Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@aquawoman píše:
Takže myslíš, že se dokážeš seznámit i s muži, kteří hledají vážný vztah?
Protože mě napadlo, že můžeš vyhledávat typy, kteří jsou atraktivní pro ostatní (pro všechny ženy), kteří se snáze seznamují a takoví jsou povětšinou ti děvkaři (typičtí alfa samci). Možná máš jen pocit, že nemáš vysoké nároky - takové jsem zase znala chlapy, oni neměli vysoké nároky na ženu (podle nich), podle mě byly dost vysoké a proto nemohli dlouho najít partnerku. Ale jako to jsou stále jen úvahy, asi bych udělala to, co radí anonymní 2 - prostě se někoho zeptat, jak působíš a třeba ten problém odhalíš
Presne takhle to vidim. ![]()
@Scarabeuss Dík za pohled z druhé strany ![]()
Sice si nemyslím, že bych byla namyšlená, nicméně třeba se pletu. Nebo tak mohu působit na okolí ![]()
Zajímalo by mě, proč mě teda rádi oslovují takoví ti frajírci - od prvního pohledu děvkaři, kteří rozhodně nevypadají, že by pomýšleli na vztah…
@aquawoman Já právě o ty alfa samce nestojím, přitahují mě úplně jiné typy. A ano, pokud se to, aby měl vyřešenou minulost, nebyl zadlužený a nepřeháněl to s chlastem, považuje za náročnost, pak jsem náročná. Ale vzhledem ke zkušenostem minulým, z tohoto prostě nejsem ochotna slevit.
Jinak ziskat od nekoho kvalitni zpetnou vazbu na sebe je temer nemozny. Lidi casto jednaj podvedome, nevedome a proste nedokazou rict, co presne jim vlastne vadi. Nemluve o tom, ze nekdo ani nechce byt uprimny a nakeca nejaky obecny recicky.
@Anonymní píše:
@Scarabeuss Dík za pohled z druhé strany
Sice si nemyslím, že bych byla namyšlená, nicméně třeba se pletu. Nebo tak mohu působit na okolí
Zajímalo by mě, proč mě teda rádi oslovují takoví ti frajírci - od prvního pohledu děvkaři, kteří rozhodně nevypadají, že by pomýšleli na vztah…@aquawoman Já právě o ty alfa samce nestojím, přitahují mě úplně jiné typy. A ano, pokud se to, aby měl vyřešenou minulost, nebyl zadlužený a nepřeháněl to s chlastem, považuje za náročnost, pak jsem náročná. Ale vzhledem ke zkušenostem minulým, z tohoto prostě nejsem ochotna slevit.
Protoze oslovujou kazdou? ![]()
@radkka píše:
Fakt si protiřečíš, trvá ti než se otevřeš, ale jsi společenská a ráda flirtuješ? To jde trochu proti sobě, ne?
Prostě se bav, užívej si mládí s přáteli a ten chlap se objeví. Nesnaž se za každou cenu hledat v každém milém chlapovi partnera, ono to přijde, když to člověk nejméně čeká
no to vubec nejde proti sobe ![]()
@KiwiT píše:
Nemyslím si, že umět flirtovat a bát se věřit někomu je protiřečení. Flirt je nezávazná věc, věřit někomu a otevřít se mu je něco jiného.
přesně tak
@Scarabeuss píše:
Protoze oslovujou kazdou?
Přesně to stejné mě napadlo
Zkouší to na každou. Navíc zakladatelka píše, že nemá problém flirtovat.
Anonymní a nebude problém v tom, kde ty chlapy hledáš? V nějakých barech, na diskotékách, apod. se to bude převážně hemžit takovými… ![]()
@aquawoman To vůbec. Já po barech nechodím a z diskoték jsem dávno vyrostla. Osloví mě normálně za bílého dne - na ulici, na výletě, v knihovně, v obchodě, v kavárně…
@Scarabeuss, @Bora-Bora Tak díky za objasnění. Jsem očividně stále naivní, když čekám, že na výše zmíněných místech potkám spíš ty typy pro rodinu ![]()
@Anonymní píše:@Scarabeuss, @Bora-Bora Tak díky za objasnění. Jsem očividně stále naivní, když čekám, že na výše zmíněných místech potkám spíš ty typy pro rodinu
Na to oslovit cizi zenskou nekde pred lidma venku ma malokdo, to spis si troufne ten „normalni“ muz v baru. Zkus nejaky krouzky, konicky, kde jsou ruzni lidi.
