Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@yasmine5 Určitě, mně to jde nahoru pomalu, ten týden to trvá.
@Eremy Můžeš mít anovoluační cyklus. Tam většinou bývají takovéhle výkyvy.
@Eremy že v cyklu není ovulace. Jinak by bylo běžnější mít v první fázi teploty kolem těch 36,3 a po ovulaci kolem 37. Anovulační bývá buď se stále stejnými teplotami, nebo jsou tam velké výkyvy.
No snad se mi to rovná… kleslo to na 36.3 až 36.5 a drží se to už několik dní… tak čekám že ovu přijde… ![]()
@Eremy Tak to vypadá dobře. Někdy je ta křivka divoká, že to vypadá na anovulační cyklus, ale nakonec se „umoudří“ a ovulace přeci jen dorazí.
@Fima No jen mi nejde do hlavy, že přeci bez ovulace by nebyla menstruace ne, A já to naopajk dostala rychle dvakrát za sebou… jsem totuž chvilku po šestinedělí, tak se tomu ani nedivim… no a ovulační testy mi vyšly tak nějak čárka prostě ještě ne stejně silná jako kontrolní… tak bych to měla pokládat jako za negativní… ale jak to že MS tedy dorazila… to tam přeci ovu musela nějak proběhnout… ![]()
@Fima Tak podle všeho byla 14.12 jen asi jsme to nestihli sexík byl až večer 15.12 njn
@Eremy píše:
@Fima No jen mi nejde do hlavy, že přeci bez ovulace by nebyla menstruace ne, A já to naopajk dostala rychle dvakrát za sebou… jsem totuž chvilku po šestinedělí, tak se tomu ani nedivim… no a ovulační testy mi vyšly tak nějak čárka prostě ještě ne stejně silná jako kontrolní… tak bych to měla pokládat jako za negativní… ale jak to že MS tedy dorazila… to tam přeci ovu musela nějak proběhnout…
Nemusela. k ms dochází i bez ovulace. Někdy se stává že žena má vcelku standardní cykly a pak zjistí že jsou anovulacni. Já mám naměřeno 31 cyklů a z toho tři anovulacni, které byly stejně dlouhé jako ty ovulační až na to že ovulace neproběhla. Po ovulaci vždy k ms dojde do 17 dnů. To je jistota poměrně. Ale naopak přijde ms i bez ovulace, třeba trochu později a je slabší, ale přijde ( a někdy ne, to jsou ženy které mají ms párkrát za rok a to pak taky může před tím ovulace být i nebýt, prostě to spolu nesouvisí).
@Eremy píše:
@Fima No jen mi nejde do hlavy, že přeci bez ovulace by nebyla menstruace ne, A já to naopajk dostala rychle dvakrát za sebou… jsem totuž chvilku po šestinedělí, tak se tomu ani nedivim… no a ovulační testy mi vyšly tak nějak čárka prostě ještě ne stejně silná jako kontrolní… tak bych to měla pokládat jako za negativní… ale jak to že MS tedy dorazila… to tam přeci ovu musela nějak proběhnout…
Kdepak, ono je to mnohem složitější, ale když to budu chtít co nejjednodušeji popsat, tak MS je odchod děložní sliznice, ve které se neusadilo oplodněné vajíčko. Sliznice se znovu tvoří a postupně roste hned po každé další MS právě proto, aby byla přichystána, kdyby tam to oplodněné vajíčko bylo. Nezávisle na ovulaci. Kdyby se tvořila až po ovulaci, vajíčko by se nemělo kam usadit. Proto MS bývá i bez ovulace. Během MS odejde sliznice, která tam za ten cyklus narostla, případná ovulace v tom roli nehraje.
@Fima Díky, jsem si to myslela, neboť to některé holky v diskuzích pletly do sebe, že jako mají anovulační cykly a že to nedostály… přišlo mi to divné…
Ahoj holky, najdu jdem někoho kdo se v BT orientuje a mohl by mo říct co by vypovídala ma křivka?? BT jsem začala teda měřit - mela mi dojít MS 27.12 a od té doby nic. Tak jsem začala měřit od prvního dne jako by cyklu který měl byt, dle OVU testu byla OVU 5.1 (den před čisté bílý test, pak světla čárka 5,6.1 a pak 7.1 uas bílo). Tt jsem dělala také negativní. A dnes již 3tí den spiní tmavě hnědé až do černá (po utření nebo lehce na intimku pres den).
V pondělí jdu na gynda.
Tak snad mi nekdo zkušenější v měření BT objasni co by se dle křivky mělo cca s tělem asi dít.
Ahoj, řekla bych, že ovulace byla 7. ledna, takže teď máš 11 dní po ovulaci. Luteální fáze bývá tak 12 až 14 dnů, takže se ti asi rozjíždí menstruace. Pokud by špinění bylo delší dobu před rozjetím ms i v dalších cyklech, může jít o sníženou funkci žlutého tělíska a pak se doplňuje po ovulaci progesteron. To by měl posoudit lékař.
Ahoj holky, na womenzone mi graf podle teplot vyhodnotil ovulaci na 17.1. Myslite, ze je to správně? Trochu me mate ta teplota 18.1.,ze jeste neni tolik vysoká jako ty dalsi
Dekuji
@Anonymní píše:
Ahoj holky, na womenzone mi graf podle teplot vyhodnotil ovulaci na 17.1. Myslite, ze je to správně? Trochu me mate ta teplota 18.1.,ze jeste neni tolik vysoká jako ty dalsiDekuji
Mělo by to být správně. Po 6 nižších jsou tři vyšší. Ta první nemusí být příliš vysoká,někomu se zvedá pomaleji.