Moje dítě je malý terorista

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24527
2.2.23 12:36
@Anonymní píše:
No, abych to nejak za sebe uzavrela.

Nebudu mit doma agresivniho kriminalnika vylouceneho z kolektivu, zijiciho na okraji spolecnosti. Ani nepozuruju pocinajici ADHD, ktere je laickou spolecnosti velmi rado sklonovano a ponekud zneuzivano. Dokonce ani PAS.

Dodam jeste, ze mi situace neni jedno, ze to aktivne resim, ze nepiju kavu a tem situacim neprihlizim z povzdali a s usmevem na rtech. Zaroven taky dodam, ze nemam nezvladatelne dite, a ani se nechystam nezvladatelne dite vypestovat. Bit ho nebudu, k zamysleni nekterych mamynek - jsem sama bite dite, do krve, remenem, varechou, tahani za cop po byte, hazeni mnou o zem, apod. Asi nema cenu tedy znovu zminovat, proc pro me nasili neni cesta. A placnuti pres plenu nebo ruku, kousnuti, zatahani, to pro me nasili je, byt v male forme, samozrejme, protoze v tu chvili zneuzivam svoji silu vuci diteti.

Syn sebou nikdy nikde vzteky (zatim) nemlati, nerve, neplace, proste jen doposud nenabyl jemnocitu vuci detem. Blokujeme, resime to.

K detskemu psychologovi s nim v necelych 15m nepujdu. Mmchdm, vy, ktere to tu rady sklonujete, zkuste si rady detskeho psychologa precist. Cislo 1 je neoplacet nasili nasilim.

Neuveritelne, co jste ze me, na zaklade domnenek, nektere zkousely udelat. Preju vam vice empatie, posouzeni situace z perspektivy, misto odsuzovani a vymysleni si.

Vsem, ktere me podporily, moc dekuji. :kytka: Drzim palce vsem maminkam, aby se jim takove situace stavaly co nejmene :mavam:

A jak ti na to reaguje když mu v té činnosti zamezíš? Moje děti v tomto věku začali prostě řvát nebo sebou plácli o zem. Ono podle toho jak to popisuješ to trvá opravdu dlouho.

Jinak jo, je to v tomto věku normální, ale musí se s tím pracovat. Je to začátek výchovy a je to opravdu těžký.

Takové fyzické tresty co znáš z dětství jsou samozřejmě špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24527
2.2.23 12:38

@Lucie_Sx to stoprocentně s tím půjčování hraček. Už jsem, ale zažila maminku co byla naštvaná, že syn hračku nepůjčil, protože si s ní hrál. A to je teda dost nepříjemné. No nechtěla řešit svoje vztekající se dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11092
2.2.23 12:41
@Anonymní píše:

Nebudu mit doma agresivniho kriminalnika vylouceneho z kolektivu, zijiciho na okraji spolecnosti. Ani nepozuruju pocinajici ADHD, ktere je laickou spolecnosti velmi rado sklonovano a ponekud zneuzivano. Dokonce ani PAS.

Dodam jeste, ze mi situace neni jedno, ze to aktivne resim, ze nepiju kavu a tem situacim neprihlizim z povzdali a s usmevem na rtech. Zaroven taky dodam, ze nemam nezvladatelne dite, a ani se nechystam nezvladatelne dite vypestovat. Bit ho nebudu, k zamysleni nekterych mamynek - jsem sama bite dite, do krve, remenem, varechou, tahani za cop po byte, hazeni mnou o zem, apod. Asi nema cenu tedy znovu zminovat, proc pro me nasili neni cesta. A placnuti pres plenu nebo ruku, kousnuti, zatahani, to pro me nasili je, byt v male forme, samozrejme, protoze v tu chvili zneuzivam svoji silu vuci diteti.

Syn sebou nikdy nikde vzteky (zatim) nemlati, nerve, neplace, proste jen doposud nenabyl jemnocitu vuci detem. Blokujeme, resime to.

K detskemu psychologovi s nim v necelych 15m nepujdu. Mmchdm, vy, ktere to tu rady sklonujete, zkuste si rady detskeho psychologa precist. Cislo 1 je neoplacet nasili nasilim.

Neuveritelne, co jste ze me, na zaklade domnenek, nektere zkousely udelat. Preju vam vice empatie, posouzeni situace z perspektivy, misto odsuzovani a vymysleni si.

Vsem, ktere me podporily, moc dekuji. :kytka: Drzim palce vsem maminkam, aby se jim takove situace stavaly co nejmene :mavam:

No vidíš s jakým nadhledem to najednou dokážeš brát.
Tak ti přeji, aby ti to vydrželo.
Nikdo ti tady neubližoval, jen prostě nechceš slyšet kam až nečinnost nebo benevolence může zajít.

A mimochodem, sklony k agresivitě mohou být dědičná i přes generaci. To jen k tomu, co jsi doplnila. Ale to asi číst a slyšet nechceš a určitě se vás to týkat nebude. Je to takové ad absurdum, nicméně se to děje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.23 12:47
@anavi13 píše:
A jak ti na to reaguje když mu v té činnosti zamezíš? Moje děti v tomto věku začali prostě řvát nebo sebou plácli o zem. Ono podle toho jak to popisuješ to trvá opravdu dlouho.

Jinak jo, je to v tomto věku normální, ale musí se s tím pracovat. Je to začátek výchovy a je to opravdu těžký.

Takové fyzické tresty co znáš z dětství jsou samozřejmě špatně.

Nereaguje nijak. Kdyz ho chytnu za ruku a od toho ditete odnesu, zacne se venovat necemu jinemu, a po chvilce to, kdyz se priblizi jine dite, zkusi zase. Takova reakce neni ve vsech pripadech na vsechny deti, umi si jich i nevsimat a venovat se svemu. Kdyz to udela doma, a ja zvednu hlas, chytnu ruku a odejdu, tak je to konec sveta, prizene se okamzite pritulit.

Kazdopadne jsme se s kamaradkou, ktera je mi velmi blizka a ma o necelych 6m mladsiho chlapecka domluvily, ze se budeme vice navstevovat takto a zkusime to “natrenovat.” Jeji dite nebude zadny “otloukanek”, soude podle toho, jak se snazi zastrasit to moje :lol: A ovsem, ze budeme hlidat, obe, jeji dite taky kouse (a mne by ani nevadilo, kdyby to moje kousnul). Treba si to kluci spolu nejak “vysvetli.”

• Citovat
  • Upravit
599
2.2.23 12:48
@Anonymní píše:
Hezký den,

mam temer 15m syna, a nechova se vubec hezky k ostatnim detem. Je celkove velmi zivy, vsude vleze, na vse prijde, psychomotoricky vyvoj zcela v poradku.

Kdyz jsme v hernicce, deti kouse, kope, taha za vlasy, taha za obleceni, chyta za nohu, boucha hrackama… Doma nas teda taky obcas kousne, placne - vzdycky rikame durazne NE, odejdeme, atd., nebijeme ho a ani nebijeme sebe navzajem. Lasky ma hromadu, mazlime ho, hrajeme si s nim…

Je to jedinacek, mame psa, k tomu se chova moc hezky. Strasne me to trapi, uz jsem kvuli tomu prestala chodit i na plavani, a nevim, zda kontakt s detmi vyhledat nebo se mu vyhnout, dokud nezmoudri. Je nesmirne vycerpavajici ho porad urputne hlidat a blokovat jeho utoky.

Mate nekdo, prosim, podobou zkusenost? Vyrostly z toho vase deti? Co pomohlo a jak dlouho to trvalo?

Ostatni maminky a jejich pohledy jsou vyzivne.

Dekuji za pomoc!

Ahoj, já mám 18 měsíční dceru…chápu tě. Moje dcera je teda trochu jiný případ, k dětem se chová úplně skvěle a má je strašně ráda…a nemuseli jsme jí to učit nic, přijde mi, že to mají ty děti prostě i v povaze. Ale sestřenka měla dceru jako ty, dokonce ve 2 letech to došlo tak daleko, že ostatní děti škrtila 8o 8o Bohužel zastávali výchovu, že se dítě musí vše v klidu vysvětlit, což samozřejmě nezabíralo. Změnilo se to až právě v těch 2 letech, kdy se jim narodilo 2 dítě a dcerunka se samozřejmě chovala hrozně i k tomu bezbranému miminku, mlátila ho po hlavičce apod. tak jí začali fyzicky trestat a konečně se srovnala. (po 1 roce).

Jinak decra má ted taky vztekací období, jakmile jí něco zakazuju, nedovolím, tak začne šíleně ječet, plácat mě ručičkama, při jídle ho po mně plivne a už po mně i hodila autíčko. U nás zabírá dát malou do postýlky a nechat ji tam za trest vyřvat, když to hodně přehání (to plivání, házení hraček), tak dostane a pak do postýlky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11200
2.2.23 12:54
@Anonymní píše:

Ty ses tady ptala na radu, tak jsme ji nabídli a tobě je to vlastně fuk. Nikdo neříkal, že ho máš bít, jak tebe bili rodiče. Někdy ale prostě jen důrazné ne, nebo půlhodinové vysvětlování nezabírá. Na 15-ti měsíční dítě půlhodinové vysvětlování nezabere, protože po dvou minutách ztratí pozornost a přestává vnímat. Když mu řekneš NE, tak jelikož to slyšel stokrát, také to nevnímá. Ale když řekneš ne a samozřejmě v přiměřené míře mu to oplatíš, bude překvapen, dojde mu, že to fakt bolí a po pár takových reakcích, to může přestat dělat úplně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11092
2.2.23 13:06
@Lucie_Sx píše:
@Trojlístek
Tak ja rozhodne nepsala, ze matka nema reagovat!!!
Jasne ze ma.
Ale zaroven ze nema vubec smysl chodit do podobnych mist, kde se situace vyhrocuje a stihat to uhlidat proste nejde.

No, to bylo myšleno všeobecně. Já ten odstavec oddělila.
Stejně tak souhlasím s tím, že jistá místa budou nějaký čas zapovězena.
S čím fak nejsem ochutná souznit, kdy že se vlastně dítě rekrutuje do řad agresivních a pro společnost nepotřebných jedinců.
Prostě má zkušenost je taková, jaká je, vlastně velmi trefná tady byla poznámka, zda s takovým děckem do herny, chodit ci ne. Že jako není shoda.
Ve finále je to stejně jedno, protože zakladatelka bude pokračovat po svém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24527
2.2.23 13:08
@Anonymní píše:
Nereaguje nijak. Kdyz ho chytnu za ruku a od toho ditete odnesu, zacne se venovat necemu jinemu, a po chvilce to, kdyz se priblizi jine dite, zkusi zase. Takova reakce neni ve vsech pripadech na vsechny deti, umi si jich i nevsimat a venovat se svemu. Kdyz to udela doma, a ja zvednu hlas, chytnu ruku a odejdu, tak je to konec sveta, prizene se okamzite pritulit.Kazdopadne jsme se s kamaradkou, ktera je mi velmi blizka a ma o necelych 6m mladsiho chlapecka domluvily, ze se budeme vice navstevovat takto a zkusime to “natrenovat.” Jeji dite nebude zadny “otloukanek”, soude podle toho, jak se snazi zastrasit to moje :lol: A ovsem, ze budeme hlidat, obe, jeji dite taky kouse (a mne by ani nevadilo, kdyby to moje kousnul). Treba si to kluci spolu nejak “vysvetli.”

Zkus přijít na to, proč ty útoky dělá. Většinou to důvod má. Třeba to, že chce pozornost, nějakou hračku a pod. Pak se s tím dá lépe pracovat. To, že na odnesení nijak nereaguje je takové zvláštní. Zaměřila bych se na to, aby opravdu chápal, že teď dělá něco špatně. Ne úplně hned, když dělá co nemá, se snažit odtáhnout jeho pozornost jinam. Lepší je, když se dítě trochu naštve, že se mu v něčem zamezilo. Pak si to rychleji uvědomí co dělá nevhodného.
Myslím, že s tou kamarádkou to bude lepší než v herně. A to kousnutí bych je nechala vyzkoušet. Však ať se trochu poperou. Ono to opravdu někdy nese víc ovoce než dlouhé vysvětlování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ounou
2.2.23 13:09
@Anonymní píše:

Buď máš v textu brutální hrubku, nebo se jedná o záměrně pejorativní označení (mamynky) a tedy i o ukázku absence tvého nadhledu a empatie vůči matkám, které mají zkušenosti, když je jejich dítě bito cizím. Škoda. Vzájmné pochopení by situaci pomohlo nejvíc.

Určitě ti nikdo nedoručoval „výchovu“ jaké se dostalo tobě. Týrání by se nemělo dít nikde a je mi líto, že sis ním musela projít.

Nicméně opravdu si v takovéto diskuzi nepočítala i s „negativními“ komentáři? Ač jsme názory v opozici (já bych to dítěti mírně oplatila), přeju ti, ať se vám situaci podaří co nejdřív vyřešit (ku prospěchu všech).

• Citovat
  • Upravit
22896
2.2.23 13:40
@Trojlístek píše:
@Oriseka jasně, že dětský psycholog je nedostatkové zboží se ví. Je třeba se k němu objednat, pokud cítím, že mi situace přerůstá přes hlavu.
Nějaký čas to bude trvat, ten problém může odeznit a schůzka se prostě zruší.
Nebo si minimálně přijdou povykládat a zjistit, zda postupy, které zkouší k něčemu jsou. Nebo ten problém nezmizí a eskaluje, tudíž se konečně začne řešit.
Není pravda, že psycholog v tak útlém věku nic nezmůže. Mám osobní zkušenost a zmůže opravdu hodně. Minimálně dá zpětnou vazbu, co ještě je v norme.
Dítě nějaky čas pozoruje, samozřejmě, že v ten okamžik by dítě mohlo dostat 3 diagnózy a nazdar, to se nicméně neděje, protože před tím třetím rokem je to opravdu velmi brzy. Nicméně dokáže poradit co mohou rodiče udělat pro sebe, pro okolí a jak zkusit s dítětem pracovat.
Pokud jsou rodiče se sebereflexi, tak dokážou tyhle rady ocenit, pomohou jim a minimálně se ujistí v tom, že to co zkouší buď dělají nebo nedělají dobře.
A to má přeci velkou váhu.

Me to popisovane neprijde zas takovy problem, aby to zakladatelka musela resit u detskeho psychologa a blokovala tak misto jinym. Dite zvlada, koriguje a ve vychove jsou uplne na zacatku. Podle me si spis musi zvyknout, ze ta vychova je doopravdy ta nejtezsi prace a ze to bude stat mnoho sil a energie. Kdyz by se problem prohluboval a byly tam znaky nejake poruchy, pak bych se teprve sla objednat. V 15 mesicich je brzy. Ono to chce vychytat, kdy je ten spravny cas to resit. Z meho nazoru je to pred nastupem do kolektivu. Co ti rekla psycholozka takoveho, aby to bylo pro tebe v tomto veku dulezita informace a nevedela jsi to sama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11092
2.2.23 14:30

@Oriseka o konkrétním problému jsme si promluvili, byl tam i manžel, poněvadž ten vzdor začal značně rozkládat rodinu. Začal velmi brzy a vůbec neodeznival, spíše se neuvěřitelně stupňoval.
Navíc ta mladší dcera se při jakékoli snaze o utlumení vzdoru sebepoškozovala a dělala i jiné věci, které tady blíže nebudu popisovat, to jistě chápeš.

Psycholožka dceru celou dobu z povzdálí pozorovala, od příchodu až po dramaticky odchod.
Vůbec nepracovala s domnenkou jakékoli diagnózy (o tu vůbec nešlo), ale v ten okamžik by na ni dokázala aplikovat minimálně tři.
To nám řekla, jen by to neudělala, protože na to bylo brzy.
Dozvěděli jsme se co hlídat, s ohledem toho co vypozorovala, aplikovat její poznatky, což není prenositelne pro všechny děti.
Nicméně tam právě byla důležita ta konkrétní osobní návštěva a jak zde kupříkladu nebyla shoda zda hernička ano či ne. To jaksi taky není úplně tak jasné. Tak i jiné jasné aplikované metody mohou být pro jiné děti kontraproduktivní. Ten psycholog vidi co ty vubec nezavnímáš. Můžeš vědět co chceš, ale na tvé dítě to prostě nefunguje.
Proto jsem zakladatelce odbornou pomoc doporučila.
Dceru si formou hry otestovala na takové ty základní kognitivní funkce odpovídající jejímu věku. To dělala každou návštěvu.
A ať se to zakladatelce líbí nebo ne, tak genetická dispozice pro určité jevy prostě dědičné jsou.
A to se ve finále projevilo i u obou dcer.
U straší to období přišlo a odešlo strašně rychle, to můžeme mluvit o půl ročním intervalu, přesně bych dokázala popsat, kdy to celé vypuklo a jak to přišlo, tak to odešlo a byl a je klid.
S mladší dcerou to bylo těžké už od narození, vzdorna a vzteklá byla věčně. I v období, kdy měla být tím nejspokojenějším miminem. A rozhodně to nebyly vzdory a vzteky jako z učebnice.
I psycholožka je popsala jako velmi kreativní a rozmanité, na věk dítěte až detailně promyšlené.
Chtělo to hlavně odstup a často jsme už nevěděli co ještě je a co už není normální. Prostě to celé trvalo dlouho. V tom ta psycholožka byla nesmírně důležitá.
I u mladší dcery to období nakonec skončilo, ale trvalo několik let a jako na rodině to stopy nechalo i její sestra byla často svědkem takového zmaru, že to se velmi těžko popisuje.
Teď občas něco zkusí, má pět let, do školy půjde bez odkladu.
Velký rozdíl je v tom, že už dokáže vysvětlit co ji ke vzdoru vede. Teď ten vzdor přetavila do urážení se několikrát denně, ale to se stane tak jednou za měsíc.
Poměrně velkou roli v tom hraje inteligence, kterou zdedily po otci.
Obě mají inteligenci o mnoho vyšší, než jejich vrstevníci.
K psycholožce už nechodíme. S první dcerou stačila jedna návštěva, u druhé dcery to byly návštěvy tři a závěrečná zpráva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22896
2.2.23 15:04

@Trojlístek A nebylo to ve vyssim veku? 15 mesicu je fakt mrnousek. Mluvis o vzdoru, tak to je spis mezi 2-3 rokem. Zase psycholog dite vidi 1-2 ci 3 navstevy a dite je v jinem prostredi nez doma/v kolektivu a muze se chovat jinak. Rodice jsou ti, kteri jsou s ditetem v kazdodennim intenzivnim kontaktu a vedi, co na dite plati nebo ne. Rodice jsou ti, kteri maji odpovednost a ponesou si nasledky. Nakonec oni musi vse zaridit a poradit si. Ti psychologove neznaji absolutni pravdu a mohou mit i ruzne nazory. Ja urcite jsem pro navstevy psychologa, ale ve vyssim veku, kdyz prave to muze necemu konkretne pomoci a muzou se vyvozovat zavery. A nejlepe, aby to byl detsky klinicky psycholog s kladnymi referencemi :mrgreen: ( a tam se vetsinou jen tak neobjednas).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.23 15:05
@Trojlístek píše:
@Oriseka o konkrétním problému jsme si promluvili, byl tam i manžel, poněvadž ten vzdor začal značně rozkládat rodinu. Začal velmi brzy a vůbec neodeznival, spíše se neuvěřitelně stupňoval.
Navíc ta mladší dcera se při jakékoli snaze o utlumení vzdoru sebepoškozovala a dělala i jiné věci, které tady blíže nebudu popisovat, to jistě chápeš.Psycholožka dceru celou dobu z povzdálí pozorovala, od příchodu až po dramaticky odchod.
Vůbec nepracovala s domnenkou jakékoli diagnózy (o tu vůbec nešlo), ale v ten okamžik by na ni dokázala aplikovat minimálně tři.
To nám řekla, jen by to neudělala, protože na to bylo brzy.
Dozvěděli jsme se co hlídat, s ohledem toho co vypozorovala, aplikovat její poznatky, což není prenositelne pro všechny děti.
Nicméně tam právě byla důležita ta konkrétní osobní návštěva a jak zde kupříkladu nebyla shoda zda hernička ano či ne. To jaksi taky není úplně tak jasné. Tak i jiné jasné aplikované metody mohou být pro jiné děti kontraproduktivní. Ten psycholog vidi co ty vubec nezavnímáš. Můžeš vědět co chceš, ale na tvé dítě to prostě nefunguje.
Proto jsem zakladatelce odbornou pomoc doporučila.
Dceru si formou hry otestovala na takové ty základní kognitivní funkce odpovídající jejímu věku. To dělala každou návštěvu.
A ať se to zakladatelce líbí nebo ne, tak genetická dispozice pro určité jevy prostě dědičné jsou.
A to se ve finále projevilo i u obou dcer.
U straší to období přišlo a odešlo strašně rychle, to můžeme mluvit o půl ročním intervalu, přesně bych dokázala popsat, kdy to celé vypuklo a jak to přišlo, tak to odešlo a byl a je klid.
S mladší dcerou to bylo těžké už od narození, vzdorna a vzteklá byla věčně. I v období, kdy měla být tím nejspokojenějším miminem. A rozhodně to nebyly vzdory a vzteky jako z učebnice.
I psycholožka je popsala jako velmi kreativní a rozmanité, na věk dítěte až detailně promyšlené.
Chtělo to hlavně odstup a často jsme už nevěděli co ještě je a co už není normální. Prostě to celé trvalo dlouho. V tom ta psycholožka byla nesmírně důležitá.
I u mladší dcery to období nakonec skončilo, ale trvalo několik let a jako na rodině to stopy nechalo i její sestra byla často svědkem takového zmaru, že to se velmi těžko popisuje.
Teď občas něco zkusí, má pět let, do školy půjde bez odkladu.
Velký rozdíl je v tom, že už dokáže vysvětlit co ji ke vzdoru vede. Teď ten vzdor přetavila do urážení se několikrát denně, ale to se stane tak jednou za měsíc.
Poměrně velkou roli v tom hraje inteligence, kterou zdedily po otci.
Obě mají inteligenci o mnoho vyšší, než jejich vrstevníci.
K psycholožce už nechodíme. S první dcerou stačila jedna návštěva, u druhé dcery to byly návštěvy tři a závěrečná zpráva.

Mrzi me, cim jste si jako rodina prosli a rada ctu, ze jste to zvladli. Odpovidam i proto, abych Ti napsala, ze v nasem pripade se nejedna o geneticky dedicnou agresi. Bil me jeden z prarodicu, ktery s nami bydlel a byl zavisly na alkoholu. Ataky byly vzdy pod vlivem.

• Citovat
  • Upravit
11092
2.2.23 15:41
@Oriseka píše:
@Trojlístek A nebylo to ve vyssim veku? 15 mesicu je fakt mrnousek. Mluvis o vzdoru, tak to je spis mezi 2-3 rokem. Zase psycholog dite vidi 1-2 ci 3 navstevy a dite je v jinem prostredi nez doma/v kolektivu a muze se chovat jinak. Rodice jsou ti, kteri jsou s ditetem v kazdodennim intenzivnim kontaktu a vedi, co na dite plati nebo ne. Rodice jsou ti, kteri maji odpovednost a ponesou si nasledky. Nakonec oni musi vse zaridit a poradit si. Ti psychologove neznaji absolutni pravdu a mohou mit i ruzne nazory. Ja urcite jsem pro navstevy psychologa, ale ve vyssim veku, kdyz prave to muze necemu konkretne pomoci a muzou se vyvozovat zavery. A nejlepe, aby to byl detsky klinicky psycholog s kladnymi referencemi :mrgreen: ( a tam se vetsinou jen tak neobjednas).

Ne, začalo to na 9 měsících ale věčně vzteklá a nespokojená byla snad od narození.
Zhruba po tom 12 měsíci jsme začali shánět psychologa. Protože to jako se nedalo.
Byla jsem s ní i na týden v nemocnici na neurologii. To mohla mít cca 8 měsíců, nespala, strašně dráždivá. Uřvaná.
Nějakou dobu trvalo (opravdu to trvá měsíce až půl rok), než nás objednala, ale po tom co předvedla na plicním vyšetření to naše pediatra značně urychlila. Ta si tam vzteky ty plíce málem vychrchlala.
Taky ona už v 8 měsících běhala. Přitom neseděla a ani si sednout neuměla.
Jinak jí teda nevadilo, ze je v jiném prostředí. K tomu stačilo pár videí, který jsme poridili a na schůzce rozebrali. Ona se dcera do formy dokázala dostat docela rychle.
Psycholog ví to, co mu řekneš, ukážeš na co se doptá.
Je pouze na tobě, jak s tím naložis, pokud nebude řečena pravda, tak ta spolupráce nemůže mít pozitivní výsledky. Nebo minimálně uspokojivé.
Více bych se k tomu nevyjadřovala, já nemám potřebu teď aktuálně něco řešit.
A i to, co jsem napsala je celkem dost s ohledem na to, že to nepisi anonymně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11092
2.2.23 16:04
@Anonymní píše:
Mrzi me, cim jste si jako rodina prosli a rada ctu, ze jste to zvladli. Odpovidam i proto, abych Ti napsala, ze v nasem pripade se nejedna o geneticky dedicnou agresi. Bil me jeden z prarodicu, ktery s nami bydlel a byl zavisly na alkoholu. Ataky byly vzdy pod vlivem.

Víš i mě mrzí, co jsi ve finále doplnila.
Já chápu, že jsi se možná chtěla jen vypsat, nicméně některé reakce tomu úplně tak neodpovídali.
Není mým záměrem strašit a predikovat blbosti, jen tahleta má nesmírně senzitivní dcera si prošla útokem, který ty si asi zatím neumíš vůbec představit a domyslet.
A prostě ten útočník se tak nějak obdobně vyvíjel, ta agrese v něm byla odmala.
Jak jsem psala, tu rodinu známe.
Oni měli na bázi baby friendly založenou jazykovou školu. Jakože mohla jsi tam vzít dítěte nebo klidně zvíře a nikdo to neřešil.
Ale byly to právě jejich děti, ktere jim do podnikání hodily vidle svým agresivním chováním.
Tak jak logicky matky mirnily své děti, tak tyhlety ty děti byly mirneny velmi sporadicky, spíše vůbec.
Takže i klientela odpadala, protože už se vlastně nic jiného než neshody dětí neřešily. Matky na to neměly nervy.
Já se tam dostala více méně omylem na vánoční večírek, kde opět mohli být deti, manželé, psi a už tehdy jsem si říkala, že tohle jako asi ne, že tyhlety jejich děti bych už znovu fakt potkat nechtěla.
Taky jsem se vůbec nestotožňovala s nastavenim té výuky a těch lidí obecně.
Na mě to bylo celé moc free a bez většího užitku.
Já vlastně ani nevěděla, že jedno z těch děcek bylo a další bude ve stejné školce. Protože se tam moc často neobjevovaly a když, tak se vždycky něco stalo.
Ale pořád jsem to dlouho měla jen z doslechu a vůbec netušila o koho jde.
No a pak se stalo co se stalo. To děcko jsem poznala okamžitě, byť jsem ho léta neviděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí