Mimčo v únoru 2012
- Otevřená skupina
Téma pro všechny, kdo čekají příchod miminka v únoru 2012
Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)
- Fotoalbum (541)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Marti, tak to je mi líto, tak ať se alespoň dobře vyspíte ![]()
U nás je to zase dneska jako na houpačce, chvíli řev, jak když mu je nevím co a z ničeho nic se zase začne chechtat. K obědu dal 3/4 skleničky mrkve a býval by asi klidně snědl celou, chutnalo mu to a hlavně ho bavilo papat lžičkou. Pak si dal po obědě neuvěřitelné dvě hodiny spánku, takhle by to mohlo být každý den.je vidět, že ho asi mrkvička docela zasytila.Tak zítra už zkusíme celou skleničku, akorát se na to vůbec nechtěl napít, čaj prskal a u prsa řval. Teď spinká u mě na gauči, je to zlatíčko ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Marťo, u nás to dneska taky není žádná sláva. Malá taky pořád jen pláče. Nevím čím to je, ale na zuby to nevypadá
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás je to taky jak na houpačce, ale musím se mu neustále věnovat, jinak taky řve a včerejší noc byla taky děsná.. řval skoro dvě hodiny.:(
fakt už nevim, jak ho v noci utišit, když ho prostě nechci chovat..
JInak u nás si myslim téměř 100%, že jsou to zuby.. slintá jako blázen, má úplně opruzenou pusinku, pořád kňourá a musí mít neustále něco v puse. Jen zatim neni nic vidět..:(
Tak přeji všem klidnou noc a výdrž!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, u nás je slintání na denním pořádku snad už od druhého měsíce
Ještěže máme hodně hader
ale strkala sem jí malíček do pusy, ale taky sem nic nenašla
tak fakt nevím.
Naštěstí usnula v osm a spí jak zabitá. Holky, je to čím dál horší, pořád vyžaduje pozornost.No holt už to není to spící miminko, který kde sem položila, tam spalo…
A to sem se těšila, až začne malá sedět a lézt ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak my slintáme taky pořád, ale poslední dobou nějak víc..
Marti, mám to stejně…pořád jen chce pozornost, vůbec se v podstatě nezabaví sám a na jednu stranu se taky už těšim, až bude aspoň lézt a sedět, sice za nim budu lítat, ale už ho nebudu nosit. Všichni se mi smějou, říkají: poočkej, jak budeš vzpomínat na to, jak jenom ležel a pak za nim budeš muset lítat a bla bla bla.. jenže nosit skoro 11 hodin v kuse 8 kg na rukou taky neni zrovna žádnej med!!
Jinak usínat se Eliáš naučil sám, ale v noci se prostě vzbudí a brečí a brečí a chce pozornost.. chtěli jsme ho nechat vyřvat, ale vůbec nikam to nevedlo, ani se nezkracovalo den ode dne, tak už jsem to dneska v noci po hodině sezení u postýlky a držení za ručičku vzdala a opět jsme ho vzali do postele..
byla jsem už vyřízená..
Moje přesvědčení šlo opět do kytek a už nevim, co bych dál dělala.. holt ho necham tak dlouho, dokud se mu to nebude moct vysvětlit a vypakujeme ho k sobě do postele..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Veru, to mě mrzí, že jsou u vás ty noci tak náročné. U nás je to naštěstí celkem v pohodě, protože je přes den tak vyřízený, že už v noci nemá na nějakou větší akci sílu. Včera ale byl docela pohodový den, protože po obědě spal dvě hodiny a to nám oběma hrozně prospělo. Normálně spí, když je dobrý dne, tak dvakrát půl hodiny a je to pro něj hodně málo, takže je pak věčně ubrečenej. Ale nevím, co mám pro to víc udělat, aby se přes den trochu vyspinkal, zkouším ho dávat do postýlky, když už mi příjde unavenej a on je stejně zase hned na bříšku a vymýšlí si zábavu a pak samozřejmě řve a řve a řve. V noci chce tedy 2× až 3× kojit, ale většinou hned zase spinká, vstává tak kolem 6-7 hod a večer usíná tak v 8-9 hod. Takže se kolem něj taky pěkně nalítám.
Myslím, že každé období je v něčem náročné a rychle se na to zapomíná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Veru, tak to je mazec.To by mi asi slezly všechny vlasy! U nás dneska byl asi hodinovej řev, ale takovej, že mi to až rvalo uši! Začíná období vzteku nebo co. Jinak tchýně si dnes malou opět přivlastnila, tak mám aspoň čas uklidit. A teď je to kor horší o těch prázdninách, protože ona má volno celý prázniny. fakt hrůza. asi si budu muset vážně promluvit s manželem, že to takhle už nejde. nemám vůbec žádný soukromí… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, můžu se zeptat? Už pobráte ten rodičovský příspěvek? Já vůbec nevím jak to je? Jestli si musím zažádat a oznámit jim, na kolik let to chci nebo jestlise ozvou nějak sami? Děkuju
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Martina28
Marti musíš si zažádat na úřadu práce, kam podle bydliště patříš.6ádost si můžeš předvyplnit na internetu. Ještě budeš potřebovat potvrdit na sociálce formulář o výši mateřské.
Pomůžou ti tyto odkazy:
https://formulare.mpsv.cz/…orm/edit.jsp?…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Čauky..
Marti, jo jo, musíš si požádat před tím, než Ti skončí mateřská..
NO a jinak, den byl snad ještě horší než noc, prostě řev od rána do večera, jsem si 100% jistá, že jsou to zuby, když se mu podívatm do pustinky, už mi připadá, že je tak pod dásničkou vidim, tak jsem moc zvědavá! Měla jsem ho celý den na ruce, dokonce na mě i spinkal, čas od času se s řevem probal a spal dál..no mazec!! Má úplně opruzenou pusinku, bradu a tváře, jak hrozně slintá a pořád si strká ruku do pusinky.:(
A Marti, my jsme byli u tchánovců od pátku dodnes, když jsem přijela domu, byla jsem celá šťastná, ale samozřejmě oni se najednou taky odstěhovali z vesnice do bytu naproti.. to by bylo divný, kdyby ne.. A jednou týdně mi tchyně normálně hlídá, tak mi psala, kdy se mi to zítra bude hodit..
tak jsem vyvalila oči, že jim to teda asi nestačilo, že jsme u nich byli 5 dní a viděli malýho pořád a chce ještě zítra hlídat?? Tak jsem tedy s díky odmítla, že tenhle týden už fakt hlídat nechci a zase až příští..doufam, že jí došlo, že jich mam plný zuby a budu pevně doufat, že je minimálně týden neuvidim!!!
Mimochodem, pěkně mě štve, že naši bydlí 100 km od nás a jedeme za nimi jen 1×14 dní a vidí malýho takhle málo.:( pěkně mě to se*e a doufam, že nebude pak dělat rozdíly mezi babičkama..
(jakože tuhle vidim víc, tak jí mam radši..) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky díky moc!
Veru, tak tohle mám taky! Naši sice bydlí jen o deset kiláků dál, ale od té doby co máme jen jedno auto, tak se tam vůbec nedostanu a taky mi připadá, že je malá vůbec nezná
Ale snad se to brzy změní. Naši mi slíbili auto, kterým stejně nejezdí, tak už se těším. To budu pryč pořád!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, tak s těma babičkama to mám taky tak, tchyně bydlí 10min od nás a naši asi 35km, sice tam jezdím, docela často ale naši jsou rozvedení, takže ty návštěvy musím ještě rozdělovat. A to nejenom na mamku a taťku ale ještě moji babičku.. no mazec. Ale snad se to brzy zlepší. Řešíme stěhování, právě blíž k našim.:)) Je to i kvuli hlídání, páč přítele rodiče už asi těžko budou moct hlídat-jsou starší a já bych si asi nelajzla jim tam malou nechat třeba na celý den, nebo noc samotnou!! ![]()
Verčo, tak si kup takový ten gel na zoubky, prý to pomáhá, aby too malýho tolik nebolelo, nebo mu dej Nurofen.
Malá je ted celkem v pphodě:) akorát řešim to, že se mi nechce pořád přetáčet:( ale řikám si, že má ještě čas.. 5.měsíců ji bude v neděli, ale otáčet by se měla do 6.měsíce, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky..
no, my jsme si teď naštěstí koupili druhé auto, nebudu už tolik závislá na manželovi, tak se prostě seberu a pojedeme s malým taky za mojí mamkou, aby znal obě babičky!!!
Leni, gelík máme, ale nějak moc nepomáhá. Navíc, než mu to stačim namazat, vždycky mi to z toho prstu hned všechno vysaje..
ještě mam v záloze homeopatika, ty bych si chtěla objednat a za Nurofen díky bohu, že aspoň na noc je chvíli klid..:)
A s tim přetáčením, máte ještě čas.. ona se nepřetočí ještě vůbec?? Já když jsem ve měsících řekla doktorovi, že se mi malej točí, tak mi div nevynadal, že to má dělat až v 6 ti měsících..
takře nebuj, ona na to přijde..:)
to my to umíme jen na bříško, pak začne po chvilce řvát, takže ho pořád jen točim zpátky, na to ještě bohužel taky nepřišel.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky…
s tím otáčením má Verča pravdu. Prcci by se měli otáček až tak od 5 - 6 měsíce na bříško a z bříška na záda až kolem 7 měsíce. Mě se malá začala otáček v den, kdy měla přesně 4 měsíce a doktorka mě celkem seřvala
, že už se otáčí. Ale copak já za to můžu
? Takže se tím Leni netrap. Alespoň se nemusíš pořád za malou honit a otáčet ji zpátky. Protože když se to naučí, tak se ti bude pořád přetáčet a když už ji to na bříšku nebude bavit, tak pak bude plakat. Mi se sice malá pořád otáčí, ale zase mi nechce nic držet v ruce, sice to chytne, ale v zápětí to letí z deky pryč. Takže každý má něco. A navíc mi doktorka řekla, že už by se měla zvedat na loktech, a to taky nedělá. Ale neřeším to, něco ji jde dřív, něco později. Ale nakonec se to všechno naučí ![]()
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Návštěvy uživatelů
- Veroniqe , 15.6.16 22:32
- IvčaL , 8.6.16 16:15
- MarFr , 14.12.15 14:28
- Kattarina2 , 15.10.15 21:33
- Martina28 , 18.5.15 13:00
- Tojo , 28.2.15 22:22
- Petulinaxx , 28.1.15 08:06
- Ewik I , 22.1.15 14:29
- Pavlix , 13.10.14 22:13
- Ivanka1971 , 17.6.14 06:44
- Evka73 , 26.5.14 10:35
- lowlands , 21.5.14 21:30
- Lenka86 , 6.5.14 09:16
- slizone , 30.4.14 13:48
- Rakosnicek1983 , 6.3.14 19:39
Moderátor skupiny
Členové skupiny
Nové diskuze
Partnerovi rodiče mě neberou, protože mám...
- 28.5.26 19:31
- Markéta188
- 10
Lidi a jejich zvláštní zvyky aneb „tak to...
- 28.5.26 19:19
- SOVIČKA93
- 4
Hormonální telistko a vedlejší ucinky
- 28.5.26 19:13
- nozu
- 4
Práce s ubytovánim
- 28.5.26 19:26
- Kelsey1
- 13
Těhotenství v 41 letech
- 28.5.26 19:21
- Lucy75
- 17
Zánět žaludku - jak se vám projevoval?
- 28.5.26 16:03
- Serpentini
- 2
Zlepši se spánek brzy?
- 28.5.26 18:17
- ALIPELI
- 9
Neustále slyším televizi od sousedů - je...
- 28.5.26 18:14
- Fitsun
- 16
Oblečení pro štíhlou dívku (9 let)
- 28.5.26 18:48
- KKK85
- 9
Prodej bytu s nájemníky
- 28.5.26 19:07
- Serpentini
- 37
Nové příspěvky
Partnerovi rodiče mě neberou, protože mám...
- 28.5.26 19:47
- Dn0712
- 11
Kornelije - šetření 2020
- Anna766
- 114002
Plavky na léto 2026
- žena_za_pultem
- 16
Hormonální telistko a vedlejší ucinky