Mladé, zajištěné holky "k světu" - bez partnera

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9
13.5.16 20:12

Ze svého okolí mám skutečně dojem, že ty schopné a úspěšné ženy nikdo moc nechce. Nevím proč, možná ze strachu. Mezi známými jsou páry, kde vysloveně úspěšní muži mají puťky domácí, ačkoliv by je ani většina celkem schopných žen neohrozila či netrumfla. Stejně asi upřednostní větší převahu než menší, dá-li se to tak říci. Je to smutné.

Na druhou stranu, znám také pár „úspěšných“ slečen, většinou rozumově nic extra, ozdobené titulem ze soukromých škol, stále brečí, jak je nikdo nechce, přitom chtějí jen Itala s vlastním letadlem a vilou v Monacu. Proti tomu nemají moc co nabídnout, kromě ohrnutého nosu.

Jinak mám pouze jednoho kamaráda, kdo takové typy vyhledává, ale ten je také sólo. Jak už tu někdo psal, on je zrovna také PhD., 35 let, hodný, slušný, zajištěný, hezký chlap, slušná postava, kousek od Prahy, rodině by se časem asi také nebránil… I on má nějaké menší háčky. Co vím, tak se pro změnu kdysi snažil o jednu holku, která ho zle zranila (sice hezká, hodná a chytrá, ale z rozvrácené rodiny, cpala se mezi VIP, večírky, cizince a na golf, ne kvůli penězům, ale nejspíše chtěla všem ukázat, že to dokáže a že je také někdo). Za ní by dýchal, ale od té doby vztahy moc nezvládá, je krapet zhrzelý. Nějak si z toho odnesl, že pro ni nebyl dostatečně dobrý, byť je to blbost. A tak na sobě stále pracuje. Co vím, tak by rád nějakou obdobně schopnou holku, žádnou služku (kdysi randil s úspěšnou lékařkou, pak techničkou), ale prý se od té doby pro nikoho vážně nezapálil a d*vkař také není. Není ani nespolečenský introvert, ani moc společenský. Byla jsem s ním na grilovačce s pár známými a to bylo fajn, ale větší akce jako večírky či svatby s desítkami lidí mu nic neříkají, společenské sporty také ne. Tím se zase omezí možnost se seznámit. Ale podle mne je fajn a použitelný, jen to asi musí některá umět.

Je to z obou stran problém, vztahy jsou těžké, slušné holky zlomí hajzl, super kluka zklame nějaká blbka. Najít pak někoho pro život :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
13.5.16 20:22

Ve 25 už řešit chlapa pro život? Typy jo. Holko, užívej si. Máš spoustu času.

• Citovat
  • Upravit
6611
13.5.16 20:32
@Mango_Lassi píše:
Ve 25 už řešit chlapa pro život? Typy jo. Holko, užívej si. Máš spoustu času.

jojo a pokus o první dítě ve třeceti a ve čtyřiceti třetí IVF… Popravdě nechápu proč na všechno tak čekat. Naše matky rodily v 16-22l. dnes mi jezdí pro kočárky čtyřicítky. Jako sorry, ale jsou to často ženské už dost za zenitem, utahané, vrásčité… Nezdá se mi to jako dobrý věk pro mateřství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
13.5.16 20:39
@jakanas píše:
jojo a pokus o první dítě ve třeceti a ve čtyřiceti třetí IVF… Popravdě nechápu proč na všechno tak čekat. Naše matky rodily v 16-22l. dnes mi jezdí pro kočárky čtyřicítky. Jako sorry, ale jsou to často ženské už dost za zenitem, utahané, vrásčité… Nezdá se mi to jako dobrý věk pro mateřství.

Moje matka třeba moc rozumu ve 22 neměla, když si mě pořídila. Ve 25 mě zajímaly techno party a vše hezké, co k životu patří
Otěhotněla jsem ve 33 přes HA. Ve 36 zase po 3 měsícich snažení.
Ve 25 teprvé dokončí školu a začíná profesní dráhu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.5.16 22:03

@Mango_Lassi No já nevím, já si myslím, že když má člověk dodělanou školu, je víceméně finančně zajištěný, má kde bydlet, má jistou práci… Tak to prostě jde tak nějak ruku v ruce. Já jsem neřekla, že je mi 25 a tikají mi biologické hodiny a potřebuju nutně splašit otce dítěte. To vůbec, miminko bych chtěla až za pár let. Ale nevidím důvod, proč ztrácet čas ve vztahu, u kterého vím, že by z něj nic takového nebylo, když bych mohla naopak potkat někoho, kdo smýšlí podobně a časem chce taky rodinu. Ani s takovým to nemusí vyjít, to je jasné, ale pořád je ta pravděpodobnost vyšší.
Jinak co se otázky věku prvorodiček týče, mně se třeba zdá 33 celkem pozdě. Ráda bych měla miminko ještě v době, kdy budu mladá a v plné síle a budu plná elánu. Nevidím důvod, proč by to měl dospělý, mladý a zajištěný pár oddalovat. Něco jiného je mít dítě v dnešní době v osmnácti, ale třeba takových 27-29, to mi přijde úplně ideální.

• Citovat
  • Upravit
8285
13.5.16 22:34

@Mango_Lassi :mavam: tak jak uz jsme viděly v jiné diskuzi, mas partnerství nastavené jinak a chtě nechte nestandardně. Svým způsobem chapu, jak to myslíš s tim vařením a pecenim. Na druhou stranu - já byt živitelem jak ty ( což se nestane), tak bych tomu svýmu doma nezalila ani kafe. Takze ty nevaris, to je super, ale ještě aby jo! To uz by byl vrchol :)

Jinak zakladatelko - opravdu me zarazilo, jak píšeš, ze te muži oslovují někde venku, na ulici, v obchodě? V základu bych na tom neviděla nic špatného, ale v dnešní době se tohle přece nestává? Tak me napadá - nechodis oblékana nějak extravagantne či vyzyvave? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.16 22:39

@LVLucie To se vám jako nestává? Že stojíte třeba frontu a hodíte řeč a pak se z toho něco vyvine? To se všicni dnes seznamují pouze přes seznamky nebo večer v barech? Já jsem se vlastně seznámila vždycky takto obyčejně - třeba ve vlaku v kupéčku, v knihovně… Nepřijde mi na tom nic divného.
Ne, to rozhodně ne :lol: to by v práci kolegové koukali :mrgreen: Chodím oblékaná spíše elegantně, na sport pak normálně ve sportovním.

• Citovat
  • Upravit
8285
13.5.16 22:54
@Anonymní píše:
@LVLucie To se vám jako nestává? Že stojíte třeba frontu a hodíte řeč a pak se z toho něco vyvine? To se všicni dnes seznamují pouze přes seznamky nebo večer v barech? Já jsem se vlastně seznámila vždycky takto obyčejně - třeba ve vlaku v kupéčku, v knihovně… Nepřijde mi na tom nic divného.
Ne, to rozhodně ne :lol: to by v práci kolegové koukali :mrgreen: Chodím oblékaná spíše elegantně, na sport pak normálně ve sportovním.

Predesilam, ze bych byla rada, kdyby to tak fungovalo, ale mám opravdu opačnou zkušenost, ze dneska vas uz normální chlap na ulici neoslovi. Pokud teda nebudu mega koketa a nebudu si o to říkat, ne-li, ze s tim začnu sama a nebo nezavdam příčinu a ten, co me osloví bude nějaký mega ubožák, jako se stalo mne - ve frontě v obchodě, az na parkoviště me neustále zval na kafe a když jsem koukla do auta, byla tam autosedačka. A ještě se hrozne divil, co ze jako na tom :mrgreen: Jako já taky nevim, kde se dneska mají lidi seznamovat. Nejlepší je podle me přes známy, poznat nový lidi, kamarády kamarádů, ale mám hodně nezadanych kamarádek a taky nic :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
14.5.16 00:06

@LVLucie člověče, já vařím jen pro sebe a dítě
přítel je vegetarián a to mě ani nehne vařit ještě jemu. To bych nedala a vlastně ani to dávat nechci. To se obslouží sám. Takže vaříme půl na půl a nemá to žádnou souvislost s tím, kdo koho živí. A na rovinu ti povím, že nám často vaří restaurace.

• Citovat
  • Upravit
Mango_Lassi
14.5.16 00:19
@Anonymní píše:
@Mango_Lassi No já nevím, já si myslím, že když má člověk dodělanou školu, je víceméně finančně zajištěný, má kde bydlet, má jistou práci… Tak to prostě jde tak nějak ruku v ruce. Já jsem neřekla, že je mi 25 a tikají mi biologické hodiny a potřebuju nutně splašit otce dítěte. To vůbec, miminko bych chtěla až za pár let. Ale nevidím důvod, proč ztrácet čas ve vztahu, u kterého vím, že by z něj nic takového nebylo, když bych mohla naopak potkat někoho, kdo smýšlí podobně a časem chce taky rodinu. Ani s takovým to nemusí vyjít, to je jasné, ale pořád je ta pravděpodobnost vyšší.
Jinak co se otázky věku prvorodiček týče, mně se třeba zdá 33 celkem pozdě. Ráda bych měla miminko ještě v době, kdy budu mladá a v plné síle a budu plná elánu. Nevidím důvod, proč by to měl dospělý, mladý a zajištěný pár oddalovat. Něco jiného je mít dítě v dnešní době v osmnácti, ale třeba takových 27-29, to mi přijde úplně ideální.

Tak hlavně, že víš, co chceš. Já třeba ve 33 žádné dítě naplánovala. Naplánovala jsem děti mít nikdy. Ale stalo se.
Takže moje strategie nebyla někoho ulovit do rodiny. Jen jsem si hezky užívala života a neřešila otázky jako ty. Proto mně přijde lepší to mít trochu víc spontánně a netlačit tolik na pilu ve 25 letech. Přijde to, kdy to nejmíň čekáš.
Jo a partnera jsem potkala v necelých 29 letech a původně to byl čistě sexuální vztah. Nic jsem si od toho neslibovala a nečekala. Jsme spolu už 9 let.

• Citovat
  • Upravit
9414
14.5.16 08:29

@Mango_Lassi No tak to je v tomto případě tak nějak fuk, jak to máš ty, ne? Jestli ty vaříš, nevaříš, kdy jsi ty toho svýho potkala…Někdo, kdo děti plánuje, je klasickej rodinnej typ jako za starých pořádků, už je v pětadvaceti netrpělivej. Taky mám kamarádku, která od cca v pětadvaceti plánovala rodinu, chlap v nedohlednu, pak to stihla v 36 a v 37 bylo dítě. Ale těch 11 let si neužívala ani omylem, spíš se užírala, když byla nastavená na chlapa a dítě. A třeba mojí ségru by už kleplo, ta toužila po dětech od 15. (Naštěstí pro ní stihla svatbu a děti ještě za socíku)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
14.5.16 09:17
@Mango_Lassi píše:
A ted si zavolame @pohledzdruhestrany. Co nam k tomu rekne asi.

vaření v žádném případě nevyžaduju, stejně mám nejradši paprdele s česnekem a tunou chilli papriček a to zvládnu sám, ale zase na druhou stranu, vadilo by mi, kdyby partnerka nevařila alespoň nějak přiměřeně dětem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.5.16 09:17

@Mango_Lassi My jsme proste natolik odlisne, ze je pro nas tezko pochopitelna situace te druhe.
Nekolikrat jsem psala, ze nemam povahu na to, abych spala s kdekym… Takze podle tve teorie bych vlastne byla asi cely zivot bez sexu a sama :mrgreen: protoze bez partnerstvi by u me sex nebyl. A to se samozrejme tyka i jinych veci. Taky bych si s tim sex. objektem asi ani moc nepokecala nebo fakt jen o tom obecnem. Neni to skoda? Nemit nekoho, komu veris, muzes se na nej spolehnout, oprit se o nej?

• Citovat
  • Upravit
57
14.5.16 09:28

@jakanas naprostý souhlas :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
14.5.16 09:31
@Anonymní píše:
@Mango_Lassi My jsme proste natolik odlisne, ze je pro nas tezko pochopitelna situace te druhe.
Nekolikrat jsem psala, ze nemam povahu na to, abych spala s kdekym… Takze podle tve teorie bych vlastne byla asi cely zivot bez sexu a sama :mrgreen: protoze bez partnerstvi by u me sex nebyl. A to se samozrejme tyka i jinych veci. Taky bych si s tim sex. objektem asi ani moc nepokecala nebo fakt jen o tom obecnem. Neni to skoda? Nemit nekoho, komu veris, muzes se na nej spolehnout, oprit se o nej?

Jestli je to škoda. Já ti nevím. Občas zase toužím po tom dřívějším životě, po cestování. Chlapi jsou fajn, ale že bych si bez nich nedokázala svůj život představit? To jako dokážu. To ti zase závidím tvých sladkých 25. ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky