Mikrocie ouška

Napsat příspěvek
Velikost písma:
605
19.2.14 12:48

Ahoj, mám prvního syna s tímto problémem a šla jsem s rizikem do druhého ale nakonec se mi narodil druhý syn a je úplně zdravý - jsou od sebe o dva roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
19.2.14 12:52

mikrocie ouška

Jsou tady holky co maji víc děti a myslím, že jsou všechny v pořádku. Já jak už jsme psala, mám dvojčata (dvojvaječná) a jeden je Ok a druhý má tuto vadu. Ptala jsem se na to mnohokrát několika doktorů. Nebylo mi to nikdy jasný, jedno těhotenství tudíž co jsem snědla, vypila v jakém prostředí jsem byla, bylo pro oba stejné. Bylo mi vysvětleno, že se prostě jedna buńka při vývoji trošku hnula jinam. Jíný doktor mi zase řekl, že v ten den kdy se Honzíkovy vyvíjelo ouško jsem byla nachlazená, kýchnula atd. Další doktor, že na to nikdy nikdo nepřišel proč se to stalo a nakonec všichni ať to neřešim a jestli chci ještě další dítě ať podstoupíme nějaké vyšetření, že budeme mít jistotu jestli já nebo manžel nejsme nositeli nějakého genu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
19.2.14 13:12

Děkuju! trochu mě to uklidnilo. Jestli se můžu zeptat, jde u vás jen o mikrocii ouška nebo ho máte uzavřené(atrezie)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
19.2.14 13:15

I za druhý příspěvek děkuji, taky se pořád ohlížím co jsem udelala špatně, ale zrovna vy jste příkladem toho, že jde skutečně o náhodu, kterou člověk bohužel asi neovlivní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
19.2.14 13:21

mikrocie ouška

A můžu se zeptat kolik je let holčičce? Honzíkovy jsou 3 roky a od ledna je ve školce. Zatím je malej a svoje ouško neřeší, jenže co neni te´d bude později. Jsem zvědavá jak to ponese a co na to budou říkat děti ve školce. Má mikrocii a jestli na něj slyší nebo ne a jak to tam má zatím nevíme. Prý mu budou dělat ct hlavy až bude větší a pak budeme vědět co a jak. Zvážíme jestli vůbec půjdeme na plastiku nebo budeme volit spíš epitézu. Co jsem viděla fotky po plastice ucha byla jsem zděšena. Ale je to ještě spousta let, tak uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
19.2.14 18:07

Malý je teprve 10 měsíců, takže jí to zatím netrápí, to spíš já si s tím dělám hlavu. Máme stejné informace jako vy, ale malá nemá do ouška dirku a to nám právě pojmenovali jako atrezie=uzavření zvukovodu, jak je to s vyvynutím uvnitř samozřejmě také nevíme. Trochu mě udivuje, že se s tím v dnešní době nedá nic dělat:-[

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
21.2.14 13:51

Našla jsem na nejakych stránkách, že v cizině se maminky s dětmi každý rok společně scházejí, aby dětičky viděli i ostatní děti s oušky a maminky nasbíraly více zkušeností, myslím, že je to výborný nápad, ale nevím jestli by se to některé z vás také líbilo?:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
24.2.14 14:03

mikrocie ouška

Já bych se ráda zůčastnila, ale každá jsme od jinud. Takže nevim jak by se řešilo místo. jinak my rádi přijdeme. Jo a náš Honzík taky nemá dírku do ouška.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
1.3.14 15:04

No asi by bylo dobrý kdyby se nás přidalo víc, tak uvidíme, pak by to chtělo nějakou zlatou střední cestu:) muzu se zeptat odkud jste?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
1.3.14 20:37

I já bych se určitě přidala a brala nějaký ten sraz, my jsme z Brna :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
1.3.14 20:40

mikrocie ouška

My jsme z Vysočiny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
1.3.14 22:28

Tak my jsme trochu z ruky…plzeňský kraj, ale když se domluvíme, i tak rádi přijedeme:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
31.3.14 17:39

Milé maminky, ještě bych se ráda na něco zeptala. Četla jsem tu od některých z vás, že vám díky ousku dělali v porodnici nějaké komplexnější vyšetření jako kardio, vyšetření ledvin atd. V nejakem článku jsem se dočetla, že to spolu opravdu mnohdy souvisí, ale nám žádné takové vyšetření nedělali. Máte s tím nějaké zkušenosti? Dělali to vaším dětičkam a jak to dopadlo?

Předem děkuju za jakékoliv informace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
7.7.14 00:08

Microtia/Atrecia

Ahoj, dlouho jsem se snazila najit nejaky chat room v ceske republice, ktery se zabyva touto problematikou. Mam 5-ti leteho syna, ktery se narodil s Microtia/Atretia. Byly jsme z toho s manzelem v soku, protoze vsechna predporodni vysetreni byla v poradku.Moje situace byla o to tezsi, ze ziji v USA an nemam to rodinu.
Minuly mesic jsme absolvovali plastickou operaci v Beverly Hills s Dr. Sheryl Lewin. Zvukovod jsme neotevirali, jelikoz to ma velka rizika a nas syn slysi na prave ucho normalne. Muj nejvetsi zivotni zazitek bylo videt synka s obema usima… Nic se tomu nevyrovna
Jestli mate nejake dotazy, rada na ne odpovim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
7.7.14 11:51

ousko

Ja bych se rada zeptala jak operace probihala. Jak dlouho a to mu udelali ousko z ciziho materialu? nebo z vlastniho tela? a jak ousko vypada? Slysela jsem, ze tady v cr nejsou vysledky nic moc. mohla bych poprosit o fotku? klidne do zprav. v cr delaji plsstiku az kolem 10 let, tam uz takhle brzo? dekuji mockrat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí