Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@wendy Tvoje osobní zkušenost neznamená, že je to obecná pravda. Napsala jsi obecně, že na novorozeneckém Jipu není možné kojit, ani dokonce klokánkovat. To prostě není pravda.
U nás se klokánkovaly všechny děti na Jipu a všechny se i po určité době zkoušely kojit.
Ale hlavně myslím, že tato diskuze je o jiném tématu.
Fotku za chvíli smažu, opravdu nemožné klokánkovat na Jipu
. Tato fotka je několik dnů po narození.
O problematice nedonošených dětí toho evidentně moc nevíš.
@wendy píše:
@Adinal s dovolenim ti to psat klidne budu - popisuji sve vlastni zkusenosti z brnenske pooperacni jip a skutecne tam nebylo kojene zadne z deti - intubovanych deti tam bylo cca tretina, ale i u tech co nebyly, tak jejich stav rozhodne nedovoloval kojeni - po operacich zazivaciho traktu (nas pripad) to bylo vylouceno zcela - i po posledni oepraci, jiz skoro v roce, mohl prvni potravu jinak nez pres central, az po vice nez tydnu, a to pouze caj…
Proboha že to máš takhle ty neznamená že jinde se to nedá ![]()
Tak jsi měla holt porodnici kde to neumožňovali.
@Malike píše:
Proboha že to máš takhle ty neznamená že jinde se to nedá
Tak jsi měla holt porodnici kde to neumožňovali.
Přesně o tohle mi šlo, ale asi to nemá význam vysvětlovat. A omlouvám se zakladatelce za plevelení diskuze.
@Malike píše:
@Adinal mrňousek maličky
@Adinal píše:
Přesně o tohle mi šlo, ale asi to nemá význam vysvětlovat. A omlouvám se zakladatelce za plevelení diskuze.
Vždy se najde někdo chytrý co když to nemá ona jinde to taky nejde.
@Adinal píše:
Byla fakt maličká, ale naštěstí to vše zvládla, teď už jí je rok a je to naše šikulka.
A dohnala to všechno? Nikde žádný problém s vývojem?
@Malike píše:
A dohnala to všechno? Nikde žádný problém s vývojem?
Zatím to vypadá dobře. Ani nemusíme už cvičit Vojtovku. Ještě tedy nechodí, ten vývoj odpovídá tomu korigovanému věku - 10 měsíců, ale žádné větší následky naštěstí nemá. Jen je drobnější, v roce měla necelých 8kg.
Do zprávy jsem ti poslala aktuální fotku
.
@wendy píše:
@mgdln Na novorozenecke jipce te za ditetem skutesne nepusti ho kojit…muzes za nim denne tak na hodinu ve sterilnim plasti a s rouskou…to jde az na normalnim oddeleni…
Další variantou mohl být třeba tvůj odpor ke kojení. Proto jsem se ptala, nejsem věštkyně.
Zakladatelka nepíše o takovém extrému, jen nemá potřebu ho odkládat k vydírající babičce.
Osobně mi přijde poněkud divný i požadavek : „chci být s dítětem sama“… co s ním má v plánu dělat, že u toho nemůže být matka nebo otec?
@Malike @Adinal Tak trosku mi prijde, ze ja mluvim celou dobu o voze a vy o koze - ja hovorim o jip po operacich, tedy o chirurgicke detske jip, ale prijde mi, ze vy o neonatologii…
@wendy Asi to tak bude. Ale původně jsi psala o novorozenecké Jip, takže jsem to brala jako neonatologii.
Tak jsme si to aspoň vysvětlily
.
@Adinal v Brne to tak maji delene, uplne novorozence po chirurgickych zakrocich davaji jinam, az cca od pul roku jdou na tu „klasickou“ chirurgickou detskou jip…a i ta je jeste vnitrne delena dle veku…proste velka nemocnice…
Dámy klid. Ať jsou ti vaši maličcí v pořádku a mají se čile k světu. Někdo k babičkám „okdkládá“ někdo zase to má pěkně raději pod dozorem. Mám za to, že nejen každé dítě je jiné, ale i každá rodina vnímá péči jinak. Takže není špatně ani dobře, jen prostě každému vyhovuje jiné nastavení a režim, a je to v pořádku. ![]()
@dedrichov píše:
Dámy klid. Ať jsou ti vaši maličcí v pořádku a mají se čile k světu. Někdo k babičkám „okdkládá“ někdo zase to má pěkně raději pod dozorem. Mám za to, že nejen každé dítě je jiné, ale i každá rodina vnímá péči jinak. Takže není špatně ani dobře, jen prostě každému vyhovuje jiné nastavení a režim, a je to v pořádku.
Přesně tak.
taky přeju všem dětičkám zdraví a pohodu.
Já prostě dokážu pochopit zakladatelky přístup. Mladší syn byl kojen pomalu co hodinu, strašný žroutík
do toho vojtovka čtyřikrát denně, byla jsem poctivec poctivá, cvičili jsme fakt pravidelně…a kdyby mě do toho moje mamka ještě bombardovala výčitkami a nároky, asi bych neměla pochopení. A to moje rodiče nebyli nijak ošizeni o čas s vnoučaty, aby bylo jasno, jen se prostě přizpůsobili oni našemu režimu a ne my jim. A o to jde.