Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Děkujio za přivítaní a také se připojuji ke gratulaci,hodně zdraví Sofince.
Juuuuuuuuuu Nicol, uz je to tady
Sofinka je prekrasna baculinka
Mooooooc gratuluju, ja tu bulim dojetim
![]()
ahoj holky ![]()
včera jsem četla tu novinu, ale už nestačila reagovat, páč malej měl svůj den ![]()
Nicollka:
gratuluju k Sofince a přeju hodně zdravíčka a ať vám dělá jen a jen samou radost
Lucienne:
Jak je tobě, holka? Už se ti to blíží, viď… těšíš se? A co Lilly je hodná v bříšku?
Monny:
Jak se máte s Davídkem?
mimochodem zdravím nové maminky… pěkně se to tu rozrostlo, co jsem tu nebyla…
Jinak mi s Vojtíškem startujeme pátý měsíc
Je to s ním sranda, už se překulujeme z bříška na zádička a nazpátek, taky už zkoušíme lézt (největší výkon zatím půl metru)
Ale je to den ode dne lepší
Hlavně už si nehraje na pštrosa (nohy kmitaj směr vpřed a hlava to brzdí zarytá v dece
) ![]()
Přidávám vám sem fotku toho rošťáka ![]()
pokusím se sem dostávat zase nějak pravidelněji, abych byla v obraze - už jsme se docela vymotali z toho kolotoče malej, domácnost, práce - takže zajetý nějaký režim, dokonce i manža hodinku hlídá, když potřebuju pracovat, tak je to už taky lepší
přeci jen, už můžou kluci blbnout, že? ![]()
Maty, ahojky ![]()
Ale jo, u nás vše v pohodě, v rámci mezí, všichni jsme teď marod.. A malej začíná být nějakej protivnej, jestli to jsou zuby? Nevím. Ale pořád fňuká, začíná se budit v noci, už mi nespí 12hodin v kuse, ale s jedním krmením.. tak přemýšlím jestli mu nezvýšit dávky jídla přes den, aby v noci spal zase jako předtím ![]()
monny:
tak to neporadím, my jsme pořád kojný… ale dřív mi spával s jedním kojením a teď si přidal ještě jedno… mimo to dnešní noc byla děsná a vstávala jsem co půl hodinu a co hodinu se dožadoval jídla
tak nevím, jestli je to ten růstový spurt? ![]()
zuby to být mohou, nás už asi brzo taky potrápí, už je máme vyrovnané v horních dásničkách,tak jsem zvědavá, kdy se nám začnou prořezávat ![]()
Taky ti přes den tak drmolí? Vojta si vejská, rozčiluje se, směje se, kolikrát si třeba hodinu vystačí úplně sám bez maminky
ale zase na druhou stranu má taky hodiny, kdy maminku a její blbosti vyžaduje ![]()
Maty, spurtík je pak až v šestém měsíci ne?
Nevím co to je, ale štve mi to.. přes den kňučí, občas je v poho, pak zas fňuká, jako kdyby ho fakt něco trápilo, ale v pusince jsem si ničeho nevšimla…
Jako jinak je ukecanej po mamince ![]()
Nicollka píše:
Koukněte se na Sofinku, zvědavá je na maminku. Dnes ji poprvé spatřila - 52cm měřila a 4000g vážila. Krásná je jak slunéčko, už otvírejte vínečko
narodilo se nám štěstíčko v 2:30hod…6.9.2011
Gratuluju k Sofince ..
taky mám dcerku Sofii…
. když se narodila tak měla 46cm a 2920g.
Monny89 píše:
Maty, spurtík je pak až v šestém měsíci ne?Nevím co to je, ale štve mi to.. přes den kňučí, občas je v poho, pak zas fňuká, jako kdyby ho fakt něco trápilo, ale v pusince jsem si ničeho nevšimla…
Jako jinak je ukecanej po mamince
Monny spurt muze byt v 3. a 6. tydnu a pak v 3. a 6. mesici. Ale je to samozrejme jen orientacni. Nas Oli ho mel v 3,5 mesici a nektery mimca ho nemaji vubec. Je to dost individualni. Ja jsem si taky nebyla jista, takze jsem chtela zalozit novou diskuzi a ukazalo se, ze uz jich tu je na tohle tema spousta. Procetla jsem si je a ted uz jsem v poho. ![]()
A jinak nas maly je taky ukecany po me, hulaka tu treba pul dne. A pak zacne pofnukavat a vetsinou chce, abych s nim delala saskarnicky. A nekdy neuveritelne zapisti a smeje se tomu. Uplne ten piskot tlaci ven, jako Kdyby zkousel, co jeho hlasivky dokazou ![]()
karamelinko, už jsme to překonali, trvalo to dva dny, ale už je to zase jako dřív… díkybohu
Nevím co to bylo, asi se jen nějak šprajcnul no.
Včera jsme byli na očku, druhá hexa a synflorix, takže je utahaný a ospinkaný, ale zvládá to super, bez reakce ![]()