Moje máma hraje na city

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14895
31.12.17 18:48
@g.sandova píše:
@Malike moje matka mi taky neustále nutí něco číst atd. Taky jsem špatná matka. No co už, nezměníme se ani jedna.
Hlavně odmítám katastrofické scénáře.

Tak tak…no jsem zvědavá, kdy se udobřime. Tohle mě fakt ranilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
31.12.17 19:02
@Lithia27 píše:

Asi bych to viděla na zmiňovaný postup - nenechat se nikam tlačit a buď bude maminka ochotná vyslyšet Tvé důvody nebo nebude.
Moje maminka je taky takový generál, ale bydlí dál. Jednou jsem měla důraznou řeč a zdá se, že o tom asi přemýšlela, jezdí za námi na návštěvu a je vzorná babička.
Tak třeba také pomůže nechat maminku trochu popřemýšlet a dojít k nějakému jinému závěru, než je uražení.
Přeju šťastný nový rok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
31.12.17 19:11
@Lithia27 píše:
@Sany80s
Teda ty jsi takovy psycholog amater, co? :) uz jsi me pekne odiagnostikovala po jednom prispevku jako psychicky labilni hysterku, ktera prenasi sve problemy na jine. Ty si porad povedes svou, asi ti nejak podle stylu psani nesedim, takze nez se tady zaobirat tvymi pasivne agresivnimi moudry, radsi si jdu uzivat cas s rodinou a trochu pohystercit:DA tobe by mozna prospela sklenička vina na uklidneni:) hezky novy rok! :*

Tím si nejsme jistá. Jesti to s tím vínem Sany nepřepískla už teď ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37906
31.12.17 19:22

Moje dítě = moje výchova! Samozřejmě v rozumné a zákonem neodporované míře. A příbuzní ať se s tím srovnají nebo mají smůlu.

Pokud bude mít dítě nějaké trvalé následky, tak si to „vyžerou“ rodiče, ale každý má hromadu práv, ovšem povinnosti jenom rodiče. Tudíž i práva mohou řídit jenom rodiče podle svého nejlepšího vědomí a svědomí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
31.12.17 19:24
@Sany80s píše:
Ale pokud je psychicky natolik mimo, že se není schopna vyrovnat s tím, že u toho dítěte není stále a bez přestávky, pak je to problém, její problém a rozhodně by svoje problémy neměla přenášet na jiné.
A osobně si myslím, že tyhle její ne zrovna soudné postoje jsou prostě dědičné.
Její matka asi taky není psychicky nejvyrovnanější, tyhle vlastnosti se docela dědí, bohužel.

Jediný, kdo tady není soudný, jsi ty :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
368
31.12.17 19:46
@Sany80s píše:
Není to ani přirozené, ani zdravé.

Není přirozené, že matka se má starat o své dítě? Aha. Tak jo. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
368
31.12.17 19:55

@Lithia27 Já si myslím, že jsi udělala dobře. Mám s maminkou taky podobný problém, jen v jiné rovině (netýká se dítěte), a myslím si, že nejdůležitější je se vymezit, aby pochopila, co už si prostě dovolit nemůže.
Jinak až se to uklidní… mám stejně starého syna a teď před Vánoci jsem ho mámě nechala hlídat. Potřebovali jsme koupit stromek a nějaké dárky, ona se nabídla… Přišla hlídat k nám, aby byl malý ve svém, v klidu. jeli jsme v 18h, takže máma malého vykoupala, dala láhev a uložila (usíná bez problému sám úderem 19h), pak prostě spal. Nám to bodlo, bylo příjemné někam jít a neřešit jestli mám dost plen ( :D ) a máma měla radost, že jsme jí ho svěřili. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
31.12.17 20:18

Koukam, ze ziji v jinem svete - deti jsme davali hlidat obema babickam od nekolika tydnu az mesicu v radu hodin pravidelne a v necelem roce jsme odjeli s manzelem na vice jak tydenni dovolenou a deti putovaly pekne na prazdniny, a to jsou to dvojcata a jedno navic melo velmi kulantne receno take specificke naroky. Neziji v predstave, ze ja jsem ta jedina na svete, ktera to s nimi zvladne, jen at se pekne socializuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
31.12.17 20:43
@pe-terka píše:
Tím si nejsme jistá. Jesti to s tím vínem Sany nepřepískla už teď ;)

Ona je už taková..celkově člověk u ní neví kde má nastavené hodnoty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
31.12.17 20:45

@wendy tak ono mít nemocné dítě co potřebuje 4× denně rehabilitaci plus častá návštěva nemocnic..tak by to asi taky nešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
31.12.17 20:47
@wendy píše:
Koukam, ze ziji v jinem svete - deti jsme davali hlidat obema babickam od nekolika tydnu az mesicu v radu hodin pravidelne a v necelem roce jsme odjeli s manzelem na vice jak tydenni dovolenou a deti putovaly pekne na prazdniny, a to jsou to dvojcata a jedno navic melo velmi kulantne receno take specificke naroky. Neziji v predstave, ze ja jsem ta jedina na svete, ktera to s nimi zvladne, jen at se pekne socializuji :)

Proč ne, nic proti tomu, fakt ne.Ale když toho má matka plný brejle, třeba tu Vojtovku a já nevím co…tak nevím proč by nutně musela dávat na půl dne dítě k prarodičům když jí to nabourává stanovený režim atakdále… kolikrát tu čtu jak hlídání dětí prarodici není povinnost, tak i stejně není povinnost dávat dítě z domu, když se to nehodí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
31.12.17 21:07
@wendy píše:
Koukam, ze ziji v jinem svete - deti jsme davali hlidat obema babickam od nekolika tydnu az mesicu v radu hodin pravidelne a v necelem roce jsme odjeli s manzelem na vice jak tydenni dovolenou a deti putovaly pekne na prazdniny, a to jsou to dvojcata a jedno navic melo velmi kulantne receno take specificke naroky. Neziji v predstave, ze ja jsem ta jedina na svete, ktera to s nimi zvladne, jen at se pekne socializuji :)

Urcite souhlasim s tim, ze socializace uz od prcku je důležitá. Az bude mala starsi, kolem toho roku, a budeme mit vsechno vice zvladnute, budu taky rada za hlidani obou babicek. I kdyz na druhou stranu porad zastavam nazor, ze dite je hlave od rodicu. A vnoucata by meli byt pro prarodice obohaceni, nikoli zivotni napln :)

Ale slo mi hlave o to vynucovani ze strany me mamky. A jeji pristup „pokud nedas dite, nemam si s tebou co rict“. Tohle mi neprijde uplne OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
31.12.17 21:52

No, já bych se vlastní mamce asi pokusila vyjít vstříc. Dokonce chápu její touhu být s malou sama :D Neříkám udělat to úplně podle ní, ale nějakém kompromis?

Každopádně buď ráda, že chce takhle hlídat! Co já bych za to dala… Jestli je malá náročná, tak by ti bodla chvíle na kafe? Vždyť to musí být vyčerpávající… A co ji občas půjčit malou v kočárku? Na hodinku nebo dvě? Nebo kdyby přišla k vám, tak ji tam nechat nejdřív na půlhodinku a pak to zkusit prodlužovat? Moje dcera (5m) mě doma obvykle postrádá až když má hlad. :D ale možná nemá cenu hledat cesty, když mamce nevěříš, že se o malou chvíli dokáže postarat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
31.12.17 22:03

@Lithia27 tak jsem koukla na celou diskuzi :oops: Tak jsem si přečetla, ze se mamince snažíte vycházet vstříc. No, nezbývá než aby jste všichni zůstali trpěliví… Hlavně maminka. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2700
31.12.17 22:36
@wendy píše:

Když kojíš, tak asi jseš jediná na světe, která to zvládne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová