Matky s epilepsií

Napsat příspěvek
Velikost písma:
mmonica
20.7.11 13:38
Mysicka31 píše:
mmonica píše:
ahoj, ja sama epilepsii nemam
a vlastne dokud moje dcera nezacala mit zachvaty ve 4 mesicich, tak jsem se s ni do te doby ani nikdy nesetkala
nase mala ma velke zachvaty, plus mela tiky, ale na ty pomohla lecba, snizila je
ale nejvice ji pomaha homeopatie a fakt, ze nema zadne ockovani, protoze jsme nastesti uz nez se narodila byli odpurci ockovani v tak malem veku,
homeopatie nam pomaha moc, diky ni je na polovicnim mnozstvi leku nez ma brat podle lekaru a brzy snad nebude brat nic
jinak ona nema zadny nalez, zachvaty se ji spousti pri bolesti ( napriklad pri rustu zubu )
Mmonico, si s dcerkou asi taky hodně užíváš co :-( přeji ať ta homeopatie pomůže úplně, také jsem nad ní přemýšlela, ale ještě jsem po tom nepídila tak úplně abych začla něco užívat :think:
Také nemám žádný nález.

urcite to zkus, ale najdi velmi dobreho homeopata,
i presto, ze hojne vyuzivam alternativni lecbu , u epilepsie jsem byla skepticka, ale jsem moc prekvapena, co dokaze

• Citovat
  • Upravit
4961
20.7.11 13:41

Hoj ženy trpitelky :lol: Pridavam se do klubu,ale s tim rozdilem,ze v prvnim tehu zachvat kazdy mesic,dva mesice pred porodem nic a po porodu taky nic.Az kdyz jsem sla s mym byvalym nezodpovednym manzou parit,vratila se vycerpana,tak to prislo a pak az za rok.Vzdy navalem nejakeho vypeti,stresu.Starsi ma 4,5 a ted v unoru mame dalsiho mrnouse.V tehu posledni tri mesice zachvaty jednou mesicne a od ledna nic.Priroda mi to asi zaridila do pohody.Mam ted super milacka,osobne mi dava leky a mame doma Italii,takze nestiham myslet na nemoc :lol: :lol: :lol: Mam vzdy paniku pri pomysleni,za by mi maly spadl atd.Kojite nebo kojily jste? Mam ted v srpnu prestat kvuli lekum,ale nechce se mi.Jak jste to zvladaly v noci?Ja to teda davam,musim to zatukat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29321
20.7.11 13:50
Mysicka31 píše:
suchar píše:
Je mi líto ,že i tvůj manžel je nemocný a má to tak moc pokročilé ,takže máme podobné problémy …syn je taky na vozíčku…je to sice rozdíl dítě a dospělý ,ale problémy jako je bezbarierovost atd… stejné že :roll:
O bezbariérovosti mi ani nemluv :zed: loni jsme se stěhovali do bezbariérového bytu, na magistrátu nám tvrdili že byty nejsou a ten ve kterém teď bydlíme byl skoro 2 roky prázdný!!! :pocitac: Jsme bydleli v 1.patře bez výtahu a já manželovi v 9 mesíci těhu tahala vozík nahoru do patra a on vylézal schody po zadku, na úřadě jsme prudili furt a paní nám řekla „A co já s tím?“ nakonec jsme to vzali přes sociální pracovnici, ta nám pověděla co jim tam říct a do týdne jsme se stěhovali, najednou byt byl :think: teď jsou tu v baráku taky asi 4 volný, ale na magistrátu tvrdí že byty nemají, čekají na obálky nebo fakt nevím :zed:
A blbý je že nesmim kvůli epi řídit, tak nemáme auto a dostat se někam je teda horor, ono stačí po Praze, to nemluvim o tom cestovat s električákem a kočárem mimo Prahu :zed: hlavně v zimě, to se ani nedá :-(

no to je hnus nad všechny hnusy :poblion: :poblion: já bych chtěla vidět ty úředníky co by dělali :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac:

My jsme na baráku po našich a bohužel ,když se barák rekonstruoval ,tak jsme byla těhotná a vůbec nás nenapadlo ,že budeme jednou litovat ,že jsme na hoře v patře :roll: tak zatím zvládam malého tahat po schodech ,ale vím ,že jednou budem muset něco řešit!!!!
Můj sen je bungalov 4+1 bez schodů at si bude moct jednou malej vyjet na zahradu z pokoje kdy bude chtít........samozdřejmě pokud to jeho mentální vývoj dovolí :nevim: tak to jsou mé sny a plány :roll:
Prahu jako bezbariérovou bohužel znám ,protože jezdíme do Krče na neurologii na delší hospi. jsme ze severní moravy !! No metra katastrofa ,kdybych neměla manžu na víkend tak se ani nikam nedostanu …ty jejich plošiny hrůza a tam kde bohužel nebyla ani plošina ani výtah ,tak holt smůla :nevim: :nevim:
A u nás je to teda je větší hrůza,to si nevyberem všude je něco my jsme na vesnici :roll:
A promin ,že se ptám ,ale tvůj manžel nemůže řídit :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
20.7.11 16:38
Jůlinka T. píše:
Hoj ženy trpitelky :lol: Pridavam se do klubu,ale s tim rozdilem,ze v prvnim tehu zachvat kazdy mesic,dva mesice pred porodem nic a po porodu taky nic.Az kdyz jsem sla s mym byvalym nezodpovednym manzou parit,vratila se vycerpana,tak to prislo a pak az za rok.Vzdy navalem nejakeho vypeti,stresu.Starsi ma 4,5 a ted v unoru mame dalsiho mrnouse.V tehu posledni tri mesice zachvaty jednou mesicne a od ledna nic.Priroda mi to asi zaridila do pohody.Mam ted super milacka,osobne mi dava leky a mame doma Italii,takze nestiham myslet na nemoc :lol: :lol: :lol: Mam vzdy paniku pri pomysleni,za by mi maly spadl atd.Kojite nebo kojily jste? Mam ted v srpnu prestat kvuli lekum,ale nechce se mi.Jak jste to zvladaly v noci?Ja to teda davam,musim to zatukat.

Jůlinko, mně chtěli už v porodnici zastavit laktaci, odmítla jsem, zakázar mi to nemohli, tak jsem podepsala reverz a kojím dodnes. Malé je skoro 17 měsíců a bez problémů, zvládáme to obě :palec: léky co beru nevadí (Lamictal), probírala jsem to s neurologem ještě než jsem otěhotněla… A řekla bych že je to určitě lepší než kdybych měla každou noc min. 3× vstávat a dělat UM, to bych se nevyspala a neodpočinula si vůbec, takhle jsem si malou vzala do postele, dala jí prso a u toho usnula :mrgreen: obě jsme byly spokojené a je to hlavně takový tulítko a flaška by jí určitě nestačila :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
20.7.11 16:40
suchar píše:
A promin ,že se ptám ,ale tvůj manžel nemůže řídit :?:

Od doktorů to zakázaný nemá, ale musel by mít ruční řízení a ruce se mu rycle unaví, má zpomalené reakce a když je vyčerpaný, tak vidí blbě na levé oko :-( je zodpovědný, tak nechce řídit a riskovat něčí životy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29321
20.7.11 16:45

Hm tak to je jasný :roll: máte to hodně těžké :-( :hug:

Jinak s těma lékama se taky bojím ,že mi jednou zakážou kojit toho se bojím …já bych správně neměla ani otěhotnět :-( ale já tak moc toužím ještě po jednom dítku (doufám zdravém) a vše si to vynahradit za malého :-( riskuju vím to ,ale můj dr. řekl ,že tam nehrozí žádné poškození plodu ,jen se prostě nedoporučují užívat v těhu a při kojení :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
20.7.11 18:32

Ahoj holky, musím říct, že je mi líto čím procházíte, musí to být moc těžké, může mi prosím někdo popsat, co při takovém záchvatu cítíte, nebo jak se to projevuje u dětí? Manžel měl taky epi, tak se děsím toho, že jí malý bude mít taky. Omlouvám se za OT.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
20.7.11 22:27
suchar píše:
Hm tak to je jasný :roll: máte to hodně těžké :-( :hug:Jinak s těma lékama se taky bojím ,že mi jednou zakážou kojit toho se bojím …já bych správně neměla ani otěhotnět :-( ale já tak moc toužím ještě po jednom dítku (doufám zdravém) a vše si to vynahradit za malého :-( riskuju vím to ,ale můj dr. řekl ,že tam nehrozí žádné poškození plodu ,jen se prostě nedoporučují užívat v těhu a při kojení :roll:

a co bereš za léky? se na to můžu přeptat svého neurologa jestli jsou ty léky ok. Kam chodíš na neurologii?
Jinak můžou ti ukončení kojení jen doporučit, ne ti to přímo zakázat. A ty sama musíš vědět co je nej pro tebe i mimi když se povede, v čemž vám držím palečky :-) (jestli jsem tedy správně pochopila že se teď o mimi snažíte…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
20.7.11 22:32
Laskecka píše:
Ahoj holky, musím říct, že je mi líto čím procházíte, musí to být moc těžké, může mi prosím někdo popsat, co při takovém záchvatu cítíte, nebo jak se to projevuje u dětí? Manžel měl taky epi, tak se děsím toho, že jí malý bude mít taky. Omlouvám se za OT.

Lastecko, každý to má jinak, já jsem při velkém záchvatu (GM neboli grand mal) v plném bezvědomí, takže si na něj nepamatuji, což je asi dobře… probírám se zmatená, děláme vždy něco automaticky a opakuji stejnou věc… někdy jsem „fit“ třeba už po 5 minutách, ale někdy to trvá třeba i 2 hodiny. 2× jsem blbě upadla a měla otřes mozku a 1 dokonce krvácení do mozkových plen :-( ale rozchodila jsem to naštěstí bez problémů :-)
Jestli ta epi co měl manžel není dědičná, tak se nemusíš bát a riziko že malý bude mít epi není o nic vyšší než u jiných dětí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29321
20.7.11 23:01
Mysicka31 píše:
suchar píše:
Hm tak to je jasný :roll: máte to hodně těžké :-( :hug:Jinak s těma lékama se taky bojím ,že mi jednou zakážou kojit toho se bojím …já bych správně neměla ani otěhotnět :-( ale já tak moc toužím ještě po jednom dítku (doufám zdravém) a vše si to vynahradit za malého :-( riskuju vím to ,ale můj dr. řekl ,že tam nehrozí žádné poškození plodu ,jen se prostě nedoporučují užívat v těhu a při kojení :roll:
a co bereš za léky? se na to můžu přeptat svého neurologa jestli jsou ty léky ok. Kam chodíš na neurologii?
Jinak můžou ti ukončení kojení jen doporučit, ne ti to přímo zakázat. A ty sama musíš vědět co je nej pro tebe i mimi když se povede, v čemž vám držím palečky :-) (jestli jsem tedy správně pochopila že se teď o mimi snažíte…)

Dobrý večer Myši, beru betaserc 24 a ostatní jsem raději už vysadila ,ale bez betasercu nemůžu existovat!!!!
Jo o mimi se snažíme už rok :wink: a určitě pokud by kojení neublížilo tak kojit chci a těším se na to :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
20.7.11 23:53
suchar píše:
Mysicka31 píše:
suchar píše:
Dobrý večer Myši, beru betaserc 24 a ostatní jsem raději už vysadila ,ale bez betasercu nemůžu existovat!!!!
Jo o mimi se snažíme už rok :wink: a určitě pokud by kojení neublížilo tak kojit chci a těším se na to :andel:

Tak ten neznám, ani jsem o něm neslyšela :oops: ale až budu se svým dr. mluvit, tak se ho zkusím zeptat, nebo na gyndě… ono taky co doktor, to názor.
Držíme moc palečky při snažení se o mimi :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
21.7.11 00:08
Mysicka31 píše:
suchar píše:
Mysicka31 píše:
suchar píše:
Jo o mimi se snažíme už rok :wink: a určitě pokud by kojení neublížilo tak kojit chci a těším se na to :andel:
Tak ten neznám, ani jsem o něm neslyšela :oops: ale až budu se svým dr. mluvit, tak se ho zkusím zeptat, nebo na gyndě… ono taky co doktor, to názor.
Držíme moc palečky při snažení se o mimi :hug:

Tak jsem na netu koukala na příbalový leták a asi ti to nedoporučují těhu protože neví ještě jaký by měl lék vliv na mimi… píšou tam že studie nejsou dostatečné a že se to nedoporučuje :nevim: a nejde třeba lék změnit? Vím, že jsi psala že jsi brala i jiné a nepomáhali, ale třeba by se něco našlo :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29321
21.7.11 11:50

Myši, my jsme byli i na genetice kvůli snažení o mimi a malého diagnoze a genetička na ten lék posílala dotaz do Prahy na genetiku a oni psali ,že se nedoporučuje :roll: pokud ho nemůžu nahradit jiným lékem ,tak aspon vysadit 3měsíce před otěhu a první trimestr také nebrat ,ale je to složité ...........tento lék je na mou disgnozu nejsilnější a já pokud jen čtvrtku vysadím třeba na večer už se mi stav zhoršuje,takže vysazení fakt nehrozí......slabší léky mi nezaberou a stejně všechny mají omezení v těhu :roll: spoléhám na mého dr. ten to vidí dobře a že prej si mě ohlídá,tak nevím no !!!Není jak zdravím :wink: Jinak jsi hodná máš svých starostí dost a ještě budeš řešit mé :oops: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
21.7.11 12:56
suchar píše:
Myši, my jsme byli i na genetice kvůli snažení o mimi a malého diagnoze a genetička na ten lék posílala dotaz do Prahy na genetiku a oni psali ,že se nedoporučuje :roll: pokud ho nemůžu nahradit jiným lékem ,tak aspon vysadit 3měsíce před otěhu a první trimestr také nebrat ,ale je to složité ...........tento lék je na mou disgnozu nejsilnější a já pokud jen čtvrtku vysadím třeba na večer už se mi stav zhoršuje,takže vysazení fakt nehrozí......slabší léky mi nezaberou a stejně všechny mají omezení v těhu :roll: spoléhám na mého dr. ten to vidí dobře a že prej si mě ohlídá,tak nevím no !!!Není jak zdravím :wink: Jinak jsi hodná máš svých starostí dost a ještě budeš řešit mé :oops: :hug:

Víš, ono je to s genetikou těžký, moje epi ani manželova RS nejsou dědičné a ačkoliv se nám povedlo otěhotnět hned, tak nás posílali na genetiku, dělali odběry všeho možného (já mám totiž ještě AB RH neg. krevní skupinu) plodovku jsem jim nedovolila… Závěr byl takový že nemůžu donosit zdravé dítě!!! A že pravděpodobně potratím :pocitac: gynekologové to viděli jinak a naopak mi říkali že budu přenášet a léky co beru jsou testované, podávají se roky a roky a neurologové dodali statistiky kolik matek s moudiagnozou a i dávkami léků co beru úspěšně odnosilo a odkojilo zdravé děti. Na genetice na to házeli bobek a mleli si svou :nevim: Výsledek je takový, že se mi 10 dní před termínem narodila krásná a zdravá holčička :-) člověk to musí brát trochu s rezervou a hlavně optimisticky :wink: a beztak, když s děťátkem něco není vpořádku nebo není těhu jak by mělo být, tak si myslím že ta matka to sama pozná a vycítí, že je prostě „něco jinak“, potvrdila mi to i maminka holčičky s downovým syndromem, že cítila že něco není vpořádku, šla na odběr plodovky a zjistili DS, ale holčičku si nechali a i přes své postižení pro ně je obrovským požehnáním :hug: mají ještě staršího, zdravého chlapečka. A Bůh dobře ví kdo co zvládne a co jim může nadělit a jaké překážky do cesty postavit, nikomu nenaloží víc než by zvládnul! No, někdo to může vidět jinak a nesouhlasit se mnou, jen ti píšu jak to cítím a vnímám já :-) Jasně že často přemýšlím nad tím proč zrovna já a proč zrovna můj manžel, ale i když pár nocí probrečím, tak s tím nic neudělám a asi to má svůj důvod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29321
21.7.11 13:28
Mysicka31 píše:
suchar píše:
Myši, my jsme byli i na genetice kvůli snažení o mimi a malého diagnoze a genetička na ten lék posílala dotaz do Prahy na genetiku a oni psali ,že se nedoporučuje :roll: pokud ho nemůžu nahradit jiným lékem ,tak aspon vysadit 3měsíce před otěhu a první trimestr také nebrat ,ale je to složité ...........tento lék je na mou disgnozu nejsilnější a já pokud jen čtvrtku vysadím třeba na večer už se mi stav zhoršuje,takže vysazení fakt nehrozí......slabší léky mi nezaberou a stejně všechny mají omezení v těhu :roll: spoléhám na mého dr. ten to vidí dobře a že prej si mě ohlídá,tak nevím no !!!Není jak zdravím :wink: Jinak jsi hodná máš svých starostí dost a ještě budeš řešit mé :oops: :hug:
Víš, ono je to s genetikou těžký, moje epi ani manželova RS nejsou dědičné a ačkoliv se nám povedlo otěhotnět hned, tak nás posílali na genetiku, dělali odběry všeho možného (já mám totiž ještě AB RH neg. krevní skupinu) plodovku jsem jim nedovolila… Závěr byl takový že nemůžu donosit zdravé dítě!!! A že pravděpodobně potratím :pocitac: gynekologové to viděli jinak a naopak mi říkali že budu přenášet a léky co beru jsou testované, podávají se roky a roky a neurologové dodali statistiky kolik matek s moudiagnozou a i dávkami léků co beru úspěšně odnosilo a odkojilo zdravé děti. Na genetice na to házeli bobek a mleli si svou :nevim: Výsledek je takový, že se mi 10 dní před termínem narodila krásná a zdravá holčička :-) člověk to musí brát trochu s rezervou a hlavně optimisticky :wink: a beztak, když s děťátkem něco není vpořádku nebo není těhu jak by mělo být, tak si myslím že ta matka to sama pozná a vycítí, že je prostě „něco jinak“, potvrdila mi to i maminka holčičky s downovým syndromem, že cítila že něco není vpořádku, šla na odběr plodovky a zjistili DS, ale holčičku si nechali a i přes své postižení pro ně je obrovským požehnáním :hug: mají ještě staršího, zdravého chlapečka. A Bůh dobře ví kdo co zvládne a co jim může nadělit a jaké překážky do cesty postavit, nikomu nenaloží víc než by zvládnul! No, někdo to může vidět jinak a nesouhlasit se mnou, jen ti píšu jak to cítím a vnímám já :-) Jasně že často přemýšlím nad tím proč zrovna já a proč zrovna můj manžel, ale i když pár nocí probrečím, tak s tím nic neudělám a asi to má svůj důvod…

teda taky vás pěkně strašili :zed: :roll: no já to vidím přesně jako ty ........já během toho roku snažení otěhu 2× ale první odešlo v 5tt a druhé se asi málo zahnízdilo …nevím proč to tak bylo ani dr mi neřekne proč..........ale já si myslím ,že tam bylo něco špatně a příroda to tak zařídila a hned to ukončila :wink: co má být bude!! A pokud mám v osudu ještě dítě a já doufám že mám at už zdravé ,nebo nemocné ,budu štastná a budu doufat,že bude vše v pořádku ,když né......zase to nějak zvládneme a budeme bojovat :wink: Někdy si říkám ,že už hůř nemůže snad být........že už jsme si to špatné vybrali !!Pak uvidím rodinu ,která je na tom o hodně hůř než my (třeba v lázních) a okamžitě mi proběhne hlavou ANO MŮŽE BÝT JEŠTĚ HŮŘ :roll: a i když to zní sobecky .........posílí mě to :wink:
Jste s manželem stateční a hodně silní a klobouk dolů :wink: za vaši odvahu a sílu máte dvě zdravé děti :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová