…A když jí řeknu, že jsem byla v kině, zeptá se s kým…

• Citovat
  • Upravit
842
8.7.19 15:18
@7.straka píše:
@katintheBOx63 jako bych četla o mé babičce. To máš peklo na zemi. Nakonec jsme se všichni naučili babičce všechno odkývat a pak si to udělat po svém. I do chlapa se navážela, ale to jsem jí řekla, že není její věc. Nafoukla se a příště znova. Dokonce jsme se pohádaly, když jsme se viděly naposledy. Pak šla na operaci a už zůstala na stole.

Nj to je fakt přesně moje matka :mrgreen: Ted jsem jí tady měla na víkend, a to zas byli hlášky na manžela, který tady nebyl protože makal jak barevnej na rekonstrukci baráku: Že on není podle ní rodinný typ (chlap co se od seznámení před 7mi lety odemně nehnul, chodí jen do práce jinak ho mám furt za zadkem a maximálně chodí makat na stavbu domu), že se mám po porodu k ní na x týdnů odstěhovat (v jejich představách je můj manžel asi jen anonymní dárce spermatu co by měl jen posílat peníze a ideálně se nikdy neukazovat) a pak kopa nevyžádaných rad typu jak máme blbé rozestaven detský pokoj, jak si budu muset po porodu každý den vařit silný kuřečí vývar (nebo pokud nebudu tak asi přijde a dá mi na zadek :nevim: )… no jednoduše jsem ráda, že se zdržela jen na cca 48 hodin, ze kterých jsem cca 30 úspěšně předstírala těhotenský spánek :mrgreen: I tak ale stihla po zbytek tak poprudit až hrůza :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1351
8.7.19 15:20
@Anonymní píše:
@7.straka No, jak kdy. Když se dostatečně naštvu, tak jí nechávám. Ale ona je pro mě i tak nejbližší osobou, takže mě každý náš konflikt hrozně mrzí. Když předvedla onu scénu, jak jsem bez mozku, tak jsem zrovna s ním byla na víkendu na Lipně, o čemž jsem si dovolila ji neinformovat předem. Okamžitě mi psala milion zpráv, oněch hnusných, a volala. Nebrala jsem jí telefon, abych to nemusela poslouchat a okamžitě volala i bráchovi a brečela mu do telefonu, jak jsem blbá a ať pro mě dojede. Skoro 300 km, mimochodem. Scéna neuvěřitelná. A mě bylo nejvíc líto, že jsem jí rozbrečela, protože to byla vždycky doména bráchy. Nicméně druhý den jsem se dozvěděla, že byla ovíněná, proto ta hysterie a od té doby mě spíš štve, že si dovolila mi takhle zpusovat jak malýho haranta…Ale když potřebuje postarat se o domácnost, zatímco byla na dovolené v zahraničí, to je v pořádku…

Citově vydírá, mi přijde.
Já jsem s mamkou v pohodě. Problémy dělá otčím, macecha a tchánovci. Udělala jsem před časem radikální řez. Dost ostře jsem se pohádala s tátou, otčímem i tchánovcema. Šlo o děti a o hranice toho, kam ještě můžou. Otčím je splachovací, táta to časem přechroupal a s tchánovci se to nakonec usadilo na ozbrojeném příměří, kdy k nim jezdí jen chlap s dětma a já minimálně, v podstatě jen párkrát do roka. Někdy je potřeba prostě se ozvat, byť to ne chvíli zčeří vody a bolí to. Minimálně dá člověk najevo, že není ochotný na sobě nechat štípat dříví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107638
8.7.19 15:20
@Anonymní píše:
@7.straka Zkusím zjistit :D Ale jak říkám, nemluví se mnou, tak se mi asi nesvěří, i kdyby je věděla :)

A jak se to nemluvení projevuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.7.19 15:21

@katintheBOx63 Panebože jestli mě tohle jednou čeká, tak to nepřežiju…U nás se teda řeší opačný problém- já ani ve svém věku dosud po dětech nezatoužila, což jí neskutečně štve a mám to na talíři poměrně často. Právě i to je jedním z argumentů, proč je proti znovuobnovení vztahu. Dotyčný již dítě má a prý se zahrabu s jeho, svoje už tuplem nebudu chtít, budu ztrácet čas atd… Nevysvětlím, že možná patřím mezi to malé procento, které děti prostě nechtějí. Někdy si říkám, že odstěhovat se někam hodně daleko není úplně blbej nápad…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.7.19 15:23

@7.straka Jo, citovky jí jdou skvěle. Bohužel na to slyším. S bráchou nehne, ten jí prostě přestane odepisovat a žije si po svým. Což jí štve. Já pitomá se furt snažím s ní mít kamarádský vztah a pak to takhle dopadá. Ale je mi jí líto. Je sama, nešťastná, v práci, kterou nesnáší, kamarádek taky moc nemá…
Takže sis dupla a pročistil se vzduch?

• Citovat
  • Upravit
1351
8.7.19 15:24
@katintheBOx63 píše:
Nj to je fakt přesně moje matka :mrgreen: Ted jsem jí tady měla na víkend, a to zas byli hlášky na manžela, který tady nebyl protože makal jak barevnej na rekonstrukci baráku: Že on není podle ní rodinný typ (chlap co se od seznámení před 7mi lety odemně nehnul, chodí jen do práce jinak ho mám furt za zadkem a maximálně chodí makat na stavbu domu), že se mám po porodu k ní na x týdnů odstěhovat (v jejich představách je můj manžel asi jen anonymní dárce spermatu co by měl jen posílat peníze a ideálně se nikdy neukazovat) a pak kopa nevyžádaných rad typu jak máme blbé rozestaven detský pokoj, jak si budu muset po porodu každý den vařit silný kuřečí vývar (nebo pokud nebudu tak asi přijde a dá mi na zadek :nevim: )… no jednoduše jsem ráda, že se zdržela jen na cca 48 hodin, ze kterých jsem cca 30 úspěšně předstírala těhotenský spánek :mrgreen: I tak ale stihla po zbytek tak poprudit až hrůza :roll:

Tak to se neboj, až se prcek narodí, bude hůř :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107638
8.7.19 15:24
@Anonymní píše:
@Venetia Když se zeptá, neumím jí lhát…A když jí řeknu, že jsem byla v kině, zeptá se s kým…

tak jí tu pravdu nějak uprav a je to. Nevím, proč by ses ve třiceti měla svěřovat s každým krokem co uděláš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107638
8.7.19 15:25
@Anonymní píše:
@7.straka Jo, citovky jí jdou skvěle. Bohužel na to slyším. S bráchou nehne, ten jí prostě přestane odepisovat a žije si po svým. Což jí štve. Já pitomá se furt snažím s ní mít kamarádský vztah a pak to takhle dopadá. Ale je mi jí líto. Je sama, nešťastná, v práci, kterou nesnáší, kamarádek taky moc nemá…
Takže sis dupla a pročistil se vzduch?

svůj život by si měla ošéfovat sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.7.19 15:25

@Venetia Na otázku reaguje jednoslovně, nezeptá se, jak se mám. Včera jsme byly společně u babi (její maminy), s tou jsem si povídala i to dotyčném pánovi a mamka se tvářila kysele. Cestou domu prakticky nepromluvila ani jednou, až dnes mi napsala, ale hodně stroze… Je to z ní cítit prostě.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.7.19 15:28

@Venetia Protože jsem vždycky chtěla v ní mít kamarádku. Tak nějak jsme si hodně věcí říkaly, ona o svém životě taky. Ale já zjevně můžu jen v případě, že s tím mým bude souhlasit. Ona s tím svým nic nedělá. Práci nesnáší, chlapy taky,,,

• Citovat
  • Upravit
25179
8.7.19 15:29

Tak bych řekla, že tvá máma si tebou nahrazuje chybějící vztah :think: To přece není normální, aby dospělá dcera chodila se stárnoucí matko po mejdanech a zábavách! Tobě je 30, jí kolik - minimálně 50! Každá byste měla mít jiný okruh známých a zábavy.
Maminka si na tebe utvořila nezdravou závislost, třeba ve tvém staronovém příteli vidí hrozbu a konkureci? Obhaj si to své, jdi do samostatného života, se všemi riziky i zodpovědností, které musíš přijmout! Je to tvůj život, nenech si ho zkazit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
8.7.19 15:30
@Anonymní píše:
@katintheBOx63 Panebože jestli mě tohle jednou čeká, tak to nepřežiju…U nás se teda řeší opačný problém- já ani ve svém věku dosud po dětech nezatoužila, což jí neskutečně štve a mám to na talíři poměrně často. Právě i to je jedním z argumentů, proč je proti znovuobnovení vztahu. Dotyčný již dítě má a prý se zahrabu s jeho, svoje už tuplem nebudu chtít, budu ztrácet čas atd… Nevysvětlím, že možná patřím mezi to malé procento, které děti prostě nechtějí. Někdy si říkám, že odstěhovat se někam hodně daleko není úplně blbej nápad…

Já šla v 18ti až do jiného státu abych jí unikla, a nepomohlo. Je to strašný ale někdy si říkám vydrž, už to snád dlouho nepotrvá a za max 10 let jí budeš mít z krku. Ano, až takovéto stavy mám, protože pak už budu mít pokoj :oops: Ona není schopna ani pobrat srandu. Jak tu teď byla, tak jí se srandy říkám, že jsme se s manželem bavili, že když děti odrostou tak si v 50ti koupíme někde malý ostrov a půjdeme na předčasný důchod :mrgreen: finance vypadají na to ok, a když se nic nepokazí klidně to budeme moci udělat. A co ona na to? Se na mně otočila a úplně vážně vyčítavě říká: „To mi jako nebudeš chodit ani na hrob?“ Prostě jsem na ní koukala jak na blázna, ona si fakt myslí že nemám nárok ani na to si za přístých 20 let rozhodnout kde a s kým budu bydlet a trávit důchod, prostě se po její smrti musím přestěhovat do vesnice kde bude ona pochována a tam jí v pravidelných, ideální ní stanovených intervalech, chodit na hrob :? :zed:

Příspěvek upraven 08.07.19 v 15:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová