Milenky sem nová diskuze

Napsat příspěvek
Velikost písma:
76321
12.7.26 01:04
@jege píše: Více

Balím až zítra, odlítáme v podvečer, takže není důvod sedět od soboty na kufru.
Na přesuny jsem zvyklá a sbaleno mám do půlhoďky.
Takže teď ještě s pílí usilovnou zpracovávám plodiny, které na mě týden určitě nepočkají.
Tj levandulovo-borůvkovou zmrzlinu, ta už je tedy hotofson, a aktuálně poslední várku meruňkovo-paprikového chutney. :P
Obojí famózní! :pankac: :palec:
Kde je Lorre, vy ostatní hotovkáři nedokážete docenit haute cuissine! :cert: :cert:
Em vyplňuju mezičasy, kdy se dusí, nechavá probublávat a tyhle etapy, přičemž přítomné plevely a hmyzy opatrně obcházím.
Nech brouka žííít… :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
12.7.26 07:04
@sirikit píše: Více

A ja to vidím spíše tak, že chtěl maník ukázat jen gesto podpory a zájmu. Velrybata otce mají, ale vzhledem k tomu, že má Velryba milence asi na něj nijak moc nespoléhá. Tím neříkám, že by to Kačák dotáhl do doslovného konce.
Mě by to teda nijak nepobouřilo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76321
12.7.26 07:46
@Centropen píše: Více

Chápu, každý má samozřejmě jiné hranice vnímání těchto jemných nuancí.
Svého času mě zaujalo, že Velryba nemá problém vypadnout klidně každý měsíc na víkend (s milencem), o děti se v té době staral jejich tatínek.
Což by si s nefunkčním protějškem těžko mohla dovolit, takže mě ten údajný Kačákův výrok praštil do očí okamžitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2684
12.7.26 07:55
@jege píše: Více

Perly to právě nejsou, to je jiný materiál ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2684
12.7.26 08:02

Tvl. nechceš už jí dát pokoj a strčit si tyhle nenávistný pindy pod svůj psí ocásek? Nebo se specializuješ na likvidaci lidí procházejících rozchodem? Hrdinka, která nahlašuje, sama kritiku nesnese, se tu vozí po lidech? Nebo máš kamarády mezi adminy a spoléháš na to, že ti to projde? I my ostatní umíme zmáčknout tu ikonku s trojúhelníkem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15230
12.7.26 08:22
@Centropen píše: Více

Ja si přesně tohle myslím. Že Kacak chtěl udělat gesto. Ma Velrybču rád a věřím, že ho naštve, když někdo šikanuje dítě člověka, co má rád. Tak řekl, co řekl. Ale ve skutečnosti by to nedotahl :nevim:… Ale s čím souhlasím se @sirikit, že Velrybča něco nakousne a napíše nesrozumitelne a asi si to máme domyslet, nebo doptat se :nevim: :think:. @Cvrček4576 to myšlení asi má stejné a umí to. Já ne :lol:. Většinou nechápu :lol:. Ale tak je to diskuze tady a každý si může psát co chce ;) :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38160
12.7.26 08:26

Tak velká část milenek řeší, jak se urvat a naplnit název diskuze. Nakonec - čekal jsem, že se tu najdou geniální rady na tohle téma - viz nedávno diskutovaný exkluzivně upravený povoz v lůžkové úpravě. :D
Velryba tu vysloveně psala, že takový stav je v jejich případě poměrně vzácný. Jestli v tý chvíli hlídá Vorvaň, nebo babi mi uniklo. :think: :nevim:
Vorvaň u psychloga:
„Jak se dnes cítíte?“
„Vorvaně.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24242
12.7.26 08:41

Zajimavy kombinace. Ja mam treba levanduli jen na okrasu, beztak je to lavandin nebo jak se jmenuje ta náhražka. Ja to kuchtěni a bydlenkovani v sobě nemam. Vzpomínám, jak jsem byla u kámošky, kdyz deti byly maly a jeji manžel se tak roztáhl v kuchyni a povídá “podivej, jakou jsem ji zaridil kancelář”. Myslela jsem, ze mu v tu chvili jednu vrazim. A jiny kolega “vtipkoval”, ze ji založil mail @plotna.cz. Mozna ten odpor vypěstovala trochu u me i moje mama, ktera me nutila jako holku ve 4.patre, jak jsou šňůry vystrčené daleko před balkon, věšet prádlo a dávat na jeden kus kolíčky stejne barvy. Kytky, zahradu, kočky, to jo, o ty se staram rada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76321
12.7.26 08:55
@Arturie píše: Více

To s tou zmrzlinou se zmínila holčina vedle v uzavřence, že byli někde na ubytku v soukromí a paní majitelka jim nosila levandulovou zmrzlinu.
No a znáš mě, experimentátor. :oops:
Loni jsem dělala levandulový sirup, mám několik docela vzrostlých keřů, takže suroviny dost, a včera jsem se zrovna chystala ostříhat odkvetlé květy.
Na tu zmrzlinu jsem potřebovala malou misku květů, tak jsem vybrala ty ještě plně kvetoucí a macerovala je ve smetaně, receptů je plný internet, pro barvu jsem přidala hrst borúvek.
Dobrota, zas něco úplně jiného.
A recept na chutney mám zas od jiné kámošky z uzavřenky, ten jsem ani nikde na netu nenašla, a tři dávky z loňska zmizly bleskově.
Jak jsem mlsná, tak tohle mě fakt ba. :dance:
Zvláště teď ty zmrzliny - úplně jsem opustila cukr, sladím čekankou a milujem to v rodině všichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76321
12.7.26 09:04
@Cvrček4576 píše: Více

Vždyť zkus. ;)
Co „vám ostatním“ brání? :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24242
12.7.26 09:18

Zmrzlinu vůbec nejím, ale to chutney bych snědla na posezení. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
265
12.7.26 09:21

Nech to být, o nic nejde. ;) Byla to jen vzpomínka, která se vynořila v souvislosti s tím, že dítě nemá rádo školu. Stejně tak si například vzpomenu, co měl první společný víkend k snídani, jaké si dal večer pivo, apod. Nic z toho nemá a nemůže mít jakoukoliv zásadní pointu, která by uspokojila oko čtenářovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76321
12.7.26 09:25
@Arturie píše: Více

Chutney je bomba!
Kombo červená cibule, žluté papriky, meruňky, tymián, pepř, chilli papričky… při prvním čtení receptu jsem měla obočí vyjetý o pět cenťáků, ale postup jsem přesně dodržela a fakt skvělý, miluju to!
A ještě pak z rajčat dělávám rajčatové s rozinkami (!), to se mi taky jako recept moc nezdálo, ale mělo to skvělé hodnocení, tak jsem zkusila a pak ještě várku přidělávala.
K masu, do tortill a podobně nemá chybu! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2684
12.7.26 10:37

Však se neboj, ona se příležitost najde :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76321
12.7.26 10:43

To budeš za celou dobu mého působení zde první, komu se povede mě sestřelit, a že se mnozí snažili hodně. 8)
Výzva Sirikit. :mrgreen:
Chudáci admini. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová