Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@maty1983
Ahojky. Doučovala jsem, když malej začal chodit do školky. Mám hlídání jen, když je to nutné, třeba jedu k dr. nebo jdu s malým k dr. Tchýně už nemůže moc na nohy.A momentálně stavíme, takže kvůli malému nájmu bydlíme v 2 kk. Nemůžu sem nikoho vodit a ani nechci. Do baráku to bude něco jiného, budeme mít pracovnu…Takže tak, ráda bych doučovala, ale zatím si to neumím představit s malou vedle sebe a v malém bytě. No a za někým jezdit je ted bezpředmětné
Uvidíme.No a s tou tvou tchýní, to je něco…
@Yamyna
S tou pečovatelkou má Maty pravdu. Moje mamka dělala 20 let v pečovatelském době a byla opravdu smířená s tím, že tam lidé umírají. Né každému to sedne. Někdy mě to přišlo až hrozný, dokázala to brát jako běžnou věc, že jim tam zase někdo zemřel a klidně o tom mluvila u odpoledního kafe. Já na ní kolikrát zírala, co mi to vykládá. Pak se chuděra omlouvala, protože si neuvědomila, že je to pro mě docela sousto na pokec
To já bych nemohla, ale hold nejsem na to povaha. Klobouk dolu, kdo chce takovou práci dělat. POdle mě před všemi lidmi ve zdravotnictví ![]()
@emsi
no, tchýně, no comment… už jsem si všimla, že i naši koukali na manžela divně, když mluvil o svojí mámě a nazýval jí tchýně…
holt už jí má asi plné zuby. Já ji tak nějak pouštím z hlavy, je mi šumná. Včera jsme jeli vyzvednout holku a když nám nenabídla za 15 minut (stání na zahrádce) ani židli ani kafe, tak jsme řekli holce, ať se rozloučí, pak jsem k ní dala malýho, aby se taky rozloučili a následoval komentář: „neboj, mamka nám dovolí, abychom se rozloučili“ … v tu chvíli jsem přemýšlela, jestli se mám začít tlemit nebo bejt drzá… manžel to nevydejchal, páč to slyšel a ještě v autě se mu otvíral nůž v kapse.Jo, tchýně a maminky si člověk nevybírá
ale hlavně, že je sranda
co taky jiného s tím než se pořádně zasmát ![]()
@emsi píše:
@maty1983
Ahojky. Doučovala jsem, když malej začal chodit do školky. Mám hlídání jen, když je to nutné, třeba jedu k dr. nebo jdu s malým k dr. Tchýně už nemůže moc na nohy.A momentálně stavíme, takže kvůli malému nájmu bydlíme v 2 kk. Nemůžu sem nikoho vodit a ani nechci. Do baráku to bude něco jiného, budeme mít pracovnu…Takže tak, ráda bych doučovala, ale zatím si to neumím představit s malou vedle sebe a v malém bytě. No a za někým jezdit je ted bezpředmětnéUvidíme.No a s tou tvou tchýní, to je něco…
No, já taky smekám před zdravotníkama…tohle by bylo trochu o něčem jiném…jezdila bych k nim do bytu a dělala holku pro všechno..nákupy, výpomoc v domácnosti, s hygienou…atd.
Já musím dělat něco, kde mám pevnou pracovní dobu, protože manžel dělá na tři směny a na hlídání přes agenturu nemám..navíc mi bude 38let, a jako momentálně nezaměstnaná s malým děckem mě těžko někdo zaměstná…a navíc mám ráda staré lidi …sice utírat někomu zadek nebyl nikdy můj sen
, ale to k tomu patří, tak co dělat…
@maty1983 Takovou čarodějnici ti nezávidím…hlavně, že manžel není mamánek, to by táhlo jedině k hádkám ![]()
@Yamyna
to určitě, taky jsem ráda, že to vidí reálně a že si nenechá řídit život
jinak s tou pečovatelkou v bytě, tak s tím mám taky zkušenost, dělá to tchýně a dělá to pod nějakou pardubickou firmou (vím, že to vždy komentuje jako Hálová, ale je to nějaké centrum)… a to teda radím, abys byla též smířená se smrtí, páč i tam se to může stát. A taky pak záleží, na koho narazíš, ale to je jako všude…
v každém případě ti budeme držet s Vojtíškem pěstičky, aby ti to vyšlo ![]()
@maty1983 píše:
@Yamyna
to určitě, taky jsem ráda, že to vidí reálně a že si nenechá řídit život
jinak s tou pečovatelkou v bytě, tak s tím mám taky zkušenost, dělá to tchýně a dělá to pod nějakou pardubickou firmou (vím, že to vždy komentuje jako Hálová, ale je to nějaké centrum)… a to teda radím, abys byla též smířená se smrtí, páč i tam se to může stát. A taky pak záleží, na koho narazíš, ale to je jako všude…
v každém případě ti budeme držet s Vojtíškem pěstičky, aby ti to vyšlo
Ahoj holky ![]()
tak my jsme po roční prohlídce. Malej právě usnul.
Takže mám čas vám písnout, jak jsme dopadli… malej je šikovnej, prej na roce stačí, aby uměl jedno slovo a alespoň jednou, aby se postavil v postýlce… takže my kecáme a chodíme o sto šest, navíc jsme se naučili trošku koordinovat pohyby. Ráno papal sám lipánka (ten neteče, tak mu to docela i šlo) a taky se naučil dávat kolečka na tyčku (jak je takový ten panáček z koleček na tyčce) od největšího po nejmenší to ještě nedá, ale už je tam naskládá docela suveréně
Jinak můžeme končit s kojením, prý už stejně kojím málo, tak ho můžu postupně odstavit
a přijdou na řadu moje zuby
no a jinak máme 76 cm a 9,08 kg, takže jsme překonali 9ti kilovou hranici ![]()
@maty1983 Výborně ![]()
Já vážila dnes Terezinu a má 11.5kg !§ ![]()
Jo a s mamkou to nevyjde
na druhou stranu je to pro ni dobře, nebude muset žít v nejistotě…dostala totiž místo v penzionu pro důchodce, tak se tem za měsíc stěhuje ![]()
@Yamyna
tak to je vaha
my máme na roce přesně o kilo míň než by měl mít.
S tou mamkou me to mrzí, alespon bys měla čas přijít na jiné myšlenky…kdypak nebudeš mít manžu doma? že bychom si s Vojtou udělali výlet do pce a vás dvě vytáhli někam na dětské hřiště?
Taky jsem se chtěla zeptat, jestli jsi v kontaktu ještě s někým z té super diskuse, kde je mapa problém?
@maty1983 píše:
@Yamyna
tak to je vahamy máme na roce přesně o kilo míň než by měl mít.
S tou mamkou me to mrzí, alespon bys měla čas přijít na jiné myšlenky…kdypak nebudeš mít manžu doma? že bychom si s Vojtou udělali výlet do pce a vás dvě vytáhli někam na dětské hřiště?
Taky jsem se chtěla zeptat, jestli jsi v kontaktu ještě s někým z té super diskuse, kde je mapa problém?
No je to na prd…druhé dítě nebude..bez babiček bych to nedala..
Z diskuze jsem byla v kontaktu jen s tebou a s Popletkou..a pak s Orchideikou.
Bez taťky jsme teď v so-ne a pak 17.-18.5…
Tak dej vědět..ti písnu do SZ telefon..
@Yamyna
domluvime se pres sz… reknem i poplet nebo to sfrknem solo?
@maty1983 píše:
@Yamyna
domluvime se pres sz… reknem i poplet nebo to sfrknem solo?
Je mi to jedno…záleží na tobě…já ji můžu vidět častěji ![]()
@Yamyna
mě taky nevadí… jsem s ní v kontaktu a docela dlouho jsem ji právě neviděla, naposledy byla u nás v zimě, pak měla nějaké trable, teď ta operace, takže nebyl čas a ani příležitost ji vidět… tak já jí cinknu a domluvím to s ní na toho 17. (předběžně, aby si nic neplánovala)
@Yamyna
super
tak já jdu ještě došolichat nějaké resty do práce a po 9té se tam musím otočit…tak zatím ![]()