Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@debra.morgan Mamka vtipná
Já to i se střední měla jistý- gympl a pak vysoká. Nechtějte vidět to točo, když jsem s vysokou sekla. Byla jsem skoro vyděděna…
@Anonymní píše:
@7.straka Jo, citovky jí jdou skvěle. Bohužel na to slyším. S bráchou nehne, ten jí prostě přestane odepisovat a žije si po svým. Což jí štve. Já pitomá se furt snažím s ní mít kamarádský vztah a pak to takhle dopadá. Ale je mi jí líto. Je sama, nešťastná, v práci, kterou nesnáší, kamarádek taky moc nemá…
Takže sis dupla a pročistil se vzduch?
No, pročistil…jak se to vezme. Mně se ulevilo, oni byli chvíli naštvání a nakonec…no nevím, jak to napsat. Otčím je svéráz, ale pozitivní na tom bylo, že jsem se vysvobodila že strachu postavit se mu, což pomohlo mně. Maceška je prostě pinda, ta se nezmění, ale aspoň pochopili, že si nenechám všechno líbit a dost ubrali plyn. A s tchánovci máme takové chladné příměří, chováme se slušně, kvůli dětem, ale tchýnin názor se obvykle dozvím od cizích oklikou. Holt malý město. Chlap proti ní nepůjde, ale je mu vesměs ukradený, co si myslí, takže i přes její připomínky si všechno děláme po svým. A protože tam jezdím tak málo, nemusím ty kecy ani poslouchat.
Takže spíš děláme všichni, jakože nic. Je to blbý, ale funguje to a snižuje to třenice.
@Monikap3 píše:
@pe-terka Ona v něm hlavně vidí mého otce a to, že už jsme šli jednou od sebe. Asi dokážu pochopit, že nechce, abych zase brečela, ale nechápu, proč ta reakce musela být takhle přehnaná. Jinak že se chodí bavit by mi nevadilo, není jí ani těch 50 a přijde mi fajn, že nesedí sama doma. To by snad bylo ještě horší. Ale možná, že kdyby si někoho našla, bylo by to nejlepší…Příspěvek upraven 08.07.19 v 15:39
Proc by si nekoho hledala? Ma tebe
@Monikap3 píše:
@PaníBovaryová No, jelikož jsem zapomněla jednou dát anonym, tak už je to asi fuk a můžu sama za sebe. Nebydlím s ní už od 21, o to víc mi to přijde bizarní…
Fakt myslím, že je to věkem. Jednoduše matky čím jsou starší, tak tím více mají méně akční vlastní život a tak mají kopu času řešit život svých dětí. Reálně se to nebude zlepšovat, to ti řeknu. Pokud ale ti partner za to fakt stojí, pak na nic nehleď. I kdyby jí denně nosil před dom zlaté prase, tak nebude v jejich očí pro tebe dost dobrý. Takže se zařiď sama a obrň se nekonečnou trpělivostí - když jí nesedl, tak jí nesedne ani za x let spíše se to bude zhoršovat. Tolik aspoň moje vlastní zkušenost.
Mám s matkou něco podobné
co dělám já: nesvěřuji se s tím, co nechci, aby použila proti mě. Bavím se s ní o pro mě nepodstatných věcech. Řekla bych, že některé matky těžce nesou, že se jim děti osamostatňují a mají pocit, že bez nich to potomci nezvládnou a musí jim neustále radit co a jak, chudinkám. Nedojde jim, že měly dost času děti vychovat tak, aby se o sebe postaraly samy.
@7.straka píše:
Kanalizace končí v oceánu. Vždycky tím pádem bude, aspoň částečně, poblíž
Nestraš
Už teď si říkám, že mně i po smrti bude chodit strašit a ve snech mi bude udělovat nevyžádané rady ![]()
@Monikap3 píše:
@Venetia Jeden můj ex… Taky to nebylo úplně ideální, ale chceme to zkusit znovu no…
už jsem se vyděsila, že to je ten s kočkou ![]()
No úplně jste mě nepovzbudily…takže to bude čím dál horší a mně nezbyde nic jinýho, že to vytěsnit a žít si podle svého, s napučenou matkou v pozadí…
@Monikap3 píše:
@Venetia Nene…ale ve finále možná něco podobnýho
ach jo, najdi si nějakýho bezdětného…opravdu
@Venetia Ono takových už zase tolik není…A kdyby to bylo moc jednoduchý, tak by mě to asi nebavilo…Nebo nevím…
@debra.morgan píše:
tak to je kruty, moje mamka rekla, že až budeme se segrou samostatne, že se odstahuje na novy zeland a bude tam pást ovečky nebo kohožea taky, že když vidí s jakou intenzitou chodime na hřbitov (rozuměj, když jednou za rok, tak je to hodně), tak že chce rozprášit někde u moře
vymyšlený to má dobře
ja si to vubec neumim představit
![]()
, mě mamka nemluvila nikdy do ničeho, řekla svůj názor a tím to končilo, nejvíc mi „mluvila“ do výběru střední, ale taky byla konečná volba na mě…
Takovou mám tchýni - ta do ničeho nemluví a je úplně v pohodě, se vším se jí mohu svěřit. Kéžby takováto byla i moje matka. Jinak moje matka mi natajno i podala kdysi přihlášku na VŠ - do čech na karlovku - pač se chtěla v práci ukázat jaká jsem chytrá holka, když mně na takovou univerzitu vezmou bez přijmaček na hodně těžký obor (v té době brali jen čisté 1-káře). Tak mně vzali, ona se půl roku tím všude chlubila, ale vnitřně byla přesvědčena že půjdu na VS do vedlejšího města. Jaké bylo její překvapení, když jsem se v září sbalila a vypadla do ČR a už tady zůstala
to byla celkem sladká pomsta, když se takhle na to kouknu zpětně
![]()
@Monikap3 píše:
No úplně jste mě nepovzbudily…takže to bude čím dál horší a mně nezbyde nic jinýho, že to vytěsnit a žít si podle svého, s napučenou matkou v pozadí…
Ano, musíš se naučit žít si svůj život samostatně, přijmout za něj odpovědnost a neřešit, jestli se to mámě líbí nebo ne. A jak moc bude okounět za tvým pozadím, to si musíš ošéfovat.
Nebo jí chceš doživotně suplovat partnera, když ona na chlapy zanevřela?
@katintheBOx63 píše:
Nestraš![]()
Už teď si říkám, že mně i po smrti bude chodit strašit a ve snech mi bude udělovat nevyžádané rady
Budeš se smát, ale tohle mám s babi. Po smrti je pět let a když něco řeším, chodí za mnou v noci mi sdělit svůj názor ![]()
Moje matka byla taky samozivitelka a take jsem za ni musela vsechno resit uz od detstvi. Treba urady, banky, i kdyz jsem na to nemela jeste vubec vek ani jsem toho nebyla schopna. Taky vsechny chlapske domaci prace byly jenom na me - vymalovat, neco opravit a kdyz se mi to smaozrejme nepovedlo, byl velky rev, ze se mi nechce. Matinka se vyvalila do kresla a jenom hazela jed. Smaozrejme monopol na muj zivot a veskera rozhodnuti, mysli si, jak je strasne chytra a vsemu rozumi, ale nerozumi nicemu. Kdyz jsem si nasla manzela - rev, scena, vydirani, ze ji nicim zdravi a chytani se za srdce, hazeni o postel.
Nedavala mi penize, alimenty si nechavala, nedavala mi najist. Kdyz me poslala na nakup, dala mi maloo penez a rekla, ze mi to musi stacit, musela jsem doplatit ze sveho a to mi niikdy nevratila. Od piberty mi zavidela vzhled, neumela se vyrovnat s sex. dospivanim, zakazovala mi chodit ven, zakazovala mi kamarady, nic ji nebylo dost dobre.