Tak určitě. Zase to nebylo myšleno úplně černobíle. Prostě chodím ráda mezi lidi spíš přes den - fitko, brusle atd., večer třeba občas s přáteli do restaurace, kina, ale po barech neběhám, to není nic pro mě.
V práci si skvěle rozumím se dvěma mladšími kolegy (myšleno mladí věkem, nikoli mladší než já), jsou prima, nejsou ale single. Zbytek jsou buď sarší pánové, anebo ženy.
Pokud mas 2 vs, vizualni uroven, tak je jasne, ze si budes hledat v duchu „vrana k vrane seda“, ze si nevyberes umasteneho ceskeho knedlika s vyucnim listem, ktery pro uspesnou zenu bude pouzivat prizvisko reditelka zemekoule apod. Spoustu ceskych chlapu, co patri k prumeru, pak na ty zenske, co jsou samostatne, vzdelane, vydelavajici nedosahnou, urazi je a shazuji. Jen ukazuji svou malost. Vubec nejsi narocna, aby nebyl zadluzeny, nelemcal denne litr vina, nebyl flink je zaklad, neznam zenskou, ktera by takoveho chtela. A jestli jo, tak do roka tu bude zakladat diskuze, jak toho sveho pijana z uradu prace musi zivit. Urcite znas Paretovo pravidlo, 20:80, tady je zastoupena ta osmdesatka, tedy prumerni a ty ti take pisou. Sama pises, ze jsi je pobourila. Neztracej cas v teto diskuzi. A neslevuj ze svych naroku a hlavne, nedelej si hlavu z lidi, kteri neodpousti uspech. V cr je jich vice nez dost. Urcite najdes, ale bude to treba dele trvat. Nezapomen pri tom hledani delit zrno od plev alias 20:80. a z te dvacitky pak vybirej. Preji Ti to.
A delas nejake konicky poradne? Varit a pect umi totiz uplne kazda. Co treba aktivni dovolena na kolech? Nepripadas mi ani moc narocna. Ale nevim, v jakych kruzich se pohybujes, neni uplne bezne mezi VS mit dluhy (nepocitam hypoteky).
@Anonymní píše:
Pokud mas 2 vs, vizualni uroven, tak je jasne, ze si budes hledat v duchu „vrana k vrane seda“, ze si nevyberes umasteneho ceskeho knedlika s vyucnim listem, ktery pro uspesnou zenu bude pouzivat prizvisko reditelka zemekoule apod. Spoustu ceskych chlapu, co patri k prumeru, pak na ty zenske, co jsou samostatne, vzdelane, vydelavajici nedosahnou, urazi je a shazuji. Jen ukazuji svou malost. Vubec nejsi narocna, aby nebyl zadluzeny, nelemcal denne litr vina, nebyl flink je zaklad, neznam zenskou, ktera by takoveho chtela. A jestli jo, tak do roka tu bude zakladat diskuze, jak toho sveho pijana z uradu prace musi zivit. Urcite znas Paretovo pravidlo, 20:80, tady je zastoupena ta osmdesatka, tedy prumerni a ty ti take pisou. Sama pises, ze jsi je pobourila. Neztracej cas v teto diskuzi. A neslevuj ze svych naroku a hlavne, nedelej si hlavu z lidi, kteri neodpousti uspech. V cr je jich vice nez dost. Urcite najdes, ale bude to treba dele trvat. Nezapomen pri tom hledani delit zrno od plev alias 20:80. a z te dvacitky pak vybirej. Preji Ti to.
No a co je podle tebe uspesna zena? Ta, co umi variet, pect, ma VS a nema dluhy?