Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Její máma, moje babička jí doteď finančně pomáhá. Máma je pořád samej dluh.Toho chlapa neznám, ale on bude taky nějaký vadný, když takhle přemýšlí. Vím, že by mi to mělo být jedno, ale není kvůli sourozenci. Nechci mít dalšího na krku. Náhodou jí to s tím chlapem nevyjde jak zas dopadnou? Několikrát jí hrozilo vystěhování, kvůli neplacení nájmu, pořád něco. Jsem z toho hotová. Volala jsem to i babičce, tak jí seřvala, ale matka pořád jede to svoje. Hlavně babička už je stará:( Celý život jí vlastně pomáhá, hodně si nás i brala, aby si máma odpočinula, vše, co jsme potřebovali zaplatila I oblečení, nevím, v čem bysme tenkrát chodily, ale máma se o tohle nikdy nestatala. Vlastně ani neví, co takové dítě finančně obnáší. O vnoučata se nezajímá, aby si zas vzpomněla, že to není pr.el..
@karkarka píše:
Pred rokem mohla byt treba plodna a ted muze byt v prechodu.
Je to hnusný, ale modlim se za to.Co ale vím, tak menstruaci má pořád. Máma byla vždycky extrémně plodná. Zakl.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, řeším teď takový problém s mou mámou. Za jiných okolností by mi to bylo jedno, ale teď se to týká mě, i sourozenců. Má matka se zbláznila. Našla si před měsícem novou známost, zase se zamilovala a oba teď blazní, že chtějí svatbu a miminko. Nevím, co je to za chlapa, neviděla jsem ho. Máma mi ale říkala, že je hodný, nepije, jako její předčasný chlapi, chodí do práce…Mám ještě další 4 sourozence, stejného tátu nemáme. Problém je, že máma je celý život finančně negramotní, naši otcové jsou tragédi, s kterými se nevídáme. Každý vlastně byl alkoholik a flákač. S mámou dlouho nevydrželi, tak převážně nás vychovávala sama, nebo byli u nás strejdové. Vlastně se o nás staraly babičky. Jak finančně, tak učení do školy, placení pomůcek do školy, oblečení…Když jsme vyrostly, tak jsme se staraly jako děti tak nějak o sebe. Já byla nejstarší, tak jsem měla vše na starost. Dělala dětem svačinu, vyzvedávala, po škole s nimi dělala úkoly. Nejmladší dítě(10let) vyrůstá ja jak dříví v lese. Mámě už i hrozilo, že jí ségru odeberou. Před rokem si chodila do půlnoci venku a chytli jí policajti. Musela to nějak obhajovat před sociálkou, je toho víc, ale to nechci rozebírat. Zkrátka je mi nejmladší líto a občas si jí bereme na víkend k sobě, dám jí třeba nějakou kačku, bereme jí na výlet. Máma měla vždy na prvním místě chlapa, takže když jí otec dítěte opustil, našla zas nového a svět se zas točil kolem jeho. Já se ale bojím, že fakt otěhotní a že je pořád plodná až, až a když jí to s chlapem nevyjde, zas to dítě bude chudák. Máma je jako babička na ho.no,o vnoučata se nezajímá a zavolá, když musí smáznout exekuci…Vím, že mě třeba někdo z vás odsoudí, ale já se prostě bojím, že jí zas ten chlap opustí a dítě pak bude vychovávat ta nejmladší a mě ho bude líto, takže zas budu mít na starost další dítě. Vůbec nevím, jak jí tenhle debilní nápad vymluvit, řekla mi na to, že je to její život a že je konečně šťastná…
Asi s tím nic moc nenaděláš. jedine to řešit přes sociálku jak už tu bylo zmíněno. Zkusila bych s obouma hlavně s matkou mluvit na druhou stranu důrazně. Jestli myslí na to dítě? Na jeho budoucnost? I svoji? Nechci urážet věkem ale teď se na to třeba máma cítí na to ale za pět-deset let když dítě potřebuje dost aktivity může to být jinak. Mamka je ve věku tchána a tchýně ( babičky a dědečka) říkají že je to radost a je to fajn ale sama tchýně říkala že rada pohlídá atd ale prostě ji vyhovuje role babičky.
Zakladatelko, radu nemam, co taky poradit, mama evidentne neni soudna. Taky drzim palce, at uz to neklapne. Cetla jsem, ze po 40 trva otehotneni v prumeru rok a sance, ze se plod “uchyti”, je asi 25%. Nevim, zda je to pravda, ale rekla bych, ze ve 47 uz je sance hodne mala, i kdyz chapu, ze tehotna byla loni a statistika a realita jsou dve veci. A osud umi byt zlomyslny a nadelit tam, kde to neni zadouci.
Příspěvek upraven 03.01.18 v 11:46
@Marcam píše:
tak to bude v tom hned, jestli už není
Upřímně, taky mě napadlo, jestli není náhodou v tom, proto mluví o miminku
Ale snad se pletu.Zakl.
Tak to je strašný, to se ti nedivím, že jsi z toho na prášky. Taky bych byla, bohužel neexistuje moc, která by té pošahané matce zakázala otěhotnět. Snad jen ta Boží, když uzná, že by se narodilo jen další nezaopatřené nebožátko
No holka doufej, že se jí to nepovede. Někdo tu radí jít na socílku…i kdyby jí tvojí mladší sestříčku odebrali ona si stihne udělat jinou
promiň zní to ošklivě, ale je to tak. A jestli píšeš, že ja máma plodná, tak potěš koště, ta může těch dětí ještě nasekat dost.
Panebože - nechápu, některé ženské nepřemýšlí mozkem, ale tím co mají mezi nohama. Evidentně je závislá na tom pocitu,,zamilovanosti" a jak je stará, tak je bl..
Bych řekla tomu chlapovi jak to s ní vidí dlouho a jak se matka stará o své předchozí děti - jestli chce, aby tak dopadly i jeho geny.
Evidentně jsou oba praštění a tvou matku by bylo potřeba pořádně protřepat (obrazně řečeno).. to snad ani není možné, jak jsou některé ženské vykrákané fakt..
Na sociálku jí nedostane a i kdyby, je svéprávná, může mít dětí kolik chce.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, řeším teď takový problém s mou mámou. Za jiných okolností by mi to bylo jedno, ale teď se to týká mě, i sourozenců. Má matka se zbláznila. Našla si před měsícem novou známost, zase se zamilovala a oba teď blazní, že chtějí svatbu a miminko. Nevím, co je to za chlapa, neviděla jsem ho. Máma mi ale říkala, že je hodný, nepije, jako její předčasný chlapi, chodí do práce…Mám ještě další 4 sourozence, stejného tátu nemáme. Problém je, že máma je celý život finančně negramotní, naši otcové jsou tragédi, s kterými se nevídáme. Každý vlastně byl alkoholik a flákač. S mámou dlouho nevydrželi, tak převážně nás vychovávala sama, nebo byli u nás strejdové. Vlastně se o nás staraly babičky. Jak finančně, tak učení do školy, placení pomůcek do školy, oblečení…Když jsme vyrostly, tak jsme se staraly jako děti tak nějak o sebe. Já byla nejstarší, tak jsem měla vše na starost. Dělala dětem svačinu, vyzvedávala, po škole s nimi dělala úkoly. Nejmladší dítě(10let) vyrůstá ja jak dříví v lese. Mámě už i hrozilo, že jí ségru odeberou. Před rokem si chodila do půlnoci venku a chytli jí policajti. Musela to nějak obhajovat před sociálkou, je toho víc, ale to nechci rozebírat. Zkrátka je mi nejmladší líto a občas si jí bereme na víkend k sobě, dám jí třeba nějakou kačku, bereme jí na výlet. Máma měla vždy na prvním místě chlapa, takže když jí otec dítěte opustil, našla zas nového a svět se zas točil kolem jeho. Já se ale bojím, že fakt otěhotní a že je pořád plodná až, až a když jí to s chlapem nevyjde, zas to dítě bude chudák. Máma je jako babička na ho.no,o vnoučata se nezajímá a zavolá, když musí smáznout exekuci…Vím, že mě třeba někdo z vás odsoudí, ale já se prostě bojím, že jí zas ten chlap opustí a dítě pak bude vychovávat ta nejmladší a mě ho bude líto, takže zas budu mít na starost další dítě. Vůbec nevím, jak jí tenhle debilní nápad vymluvit, řekla mi na to, že je to její život a že je konečně šťastná…
Ahoj,
je mi líto, že jsi měla tak těžké dětství. A chápu tvou obavu. Ale máma má pravdu, její život. Uvidíš zda se ji to povede, nebo ne. Pokud chce, tak ji to nevymluvíš
Ale před padesátkou otěhotnět je těžké.
Možná pak napráskat na sociálce, je to dost těžké rozhodnutí, ale někdy je dětem prostě lépe v ustavní peči (pěstounské péči) jak u vlastních rodičů - což by jsi mohla i ty být pěstounkou a mít na děti přídavky, a by jste to utahli finančně.
@Anonymní píše:
Její máma, moje babička jí doteď finančně pomáhá. Máma je pořád samej dluh.Toho chlapa neznám, ale on bude taky nějaký vadný, když takhle přemýšlí. Vím, že by mi to mělo být jedno, ale není kvůli sourozenci. Nechci mít dalšího na krku. Náhodou jí to s tím chlapem nevyjde jak zas dopadnou? Několikrát jí hrozilo vystěhování, kvůli neplacení nájmu, pořád něco. Jsem z toho hotová. Volala jsem to i babičce, tak jí seřvala, ale matka pořád jede to svoje. Hlavně babička už je stará:( Celý život jí vlastně pomáhá, hodně si nás i brala, aby si máma odpočinula, vše, co jsme potřebovali zaplatila I oblečení, nevím, v čem bysme tenkrát chodily, ale máma se o tohle nikdy nestatala. Vlastně ani neví, co takové dítě finančně obnáší. O vnoučata se nezajímá, aby si zas vzpomněla, že to není pr.el..
Babička tvojí mamince nepomáhá. Vlastně jo, pomáhá jí aby se chovala stále stejně špatně. Babička by měla pomáhat maximálně vám dětem ale nikoliv matce - její dceři. Přímo jí škodí. Vykašlete se na ni a nechte ji padnout na dno, jinak se bude pořád flákat od chlapa ke chlapovi. Jen se sestrou musíte něco udělat, jinak půjde do děcáku.
Maminka to asi nemá v hlavě v pořádku, nevěřím, že když vychovávala vás stávající děti takhle, že tohle bude jinak. A on to podle mě taky nemá v hlavě v pořádku, když s tak starou paní chce dítě… A po tak krátké době. Bohužel jí to nezakázeš.