Mimčo v únoru 2012

• Otevřená skupina

Téma pro všechny, kdo čekají příchod miminka v únoru 2012

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11219
14.7.12 06:11

Tak včera večer Lukášek vyřvávací metodu moc pochopit nechtěl. Trvalo to přes hodinu a pořád stupňoval. Tak jsem si řekla, že má třeba žízeň a zkusím ho dokojit. žízeň to nebyla, chtěl se jen uspat, jak se připojil, tak začal zavírat oči a vytuhnul. Poslední dobou se tohle děje docela často, tak doufám, že nedospějeme do fáze, kdy jinak než u prsu neusne.No jednou to skončí, prsa mi věčně žužlat nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
14.7.12 20:17

Holky, tak naše malá je taky strašně akční! V noci když spí, tak sebou pořád vrtí a kope nohama, že se nedá spát, prostě hrůza :cert: A ráno vstává už v šest a začne pískat a píská a píská…takže sem nevyspalá, no hrůza. Dneska jsem jí zkoušela udělat banánovou kaši od Hami a taky nic moc, tak já už nevím… :nevim: Zeleninka jo, ale ostatní ovocný bašty, ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2506
14.7.12 23:58

Ahoj, je spousta maminek, které soutěží se svými dětmi na různých fotosoutěžích, kdybyste náhodou byly jedny z nich, přijďtě, rozjela jsem novou skupinu na vyměňování hlasů. Kdyby ne, prostě tu zprávu ignorujte :)

https://www.emimino.cz/…ovani-hlasu/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
15.7.12 05:56

Tak dneska to bylo v noci taky docela náročné. Lukášek nejdřív ne a ne usnout, podařilo se mu to v 9,pak se v 11 probudil na jídlo, znovu v půl 3 a v 5,neustále se taky vrtí a heká, že u toho nejde spát. Už si pomalu říkám, že ho snad dám spát do pokojíčku, aby mě to nebudilo.

Včera snědl půl skleničky mrkve a docela mu to i chutnalo, akorát nevím, jak moc ho to zasytí. Když sní celou skleničku k obědu (125g),tak už mu nemusím dávat mlíko? Stačí třeba jen zapít čajem? A kolik by měli u těch příkrmů ještě vypít tekutin? Lukášek moc pít nechce, maximálně si vezme 40 ml čaje jednou za den, tak mi to k sunaru a mrkvičce přijde už málo, ale stále ještě tak 7× denně kojím.
Dneska ho budu po týdnu vážit, tak se trochu bojím, kolik zase přibral. Minule to bylo dokonce 450g za týden, ale tu lahvičku se sunarem prostě chce a nejradši by po každém kojení vypil ještě 200 ml sunaru. Já mu míchám 130 ml a teď mu tam dávám o jednu odměrku méně, ale o to častěji chce pak jíst, tak to taky není řešení. Je to náš otesánek a chce asi všechny dohnat a předehnat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1191
15.7.12 10:38

Čauky holky..
chtěla jsem Vám včera plná dojmů psát, ale večer jsem byla tak vyčerpaná, že už jsem ani neměla náladu.
Nicméně tedy, jeli jsme k manželovo rodičům, abysme tady malého nechali v noci spát v jiném pokoji a nechali ho brečet, aby se naučil spát celou noc. V knize píšou, že většinou po přestěhování do samostatného pokoje spí děti líp a světe div se, Eliáš spal od 7 večer do 6 ráno. Jednou si v noci brouknul, ale hned se zase sám uklidnil.. takže jsme byli úplně u vytržení..
No ale dnešní noc byla oproti tomu opět horor..plakal s přestávkama skoro 2 hodiny, chodila jsem k němu po 10 minutách, po hodině jsem mu dala dokonce Nurofen, protože to už jsem fakt nevěděla, jestli ho něco bolí.. ale nebolelo, protože se neuklidnil a řval si vesele dál..pak to ale nakonec vzdal a usnul, v 6 ráno opět vysmátej a vyspanej..chce to holt vytrvat, no.. ale jíst už mu tedy nedávám nikdy, to ať si řve jak chce, v 6 měsícíh budeme mít 8 kg, to je úctyhodný, hlady rozhodně netrpí, takže tak.. no mazec, fakt! Ale aspoň, že jsem natolik rozhodnutá, že to prostě musim vydržet. Někdy je úplně evidentní, jak to to dátě na nás zkouší..
Ivčo, jestli ještě tolik kojíš, tak těch tekutin tolik nepotřebuje, ale třeba mě vypije Eliáš kolem 200-250 vody nebo šťávy za den. Pije skoro pořád..přijde mi i, že si tim chladí ty dásničky. A jestli má Lukášek potřebu se dojídat stále sunárkem, tak mu to neupírej, to je jasný, že to chce všechno dohnat.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1191
15.7.12 10:42

Jo a ještě poznámka k mému večernímu vyčerpání, ale víkendy u tchánovců jsou pro mě prostě jednim slovem UTRPENÍ, připadam si neustále jen jako cizí člověk - ne jako Eliáškova matka! Šíleně si malého přivlastňují, jak kdybych neexistovala, jen jsem splnila úkol, že jsem vyprdla dítě a tim to končí.. veškerá naše výchova a rituály jsou špatný, když kňourá nebo brečí, tak je to určitě tim, že má hlad a nebo je počuranej, bez ohledu na to, že třeba před 10 minutami jedl nebo byl přebalenej.. no, masakr!!! Sice jsou šíleně hodný, ale někdy až příliš a mě to úplně leze na nervy! Kdo to má podobně, pochopí!! :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
15.7.12 15:50

Ahojky, Verčo chápu…jen to u nás neni tak hrozný. Nejhorší je, že to dělá i moje babča. Jsem z toho vždycky na větvi:((( byly jsem tam včera, a taky jsem byla vyřízená, malá taky.. nejhorší je, že když takhle někam jedem, tak ji furt jenom tahaj, babka je na to nejhorší! Nezájem, že by měla spát, nebo si chtěla hrát vleže- vždyt ji musej bolet zádíčka, když ji furt někdo tahá a má ji na klíně vsedu. A když už si teda „vybojuju“ ten kočár, aby usnula, tak ji MUSÍ vozit ona ale furt na ni mluví a pak přijde s tim, že nespí.. to rostu!!!A tchyně to samý-nechápu co to je za blbej zlozvyk-mluvit na dítě, když ho uspáváš a ono řve jak tur!! To samý s jídlem- ty už si jedla v jejim věku to a to… proč ji to taky nedáváš.. Prostě ji tim ještě nechci zatěžovat!!
No, moučnivka nejspíš ustupuje.. ale malá od tý doby co ji má, strašně špatně spinká přes den:( Už byla naučená na usínání sama, bez flašky a ted tak ty 3dny, je to katastrofa! Včera spala cca 1hodku za celý den:(
A ještě mi přijde, že po tý zelenince k obědu, má dřív hlad- že ji to tolik nezasytí, a to ji sní celou-tu malou a za 2h řve hlady:( jak to děláte vy? dokrmujete ještě mlíčkem potom? chci to odbourat. a to samy dopol. s ovocnou přesnídávkou…
Hezký zbytek neděle:) papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1191
15.7.12 19:44

Je to tak, Leni…s prarodičema je prostě zle.. já mam tchánovce ráda, ale co se malej narodil, nějak nám to spolu neklape. Ale manžel mě naštěstí včera podpořil, když jsem se mu vykecala a řekl mi, že jsem prostě máma já a že si žijeme svůj život, ať na ně se*u..:)tak mi trošku dodal energii, já jsem se uklidnila a dneska jsem si s malým dělala, co jsem chtěla:)
Leni, Eliáš mi spí za celý den většinou jen 3× půl hodiny, takže celkem hoďku a půl, takže chápu, že když jsi byla zvyklá, že malá spí, tak teď je to boj, když najednou ne..
S těma přesnídávkama: nám teda ta sklenička ke svačině i k obědu stačí. Odbourala jsem flašku a další jídlo dáváme až za 3 hodiny. Ale bohatě oběd zapijeme šťávou..
Dnes jsem poprvé dělala zeleninový příkrm doma. Kuřecí maso, brambůrek, mrkev, trošku celeru a petržele. No, že by mu to nějak jelo, to teda ne..při každým polknutí hodil tak šílenej ksichtík, ale on je prostě skvělej strávník a všechno to statečně spapal.. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
15.7.12 20:44

Veru, já to mám to samý. Ale je to o to horší, že bydlíme s tchýní pod jednou střechou… :cert: fakt mazec!!!taky si připadám jak kdybych byla cizí ženská a ona její matka. Třeba jí mám na dvoře v kočárku a chystám se jí uvozit, aby usnula a ona hned přiběhne, vyrve mi kočár z ruky a začne ho vozit ona.Tak to mám vždycky tlak 220!A nebo když malá třeba brečí, tak hned přilítne, co že se jí to zase stalo…Tak si říkám:„co by se jí k…a mělo asi stát, tak prostě brečí no?!“jako hrůza! už mě to začíná pěkně s..t a říkám si, jestli sem neudělala, chybu, že sem si nedupla ještě před svatbou a neřekla, sem, že tam bydlet nechci, že chci bydlet sama…tak teď mám o zábavu ještě tak nejmíň 30 let postaráno :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1191
15.7.12 21:09

Marti, věř, že Ti rozumim víc, než si myslíš..My v podstatě bydlíme taky pod jednou střechou. Máme totiž byt přímo přes chodbu naproti nim. Pro ně je ten byt sice jen přechodnej, když nestihnou z práce dojet domu, ale stejně mi přijde, že jsou tam pořád. Já už jsem stanovila hranice aspoň tak, že jsem řekla, že budou hlídat 1× týdně v den, na kterým se předem jasně domluvíme. Takže aspoň takhle jsem si pojistila, abych se z nich nezbláznila. Ale stejně jsou to nečekaný návštěvy a ťukání na dveře a tohle nám koupili a tohle nám uvařili a upekli - jak kdybych já asi nebyla schopná uvařit a nakoupit.. :zed:
Naštěstí stavíme barák, takže výhled dvou let budeme konečně relativně daleko (na druhým konci města) a já si třeba trochu oddechnu.. Ta jejich přehnaná péče a neskutečná laskavost mě dokáže snad rozčílit víc, než kdyby si nás asi nevšimli..jasně, rouham se..ale…
Takže, Marti, cítím s Tebou!!! Fakt!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
16.7.12 06:53

Ahoj holky,
tak to si umím představit, jaké to asi s těma babičkama je.My jsme naštěstí společné bydlení včas odmítli, protože jinak by to bylo u nás taky hodně veselé. Tchýni nemám, ale moje mamka s babičkou si vystačí. Mamka přijde jednou v týdnu vozit, což je super a jsem ráda, že si trochu odpočinu a většinou k nim jezdíme v sobotu na celý den, aby byl Lukášek na vzduchu. Večer, ale jedeme s manželem už rádi domů, protože nám některé věci taky nesedí a je to přesně tak, jak píšete.
Manžel se ho snaží uspat venku v kočáru, malej klasicky řve a pořád tam do toho někdo leze a komentuje: brácha několikrát prohodí, že je to „histerické dítě“,babička s dědou na něj šišlají a řeší, co se mu stalo, že tak brečí, jestli nemá hlad a jestli už mu nerostou zuby :roll:.Když si hrajeme a cvičíme na dece, tak mi neustále říkají, jak ho trápím a že ho to štve a ať ho dám do houpačky (ve které mimochodem skoro sedí - přikládám ilustrační foto) a nebo že si ho pochovají (způsobem, který se mi vůbec nelíbí).Něco jim vysvětlit moc nejde, mají vždycky svojí pravdu a oni přece taky vychovali děti. Jenže každé dítě je jiné a já ho prostě znám nejlíp a vím, že když je například unavený, tak se sice s babičkou ohromně baví, ale za minutu je z toho šílený řev a jen tak neusne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1191
16.7.12 08:33

Holt je to všude stejný..
dneska zase v noci malej plakal, tak jsem se ráno rozvěděla, jestli by nebylo dobrý mu dát v noci flašku..tak jsem jí řekla, že asi kvůli tomu, že mu nechci dát flašku pláče a že ho chci naučit spát celou noc.. tak jsem zase sklidila kritiku, že to teda neví, že má určitě hlad..
Tak co jsem si opravdu za tu dobu už ozkoušela je to, že fakt nemá hlad..5 velkých jídel denně, z toho 3 příkrmy mu teda fakt stačí, nehledě na to, když jsem mu dala v noci najíst, nikdy mi pak nechtěl jíst ráno..
tak už jsem řekla, že snad vim, co je pro něj nejlepší a že to je naše věc!!!
Už toho mam fakt po krk!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1191
16.7.12 08:37

Holky, furt tady píšu jedno a totéž dokola, ale ono to prostě musí ze mě ven!! Jsem jak sopka a fakt jen čekam, až to nevydržim a totálně vybouchnu.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
16.7.12 11:27

Ahoj holky. Jak tak čtu, tak vás můžu uklidnit, že to opravdu všude stejné :) .My to máme podobné jako vy. Přítel se pořád nechtěl nikam stěhovat, chtěl zůstat u rodičů (měli jsme tam jeden pokojíček a bydleli jsme tam s jeho rodičema a ještě s babičkou a dědou), takže žádná sláva. Nikdy nic nechtěli pomoct a pak jsem jen slyšela od tchána, že nic nedělám atd… Nakonec jsme se přestěhovali a jsem za to nesmírně ráda. Teď máme malou a když k nim přijedeme, tak to je pořád jen, ona hrozně slintá, to budou asi zoubky (slintá asi tak od 1 měsíce, zuby nikde, ale pokaždé slyším, že to budou zoubky, a to už malé bude 5 měsíců, takže už je to na hlavu :twisted:. Potom pořád jen slyším, jak Terezka veliká a baculatá oproti Valentýnce (to je malá od švagrové, je o 16 dní starší než Terka), jenže Valentýnka se narodila s porodní váhou 3400 g a zhodila na 2700 g, takže asi nikdy nebude taková jako Terča, která se narodila a měla 3890g a shodila s bídou na 3660g. Takže doufám, že mi rozumíte :). A to je pořád nějaké srovnávání a Valča je šikovnější atd… No prostě děs běs. Hlavně, že Terča se pořád otáčí ze zádiček na bříško a Valča nic. Alespoň jsem ji ještě ani jednou neviděla. Já prostě nesnáším, vychvalování do nebes, když to dítě to přitom nedělá :evil:. :evil: Když se mě někdo zeptá, co už malá umí, tak to řeknu, ale nevychvaluju ji. No je toho hodně. Omlouvám se, že jsem to sem takhle napsala, ale nemám si o tom s kým popovídat a musela jsem to vypustit, když už tady řešíme tohle téma, protože jinak bych už taky vybouchla :zed:, jak píše Verča. A jinak Veru děláš dobře s tím krmením v noci a nemá ti do toho nikdo co mluvit. Ty jsi matka a víš nejlíp, co je pro malého nejlepší :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
16.7.12 17:52

Ahoj holky! Tak od nás je to od rána hotová katastrofa!!!Malá jen řve a řve, tak nevím. Že by zuby???Ach jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny

Členové skupiny