Mladé, zajištěné holky "k světu" - bez partnera

Napsat příspěvek
Velikost písma:
366
12.5.16 23:50
@Mango_Lassi píše:
@Bora-Bora No jo no. Další úspěšná ředitelka zeměkoule, které to stále „nevychází“ ;)

A ty jsi kdo? cesky svejk, co to nikam nedotahl a proto neodpoustis uspech jinym? To, jak pejorativne komentujes uspesnou, mladou zenu o tobe vypovida, ze ty jsi zapskla nula, ktera si o nekom, jako je autorka tematu muzes nechat jenom zdat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
12.5.16 23:51

Nejprirozenejsi prostredi pro hledani je podle me prostredi konicku, profesni prostredi. Schazeji se tam podobni lidi s podobnymi zajmy.

• Citovat
  • Upravit
Mango_Lassi
12.5.16 23:54
@Anonymní píše:
A ty jsi kdo? cesky svejk, co to nikam nedotahl a proto neodpoustis uspech jinym? To, jak pejorativne komentujes uspesnou, mladou zenu o tobe vypovida, ze ty jsi zapskla nula, ktera si o nekom, jako je autorka tematu muzes nechat jenom zdat.

Nojo, to jsem presne ja. Cesky svejk, ktery to dotahl akorat na pozici programatorky v nadnarodnim korporatu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.5.16 00:01

Anonymní, díky za příspěvek.

@Mango_Lassi Jako třeba závodně? Protože jet na dovču na kole se podle mě nerovná dělat koníček pořádně… Jasné, že péct a vařit umí každá. I když je pravda, že zrovna v okruhu mých známých jsou takové, které se drží pravidla, že moderní holky nepečou a spálily by i vodu na čaj…
Z ostatních koníčků, co jsem vypsala - těm se prostě věnuji ve svém volném čase. Závodně jsem tančila, ale to už je pryč, při práci by to stíhat nešlo, navíc to nahradily koníčky jiné.
Na kole nejsem žádný expert, pár desítek kilometrů mi stačí. Na dovolené se věnujeme spíše turistice a lozíme po horách.
Jinak fotím, takže jezdím různě podle domluvy fotit.

Jo, to by ses možná divila, kolik je zadlužených lidí mezi VŠ. A taky jsem narazila na inteligentního, pohledného a vzdělaného muže, který se však tím vším dovedl jen chvástat, byl vedený přes rok na ÚP a „miláčku, živ mě“. Proto říkám, že bych byla ráda za nějakého normálního, pracovitého chlapa.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.5.16 00:04
@Mango_Lassi píše:
Nejprirozenejsi prostredi pro hledani je podle me prostredi konicku, profesni prostredi. Schazeji se tam podobni lidi s podobnymi zajmy.

To máš pravdu, ono je pak určitě i více témat k počátečním hovorům.

Jinak - aby se nějak rozlišily ty anonymní - Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
Mango_Lassi
13.5.16 00:15
@Anonymní píše:
Anonymní, díky za příspěvek.

@Mango_Lassi Jako třeba závodně? Protože jet na dovču na kole se podle mě nerovná dělat koníček pořádně… Jasné, že péct a vařit umí každá. I když je pravda, že zrovna v okruhu mých známých jsou takové, které se drží pravidla, že moderní holky nepečou a spálily by i vodu na čaj…
Z ostatních koníčků, co jsem vypsala - těm se prostě věnuji ve svém volném čase. Závodně jsem tančila, ale to už je pryč, při práci by to stíhat nešlo, navíc to nahradily koníčky jiné.
Na kole nejsem žádný expert, pár desítek kilometrů mi stačí. Na dovolené se věnujeme spíše turistice a lozíme po horách.
Jinak fotím, takže jezdím různě podle domluvy fotit.

Jo, to by ses možná divila, kolik je zadlužených lidí mezi VŠ. A taky jsem narazila na inteligentního, pohledného a vzdělaného muže, který se však tím vším dovedl jen chvástat, byl vedený přes rok na ÚP a „miláčku, živ mě“. Proto říkám, že bych byla ráda za nějakého normálního, pracovitého chlapa.

Ne zavodne. Aspom pravidelne. Tu dovolenou jsem navrhla, protoze bys tam mohla potkat zajimave lidi. Nadsene pro vec. Pred ditetem jsem za vikend ujela treba 70-100 km.
S tim varenim a pecenim jsem to myslela tak, ze muze to dnes az tolik nezajima. Mozna nejake delnasy od pasu, ale ta nova vzdelana generace na to nahlizi ponekud jinak.
A co fotis? Nemas tam nejakou zajimavou partu lidi?
Normalni a pracovity chlap je pro me tak abstraktni a vagni pozadavek, ze nevim, co na to rict. Pro me bylo dulezity, abychom si proste rozumeli, poslouchali stejnou hudbu, jezdili spolu na vylety na kolech, bavili se o programovani, chodili spolu na party. Pak samozrejme, aby se mi libil apod. Nejake peceni a vareni jsem nikomu nezminovala, ani se me na to nikdo neptal.

• Citovat
  • Upravit
13.5.16 06:28

@Mango_Lassi ja myslim, ze s tim varenim to neni uplne cernobily. Mam hodne kamaradu z ruznych vrstev (vetsina ten prumer) a hodne tech vystudovanych se naopak o gastronomii zajima. Treba ne uplne o knedlo vepro, ale zrovna napr. muj kamarad (zajisteny, vystudovany, dodelava si akorat Ph. D., bez dluhu - no proste neco, co by si zakladatelka predstavovala) tak on rad vari, rad zkousi nove chute, poznava svetove kuchyne a urcite je pro nej jidlo, jakozto i vztah k vareni dulezity. A urcite kazdy delnas nemusi byt tupy pivar cekajici doma na gauci na gulasovku. Myslim, ze tohle je omezeny nazor.

Jinak zakladatelko, rozumim ti, ac nejsem tak vzdelana a asi ani tolik zajistena, tak vim, ze sehnat partnera, jako chlapa pro zivot myslim, je fakt narocny. Skoro vsechny me kamaradky (maji ruzne vzdelani, zivoty i vzhled) jsou samy. Ale u kazde je ten duvod trosku jiny… Ty zkus to, co ti radi holky. Kola jsou super.

Jinak, nemas treba nejakou partu? My takhle hodne jezdivame na kola, na vino atd a vesmes kazdej obcas pritahne nekoho novyho, treba byvalyho spoluzaka z vejsky nebo kolegu z prace. To je taky moznost :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
13.5.16 06:40
@Mango_Lassi píše:
Můžu se zeptat, co všichni máte s tím vařením a pečením? Jiné koníčky máte nějaké?

tak pro hledání chlapa je obvykle lepší umět vařit, než umět hrát tenis… proto to taky píše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
13.5.16 07:04

Zakladatelko, mně teda vůbec namyšlená nepřijdeš, úplně normální správná holka, co se s tím vším už moc dlouho pere sama a chtěla by to s někým sdílet-moc ti rozumím-já byla do svých 24 taky taková-společenská, veselá, upřímná-ale pořád ne a ne narazit na toho správnýho. Chodila jsem často se psem do přírody a bylo mi líto, že to štěstí sdílím jen sama. Kamarádů spousta, ale…Popravdě nevím, kde je chyba. Kdybych smýšlela pořád stejně, byla bych asi ještě teď sama. V těch 24 letech se ve mě něco zlomilo, ztratilo. V práci mě uháněl jeden kluk, co smýšlel úplně jinak, byl to úplně jiný typ než mě přitahovali. Žádný oduševnělec, ale racionální a přízemní kluk. Ale snažil se o mě. A to se mi líbilo. Dali jsme si pár schůzek a jsme přes 10 let manželé-máme 2 děti. Prošli jsme si spoustou krizí, jsme opravdu dost rozdílní a není všemu konec. Ale pořád se ráda sama procházím se psem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
13.5.16 07:22
@Anonymní píše:
Pokud mas 2 vs, vizualni uroven, tak je jasne, ze si budes hledat v duchu „vrana k vrane seda“, ze si nevyberes umasteneho ceskeho knedlika s vyucnim listem, ktery pro uspesnou zenu bude pouzivat prizvisko reditelka zemekoule apod. Spoustu ceskych chlapu, co patri k prumeru, pak na ty zenske, co jsou samostatne, vzdelane, vydelavajici nedosahnou, urazi je a shazuji. Jen ukazuji svou malost. Vubec nejsi narocna, aby nebyl zadluzeny, nelemcal denne litr vina, nebyl flink je zaklad, neznam zenskou, ktera by takoveho chtela. A jestli jo, tak do roka tu bude zakladat diskuze, jak toho sveho pijana z uradu prace musi zivit. Urcite znas Paretovo pravidlo, 20:80, tady je zastoupena ta osmdesatka, tedy prumerni a ty ti take pisou. Sama pises, ze jsi je pobourila. Neztracej cas v teto diskuzi. A neslevuj ze svych naroku a hlavne, nedelej si hlavu z lidi, kteri neodpousti uspech. V cr je jich vice nez dost. Urcite najdes, ale bude to treba dele trvat. Nezapomen pri tom hledani delit zrno od plev alias 20:80. a z te dvacitky pak vybirej. Preji Ti to.

Naprostý souhlas ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
13.5.16 07:37
@jakanas píše:
tak pro hledání chlapa je obvykle lepší umět vařit, než umět hrát tenis… proto to taky píše.

Jo, aha. Pokud bude hledat chlapa, co ho bude opečovávat, tak možná. V mé sociální bublině všichni chlapi vaří a nikdo to po partnerce nevyžaduje.

• Citovat
  • Upravit
Mango_Lassi
13.5.16 07:48

@Padmé Amidala tak zájem o gastronomii je něco jiného než napsat, že ráda pece a vaří. Ráda pece a vaří každá hospodynka. Mně jen zaujalo, jak z řady svých koníčků vypichla zrovna tento :mrgreen:
Jinak ano, PhD může dobře vařit, jeden má u nás svou restauraci. Ale to je něco jiného, než upéct buchtu k nedělnímu obědu.

• Citovat
  • Upravit
463
13.5.16 07:54

Nepřestává mě udivovat lidská blbost, závist a neochota pomoci druhému :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
13.5.16 07:56

@Nickyx tak jí pomoz a dohod někoho. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
20767
13.5.16 07:58
@Anonymní píše:
Baví mě to a ráda se dobře najím. Peču i na kšeft a je to taková moje odreagovačka. Jinak mám ráda sport - běh, kolo, brusle, v zimě lyže, snowboard. Občas zajdu na nějaké cvíčo, občas si něco přečtu, taky mám ráda turistiku a ráda fotím. Pak mám nějaké hodně specifické koníčky, ty ale neprozradím, neboť by mě podle nich známí odhalili :mrgreen:@radkka Nemusíš své tvrzení překrucovat, předtím to odhadlas naprosto přesně. Chtěla jsem vám tím popisem přiblížit mou situaci, nevykládám chlapům na potkání, co jsem vystudovala, kde dělám a kolik měsíčně vydělám. Vlastně v počátcích ráda mluvím o obecnějších věcech, což souvisí s tím, že mi prostě trvá, než člověku uvěřím a povykládám mu kde co.
Jinak gratuluji k úspěchům a držím pěsti ke státnicím. Není to tak dlouho, co jsem dodělávala druhou vejšku já, a musím říct, že při práci na plný úvázek to nebyl žádný med. A to jsem k tomu neměla toho manžela, o kterého bych musela pečovat.

Díky, snad to zvládnu, je to peklo, ale když už jsem tam tvrdla těch pět let, tak musim :mrgreen: Manžel je dospělý a svéprávný chlap, o něj bych se nebála, je zvyklý se o sebe starat sám :D
Já to nepřekrucuju, pokud o takových věcech nemluvíš, tak se pak nemají čeho leknout ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí