Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Sany80s píše:
@Lithia27 A ty jsi jediná v téhle zemi, kdo je schopen pochopit specifickou péči?
Já chápu, že při cvičení vojtovky nemůže být někde půl dne.
Ale stát někomu stále za zadkem a zdůvodňovat to čímkoli, co se mi naskytne, prostě omluvitelné není.
Ono není omluvitelné mít starost o malé miminko? Odkdy?
@Anna766 píše:
Ono není omluvitelné mít starost o malé miminko? Odkdy?
To je ale manipulativní kec.
Se svojí starostí, ať se vypořádá jako dospělá a nepřenáší svoje problémy na jiné.
@Sany80s píše:
@Lithia27 A ty jsi jediná v téhle zemi, kdo je schopen pochopit specifickou péči?
Já chápu, že při cvičení vojtovky nemůže být někde půl dne.
Ale stát někomu stále za zadkem a zdůvodňovat to čímkoli, co se mi naskytne, prostě omluvitelné není.
Ne, to si rozhodne nemyslim. Promin, ale prijdes mi svymi prispevky trochu mimo. Nevím zaprvé proč jsi taková útočná. Ty sve dite vychovavej jak chceš, ja budu malemu miminku klidne, jak ty rikas, za zadkem stat:) ty si dělej co chces, mej se hezky
Příspěvek upraven 31.12.17 v 18:00
@Sany80s píše:
To je ale manipulativní kec.
Se svojí starostí, ať se vypořádá jako dospělá a nepřenáší svoje problémy na jiné.
Sorry ale nerozumím. Starost o dítě, ať uż zdravé nebo s potížemi, je hlavní starostí matky, ne toho okolí.
Osobně bych tak malé dítě nikdy nenechala bez dozoru s někým, komu plně nedůvěřuji, i za tu cenu, že se někdo urazí. Už jsem to dneska psala v jiné diskusi. Za děti nesou zodpovědnost rodiče. A na co jsem hodně háklivá, je manipulace. Pokud chce poslat pouze fotky, tak bych jí teď nějakou chvíli posílala fotky, ať vidí, že tudy cesta nevede.
@Anna766 píše:
Sorry ale nerozumím. Starost o dítě, ať uż zdravé nebo s potížemi, je hlavní starostí matky, ne toho okolí.
Ale pokud je psychicky natolik mimo, že se není schopna vyrovnat s tím, že u toho dítěte není stále a bez přestávky, pak je to problém, její problém a rozhodně by svoje problémy neměla přenášet na jiné.
A osobně si myslím, že tyhle její ne zrovna soudné postoje jsou prostě dědičné.
Její matka asi taky není psychicky nejvyrovnanější, tyhle vlastnosti se docela dědí, bohužel.
@Sany80s píše:
Ale pokud je psychicky natolik mimo, že se není schopna vyrovnat s tím, že u toho dítěte není stále a bez přestávky, pak je to problém, její problém a rozhodně by svoje problémy neměla přenášet na jiné.
A osobně si myslím, že tyhle její ne zrovna soudné postoje jsou prostě dědičné.
Její matka asi taky není psychicky nejvyrovnanější, tyhle vlastnosti se docela dědí, bohužel.
psychicky mimo protože se nenechá citově vydírat matkou?
Prijde mi, jak by se te tohle tema nejak osobne dotykalo. Jedes svou a delas jako by jsi vubec necetla zasadni veci: 1)moji mamce dam dceru rada hlidat, az bude mit alespon rok a sama budr schopna postarat-psala jdem, ze ted miminko nosit nemůže, ma problemy se zady 2)mamka, kdyz jsme u ni na navsteve, nebo prijede za nama, muze kdykoli s kocarkem 3)ano, v prvni rade jsem matka ja, a prijde mi normalni se starat o nemocne dite. Nepripadam si ale zaroven nejak prehnane uzkostliva, hystericka, ani ze bych se chovala nestandartne. 4)nemam problem byt u ditete bez prestavky, kdyz je s dcerou partner, chodím cvicit, na kafe, dokazu zit normalni zivot
Takze co konkretne dle tebe delam spatne?
co je podle tebe z mych prispevku tak zvlastni, ze te to porad nuti nejak reagovat? podle tebe je normalni dite hodit k rodicum napriklad na 6 hodin a at se staraji? Nebo kdyz s tebou nekdo citove manipuluje, okamzite dceru přinést jen podle toho, jak si babicka preje?
A cim presne prenasim problemy na jine? Jake problemy? Jedine co mi vadi je manipulativni pristup moji mamky a chtela jsem vedet, jestli nema nekdo zkusenost, to je vse.
@Sany80s píše:četlas to pořádně?
Nenechat mě ani na hodinu nebo dvě někam s kočárem, tak bych se taky urazila. Říkáš, že ona je nezdravě závislá na tobě. A co jsi asi ty, když ti přijde jako problém to, že dítě bude někde hodinu nebo dvě bez tebe.
Jako ty projevy jsou projevy hysterky. Ale osobně bych řekla, že máte tak komplikovaný vztah, protože jsi celá maminka.
@Sany80s píše:
@Lithia27 Tvojí matce za prdelí.
To teda určitě jinak jde.
kdo chce „psa“ bít, hůl si vždycky najde, že?
@pe-terka píše: četlas to pořádně?O hodině dvou s kočárem zakl nikde nepíše
A v jejím projevu nevidím ani kapku hysterie
To máš pravdu, v JEJÍM ne. ![]()
@kacz píše:
@Sany80s sama jsi hysterka
Spíš tu vyvádí jak dítě zaneprázdněných rodičů, co ho od mimina šoupli k babičce.
@Sany80s
Teda ty jsi takovy psycholog amater, co?
uz jsi me pekne odiagnostikovala po jednom prispevku jako psychicky labilni hysterku, ktera prenasi sve problemy na jine. Ty si porad povedes svou, asi ti nejak podle stylu psani nesedim, takze nez se tady zaobirat tvymi pasivne agresivnimi moudry, radsi si jdu uzivat cas s rodinou a trochu pohystercit:D
A tobe by mozna prospela sklenička vina na uklidneni:) hezky novy rok! ![]()
@g.sandova píše:
@Malike moje matka mi taky neustále nutí něco číst atd. Taky jsem špatná matka. No co už, nezměníme se ani jedna.
Hlavně odmítám katastrofické scénáře.
Tak tak…no jsem zvědavá, kdy se udobřime. Tohle mě fakt ranilo.