Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pamatuji dobu na podobných diskuzních fórech cca před 15 lety a řekla bych, že ten rozdíl je hlavně o tom, že v té době bylo nutné mít aspoň nějaký minimální společenský statut a aspoň minimální inteligenci, aby se člověk dostal k internetu a mohl přispívat a diskutovat.
S masivním nástupem smartphonů a cenovou dostupností dat je internet už dostupný pomalu i bezdomovcům. Takže ta diskuzní fóra se obohatila o to naprosté dno, kde už logické uvažování moc nehrozí, stejně jako samostatnost v nějakém dohledávání nebo schopnost smysluplně formulovat dotaz.
A o tom to je.
Většinou, když hledám něco k tématu děti-zkušenosti s něčím, tak mi vyhledávač najde nějakou diskusi na emiminu a lékaře tím nenahrazuji, ale k věcem typu kdy jste začli dávat dětem nějakou potravinu nebo třeba o růstu zubů a tak si tu ráda počtu. Občas proctu aktuální diskuse a často se pobavím. Témata duchové a covid neotvírám vůbec. Chodím tu zhruba dva roky.
A je pravda, že o sobě už bych tu nepsala, založila jsem anonymně diskuse na moje velmi citlivé a bolestné témata a kromě pár dobrých rad mě většina přispěvatelek úplně zdeptala a vlastně mi slušně řekly, že jsem úplná kráva a některé se tak ošklivě skoro až škodolibě vysmály, že mi bylo ještě hůře, než když jsem se zeptala. Takže číst a občas něco odpovědět ano, ale za sebe psát už radši ne.
@Nenitamduch píše:
Mi to tu pripada fajn, pokud prijde nekdo normalni a zalozi normalni diskuzi tak je to v klidu. Ale bohuzel se to tu mnozi samymi lovkynemi duchu apod. To je na strelu
tak to ja zas nechapu, jak toto muze nekomu tak strasne vadit, a nemyslim to zle, ale fakt to nechapu.
Prece pokud me diskuze na tema „je tam duch?“ pripadne „neudelala jsem si test, muzu byt tehotna?“ rozciluji, tak neni nic jednodussiho, nez je preskocit ![]()
Na co tam vlitnout a zacit holce nadavat, tady je to stokrat za den, ale ona se treba zeptala poprve za zivot, tak booze co, nikdo nevi vsecko…
@fiveta píše:
Mě tu poslední dobou vadí, že zakladatelka založí zajímavou diskusi, kde věrohodně popíše svůj problém a už se pak nezapojí, nenapíše názor na příspěvky. Nechápu tedy, proč diskusi zakládá, stačí jí jen si jí přečíst? Nebo jen někdo shání názory na vymyšlený problém?
Ani se nedivím někdy že se zakladatelka tématu odmlčí, potom co se na ni slétnou uživatelky, místo toho aby třeba poradily, tak začnou rozebírat nastíněný problém, hledat v příběhu nejasnosti, lži a rozpitvávat to jako žábu, nahazovat výmysly a doměnky, vkládat něco co tam vůbec nebylo ![]()
Já tu chodím spíš na odreagování, přečtení zajímavých témat, pro mě. Je fakt, že někdy je někdo dost útočný bez důvodu, ale taky si myslím, že u těch trollících diskuzí se zase není čemu divit… Všechno se vyvíjí, společnost, doba, tak stejně si myslím to je i na internetu.
Když jsem tu byla poprvé… tak jsem si říkala tvoe! tady těm ženským solidně jebe že vidí duchy všude
![]()
@Liberalissima
Přesně, tak to nečtu když mě to rozčiluje, diskuze, kde mi přijde že mají hloupý už název, prostě ani nerozkliknu…ono pro všechny koho se nějaký problém netýká, je hrozně jednoduché být nad věcí a říct druhému ať nehysterčí. Já už taky kolikrát prosvěcela test baterkou, jestli na něm opravdu něco není, protože už jsem byla zoufalá. Jasně no, kdybych měla doma tři děti, tak by mi to taky přišlo směšné, protože počít dítě je přece to nejjednodušší na světě, někdy jednodušší, než by si člověk přál. To samé s jinými problémy, pokud mě nezajímá šetření, protože peníze mám, nebo hubnutí, protože štíhlá jsem, nelezu tam a nepovyšuju se nad diskutující, co to řeší za ptákoviny, že makat a nežrat je přece tak snadné. Moc to nechápu, proč do „snažilek“ je takovým folklorem si kopnout.
@topazio píše:
I jiná diskuze.
zatím jsem neměla čas, ale projedu, až se budu nudit - to asi najdu perly
@stinga píše:
zatím jsem neměla čas, ale projedu, až se budu nudit - to asi najdu perly
Přečti si tu diskuzi s Avonem.
@fiveta píše:
Mě tu poslední dobou vadí, že zakladatelka založí zajímavou diskusi, kde věrohodně popíše svůj problém a už se pak nezapojí, nenapíše názor na příspěvky. Nechápu tedy, proč diskusi zakládá, stačí jí jen si jí přečíst? Nebo jen někdo shání názory na vymyšlený problém?
protože je to buď troll nebo je to opravdu podklad pro článek na Ona Dnes nebo podobné parketě, už to tu bylo mockrát
Diskuse mi trochu připomíná srovnávání starousedlíků a nově přistěhovaných ve vesničce za Prahou ![]()
@Anna766
Jo, to může být taky ten důvod, že se téma rozpitvá a rozumné názory nikde, spíš ostatní útočí,… ale někdy mi ty diskuse přijdou založené za jiným účelem a zakladatelka už nereaguje ani na otázky, jak to dopadlo. Teď nedávno tu byla zajímavá diskuse „Manžel sebral dětem peníze“, tam se tedy pak zakladatelka ozvala a dovysvětlila.
@stinga píše:
protože je to buď troll nebo je to opravdu podklad pro článek na Ona Dnes nebo podobné parketě, už to tu bylo mockrát
@Nelahee píše:
Většinou, když hledám něco k tématu děti-zkušenosti s něčím, tak mi vyhledávač najde nějakou diskusi na emiminu a lékaře tím nenahrazuji, ale k věcem typu kdy jste začli dávat dětem nějakou potravinu nebo třeba o růstu zubů a tak si tu ráda počtu. Občas proctu aktuální diskuse a často se pobavím. Témata duchové a covid neotvírám vůbec. Chodím tu zhruba dva roky.
A je pravda, že o sobě už bych tu nepsala, založila jsem anonymně diskuse na moje velmi citlivé a bolestné témata a kromě pár dobrých rad mě většina přispěvatelek úplně zdeptala a vlastně mi slušně řekly, že jsem úplná kráva a některé se tak ošklivě skoro až škodolibě vysmály, že mi bylo ještě hůře, než když jsem se zeptala. Takže číst a občas něco odpovědět ano, ale za sebe psát už radši ne.
V takových případech si vždycky vzpomenu na svůj oblíbený citát What Susie says of Sally says more of Susie than of Sally, tj. ony nemluví primárně o tobě, ale o sobě.
Jo, já vím, přesto to sype do rány sůl.