Miminka 2011

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4026
6.4.11 10:59

lucienne:
tak to je dobrý :lol: takovouhle fotku teda nemáme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16136
6.4.11 11:02

teda to bude v květnu dětí jako smetí :) nás je v zářiových jen 20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4026
6.4.11 11:09

taky jsem koukala, co se má narodit v květnu dětí… snad bude hezké léto na kočárkování :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8097
6.4.11 11:16

Já už se docela těším, i když jsem zvědavá, jak to zvládneme a hlavně jak to ponese dcerka, moc se těší… ale co to bude obnášet nevíme ani my, natož ona, až zjistí že to jenom spinká, plaká, papá… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
6.4.11 11:17

holky já si koupila hudbu pro miminka Roland Santé
a každý den spolu hudbu posloucháme, až teď budu pořádně moct zjistit, jestli se podle kopanců hudba líbí nebo ne:-) :-)
pouštím ji už od 13.týdne…krásně uklidňuje..je to super
má to i mimi uklidnit a budu pouštět i po porodu a jsem zvědavá na reakce mimi 8-o 8-o 8-o
jinak já cítím pohyby již dávno, ale to je tím, že jsem hooodně citlivá a vnímavá..asi až moc :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8097
6.4.11 11:21

No, já učím (učila) v ZUŠ, takže myslím že hudby ten malej má akorát tak plný zuby. Ještě před 14ti dny jsme měli soutěž, takže to bylo intenzivní nacvičování. Jsem si říkala že celý rok poslouchat stejný skladby, že mu je budu muset pouštět i po porodu :lol: když je všechny bude znát :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
6.4.11 11:24

hahaha to teda jo a kdoví jestli se mu vůbec líbili :dance: :dance: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4026
6.4.11 11:25

IlkaV:
my se taky už nemůžeme dočkat. Taky mám obavy, jak bude malá (3 roky) reagovat na brášku. Přeci jen to bude něco jiného, když jsem přijede na víkend a já se jí nebudu moct tolik věnovat. Zatím se těší. Já jsem se snažila situaci konzultovat s psychologem a už jsem naočkovala i všechny ostatní, aby se před malou moc o miminko nestarali, aby z malý udělali tu „důležitou“ a „velkou“ ségru. Já ji na to taky tak už připravuju, že má svoje miminko a já budu mít taky svoje miminko a že mě bude muset všechno naučit… uvidíme, jak to zvládnem. :think:

madrianova:
já jsem si tu hudbu stáhla z netu, ale moc mě to neuchvátilo. Malej se přitom strašně mlel. Tak jsem to raději už nepouštěla :lol: Ale každý mimi je jiný. Tak snad u vás to bude mít úspěch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16136
6.4.11 11:29

ja tu hudbu taky zkusim :) holky asi je blbost ted jit na rockovy koncert co? to by mi mimi asi ohluchlo :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8097
6.4.11 11:37

No, občas když měl někdo hodinu tak řídil jak zběsilej :lol:

Maty - no malá se hrozně těší, a nejraději by ho už z bříška vyndala :roll:
A právě jsme jí taky pořídili kočárek, má ho zaparkovanej ve sklepě vedle velkýho a panenku a všechno pak budeme dělat spolu :lol: a taky jí malej brácha pak donese dáreček, až se narodí.
Ale každopádně to bude zajímavý.
My třeba někdy v lednu došli do stádia, kdy mi začala bušit do břicha a očividně jakoby ubližovat. Tak jsem pátra proč to dělá… a z ní vypadlo, že nechce aby se miminko narodilo 8-o protože budu muset jít do nemocnice :think: a ona nechce abych tam šla, chce abych byla doma 8-o - pár dní předtím jsme si povídali o tom, že se miminko nemůže narodit doma, že ho musí doktoři zkontrolovat.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4026
6.4.11 11:38

myslím, že neohluchlo. Někde jsem četla, že miminko by mělo vnímat zvuky až od 27 tt. Ale nevím, co by s ním udělaly ty decibely… to by na něho mohlo působit jako otřesy. kdyžtak se poraď s gynekologem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4026
6.4.11 11:42

IlkaV:
měli jsme něco podobného. po vánocích jsem měla jít na ultrazvuk a zrovna jsme měli malou, tak jela s manželem se mnou a pan doktor je tam pustil se mnou.
Malá se mě celou dobu ptala, jestli to bolelo a pak u našich vypravovala, že pan doktor mi dělal něco na břiše a že to bolelo. Dalo to hodně námahy vysvětlit, že to nebolelo, že tím jen kontroloval miminko. Teď k svátku dostala doktorský kufřík, tak kontroluje miminko jako pan doktor :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
6.4.11 12:02

lucienne
to bych teda určitě na koncert nešla…minule se mimi i probudilo, když jsme se s našima a rodičama od přítele hlasitě smáli..tak se za chvíli probralo a zběsile kopalo, jako že to teda fakt ne :pocitac: :pocitac:
to bych fakt nešla…chudák mimi :cry: :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
6.4.11 12:08

sestra se taky bála, že co její 4 letej syn na sourozence
ale musela ho dobře!! připravit..a povedlo se jí to asi jako jedné z mála
načetla hodně článků a rad říkala mu o mimi v bříšku, mluvili na ní jménem /vybraným/, hladili ji, když kopala atd.
pak v porodnici mu koupili obrovský auto, když přišel se podívat na malou..
pozornost se nesmí strhávat na novorozence
naopak roidče, známý atd. nejdřív musí se uvítat s dítětem starším, chvili si s ním něco popovídat, pohladit ho a až teprve potom třeba za 10 minutek se jít podívat na mimi
jinak bude sourozenec hoooodně žárlit
ségra když tam poprvé přišel/do porodnice/ tak mu koupili to velké auto..nejdřív ho přivítala,věnovala se jemu, pak až se začalo „něco“ dít kolem novorozence
a fakt to vyšlo hladce a to sme nikdo nečekali, je hyperaktivní a vyžaduje si neustálou pozornost..
ale ty finty na něj zabraly
akortá doma pak po pár týdnech říkal, že malou ať vrátí do nemocnice a vezmou si ju, až bude už větší..aby si s ní mohl hrát
no a taky musela ségra hoodně se mu doma věnovat a nedat najevo větší péči a náklonnost malé..ale pochopil to a asi to dělala fakt dobře.. :dance: :dance: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4026
6.4.11 12:22

madrianova:
přesně to mi radila dětská psycholožka… nejdřív pozornost staršímu dítěti, dovolit se ho, počkat na souhlas,… Připravujeme taky tak, že mluvíme o bráškovi Vojtovi, hladíme ho, povídáme mu…
Uvidíme, už to nebude dlouho trvat a reakce malé na miminko se dočkáme :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky