Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Caty já bych si ještě nechala udělat utz a pak bych asi zašla na tu plodovku. Jenže to se protáhne. Každopádně si nechej udělat utz a nechceš zkusit Gennet, tam mají určo dobrý utz, co?
Januško, taky už jsem nad Gennetem uvažovala, ale asi těžko tam můžu zavolat, že chci jít na UTZ. Ikdyyyyyyyyyž, jdu mrknout, mám tam známou sestru ![]()
Caty já bych tam zkusila zavolat a řekla jim ten problém a také že jsi tam chodila a uvidíš co ti tam řeknou. Pak dej vědět. Ajak se má tvoje berunka? my jdeme odpo na plavání a teď si jdeme pustit písničky.
Caty píše:
Januško, taky už jsem nad Gennetem uvažovala, ale asi těžko tam můžu zavolat, že chci jít na UTZ. Ikdyyyyyyyyyž, jdu mrknout, mám tam známou sestru
Ahoj Caty, včera jsem byla 11tt(10+4)… ta fotka, co jsem sem dala je z 9tt!!!(8+3tt =9tt)Takže se ti tam fakt nic protahovat nemohlo
, mohla jsi mít podobný obrázek jako já(jenom s jedním „rohlíčkem“)… No a jinak na další kontrolu jdu do Prenatalu Veveří na screening, a to za 14 dnů, takže tam se ukáže kolik teda těch miminke tam je. Četla jsem pár diskuzí- i tu na emiminu a občas se opravdu stane, že se druhé miminko schovává… DOkonce na „modrém koníku“ je maminka, co čekala dvojčátka a až v 17tt jí na screeningu našli u jednoho „dvojčátka- jednovaječného sourozence“, takže čekala jednovaječné dvojčata+1 mimi= trojčata. To se u mě naštěstí nemůže stát, já mám jen jeden váček, takže v něm by byly případně jednovajky
. No bude to sranda, kdyby fakt to druhé tam bylo- doma už sjem včera hlásila jen jedno-dcerka byla zklamaná…
Caty, nepochopila jsem, proč máš jít na plodovku??? Ta se dělá až po 16tt- před tím se dělá jen odběr chor.klků z placenty. To je fakt divné…
ahoj holky
, tak na vás jdu zase mrknout co nového ![]()
Caty, myslím, že je to dobré znamení, když ho Dr. viděl a doufám a věřím, že je miminko v pořádku, moc ti držím berunko palečky ![]()
teda Birmo, ty to máš taky zajímavý
, ty vaše miminka si harajou na schovku už v bříšku, to jednou budou asi pěkní rarášci
, ržím palce i tobě, když už se doma těšili na dvojčátka, tak ať je mají
…ostatní moc zdravím
![]()
Caty taky nechápu proč tě posílají na plodovku ted?jak tady už někdo psala tak to se dělá kolem 16tt,né?
Birmo teda to jsme zvědavá,jestli je tam schované ještě jedno nebo né
?já taky byla v prenatálu na veveří,jsou tam moc příjemní a ulz mě dělal DR.Vlašín a byl super a dokonce mě řekl,že na 99%je to holčička a opravu to řekl správně…
Caty a tobe delaj jen uz přes bříško??to nemužou nic videt…do 12 týdne je videt vaginálne pak teprve pes bříškoa to jak u koho…proč tě chce ted posílat na plodovku?????ta se tak brzy nedela…jo kordocenteza se dela ale cca 12 týden tuším…
vlevo 9+3 vpravo 9+0 a už se hýbaly a srdíčka tloukla to prazdne je zamlklé 3če
AHoj holčinky
Kolik Vám ta miminka měřila v tom 9tt?
Byla jsem v Gennetu. Paní doktorka, mimochodem strašně hodná a skvělá, takže budu chodit k ní, miminko viděla hned, mělo 6mm, váček gestační okolo 27mm a žloutkový váček. Srdíčko nebylo vidět. Nicméne je u miminka krev, takže to vypadá, že se asi vstřebává do miminka a to cca týden asi neprospívá, to se pozná podle dnešní krve. Nicméně mě dostala na kolena.
Miminko bylo zdravé a prospívalo. Bohužel před třemi týdny jsem se pohádala s tchýní po telefonu a omdlela v obchodě. Tři dny na to mi doktor řekl, že mám hematomy a předtím dva dny před pádem nebyly. Závěr paní doktorky a ostatních je, že hematomy se udělaly po pádu. Ty okolo váčku se vstřebaly, jsou tam po nich modřiny, ale bohužel jeden se bud vylil do váčku k miminku nebo tam by také hematom. Takže nebýt hematomů, miminko by prospívalo a rostlo dále. COž se pozná podle krve dneska. Tak to mám zlatou tchýni holky co? Nemůžu o té ženské ani slyšet. Prý miminko by jinak odpovídalo, váček také, ale…
Caty tak to máš opravdu zlatou tchýni, to bych jí pěkně poděkovala. To je dobře, že jsi tam zašla a aby se na tebe podíval jiný dr. než ten tvůj. A co paní doktorka říkala, jaký bude postup dál? A kdy budeš mít výsledky? Moc moc ti držím palečky.
marketm a to byl měřený gestační váček nebo embryo?
no jo no, tak je to jasné, miminko nebude. přestalo se vyvíjet, jak se vstřebávaly hematomy a krev objevila ve váčku
jasnuško děkuju, ale myslím, že podle velikosti miminka je to jasné Žádné nebude. Nejhorší na tom je, že doktorka mi řekla, že se vyvíjelo dobře cca do 7/8tt, pak bohužel nastoupily hematomy a krev.
Caty píše:
marketm a to byl měřený gestační váček nebo embryo?
no jo no, tak je to jasné, miminko nebude. přestalo se vyvíjet, jak se vstřebávaly hematomy a krev objevila ve váčku
CRL je delka embrya od hlavičky po zadeček...... ![]()
rohli: papa a at neusneš v práci

birmo a kdy jdeš na další UTZ? By mě zajímalo, kde je to druhé miminko
No já furt nevím, zda jít na tu revizi v úterý, jestli nemůže být mimi schvané třeba za váčkem nebo za něčim no