Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@smurfka j tam sla se slipovkou a ven taky tak. Zavadel mi to ctvrty den, takze jsem uz jen spinila. A spinim do ted a to ji mam 3 mesice
![]()
No, a jak je to s koupáním, taky bych tam měla jít teď někdy, ale chtěla bych normálně chodit do bazénu. a představa, že budu 3 měsíce špinit, teď v létě, v těch vedrech pořád s vložkou… ![]()
@Weris je to asi doktor od doktora..ale mě ta moje tampony doporučila ( jen ne ty s tím aplikátorem, ale normální uplně v pohodě..
případně je ted moderní kalíšek…já určitě pojedu na tamponech ![]()
Tak dneska jsem byla na vložení..modlím se at sedne, a uvidíme…
bolest žádná ( ale asi mám nějaký vyšší práh, protože mě nebolel ani hemilton, takže vložení tělíska jsem taky necítila )..
Ahoj holky mate nekdo zkusenost mam od prosince mirenu a ted posledni 2 mesice po sexu krvacim ma to taky tak nekdo? Pujdu k dr ale az pristi tyden potrebuju poradit
Mě by zajímalo, zda má někdo i nějaká jiná NEGATIVA spojená s Mirenou, ale né jen špinění. Mám ji cca půl roku a od té doby jsem nějaká „roznašená“. Špinění nakonec skoro vymizelo, to je dobrý. Ale nejprve 4× za sebou kvasinka. Pak mi řekl doktor, že mi putuje nějaký zánět v těle. Kvasinka snad pryč a hned na to mě začalo bolet koleno (jsem sportovec), když jsem po měsíci (až po nasazení homeopatik) vyléčila koleno, dostavila se měsíční rýma s kašlem, ale dle doktora jsem zdravá. Nemluvím o tom, že jsem často podrážděná, vyjíždím na děti, protivná sama sobě, na sex chuť taky nic moc. Nejprve jsem si to vůbec nespojovala a zdravý rozum říkal, že to nemůže souviset. Ale pak jsem si někde přečetla podobné případy žen a začala si říkat, že mi ta Mirena asi nesedí. Mám chuť ji vyndat. Má někdo i takové zkušenosti a vymizí to třeba po půl roce…??? Díky
Příspěvek upraven 18.10.15 v 13:18
@lenka.chlup tak ja jsem ji nechala tento tyden vyndat po 5ti mesicich. a od te doby mne prestalo bolet bricho nejsem tolik unavena a dokonce se rano budim i vyspala. Mozne je podle mne vsechno. Jsem rada ze jsem ji dala pryc protoze jsem se s ni jen trapila.
Díky za info. Má ještě někdo negativní zkušenosti jiného typu než špinění? Díky
Já mám tedy citlivý podbřišek na dotek, což je nepříjemné. Jako bych uvnitř měla modřinu. I při sexu se mi zdá vnitřek citlivý…Menzes, spíše špinění přichází už po 3 týdnech. Taky chuť na sex se mi nějak snížila
… Zvažuji místo Mireny si koupit Lady comp. Nějak si nemůžu zbavit pocitu, že Mirena pro můj organismus není až tak veliký přínos ![]()
Holky, co myslíte:) mám už skoro rok mirenu a ani o ni nevím, akorát poslední dva měsíce ms probehla stylem dvě kapky krve a tento měsíc nic, testy jsem nedělala, je to velmi nepravdepodobně, ale mam to vubec nejak resit? v pribalaku to je jako vedlejsi priznak (chybějící nebo slaba ms)… Asi, krom toho pocitu (- chapej, ms by mela byt), mi to nijak nevadi.
@MarieOVMUC píše:
Holky, co myslíte:) mám už skoro rok mirenu a ani o ni nevím, akorát poslední dva měsíce ms probehla stylem dvě kapky krve a tento měsíc nic, testy jsem nedělala, je to velmi nepravdepodobně, ale mam to vubec nejak resit? v pribalaku to je jako vedlejsi priznak (chybějící nebo slaba ms)… Asi, krom toho pocitu (- chapej, ms by mela byt), mi to nijak nevadi.
Udělej si test, není co řešit, pokud bude negativní, je to prostě k mireně, ale mám ten dojem, že i v příbaláku píší, že si máš udělat test, když máš jakékoli pochybnosti ![]()
@MarieOVMUC udělej si test. Pokud je negativní, tak k řešení není nic. Pokud by byl pozitivní, tak je toho k řešení dost ![]()
@MarieOVMUC ja pouzivam stejne latky, jako jsou v mirene (ale mam pichanou 3-mesicni antiko) a nemam MS vubec… ale jestli jsi ji mela, tak bych udelala test a kdyby byl negativni, tak bych to neresila. ![]()
@pelikan21 píše:
@MarieOVMUC ja pouzivam stejne latky, jako jsou v mirene (ale mam pichanou 3-mesicni antiko) a nemam MS vubec… ale jestli jsi ji mela, tak bych udelala test a kdyby byl negativni, tak bych to neresila.
jj, pak nejaky splasim:)
@smurfka píše:
Ahoj. Jdu na zavedení mireny za dva dny. Dr ji zavádí v době MS. Chtěla jsem se zeptat kdo to tak měl, šly jste tam s tamponem a po zavedení vlozkaslipovka, nebo jste si hned zase zavedli tampón?
Naopak, po zavedení se tampony silně nedoporučují, jak je to čerstvé, můžeš si to vytáhnout. Já mám teda Jaydesse, je to totéž, co Mirena, jen menší a jen na tři roky… zavedení letos v srpnu, při MS, přecházela jsem z HA… břicho mě bolelo jen první den dva, krvácení (menstruace) po zavedení přešlo během pár hodin a od té doby jen vždy 18. v měsíci (den zavedení) pár hodin zlehka špiním a den dva před mám citlivé bradavky (to hodně, až to bolí)… jinak super, měsíc po zavedení se mi strašlivě zhoršila pleť a mastily se mi vlasy, trvalo to asi dva týdny a pak už pohodička… zhubla jsem, přestala být náladová a vůbec, lepší antikoncepci si neumím představit ![]()