Mimčo v únoru 2012
- Otevřená skupina
Téma pro všechny, kdo čekají příchod miminka v únoru 2012
Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)
- Fotoalbum (541)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Lukášek se už sice taky přetáčí od 4 měsíce, ale dělá to podle rehabilitační sestřičky špatně, takže by bylo lepší, kdyby to nedělal (místo aby zvednul nohy a překlopil je do strany, tak se prohne do luku a vyvrátí hlavu do strany).Navíc se přetáčí kdykoli ho položím, takže pořád musím otáčet zpátky. Uspávání je hned složitější, protože ho položím do postýlky a on hned zase pase, do toho se samozřejmě několikrát pozvrací a řve, že je unavený
Už aby se uměl taky přetočit zpátky, ale to možná bude teprve ródeo. Dneska jsem ho položila do postýlky a za chvíli řev, a on byl na bříšku, napříč a ručičku vraženou až po loket mezi šprušlemi (a to máme mantinel),postýlka pro něj začíná být taky nebezpečná ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ivčo, mě se taky začal toči v postýlce na bříško a pak řve.. tak jsem ho už asi 2× za sebou nechala a většinou do 3 minut usnul na bříšku. A mam zkušenost, když mi usne na bříšku, spí mi mnohem dýl..
jako třeba dneska si dal po svačině hodinu!!
to je u nás rekord!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo Veru, tak to u nás nehrozí, když je na bříšku, tak automaticky pase a to neusne
,jen tak lehnout a dát si hlavu na stranu a spát neumí. To se mu podařilo jen jednou a stejně spal jen hodinu a musela jsem ho dát na bok. Teď spal půl hoďky po obědě, to to zase vytrhnul a samozřejmě už kňourá. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já vim, že má ještě čas… ona se otáčí na bok, vždycky si hraje s nožkama a přitom se překulí nabok, ale dál už ne e.. Uvidíme, zatím to řešit nebudu:) budem procvičovat a uvidíme, však ona na to přijde. Zato ručičky, pořád v nich musí něco mít:-D vždycky se tlemim, s jakym zaujetím si prohlíží třeba dudlík, ze všech stran, jak když ho vydí poprvé:-DD a jak je u toho vážná:)
No nic, jdu po dlouhém dni konečně do vany a asi to taky zalomim.
Hezký večer
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, tak malá se taky přetáčí na bříško už od 4.měsíce. Prostě se jí tak líbí, no. Spíš mi dělá větší starost to sezení. Jak nesedí, tak řve a řve…ale já jí nedávám to jí radši vezmu do náruče. jako třeba dneska.To jsme šli na očkování a celou cestu řvala jak tur a když sem ji u doktora vzala, tak byl klid.No a když dostala injekce, tak spustila takovou, že jsme s doktorem neslyšeli vlastního slova-prostě děs. Ještě ke všemu jsem musela jít do lékárny, kde jsem si malou opět musela vzít do náruče, protože se to nedalo…Takže si dokážete asi představit, jak sem tam s tím vším bojovala-peněženka, dítě, vybírání zboží, no katastrofa! Po cestě domů, aby toho nebylo málo nás přepadl liják jak blázen. Teď ležíme v posteli a odpočíváme…
Snad nebude mít večer telotu jak minule, to by mě už vážně kleplo!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky,
Marti, ta to taky nemáš jednoduché, tak ať malá nemá alespoň tu teplotu ![]()
A to jste dneska měli třetí hexu? A dáváš k tomu Prevenar nebo Synflorix? My měli minulý týden třetí hexa s prevenarem a samozřejmě horečka 38,5
Jsem ráda, že už nás teď čeká v srpnu jen prevenar a pak je na delší dobu pokoj.
My jsme dneska byli na rehabilitaci, tam se to dneska Lukáškovi moc nelíbilo, řval jak tur.Ale pak hezky spinkal, dokonce zaspal i oběd, tak jsem dneska mrkvičku vynechala. Teď si ještě chvilku zdřímnul na procházce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Marti, určitě to bude brzy dobré a malá se zlepší
. Jinak ti to teda nezávidím
. I-když už se mi to taky stalo. Mám takový pocit, že Terka už nechce být v hlubokém kočárku
. Nemá tam žádný výhled a tak tam řve. Navíc tam má málo místa, tak ji to nevyhovuje. Jak mi vždycky krásně spinkala v kočárku, tak teď vůbec
. Celý týden ji dávám spinkat do postýlky, a dneska mi spinká od 13 hod. a pořád ještě spí
. Má tam víc místa. Jinak jsem se vás chtěla zeptat, jestli některá z vás dává dětem zeleninové, nebo ovocné šťávičky? Já jsem si koupila odšťavňovač a udělala jsem včera malé mrkvovou šťávičku a může se po tom utlouct. Jenže mi pak v noci asi 3× kakala a to u ní není normální. Kaká tak jednou za 2 dny. Tak nevím, jestli to je z té šťávičky, nebo je to něco jiného
?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, já si myslim, že to muže mít z tý mrkvičky. Vařená staví alee čerstvá prý snad naopak..
My jdem na poslední očkování 25., prevenar. a budeme mít klid.. ještě ji teda pak chci dát tuberu, ale to až po 6.měsíci… a to ještě jdem na kyčle, tak snad už to bude mít v pořádku a dovyvinutý ty jadýrka. Jinak nevim, jak by se to pak řešilo.
Marti, malá mi chce taky pořád sedět..když ji dám do kočáru, tak jsem ji zkusila zvednout tu podložku, na který leží, aby viděla, ale bud se mi sesune dolu, nebo se vzpírá aby seděla. tak jsem to zase zavrhla nooo, si bude muset počkat!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, tak teplotu zatím nemáme. uvidím v noci, jak se vzbudí.
Jinak jsme byli dnes na posledním očkování-konečně a vždycky sme dostaly dvě injekce. Jednu hexa a druhou prevenar. Takže teď máme na půl roku pokoj a žádný nervy s teplot.Ani nás dnes nezměřili přes ten řev. Sestřička ji už nechtěla trápit. Tak jdeme na prevenci 21,srpna. a vážíme 7300g.
Jo a tu mrkvičku sem taky jak blbá mačkala přes kapesník a stejně to nechtěla. Tak jí kupuku ty ovocný šťávičky od Hipp a to má celkem úspěch. Teď přes léto je to ideální. Ale už se těším na to až budu moct kupovat nějaký ovocný čajíky, který sou až od 6.měsíce, protože ty feniklový sou fakt děsný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, marti já tu mrkev zkoušela taky jednou pracně vymačkat a pak mi to ani nepila. Jinak ji taky kupuju ty šťávičky od Hipp-v těch skleněných lahvičkách a ředim ji to hooodně vodou, páč mi to přijde strašně sladký. A pak taky od Hipp ten granulovanej čajík-jablko-meduňka. Ale narazila jsem taky v DMku na klasickej sáčkovej čaj. Všechno od 4.měsíců. Mě totiž ty feniklový a heřmánkový taky nepije a samozřejmě ani tu čistou vodu:(
jinak krásná váha:) mi jdem až toho 25.7. tak jsem zvědavá:-DD
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky. Tak mi malá teď čaje vůbec nechce. Začala jsem odšťavňovat mrkvičku, tak ji dávám teď šťávičku z té mrkve, samozřejmě naředěnou 1 : 2 a moc ji to chutná. Už nekaká, tak to měla asi z té mrkvičkové šťávy, protože ji měla poprvé. Jinak mi teď hrozně slintá a má opruzený celý krk, tak jsem zvědavá, kdy se toho zbavíme. Marťo co malá? Obešlo se to bez teplot? Jinak máte pěknou váhu. My jdeme až 15.8., protože doktorka má dovču, tak jsem zvědavá. Jdeme po měsíci a půl, tak počítám, že budeme mít k 8 kg. Ale necháme se překvapit. Od příštího týdne asi začneme s příkrmem, tak jsem zvědavá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hoky, tak naštěstí se to obešlo bez teplot.
Teď malá spí už hoďku a půl, tak sem ráda. Aspoň sem si v klidu trošku poklidila.
Jinak až se vzbudí, tak mám nachystanou přenídávku s lesních plodů a do toho jsem ještě nastrouhala piškot, tak sem zvědavá. Včera sem jí dala hruškovou přesnídávku a chutnalo jí to moc.Tak snad bude i tohle.
A taky děkuju moc holky. Myslím si, že ta váha už teď tak rapidně nahoru nepůjde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, tak jsem dneska dala poprvé Adélku moji mamce na celý den:( ještě jsem bez ní nebyla tak dlouho:( Myslela jsem, že budu víc v pohodě, ale měla jsem slzy v očích, když odjížděli. Musim to zvládnout, přece nechci mít doma mamánka!! Hlavně aby byla v pohodě malá, přeci jen už pozná, s kým je. uvidíme. Musela jsem to napsat, máma se mi akorát smála, když jsem ji tohle řikala.:-(
Hezkou neděli, papa
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky,
Lenko, to úplně chápu, mě stačí, když si ho mamka vezme na dvě hodiny ven a za hodinu už lítám k oknu a koukám, jestli už nejedou. V pátek jdeme prvně večer s manželem ven a mamka bude hlídat, tak to už teď prožívám, jak to zvládnou a v koncem srpna jdeme na svatbu, tak to Lukáška budou mít naši skoro celý den a to vůbec nevím, jak zvládnu. Prostě pupeční šňura je pupeční šňura, ale taky nechci mamánka a chci aby byl na babičku zvyklý.
Dneska ho musím pochválit, tak snad to nezakřiknu, ale už čtvrtý den se zdá, že máme jakž takž vychozený režim. Ráno v 7 vstaneme, pak po třech hodinách jídlo. dopoldne, po obědě a odpoledne hodinový spánek a v 8 spinkání, pak tedy ještě v noci dvakrát kojím, ale hned spí dál. Lukášek vypadá spokojeně, hodně se směje a povídá. Dneska jsme zkoušeli prvně k obědu mrkev s bramborem, tak mu moc chutnalo a dal zase tak 3/4 malé skleničky, pak se napil ještě ode mě a 130 ml Sunaru
.Je to žrout, tak jsem zvědavá, kolik zase přibral
večer si ho po týdnu zkontroluju ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky,
dneska jsme se vratili z prvni velke dovolene, mala byla zlata, ale bala se spat v cizi postylce takze cely tyden spala se mnou v posteli
doufam, ze to nezanecha velke nasledky a doma pojedeme ve starych kolejich ![]()
Na dovolene bylo male 5 mesicu, neuveritelne jak to rychle leti ![]()
Jinak uz jsem definitivne ze dne na den prisla i o zbytek mleka, takze mala je plne na sunaru a prikrmech…Uz jsem male na zuzlani dala asi dvakrat rohlik, na zabaveni ji to vystacilo celkem dlouho, chci ji ted zacit davat kukuricne krupky tak uvidime jak ji budou smakovat ![]()
Doufam, ze se vsechny mate fajn ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Návštěvy uživatelů
- Veroniqe , 15.6.16 22:32
- IvčaL , 8.6.16 16:15
- MarFr , 14.12.15 14:28
- Kattarina2 , 15.10.15 21:33
- Martina28 , 18.5.15 13:00
- Tojo , 28.2.15 22:22
- Petulinaxx , 28.1.15 08:06
- Ewik I , 22.1.15 14:29
- Pavlix , 13.10.14 22:13
- Ivanka1971 , 17.6.14 06:44
- Evka73 , 26.5.14 10:35
- lowlands , 21.5.14 21:30
- Lenka86 , 6.5.14 09:16
- slizone , 30.4.14 13:48
- Rakosnicek1983 , 6.3.14 19:39
Moderátor skupiny
Členové skupiny
Nové diskuze
Stehy po kastraci u feny
- 28.5.26 04:41
- Erik697
- 1
Osahávání od mentálně postižených
- 28.5.26 02:39
- SlečnaDahlia
- 21
Uznají mi invalidní důchod?
- 28.5.26 00:07
- Anonymní
- 9
Zkušenosti s PhDr. Karolínou Malou z Dobřan
- 27.5.26 21:54
- Johanka1308
- 1
Přesáhla sem 68 tisíc za rok při mateřské
- 28.5.26 03:09
- Tanado1229
- 15
Stěhování se k přítelovi
- 27.5.26 22:51
- JancaS84
- 4
Ach ty arytmie
- 27.5.26 22:27
- ka2ka
- 6
Tyčový aku vysavač – jaký pořídit?
- 27.5.26 20:50
- Anezka1990
- 28
Karcinom prostaty - léčba
- 27.5.26 23:39
- M_Vladim
- 7
Mohu si zítra obarvit vlasy, když mi dnes...
- 27.5.26 23:49
- AndrejkaN91
- 15
Nové příspěvky
Stehy po kastraci u feny
- 28.5.26 04:41
- Erik697
- 1
Nárok na volno - návštěva lékaře
- 28.5.26 04:39
- zasemamina
- 81
Nemáme rádi léto
- 28.5.26 04:35
- Venetia
- 9362
Značky podle abecedy
- 28.5.26 04:34
- Plmo
- 667
Potřeba sexu, ale bez nevěry. Co mám dělat?
- 28.5.26 04:33
- Venetia
- 37
Snažení 2026
- 28.5.26 04:29
- marilka242
- 1344
Mounjaro injekce - kdo také hubne?
- 28.5.26 03:22
- Mařík1978
- 5080
Přesáhla sem 68 tisíc za rok při mateřské