Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@krtek7489 Tak s tebou v klubu, to snad raději ne. Jo a mládí v čudu, do důchodu daleko si rozhodně říkat nebudu. A mimochodem, do pomyslnýho „důchodu“ můžu jít klidně zítra, mám totiž vystaráno. Jinak mám šťastou rodinku, vše, co k životu potřebuju a hlavně chci, plníme si sny, práce je také zábava, mám milujícího chlapa, děti, kdy jsem chtěla a nějakej „krtek“ se může jít tak nějak zahrabat pod zem? Takže klubu zdar!!! Jo a ještě otázka na holky tady, vy co jste měli dítě ve 30-33, připadáte si jako starý matky??? Tak to potom by matka „krtek7489“ musela být matka stařena. A „krtku“ 7 let je sakra velkej rozdíl novorozeně, kojenec, batole, předškolák a školák. To je co? Co se dá za těch 7 let stihnout? Ikdyž možná jak kdo.
@Yasmi píše:
@Bauli jestli ono to není o tom, že kolem 40 už opravdu neřeší maminky kraviny, mají zkušenosti a tím pádem i sebevědomí, že to zvládnou a proto prostě určité věci berou jinak a tam, kde jiné vidí problém, tam pro ně prostě není.
Na tom neco bude ![]()
@jopo No, nevím, měla jsem dítě ve 24, 26, 31 a ve 40. V 31 mi gynekolog pořád otloukal o hlavu, že jsem stará matka.
Ve 40 už neřekl ani bé, holt doba se změnila.
Před třiceti lety bych byla stará matka už v těch 26.
@Bauli píše:
@Haku obrovská poklona, že umíš nesouhlasit, ale přitom neurážet (to bude tím věkem, co?![]()
)
Dostanes, na pr.del,provokaterko ![]()
Holky, jak jsem rodila ve 23 letech tak jsem tehdy byla v porodnici nejstarsi
A ted skoro zase ![]()
Byla jsem v porodnici s paní, která rodila první dítě v 25 (osmdesátá léta). Prý jí napsali do papírů „stará prvorodička“.
![]()
@Cuarentena píše:
Ve 40 už neřekl ani bé, holt doba se změnila.
Jo, já když se ve 39 vyjádřila u své gynekoložky, že se není co divit, že se nám druhé nedaří, že už nejsem nejmladší, opáčila mi „co blázníte, tohle není žádný věk“. ![]()
@Ukulina píše:
Jo, já když se ve 39 vyjádřila u své gynekoložky, že se není co divit, že se nám druhé nedaří, že už nejsem nejmladší, opáčila mi „co blázníte, tohle není žádný věk“.
muj gynekolog na podobne mnou pronesenou prupovidku odvetil " ale prosim vas, moje zena rodila ve 45 a vsechno uplne v pohode"
Tak to jsem koukala teda
A drmstastny jak blecha a porad o male mluvi ![]()
@Vallu píše:
Je ale hodně párů co zkrátka dřív děti mít nemůžou, tomu se poručit nedá. Dobře se soudí těm co nemají problémy s plodností a zkrátka si to naplánují a otěhotní. Každá žena touží po dítěti a nemít dítě a celý život se trápit jen proto, že zkrátka nespadá už do těch tabulek. Odsuzování můžou opravdu psát jen ti co v životě neměli žádný problémy. Spostu kamarádek má děti v pozdějším věku, protože se třeba znovu vdaly a chtějí mít vlastní děti s novým manželem. Ve většině případů to zkrátka není tak jednoduché
Tak pod to se mohu podepsat ![]()
@jopo píše:
@krtek7489 Tak s tebou v klubu, to snad raději ne. Jo a mládí v čudu, do důchodu daleko si rozhodně říkat nebudu. A mimochodem, do pomyslnýho „důchodu“ můžu jít klidně zítra, mám totiž vystaráno. Jinak mám šťastou rodinku, vše, co k životu potřebuju a hlavně chci, plníme si sny, práce je také zábava, mám milujícího chlapa, děti, kdy jsem chtěla a nějakej „krtek“ se může jít tak nějak zahrabat pod zem? Takže klubu zdar!!! Jo a ještě otázka na holky tady, vy co jste měli dítě ve 30-33, připadáte si jako starý matky??? Tak to potom by matka „krtek7489“ musela být matka stařena. A „krtku“ 7 let je sakra velkej rozdíl novorozeně, kojenec, batole, předškolák a školák. To je co? Co se dá za těch 7 let stihnout? Ikdyž možná jak kdo.
Nemáš nějaký problém, že jsi tak útočná?
Také mám úžasné děti, muže, jsme zabezpečení, máme všechno, co potřebujeme. Ale to je snad v našem věku normální, že už máme vybudované zázemí. Já si jako stará matka nepřipadala ani v těch 38 letech
Jen mě rozčílilo, když jsi napsala, že jsme sobecké, když máme děti tak pozdě a sama ho máš ve 33 letech, což je také dost „pozdě“ na děti
A nebavím se o dětském věku. Jen mi nepřijde rozdíl, když našim dětem bude 20,tak mě bude 58 a tobě 53,obě budeme prostě padesátnice. ![]()
…nevim jestli to tu jiz nekdo nenadhodil, nectu diskuzi, ale za chvili-nektere-nas uz ceka menopauza a pak nam tech sil skutecne ubyde, chtenechte-a detem bude deset, hlavne kluci budou nejvetsi akcnaci a my, zeny, jim rozhodne stihat nebudem, dikybohu za mladsi akcni tatinky, jako je tonu u nas…v nasem rode, panuje po zenske linii velmi brzka menopauza, prababi, babi, mamka, teta-vsechny byly kol 44let bez Menses, coz me pravdepodobne ceka taky…v tomhle smeru bych chtela bejt rozhodne tou mladsi maminkou, o tom zadna…
@krtek7489 Tak první kdo byl útočnej, jsi byla ty. Myslím si, že si každej může říci svůj názor, tak jako jsem to uděla já. A s tím věkem, 53 a 58. Promiň, ale ty už budeš skoro 60tnice. Já jsem si ve 29 také neříkala, že jsem dvacítka. Ale to je věc názoru, podle matematiky se teda do 5 zaokrouhluje nahoru a od 5 dolů, tak ti nevím, nevím. A problém? Tak ten fakt nemám. Registraci na emimino jsem si dávala za jediným účelem a to prodej věcí po mimču, chtěla jsem to zkusit a byla jsem mile překvapena, svůj účel to splnilo, za 2 týdny jsem prodala vše včetně dvou kočárů /jen je škoda, ža na prodej tu musí být ta registrace, třeba na kočárky si ji ta paní dělala jen proto, aby mi mohla odepsat/. A tím si myslím tady končím, sice jsem tady také pár příspěvků napsala a dost jich přečetla. Na rovinu, asi by to dokázalo člověka dost pohltit, ale nemám zájem se tady štěkat a napadat s ostatníma a proč taky. Je tady plno lidí, který brečí, že nestíhají, že nemají dost peněz, že nemůžou zhubnout, že nemají práci atd. prostě českej ubrečenej národ a místo toho, aby s tím něco dělali, sedej u kompu a mastěj to na emiminu, pořád dokola. Takže já raději dnes vezmu děti a jedem si zase zalyžovat, venku je krásně a večery? Tak to si raději dám s partnerem sklaničku vína a pokecáme, co ten den bylo, než se tady štěkat. Takže problém? Fakt ne, život je moc krátkej na problémy, my si život užíváme. Tak asi tak.
Tak koukám, že po pár dnech, co jsem založila diskuzi se to tu pěkně „mele“
Děkuji všem za názory, těm mladším i starším. Je fakt, že každý má na toto téma ten svůj úhel pohledu, chtěla jsem spíš poprosit o názor ty, kteří už takové mateřství prožívají, zda nelitují, vše zvládají a nepropadají skepsi z toho, co bude…Vidím, že je tu převaha čtyřicátnic s dítětem optimistek a holek s chutí do života, ale i názory těch ostatních nejsou od věci. Každý to samozřejmě cítíme jinak a proto jsme taky jedinečná stvoření! Sama jsem také byla až třetí dítě poměrně starších rodičů, ale moc jsem si to neužila. S bráchama naši vymetli celou republiku na dovolených, se mnou už nic. Nebyly peníze, energie, čas…jako bych všechno utla já…Bráchové mi to dávali patřičně najevo, drželi spolu a já vetřelec pořád někde v koutě. Ale to si myslím, že s tématem nesouvisí, postarala bych se, aby se to u nás neopakovalo ze všech sil. Rozhodnout se musí každý sám, přiznám se, že jsem stále na vážkách. Silná touha po dítěti versus má „mírně pesimistická“ povaha, zda to není na mě příliš…No uvidíme, třeba se to rozlouskne samo
Každopádně děkuji všem, vážím si vašich názorů!!! ![]()
@Bauli píše:
@Yasmi @Zazenitem tak já asi píšu maďarsky, že? Prostě říkám i jiný názor, ale některé to asi nechcete slyšet/číst, že s tím máte takovej problém. Já vám to neberu, že ste spokojený, já vám to přeju, ale to si neumíte žádná přiznat, že to má i jiný stránky?
A o tom to právě je, ty píšeš názor a my zkušenosti, v názoru se člověk může mýlit ve zkušenostech těžko, když něco prožívám, tak to prostě prožívám. Ano, někdo to může mít jinak, já jsem z miminka ve čtyřiceti nadšená, jiná být nemusí, víš ale to samé může být u dvacetiletých. Ty máš názor, že to musí být hrozné a nejsi ochotná i přes naše kladné zkušenosti, ustoupit ze svého názoru ani o píď. A znovu zdůrazňuji, my si nemyslíme, že to může jít, my to víme, protože to žijeme.