Mimčo v únoru 2012

• Otevřená skupina

Téma pro všechny, kdo čekají příchod miminka v únoru 2012

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2282
3.7.12 16:07

Holky, dalsi otazka na prikrmy :-D Za par dni mam male zacit davat maso, dneska jsem prohlizela sklenicky v obchode a kazda druha je plna celeru, soji, rajcat atd a to i ty od 4 mesicu, jak to resite?
Samozrejme, ze si nechci z male udelat sklenikovou kytku co nic neji, ale takovyhle hnusy ji fakt davat nechci :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1191
3.7.12 21:14

Petulina, popravdě tohle já neřešim.. dávám mu vše, kupujeme hlavně věci od Hami a Hipp a všechno mu chutná a baští dobře.
Kdybych měla všechno kontrolovat, tak bych se z toho zbláznila..
A když jsem se teď byla podívat na složení toho masíčka od Hipp, tak tam je: krůtí maso 40%, pitná voda, vařená rýže a řepkový olej.
Jinak nejvíc Eliáškovi chutná od Hami zeleninka s králíkem a tam se předpokládá, že třeba celer a rajčata budou, ne?
Jinak jesti jí to nechceš dávat, pak doporučuju si vše dělat doma..uvařit třeba mrkvičku nebo brambor, kuřecí prsa a pak vše rozmixovat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
10.7.12 09:08

Ahoj holky, jak valcite?
Mala se naucila spat na brisku, ale zpatky ji to samotne nejde, takze se vecne budi a potrebuje otocit na zada, ale v minute je zpatky na brise :-D Takze je vecne nevyspala, musela jsem zavest jeste dopoledni spanek, jinak by se uknourala :zed:

Najely jsme uz na maso, plus ted druhy den dopoledni ovocnou svacinu a vsechno zvlada v pohode, je to otesanek, sni na co prijde :-D Ale vubec nepribira, zastavila se na 6kilech a vic ani tuk :nevim:

Doufam, ze se mate vsechny fajn :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
10.7.12 10:49

Ahojky,
Lukášek se teď taky naučil spát na boku a na bříšku a jinak prostě neusne, nejlíp, když má ještě hlavu zabořenou mezi mantinel a matračku :).I v kočárku musí být na boku. Otáčí se zatím ale pořád jen na pravý bok a z toho na bříško, takže ten levý spolu trochu trénujeme.

Co ho dokrmuju Sunarem, tak je mnohem spokojenější a dokonce za týden přibral 450g, tak musíme trochu zvolnit, ale on prostě vypije, co mu dám, i kdyby mu měl prasknout žaludek :).Kojím tak 6× denně (to vypije kolem 100ml) a 3× denně ho dokrmím 130 ml Sunaru (to do něj vždycky zahučí během minuty).

Dneska jdeme na 5.měsíční poradnu a třetí hexu s druhým prevenarem, tak snad nebude mít zase horečku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1191
10.7.12 11:28

Ahoj holky..
my taky válčíme.. už jsme na dopolední ovocné přesnídávce a polední polévce, baští taky jako blázen a přibírá tedy až až..
jediné, co se mi zatim nedaří odbourat, je noční jídlo.. :( myslim, že toho má přes den až až a v noci už by určitě jíst nemusel..budí se vyloženě ze zvyku a ne hlady. Jelikož nám začalo usínání podle knížky vycházet a malej opravdu po uložení do postýlky bez kňourání usíná, chtěla jsem to zavést i v noci, prostě ho nechat vyřvat, aby zjistil, že nic nedostane..
nejhorší je, že jsme přeci jen v paneláku a máme kolem sousedy, sice to jsou starý babči a zdi jsou tu silný, že ho když pláče neslyšim skoro ani vedle do obýváku, ale stejně… někdo třeba řekne, že je na to ještě moc malej, někdo krmí v noci do 2 let, ale podle mě při takovém množství jídla přes den a v tomhle věku už by klidně měl spát celou noc..
navíc chce v noci chovat a chtěl by k nám do postele, to je jedinej problém, proč se budí :(
JInak my dnes razíme na tu kontrolu na gasto, kakání se lehce lepšilo, aspoň už nejsme na rource, ale zase se mu i s lactulozou pěkně zahustila a kaká už normálně pevný hovínko..

Ivčo, tak držim palce, ať pěkně zvládnete prohlídku a očkování.. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
10.7.12 15:15

Ahoj holky,..mi taky celkem válčíme- s přikrmama. Zkoušim vařit doma, ale přijde mi, že ji to nechutná- jako to domácí :( -plive to a nadavuje:( a když ji dám kupovanou skleničku, tak to ji zbaští.. pořád se pak ještě dojíždí ale mlíkem. Včera jsme to měly dokonce naopak, nejdřiv mlíko a pak příkrm,– páč když jsem ji ho dala jako první, tak to plivala, prskala a vztekala se u toho.. :nevim:
Ovocku jsem už zkusila taky,– to nestačim nabírat lžičky :lol:
Verčo- já si myslim, že by už v noci baštit nemusel, když toho sní už tolik přes den..A dudlika nechce, když se ti v noci vzbudí?
Jinak, už se krásně točí na bok, s čím dál menší pomocí to zvládne i na bříško:) ale že by jí to nějak nadchlo..to zatim ne e..
Jo, ještě bych vám ráda oznámila, že z Adélky bude v srpnu malá družička a bude mít „normální“ rodinu.. - ne že bysme ted nebyly, ale.. Budeme se brát!! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
10.7.12 15:31

Leni gratulace ke svatbe :kytka:
Ja male zatim varila jenom jednou domaci, udelala jsem cuketu s bramborem a chutnalo ji to, z ceho ji navaluje je hami spenat s bramborem, takze ten nedavam. Ovocne presnidavky mam nejake koupene a par jsem udelala domacich.
Mlikem uz ji nedokrmuju, sni 120g sklenicku najednou tak mi prijde zbytecne ji jeste rvat mlikem, ale mozna proto mi nepribira :nevim:

Verco, taky si myslim, ze v noci uz by mohl vydrzet a spat…kdyz se mi v noci obcas mala vzbudi tak ji zkusim dat caj nebo dudel a pak ji ignoruju a usne…nastesti se v noci vzbudi uz jenom vyjimecne :dance:

Ivco, mala by toho taky snedla kolik bych ji dala, flasku cuca dokud tece, byla by schopna vytahnout snad litr :-D At vam dobre dopadne ockovani ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
10.7.12 18:16

Ahoj holky. Leni moc gratuluji ke svatbě :kytka:.Adélka bude krásná družička :).Jinak my zatím příkrmy nedáváme, doktorka říkala, že pokud mi spinká celou noc, tak by ještě počkala a začala s nimi až od 5 měsíce :nevim:. Jinak malá se mi začala otáčet ze zad na bříško (2.7. a to měla přesně 4 měsíce) :dance:. Už se snaží otočit i zpátky, ale zatím ji to nejde. V noci už taky spinkáme na boku :potlesk:. Jinak už máme 6,9 kg a né a né se ta váha zastavit. Tak nevím, asi budeme mít otesánka :lol:. Holky, už máte některá prcka ve sporťáku? My už se totiž do hlubokého nevlezeme, malá má hlavičku natlačenou v té hluboké korbičce úplně v zadu a nohy má zapřené. Tak asi budeme muset dát sporťák, ale zdá se mi to moc brzy :nevim: :(. Tak bych chtěla vědět, jak jste na tom vy. Verčo, já si taky myslím, že už by Eliášek v noci jíst nemusel. Má přes den docela dost jídla. Nechce třeba dudlík, nebo pití? Snad to brzy odbouráte, držím pěsti :hug: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
10.7.12 18:52

Kattarina ja malou do sportaku jeste nedala a zatim se mi do korby vejde, mame dlouhy kocar…kdyz chce koukat ven, dam ji na brisko, ona vsechno vidi a je spokojena, ale jestli tam mas malou narvanou, tak do sportaku bych klidne sla, jestli jde do lehu tak proc ne ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1191
10.7.12 20:52

Ahoj holky..
Leni, já taky moooc gratuluji ke svatbě.. :kytka: to je paráda!!
Kattarina, já mám Eliáše ve sporťáku už 14 dní a je maximálně spokojenej.. jde to položit do lehu, takže když usne, jen ho položím a pak zase do sedu. Nemůžu si to vynachválit a Elí mi konečně přestal řvát, protože konečně vidí.. :lol:

S tim papáním v noci, opravdu by teda nemusel, ale vůbec nevim, jak to udělat..:( možná pojedu na víkend na vesnici k rodičům zase a nechám ho tam vyplakat..
Dudlík většinou pomáhá, čajík nebo vodu taky dávám, ale větší problém je, že pravděpodobně opravdu rostou zuby, protože v noci nebyl k utišení, já přes den naprosto hotová a máme doma totálního kňouru… pořád si rve ruku do pusy (úplně jinak než jindy), jakoby opravdu brousí..
Takže nevim nevim, jak to dokážu odnaučit jíst v noci, když on si tim pravděpodobně jen kompenzuje bolístku.. stejně mi nespí ještě celou noc.. :,(
Ale jestli to bude dnes jako včera, tak mu šupnu Nurofen, ať máme klid.. :(

CO se příkrmů týče, Elí baští fakt všechno, je děsně spokojenej se vším, doma jsem dělala zatim ovocné přesnídávky - jablíčko s broskví, jahůdky a maliny..všechno to má mamka na zahrádce a fakt šíííleně mu to chutnalo. Dneska jsem mu do toho rozmačkala i jeden piškůtek.:)
Jo a taky jsme byli na té gastroenterologii, takže jsem se nedozvěděla nic nového, mám dávat do jídla oliv. olej - což dělám, do kašičky dát máslo a laktulozu 3× denně…takže to jsem si mohla naordinovat taky, že..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
10.7.12 22:35

Ahoj holky!
Leni, taky gratuluju ke svatbě! U nás to je docela v pohodě. Já sem ze začátku taky dělala mrkvičky a ostatní zeleninu a taky jí to nechutnalo. nadavovala se a plivala to. A od té doby co kupuju ty skleničky tak taky v pohodě. Taky sem zjistila, že malé moc nemůžu dávat mrkev, protože je po ní chudinka celá ucpaná a nemůže se vykakat :,( tak dávám všechno ostatní :nevim:
Jinak ta naše rošťanda chce pořád jen sedět. když ji chytnu za ručičky, okamžitě je vsedě-mamka do mě pořád hučí ať to nedělám, že si pokřiví páteř…ale co mám dělat, když se vleže vzteká?!Taky se pořád kulí na břicho, ale opačně se jí to zatím nedaří…Chtěla sem jí dám už sporťák, protože do korby už se tak tak vleze, ale když jí to dám do polosedu, tak se stejně přitáhne a sedí. Tak nevím. jak to máte vy holky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
11.7.12 06:09

Ahoj holky,

Leni, taky gratuluju ke svatbě :kytka:

My máme po očkování opět horečku :| měl 38,5,tak jsem dala Nurofen, teď ráno jsem ho měřila jen ušním teploměrem, tak se zdá, že to kleslo, už ani nebyl tak horký, tak snad to zase nezačne stoupat. Celou noc nemohl pořádně spát, pořád se kroutil a budil. Chudinka moje, kdybych to tak mohla vzít na sebe :|
Jo a protože naše doktorka má dovolenou, tak nám dali jen to očkování a vůbec neudělali 5.měsíční prohlídku, to jsem se docela divila.Na další kontrolu jdeme až za měsíc. Alespoň že mám doma váhu. S příkrmy si snad nějak poradím sama.

Sporťák už máme připravený a co nevidět ho taky použijem. Do hluboké korby se sice ještě chvíli vejde, ale v tomhle horku mu bude asi lépe ve sporťáku, protože se dá celá zadní část odepnout a bude mu to pěkně větrat.

Do sedu se mu ještě tedy nechce, ale na bříšku by byl pořád ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
11.7.12 06:42

Ahoj holky,
tak dneska velkej úspěch :dance: naše malá vydržela celou noc bez krmení :dance: spala od osmi od večera do šesti do rána :dance:
Jinak my jdem na očkování příští týden, tak jsem zvědavá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1191
11.7.12 08:47

AHoj holky..
Ivčo, ještě, že už to máte za sebou..je to vždycky hrozný, jak bys mu chtěla pomoct a vzít vše na sebe.. mám to stejně..:(

Marti, jen tiše závidím!! My poslední dobou nespíme v noci nic moc, budu to fakt svádět na zuby, protože se zase uklidnil až když jsem mu dala Nurofen, jinak děsnej řev.. musim si dnes dojít do lékárny pro ten Calgel..snad mu to aspoň trochu pomůže..
Jinak manžel mi dnes v noci opravdu pomohl..jelikož jsem minullou noc skoro nespala, včera celý den v zápřahu, byla jsem pěkně přetažená, chtěla jsem strašně spát, ale bolela mě hlava a dvě hodiny jsem ležela v posteli se zavřenýma očima a ne a ne usnout.. tak mi řekl, že se o malého bude starat a já si vzala prášek na spaní a šla si lehnout do obýváku.. probudila jsem se až ráno v 7, když manžel přišel s malým, že už jsou vzhůru… byla to docela bašta!! :)
Jo a Marti, s tím sedem to máme stejně.. někdy ho už i zapřu kojícím polštářem, on třeba i leží a chytne se rukama za deku a chce se posadit, ale ještě mu to jde jen na půlku třeba, tak se děsně vzteká.. možná by se to dělat nemělo, ale jelikož je pak spokojenej, že vidí, tak ho nechávám. Nehledě na to, že v 6 měsících by dítě mělo sedět s oporou a nám už na ně docela tahne..:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
11.7.12 13:53

No právě…u nás je to to stejný. proč bych ji tak neměla dávat když je pak pokoj :lol: když sedí zapřená, tak chvíli vydrží, ale pak se začne kymácet jak po deseti pivech :lol: je to sranda.
Jo a holky, už dáváte polívku? Mě se zdá, že to psala Verča?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny

Členové skupiny