Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
De.bil. Kašli na něj. Na vejšce jsem měla holou řiť a můj tehdejší přítel za mě skoro vše platil. Někdy i to oblečení.
Oblekat te a prispivat ti samozrejme nemusi. Ale pokud ma hloupe reci, presto, ze vi, ze na to jako studentka nemas, pustila bych ho do obehu…jsi hezka, ale nejsi prece hloupa, ne? Takze takoveho povrchniho pitomce nemas zapotrebi…
Muz ma byt velkorysy a svou partnerku si hyckat. Ona pak zase hycka jeho.
Tohle je skrt, s takovym ne e.
Znala jsem jednoho, který si nabrnkával výhradně studentky VŠ, choval se stejně, jako tvůj Krasoň, a bavil se pozorováním, jak se objekty jeho experimentů vztekají, proč jim nepřispívá na oblečení, nájmy, zájmy, neplatí dovolené. Měla jsem ho za podivína, dokud si jednu z těch VŠ nevzal za ženu s tím, že ho zaručeně nemiluje pro peníze (holt tu jeho hru vydržela a „prohlédla“ ho).
Takže - pokud nemáš pronikavý dojem, že jedině on je ten zaručeně Pravý Dokonalý Jediný, zvedni kotvy. ![]()
Jinak s tím přispíváním… Nemyslím si, že bys na tom měla stavět svůj vztahový kompas. Jakože ten mi nepřispěje na nájem… to není chlap pro život. Spoléhej sama na sebe (a než dostuduješ, částečně i na rodiče). Jedna věc je, že chlap pozve, zaplatí večeři/kino/výstavu, úplně jiná věc je přát si, aby ti partner přispíval na financování tvé existence.
K těm „kecům“: Normálnímu člověku by stačilo říct jednou „Hele, jednou provždy, jsem nyní studentka, ještě 2 roky budu, nemám prachy na nějaký aboutjů mega nákupy, přestaň mě s tím prosím buzerovat anebo začátkem srpna mám narozky. Předveď se.“ Pokud by i tak otravoval > rozchod, poněvadž co s takovým rýpalem. A poslední poznámka - jídlo za něj doopravdy neplať. To je až zhovadilost anebo tě fakt testuje, co sneseš.
Teda nevím, ale nikdy mě žádný chlap nepřemlouval, abych si něco koupila na sebe, spíš naopak, že si vůbec nevšiml, že mám něco nového. ![]()
Jestli to spíš není tak, že slečna bere pána na nákupy (co to je za rande, chodit po nákupech?) a říká, co se jí všechno líbí a jestli se mu to taky líbí a on teda „tak si to kup, bude ti to slušet“, což trochu mění kontext. ![]()
Jinak přispívat partnerovi je jiná věc než společné finance, z toho příspěvku úplně nevím, jestli spolu ti dva hospodaří nebo jen randí. Pokud randí - nebydlí spolu - tak tam je příspěvek chudšímu skoro vždycky jen vydržování, taková soft verze prostituce, čemuž teda nefandím, ale každého věc.
Mě teda na šaty nepřispíval nikdy nikdo, to bych si fakt přišla jak profesionálka, a ještě teda představa, že sosám jak od šamstra, tak od rodičů. ![]()
A on neví, ze studujes a živí te rodiče?
Nebo si jen nahani sebevědomí na tom, ze tebe v podstatě shazuje, viz ten kadernik, fitko, nové šaty …
K otázce, ne, neočekávala bych ze mi přítel bude kupovat oblečení. Ale zároveň bych si nenechala kecat do toho co nosim. Jestli to tebe trápí, najdi si brigádu at mas na svoje výdaje a kupuj si co uznas za vhodný. Jestli ne, kašli na to.
A asi bych se trochu zamyslela nad tím, jestli vztah s takovým,,typkem” za to stojí …
Hele, Franto, já chápu, že je to pro tebe asi zvláštní, ale já ty peníze fakt nemám. Studuju, nějaké peníze mi přispívají rodiče, ale z toho si přeci nebudu kupovat šaty za patnáct stovek. No a chodím po brigádách, každá koruna dobrá, ale opravdu nevydělávám desetitisíce a musím počítat každou korunu, protože jsou pro mě mnohem podstatnější věci pro přežití než kadeřnice. Takže pokud bys rád, abych točila víc bot a šatů, můžeš mi je koupit, uděláš mi tím velikou radost, no a nebo si holt pár let počkáš, než začnu normálně vydělávat. A promiň, do restauace dnes nechci, je to nad můj momentální rozpočet. To jako myslíš vážně, že bych měla ze svých studentských brigád platit jídlo pro normálně pracujícího chlapa?
@prokr hezká sebevědomá holka to nemá zapotřebí..
a jinak sorry - ale zákon trhu… bohužel funguje…
Pošli ho dál. Už teď tě kritizuje. Později si na tobě najde něco dalšího.
@zoidberg píše:
Je to teplouš. Který chlap si všímá bot, šatů nebo kadeřníka? A ty koukej makat, ať nemáš cizopasnické myšlenky.
Já se pohybuju v prostředí, kde si výše uvedeného všimne nejmíň polovina chlapů, co znám a teplouš není žádný z nich takže to není zrovna dobrá připomínka.
Si na vás akorát zvyšuje sebevědomí. Je to tele. Fakt potřebujete ve své blízkosti někoho takového?
@Tomie píše:Ámen.
Teda nevím, ale nikdy mě žádný chlap nepřemlouval, abych si něco koupila na sebe, spíš naopak, že si vůbec nevšiml, že mám něco nového.![]()
Jestli to spíš není tak, že slečna bere pána na nákupy (co to je za rande, chodit po nákupech?) a říká, co se jí všechno líbí a jestli se mu to taky líbí a on teda „tak si to kup, bude ti to slušet“, což trochu mění kontext.
Jinak přispívat partnerovi je jiná věc než společné finance, z toho příspěvku úplně nevím, jestli spolu ti dva hospodaří nebo jen randí. Pokud randí - nebydlí spolu - tak tam je příspěvek chudšímu skoro vždycky jen vydržování, taková soft verze prostituce, čemuž teda nefandím, ale každého věc.Mě teda na šaty nepřispíval nikdy nikdo, to bych si fakt přišla jak profesionálka, a ještě teda představa, že sosám jak od šamstra, tak od rodičů.
@Anonymní píše:
Chci se zeptat, tak trochu mě to napadlo, když jsem tady nedávno viděla diskuzi na nějaké téma, kde se řešily finance mezi partnery. Jde o to, že já jsem ještě student, mám brigádu a dostávám penize od rodičů, abych utáhla svůj nájem v Praze, měla na jídlo a tak. Ale problém je, že prakticky můj přítel vydělává, má normální práci a odmítá mi jakkoliv přispět nebo i něco zaplatit.No a chci se zeptat, myslíte, že by mi třeba přítel měl tu a tam finančně pomoci? Jakože dám příklad - třeba nedávno jsme spolu byli nakupovat a jako líbily se mu jedny šaty a jedno tílko a mně se to líbilo taky, ale stalo to docela hodně (jakože dohromady nějakých 1500 korun) a jako přítel prostě, at si to koupím, ale já ted fakt počítám každou korunu…tak jsem to nakonec nekoupila. A takto je to furt. Respektive vždy mi třeba něco pošle nebo řekne mi - hele, to se mi líbí, hele, to by ti slušelo, to si kup, tohle na tobě bude vypadat dost pěkně. Navíc mi říká, jak bych měla chodit do fitka nebo nějak sportovat, ale samozřejmě, že za moje peníze. A není to zas tak levná záležitost.
Jakože já tady nechci dělat chudinku, že chci, aby za mě všechno platil, ale spíše mě trochu irituje, jak si pak stěžuje, že například nosím furt dokolečka jen 2 páry bot nebo si nekupuji žádné nové oblečení, protože reálně na to nemám peníze. Nebo že jsem strašně dlouho nebyla nikde u kadeřnice nebo tak, ale já prostě na to peníze ted fakt nemám, jsem rada, když zaplatím nájem, mobil, jídlo a třeba dojedu za rodiči na víkend nebo někam s kamarády na výlet jednou za měsíc a něco mi zbyde na případné extra výdaje, kdyby cokoliv (léky, něco se rozbije, nějaká kosmetika, hygiena atd…)
Přitom peníze má, plat má dobrý a ještě vždy vidím, jak mu nedělá třeba problém si najednou koupit mobil za 20 tisíc nebo případně koupit si nová sluchátka za 5 tisíc korun a tak, ale mně vždy řekne, že hold pokud na ty věci nemám peníze, tak prostě ať si to nekupuji. Ale pak si stěžuje, že nosím staré nebo obnošené věci nebo že o sebe nedbám…Rodiče mi nárazově přispějí více, když potřebuji, ale mám dva další sourozence, co studují na vysoké škole a hold se to prostě prodraží. Jako ted na léto mám aspoň ještě jednu brigádu, takže snad budu mít více peněz. Jako nedá mi to srovnávat třeba s mým minulým ex, který mi sice nekupoval všechno, ale třeba mi vždy něco přispěl nebo i ten oběd za mě zaplatil, ale současný přítel kolikrát očekává, že i ten oběd za sebe, dokonce i za něj zaplatím, když jdeme ven se najíst.
Kolenovrta nebrat!
Nevadilo by mi ani tak to, že to nedává peníze, ale to, že ti předhazuje kadeřníka, fitko, hadry atd. Tak hernajs buď mi dáš prachy a půjdu na okružní jízdu po obchodech, nebo se bez vycpat.
Tady ti chytrolini jsou nejlepší.