Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nicollka píše:
a mamči, co mam dělat s těma prsama? to je hrozná bolest, malá to nějak nestíhá baštit, a kdyz ji budu přikládat nebo odstříkávat tak se bude dělat mlíka víc a víc ne? musim to ted vydržet a čekat že se tvorba mlika zpomali ? nebo hrozi že mi ztvrdne?
Nicol Sofinka je uzasna buclinecka
A za me odstrikavat, odstrikavat a odstrikavat a davat teply obklady nez se ti mlicko rozjede a mala se rozbasti. Vzdycky malou priloz a co nevypije odstrikej. Radila mi to i moje mamka. Rozhodne je lepsi mit mlicka vic nez min
Poznas sama kdy uz se to ustalilo, az treba odstrikas a mala pak pri dalsim kojeni nebude mit dost. Nam to trvalo asi tri tydny a pak uz jsem ani neodstrikavala ani neobkladala
At se holky co nejdriv sehrajete
![]()
Luci drzim palce at uz se ti to taky rozjede (samo) a mas Lilienku brzy v naruci ![]()
Mony jsem moc rada, ze Davidek snasi ockovani dobre
Nas Oli nastesti taky, ale sestrenky malymu to misto prvniho vpichu nejak zatvrdlo a budou mu to muset rezat ![]()
Jinak holky ja se na par dni loucim. Zitra jdeme podepsat smlouvu na baracek, dostaneme klice a rovnou zacneme stehovat. Internet nam prijdou nainstalovat az ve ctvrtek. Do ty doby se mejte krasne a zase se ozvu az budeme v novym
Krasnou dobrou noc a tehulky drzte se, budu na vas myslet
![]()
Ahoj holky,
Luci:
drž se, odpočívej, pěkně nožky nahoře… ono to bude dobrý…
Monny:
taky máme za sebou druhé očkování
naštěstí tentokrát bez reakce - akorát menší jednodenní průjmík ![]()
karamelinko:
ať se vám v novém domečku hezky bydlí, pěkně si ho zabydlete ![]()
nicollka:
taky jsem to měla, odstříkávala jsem… když malej začal víc papkat, tak to povolilo a už jsem odstříkávat nemusela… ale laktace se mi ustálila až po 3tím měsíci… takže za mě odstříkávat
Jinak, holky, ve čtvrtek jsme byli u té doktorky, jsme v růstovém spurtu, jak jsem se dozvěděla, teď se může růstový spurt objevovat každý měsíc a může to trvat cca týden
dostali jsme kašičku k večeři, ale zatím jsem nedávala, protože se nám intervaly mezi kojením zase natahují…tak doufám, že se brzy vrátí ke svému stereotypu a bude v noci spát dýl jak 3 hodiny
Máme rovných 6kg a 65cm ![]()
tak se zatím mějte a my se jdeme chystat na vítání občánků ![]()
dekuju holky za podporu. zas to ma vyhodu ze mame vypsany prijem, maji už ten oddaci list, prohlaseni o jmenu a nebudem to sepisovat az pri porodu
karamelko to je krása! preju vam hodne stesti v novem domove a at se vam tam libi, doufam ze se nam pak pochlubis. a maty teda to to utíká, vojtík už je velkej klučík ![]()
Dobré ránko,
tak Karamel, ať utíká stěhování a brzy se zabydlíte ![]()
Maty, jak jako spurt každý měsíc
To snad neeeeeeeeeee
Ale jako koukám, že jsme těžší než vy ![]()
My příkrmy ještě nemáme, prý na příští KO, tak jsem zvědavá, ale prvn bych chtěla začít asi s mrkvičkou a zeleninou celkově… ![]()
Užijte si vítání občánků, my jdeme za měsíc ![]()
Luci, a máš u i vypsané studenty u porodu a na šestinedělí, císaře a epidurál?
Nee fakt, vyplň si to teď.. pak v kontrakcích to bude horší… ![]()
Monny:
kolik máte? my jsme na třech měsících měli 5.720 g a 61 cm…teď na čtyřech měsících jsme měli rovných 6 kg a 65 cm.
příkrmy taky zatím nemáme, taky bych chtěla začít mrkvičkou, ale ono se to bude mixovat a bude z toho asi taková jako polívčička, jestli jsem mudru dobře pochopila… tu kaši jsme dostali na večer, kdyby byl hladovej, protože večer je prý vytvořeno nejméně mlíčka…
ale zatím jsem nepoužila… ![]()
Luci:
letí to letí… a nejvíc je to vidět na těch dětech
neboj, tak to poznáš… ani jsem si to malý miminečko neužila a už z něho mám takovýho chlapa
za chvilku mu bude půl roku ![]()
Maty, my jsme teď na tříměsíční kontrole měly 6920gr a 64cm ![]()
Jo aha, ty stále kojíš, tak to jo.. my jsme na UM no ![]()
ty jo, tak to jste pěkní habání
my jsme zůstali pořád hubeňouři ![]()
jj…stále kojím, někdy už mi to přijde jako pořádnej opruz, ale dřžím
tak snad mu to k něčemu bude…chtěla bych vydržet alespoň rok, kdyby to šlo ![]()
Holky díky, no odstříkávám už i před kojením trošku ten první tlak, protože se malá dáví jak ji tam vali ten proud. pak pije, celkem dost, dopije a prso stale boli, vypije teda jen jedno a druhe jde explodovat, druhy prso musi vydržet dalši tři hodiny než jde zase papat. takže kazdy prso 6hodin musi čekat. Je to teda nářez a ta blbá odsávačka nechce pořádně odsávat. No budu s tim bojovat dál.
Jinak první noc doma za náma, malá je zlatičko, cely den i noc jen spi, napapa se a zase spí, vůbec nevíme že ji máme doma, musim se chodit divat jestli tam v te postýlce vůbec je:) , ale malý byl teda uplně to stejné, jen spal a papal.
Nicollka píše:
Holky díky, no odstříkávám už i před kojením trošku ten první tlak, protože se malá dáví jak ji tam vali ten proud. pak pije, celkem dost, dopije a prso stale boli, vypije teda jen jedno a druhe jde explodovat, druhy prso musi vydržet dalši tři hodiny než jde zase papat. takže kazdy prso 6hodin musi čekat. Je to teda nářez a ta blbá odsávačka nechce pořádně odsávat. No budu s tim bojovat dál.Jinak první noc doma za náma, malá je zlatičko, cely den i noc jen spi, napapa se a zase spí, vůbec nevíme že ji máme doma, musim se chodit divat jestli tam v te postýlce vůbec je:) , ale malý byl teda uplně to stejné, jen spal a papal.
tak to ti zavidim…
ikdyz ja nemuzu rict ze takova nebyla jen sem nemela to stesti odsavat a kdyz uz tak jen 150ml a vic ne… teď uz neodsaju ani 30ml
ahoj holky ![]()
tak my jsme snad po 5ti dnech konečně vyrostli z toho spurtu… malej dneska spal jak špalek a to vyloženě od půl 8 do čtvrt na 3, potom se nadlábnul a spal až do 6, zase se nadlábnul a ještě chrní
buch buch buch, snad nám to chvilku vydrží…
Nicollka:
to je dobře, že je takhle hodňoučká…snad jí to vydrží!!! S tím odsáváním vydrž, ono nejde vše hned… já jsem třeba první dva dny neodsála nic, pak 10 a to se potom postupně zvyšovalo, ale i když jsem měla mlíka dost, tak víc jak 50 jsem odsát nezvládla
nejhorší to bylo v noci, kdy se prsa nalila a pak to mlíko z nich stříkalo všude…takže za mě, vydrž bude líp ![]()
Nicoll, držím palce.. já jsem odsáváním skončila, odsávala jsem míň a míň.. nic mi na laktaci nepomohlo ![]()
holky, nevite, co je s Lucienne? Už se dva dny neozvala, tak jestli už náhodou nemazlí Lilinku v náručí…
Lucienne je pořád 2v1,ale už jí řekli že začnou pomalu vyvolávat